Αγχώδης Περίοδος-Τρόμος στον Ύπνο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Podence33
    Guest

Αγχώδης Περίοδος-Τρόμος στον Ύπνο

Καλησπέρα σε όλους τους αγωνιστές απανταχού.
    Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους γράφετε εδώ και μοιραζόμαστε όσα περνάμε.
    Εγώ εδώ και 8 μήνες διάβαζα για κάποιες πολύ απαιτητικές εξετάσεις σε σχολή που τελικά πέρασα.
    Αναγκάστηκα όμως να σταματήσω δουλεια διάβαζα παρα πολλές ώρες την ημέρα έβγαινα ελάχιστα κτλ.
    Μόλις τελείωσα και περίμενα τα αποτελέσματα άρχισε ο κύκλος.
    Πόνοι στο κεφάλι,μούδιασμα,πόνοι αυχένα,
    Φούσκωμα στην κοιλιά,μυοψιες στον ουρανό,κουρασμένα μάτια,καμμία ενέργεια και παρόλο που πέρασα στην Σχολή δεν το έχω χαρεί όσο άξιζε.
    Χθες βίωσα κάτι στον ύπνο μου που δεν έχω νιώσει ποτε.
    Πετάχτηκα από έναν θόρυβο στο σπίτι και αισθανόμουν μούδιασμα σε όλο το σώμα,από πόδια μέχρι πηγούνι να δυσκολεύομαι να μιλήσω στην αρχή,ρίγος σε ολη την πλάτη,
    Είχα ιδρώσει.Ηταν κάτι τρομακτικό αλήθεια και δεν ξέρω τι να κάνω.
    Λέω από Δευτέρα να κλείσω να κάνω γενικές αιματολογικές εξετάσεις.
    Θέλω να πάω και σε ψυχολόγο και δυσκολεύομαι οικονομικά.
    Νιώθω πως όλο αυτό που πέρασα αυτό το καιρό σκάει τώρα και χθες ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
    Σήμερα το απόγευμα έβαλα τα κλάματα δεν αντεχω άλλο.
    Είμαι άντρας 33 ετών.παρακαλω πείτε μου οτιδήποτε
    Σας ευχαριστώ όλους!

Junior Member
    Δοκιμάστε ψυχοθεραπεία μόνοι σας. Η εύρεση του σωστού γιατρού μπορεί να χρειαστεί κάποια αρχική αναζήτηση, καθώς εξαρτάται επίσης από τη χημεία σας με το καθένα.
    foodle

Marilou
    Guest
    Quote Originally Posted by Podence33 View Post
    Καλησπέρα σε όλους τους αγωνιστές απανταχού.
    Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους γράφετε εδώ και μοιραζόμαστε όσα περνάμε.
    Εγώ εδώ και 8 μήνες διάβαζα για κάποιες πολύ απαιτητικές εξετάσεις σε σχολή που τελικά πέρασα.
    Αναγκάστηκα όμως να σταματήσω δουλεια διάβαζα παρα πολλές ώρες την ημέρα έβγαινα ελάχιστα κτλ.
    Μόλις τελείωσα και περίμενα τα αποτελέσματα άρχισε ο κύκλος.
    Πόνοι στο κεφάλι,μούδιασμα,πόνοι αυχένα,
    Φούσκωμα στην κοιλιά,μυοψιες στον ουρανό,κουρασμένα μάτια,καμμία ενέργεια και παρόλο που πέρασα στην Σχολή δεν το έχω χαρεί όσο άξιζε.
    Χθες βίωσα κάτι στον ύπνο μου που δεν έχω νιώσει ποτε.
    Πετάχτηκα από έναν θόρυβο στο σπίτι και αισθανόμουν μούδιασμα σε όλο το σώμα,από πόδια μέχρι πηγούνι να δυσκολεύομαι να μιλήσω στην αρχή,ρίγος σε ολη την πλάτη,
    Είχα ιδρώσει.Ηταν κάτι τρομακτικό αλήθεια και δεν ξέρω τι να κάνω.
    Λέω από Δευτέρα να κλείσω να κάνω γενικές αιματολογικές εξετάσεις.
    Θέλω να πάω και σε ψυχολόγο και δυσκολεύομαι οικονομικά.
    Νιώθω πως όλο αυτό που πέρασα αυτό το καιρό σκάει τώρα και χθες ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
    Σήμερα το απόγευμα έβαλα τα κλάματα δεν αντεχω άλλο.
    Είμαι άντρας 33 ετών.παρακαλω πείτε μου οτιδήποτε
    Σας ευχαριστώ όλους!
    Μου ακουγεται ολο αυτο που μας περιγραφεις σαν να βιωσες μια κριση αγχους ή πανικου ;

