Φόβος αποστροφής και φυλακης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13

Φόβος αποστροφής και φυλακης

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά.ολοι ξέρουμε τι είδους κάνουμε οι περισσότεροι με καθαρή ιδψ.σκεψεις που είναι πολύ κόντρα με μας.υπαρχει περίπτωση να τις πούμε φωναχτά και να μας μισήσουν οι γύρω μας η να μας κλείσουν φυλακή;καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι ότι είναι μόνο στο μυαλό μας και είναι αυτό που είναι ενάντια στην ηθική και στις αξίες μας;

Senior Member
    Με έκαψες λίγο τώρα, δηλαδή εάν ευχηθείς να πεθάνει κάποιος στο μυαλό σου και του το πεις φωναχτά περιμένεις να το κατανοήσει;

Αυτό είναι το θέμα ότι αν πεις αυτά που σκέφτεσαι δεν κατανοούν ότι όχι απλά δεν τα εννοείς αλλά τα φοβάσαι κιόλας.

Senior Member
    Δεν σε κλείνουν φυλακή τόσο εύκολα. Επειδή κάτι θα πεις. Εδώ άλλοι κάνουν και τους έχουν έξω.
    Σε παρακολουθεί κάποιος ψυχίατρος;

Ναι με παρακολουθεί.παιτνω και αγωγή.αλλα αυτή είναι μια ερώτηση που πάντα είχα την απορία..

Senior Member
    Κοίτα υπάρχουν πολλών ειδών φοβίες και άσχημες σκέψεις που κάνουμε καθημερινά και πολλές από αυτές είναι στιγμιαίες πάνω στη σύγχυση, το άγχος, τη στεναχώρια, και αφού όπως λες δεν τα εννοείς γιατί πρέπει να τα εκφράσεις και ανοιχτά στους άλλους? εδώ εσύ η ίδια τρομάζεις με τις σκέψεις σου φαντάσου πόσο πολύ θα τρόμαζε κάποιος εαν του έλεγες θέλω να σε σκοτώσω ή θέλω να πεθάνεις? είναι άλλο να πείς στο τάδε φοβάμαι πως αν το κάνεις αυτό θα πέσεις και θα χτυπήσεις π.χ και άλλο το πρώτο που ανέφερες, εγώ μετά από κάθε γέννα πάθαινα θανατοφοβία με τα παιδιά μου και σκεφτόμουν συνεχώς ένα σωρό σενάρια επιστημονικής φαντασίας με ατυχήματα στα οποία πέθαιναν αλλά ο ψυχολόγος μου είπε να αγνοώ αυτες τις σκέψεις και να μη δίνω βαρύτητα και σημασία και θα φύγουν , βέβαια εσυ είσαι άλλη περίπτωση δε ξέρω ακριβώς ποιες είναι οι σκέψεις σου και αν πρέπει να δίνεις σημασία ...μίλα στο γιατρό σου για αυτό το θέμα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Litsa198523 View Post
    Ναι με παρακολουθεί.παιτνω και αγωγή.αλλα αυτή είναι μια ερώτηση που πάντα είχα την απορία..
    Να μιλάς στον γιατρό σου. Να σου εξηγεί. Μην φεύγεις από εκεί με απορίες. Τι κάνεις γενικά μέσα στη μέρα? Δουλεύεις? Έχεις χόμπι?

Έχω καθαρή ocd δηλαδή μόνο ιδεοληψίες τα κλασικά κατά καιρούς με θρησκεία με θάνατο με φόβο με φόβο μην βλάψω τον εαυτό Μ χωρίς να θέλω σε σχέση με το σεξ μην κάνω κάτι απρεπο κτλ κτλ κτλ.σε ευχαριστώ για την απάντηση.προσπαθω να τις αποδυναμωνω όσο μπορώ.

Έχω οικογένεια ένα παιδάκι και δουλεύω πολλές ώρες.αλλα δυστυχώς η δουλειά μου είναι σε καθιστική με πολύ χρόνο να σκέφτομαι..

Senior Member
    Έχω οικογένεια ένα παιδάκι και δουλεύω πολλές ώρες.αλλα δυστυχώς η δουλειά μου είναι σε καθιστική με πολύ χρόνο να σκέφτομαι..
    Υπάρχει η δυνατότητα να ακούς μουσική? ή καμιά ομιλία καλύτερα? από ότι καταλαβαίνω κανείς κάτι μηχανιστικό

Senior Member
    Δεν υπάρχουν άτομα εκεί να συζητάς λίγο, να σπάει η σκέψη?
    Και η μουσική που προτείνει η Ανεμονη είναι μια καλή ιδέα.

Ναι έχετε δίκιο και οι δύο αντί να ψάχνω συνέχεια για αυτά που σκέφτομαι στο ίντερνετ καλύτερα να βάζω να ακούω καμία ταινία.θα το δοκιμάσω . ευχαριστώ πολύ

Senior Member
    Ναι έχετε δίκιο και οι δύο αντί να ψάχνω συνέχεια για αυτά που σκέφτομαι στο ίντερνετ καλύτερα να βάζω να ακούω καμία ταινία.θα το δοκιμάσω . ευχαριστώ πολύ
    Έτσι... Μακριά από το ίντερνετ!!! Μόνο για ταινίες και μουσική