Εχεις ξαναβιωσει κατι παρομοιο αλλη φορα ;

Αναγνωριζω επισης οτι βιωνες και μια πολυ στρεσογόνο κατάσταση για αρκετο καιρο ,τωρα πως εισαι ,εχεις ηρεμησει καθολου ;

Podence33
    Guest
    Καλησπέρα.
    Ευχαριστώ για την απάντηση.Ευτυχως χθες κοιμήθηκα καλά.
    Τόσο έντονο ποτε όχι.απλα δεν ανέφερα πως από την καραντίνα και τον εγκλεισμό έχω αποκτήσει εμβοες λόγω άγχους το οποίο μου επιβεβαίωσε ΩΡΛ.
    Το παράξενο είναι πως όσο καιρο διάβαζα δεν σκεφτόμουν τίποτα από αρρώστιες.
    Τώρα ήρθαν όλα μαζί.
    Η αντίδραση από τους οικείους είναι έλα μωρέ μην αγχώνεσαι και δεν είναι κάτι πράγμα που δεν με βοηθά.

Marilou
    Guest
    Οποτε βαση ιατρικης γνωματευσης μιλας καθαρα για σωματοποιηση του αγχους σου εφοσον παθολογικα εισαι μια χαρα !

Πως σκεφτεσαι εσυ να το αντιμετωπισεις ,ασε τους αλλους ,αν ηξεραν οι αλλοι τι εστι βιωνω κριση πανικου ή αγχους ισως μας βοηθουσαν ψστε να μην την παθαιναμε και ποτε ,,

Και κατι πολυ συνηθες ;
    Οι κρισεις εμφανιζονται οταν λεμε οτι καπως ηρεμησαμε !

Μα δεν εισαι ηρεμος ,ουσιαστικα τοσο χρονο συσωρευεις αγχος στεναχωριες ,δυσφορικες καταστασεις που ζεις ....μαζευεις μαζευεις και αποθηκευεις γιατι εχεις χωρο ακομα ....και ξαφνικα ερχεται κατι πολυ μικρο ενα ασημαντο γεγονος σε σχεση με τα πιο σοβαρα που εχεις παθει και γινετε το μπαμ ...βιωνεις μια κριση ..

και καπου εκει εσυ λες "Τωρα που ειμαι ηρεμος ,γιατι τι επαθα ;"

οι κρισεις ειναι ¨καμπανακια ¨σου λενε φτανει μην αγχώνεσαι αλλο γιατι ΘΑ αρρωστήσεις ..ΟΧΙ οτι εισαι αρρωστος ..

Podence33
    Guest
    Τώρα έχω αρκετό καιρό να κάνω εξετάσεις αλλά πρεπει.
    Δεν ξέρω φοβήθηκα πολύ εκείνο το βράδυ,αλλά ξέρω πως οι περασμένοι μήνες ήταν πραγματικά φουλ αγχωτικοι.
    Θεωρώ χωρίς να είμαι ειδικός πως τώρα ξεσπάει ο,τι μαζεύτηκε.
    Ελπίζω να πάνε όλα καλά αλλά παραμένω alert συνεχώς,και σήμερα που πήγα μια βόλτα είχα ένα άγχος μήπως πάθω κάτι πάλι.

Senior Member
    Εδώ τα είπες όλα. Όταν έχουμε μια στρεσσογόνο κατάσταση όπως το διάβασμά σου τόσο καιρό για να ανταποκριθείς στις εξετάσεις ο οργανισμός σου είναι σε συνθήκες "μάχης". Τώρα που χαλάρωσες βγαίνει όλο το στρες που πέρασες. Δοκίμασε να κάνεις λίγο χαλαρό περπάτημα ή τρέξιμο ή κάποιο σπορ τώρα που ο καιρός είναι καλός για να το διοχετεύσεις όλο αυτό το συσσωρευμένο στρες προς τα εκεί και ιδανικά να σταματήσουν τα συμπτώματά σου. Πάντως μην το φοβάσαι, δεν είναι τίποτα, προσπάθησε να απασχολήσεις τη σκέψη σου αλλού γιατί όσο το σκέφτεσαι τα συμπτώματα χειροτερεύουν. Επίσης το θέμα του καλού ύπνου είναι πολύ βασικό. Και εκεί θα σε βοηθήσει η γυμναστική αλλά όχι πολύ αργά το βράδυ ακριβώς πριν την ώρα του ύπνου, καλύτερα πιο νωρίς. Περαστικά σου εύχομαι!

Podence33
    Guest
    Σας ευχαριστώ για το μήνυμα.
    Η αλήθεια είναι πως πχ σήμερα σκεφτόμουν πως μήπως πέρασα ένα μίνι εγκεφαλικό με τόσο μούδιασμα εκείνο το βράδυ που πετάχτηκα.
    Κάνω τόσο κακές σκέψεις και όσο διάβαζα αν και πιεσμένος αισθανόμουν Duracell.
    Όταν τελείωσαν όλα έπεσα ραγδαία.
    Θα κάνω ένα γενικό καλό αιματολογικό τσεκ απ και θα αυξήσω την σωματική άσκηση για αρχή.

Senior Member
    Σας ευχαριστώ για το μήνυμα.
    Η αλήθεια είναι πως πχ σήμερα σκεφτόμουν πως μήπως πέρασα ένα μίνι εγκεφαλικό με τόσο μούδιασμα εκείνο το βράδυ που πετάχτηκα.
    Όχι φίλε μη φοβάσαι. Μάλλον έκανες υπεραερισμό και για αυτό σου φερε μούδιασμα. Όλα αυτά είναι του άγχους συμπτώματα. Κάνε βέβαια το τσεκαπ σου έτσι κι αλλιως αυτό δε σε βλάπτει. Άλλη φορά αν σε πιάσει έτσι άγχος και κάνεις υπεραερισμό πρόσεχε λίγο την αναπνοή σου, μπορείς να αναπνέεις για λίγο σε μια χαρτοσακούλα, ή να εφαρμόζεις τον κανόνα του 4-7-8, δες εδω το άρθρο:
    https://www.kathimerini.gr/life/5615...methodo-4-7-8/

Podence33
    Guest
    Θα το κοιτάξω το άρθρο.
    Αισθάνθηκα πως είχα μουδιασει από τα πόδια μέχρι το σαγόνι όλος και ήμουν ανάσκελα.
    Όταν πήγα να σηκωθώ στο περπάτημα επίσης.
    Ίσως ο φόβος με το απότομο πέταγμα ήταν όλα μαζί αλήθεια.
    Σας ευχαριστώ πολύ

Marilou
    Guest
    Τώρα έχω αρκετό καιρό να κάνω εξετάσεις αλλά πρεπει.
    Δεν ξέρω φοβήθηκα πολύ εκείνο το βράδυ,αλλά ξέρω πως οι περασμένοι μήνες ήταν πραγματικά φουλ αγχωτικοι.
    Ελπίζω να πάνε όλα καλά αλλά παραμένω alert συνεχώς,και σήμερα που πήγα μια βόλτα είχα ένα άγχος μήπως πάθω κάτι πάλι.
    ξερεις και εγω φοβηθηκα πολυ με την πρωτη κριση ...στο τελος φοβομουν μην πεθάνω οπως συμβαινει παντα και δεν μπορουσα να εστιασω απο που προεκυψε ολο αυτο

και ακομα και σημερα οταν αγχωνομαι για κατι αντιλαμβανομαι οτι αν δεν ειχα μαθει ολα υτα μεσω της θεραπειας μου θα την αφηνα την κρισουλα να ειναι ακομα στην ζωη μου ,εφοσον ενα γεγονος μπορει να την πυροδοτει αλλα εμεις την θρεφουμε μεσα στο μυαλο μας ..

Αληθεια εσυ τι φοβασαι περισσοτερο οταν βιωνεις μια κριση ,τον θανατο την τρελα ,θελεις να μου πεις ;

Podence33
    Guest
    Καλησπέρα σας.
    Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.
    Επειδή θα ήθελα να αναφερθώ διεξοδικά για το τι σκέφτομαι αλλά όχι τόσο δημόσια ,εάν επιθυμείτε μπορείτε να μου στείλετε στο [email protected] εάν θέλετε γιατί και εδώ δεν μπορώ να συνδέομαι τόσο συχνά

Marilou
    Guest
    Καλημερα !

Θα σε παροτρυνα να κάνεις δημοσια αυτη την συζήτηση, ωστε μπαινοντας και αλλα ατομα και διαβαζοντας τους διαλογους να λαμβανουν και αυτοι αυτο που χρειαζονται ..

Στα μηνύματα παει επι πολυ προσωπικου μετα και δεν ειναι ο στοχος αυτος εδω μεσα εφοσον το ομαδικο βοηθαει πολυ περισσοτερο ..

Αλλωστε εισαι τελείως ανώνυμα, κανενας δεν μπορει να συνδεσει το παραμικρο με το ποιος εισαι εφοσον παρα πολλοι πλεον αντιμετωπιζουν τετοια θεματα ,σχεδον ολοι σε καποια περιοδο της ζωης τους παιρνουν κρισης πανικου .

Λυπαμαι αλλα εγω δεν μπορω να συμμετέχω σε προσωπικες συζητησεις με μηνυματα περαν απο την δημοσια μας ,σου εύχομαι καλη συνεχεια !

Podence33
    Guest
    Καλησπέρα.
    Σίγουρα δεν είμαστε εδώ group therapy και σίγουρα δεν θα μπω στην διαδικασία δημόσια να αναπτύξω περισσότερα.
    Δεν ξέρω γιατί ορισμένοι τελικά «τυπικά» ευγενεια για το φαίνεσθαι,μετά επιδεικνύουν τόσο αλαζονική συμπεριφορά.
    Καλή συνέχεια και το νήμα παρακαλω τελειώνει εδώ.

Junior Member
    Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την επιτυχία σας στις εξετάσεις! Κατανοώ ότι αυτό που βιώνετε είναι εξαιρετικά δύσκολο και ανησυχητικό. Τα συμπτώματα που περιγράφετε — όπως οι πόνοι, το μούδιασμα και η υπερβολική κούραση — μπορεί να συνδέονται με το άγχος και την υπερβολική πίεση που περάσατε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε σωματικά και ψυχικά συμπτώματα που προκαλούν σύγχυση και ανησυχία.

Είναι καλό ότι σκέφτεστε να κλείσετε ραντεβού για εξετάσεις. Οι γενικές αιματολογικές εξετάσεις θα μπορούσαν να ρίξουν φως αν υπάρχουν υποκείμενα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα συμπτώματα σας. Επιπλέον, η αναζήτηση ψυχικής υποστήριξης από έναν ψυχολόγο είναι εξαιρετικά σημαντική, ειδικά αν αισθάνεστε πιεσμένοι ή υπερφορτωμένοι.

Η συναισθηματική και σωματική σας κατάσταση δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη, ειδικά μετά από έντονη περίοδο πίεσης και άγχους. Αν και η ψυχολογική υποστήριξη μπορεί να είναι δύσκολη οικονομικά, υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες και δωρεάν γραμμές βοήθειας που θα μπορούσαν να προσφέρουν στήριξη. avatar world

Προτείνω να επικοινωνήσετε με το τοπικό νοσοκομείο ή κοινωνικές υπηρεσίες για να εξετάσετε τις επιλογές που έχετε για υποστήριξη και να μη ντρέπεστε να ζητήσετε βοήθεια. Είστε στο σωστό δρόμο και το πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση είναι η αναγνώριση της ανάγκης για βοήθεια.

Εύχομαι να βρείτε την υποστήριξη που χρειάζεστε και να πάρετε τον χρόνο για να αναρρώσετε πλήρως.