Results 16 to 30 of 46
Thread: Γιατι προσελκυω μονο τοξικους;
-
27-11-2024, 19:45 #16
Α) Δεν ξερω αν εχω περιορισμενο κυκλο γνωριμιων γιατι εχω αλλαξει περιβαλλοντα. Βεβαια δεν με ηξεραν ολοι σε καθε περιβαλλον γιατι ημουν πολυ ησυχη. Επισης σε περιβαλλοντα με πολυ κοσμο οπως το σχολειο και το πανεπιστημιο δυσκολευομαι. Εχει πολυ κοσμο που συνηθως γνωριζονται ηδη μεταξυ τους και ειναι λιγο αβολο. Δεν ξερω πια τι να κανω; Εδω στο Ρεθυμνο δεν ξερω ακριβως τι ομαδες εχει. Αλλα τωρα τελειωνω και πρεπει να δουλεψω ειναι αργα για να βρω κατι. Επρεπε να το ειχα κυνηγησει στο 2ο-3ο ετος. Τωρα εχω 2 σεμιναρια και δυσκολευομαι. Εχω προσπαθησει καπως να ανοιξω τον κυκλο μου μεσω γνωστων αλλα ποτε δεν πετυχαινει για καποιο λογο.
Β) Εδω εχεις δικιο αλλα δεν ξερω τι φταιει ακριβως γιατι βλεπω αυτα τα ατομα να συμπεριφερονται μια χαρα σε αλλους φιλους τους. Και το λεω επειδη εχω βρεθει μπροστα. Δεν το βγαζω απο το μυαλο μου.
- 27-11-2024, 19:52 #17
Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες! Τωρα νιωθω λιγοτερο μονη μου. Ποσο χρονων εισαι αν επιτρεπεται; Επισης σε ολα αυτα ξεχασα να αναφερω μια κοπελα που μου εστελνε καθε χρονο κατεβατα στα γενεθλια μου και μου ελεγε καθε φορα που κατεβαινε απο το χωριο της να βγουμε και μια μερα απλα ξαφνικα σταματησε. Για καποιο λογο ετσι ηταν ολοι μου οι κυκλοι. Δεν μπορουσα να κρατησω κανεναν και με στενοχωρει πολυ αυτο γιατι δεν μπορω να κοιταω τις αναμνησεις μου με καποιον απο το παρελθον ουτε να κανουμε καινουριες. Με οποιον και να ερθω κοντα ξεκοβω. Οσοι προσελκυω μου κανουν κακο. Κυριολεκτικα ολοι. Τωρα στα 21 δεν εχει κανεις χρονο για καινουριες γνωριμιες ουτε θα εχω ποτε ξεχωριστη θεση στην καρδια καποιου. Μονο του μπαμπα μου και του αγοριου μου. Ξερω οτι οι πραγματικοι μας φιλοι παντα ειναι λιγοι αλλα δεν γινεται να φτανεις σε σημειο να πρεπει να τους ξεκοψεις ΟΛΟΥΣ. Και σε τετοια ηλικια. Και το θεμα ειναι οτι δεν ηταν ποτε πραγματικοι. Συνεχιζα να μενω στη φιλια για να μην ειμαι μονη μου. Καθομουν και δεχομουν προσβολες καθολη τη διαρκεια της φιλιας.
27-11-2024, 20:10 #18
Είχες στενή σχέση με αυτή την κοπέλα; Αυτοί που δεν έχεις συνάψει «βαθιά» φιλία και ειδικά αν δεν ανταποκρίνεσαι ή στέλνεις μια στο τόσο για έξοδο εξαφανίζονται για πλάκα. Δεν είναι ότι έχουν παρεξηγηθεί με κάτι και απομακρύνονται. Απλά όπως ανέφερες και στο πρώτο σου κείμενο αυτοί έχουν διαμορφώσει ήδη τις παρέες τους και δεν κάθονται να προσθέτουν άτομα στις ήδη υπάρχουσες φιλίες τους. Και δυστυχώς το φυσικό επακόλουθο αυτού είναι να προσελκύεις «ακατάλληλα» και τοξικά άτομα. Πραγματικά τα λόγια σου είναι σαν να ακούω εμένα.
Και συμπτωματικά έχουμε σχεδόν ίδια ηλικία. 22 είμαι.
27-11-2024, 21:28 #19
Ναι ειχα στενη σχεση. Χαιρομαι που δεν ειμαι η μονη αλλα ταυτοχρονα λυπαμαι για ολα αυτα. Επισης δεν μπορω να κρινω κανεναν ανασφαλη ανθρωπο γιατι και εγω γεματη ανασφαλειες ειμαι. Αν δεν ειχα ανασφαλειες θα το ειχα λυσει το θεμα μου εδω και καιρο. Ο αναμαρτητος πρωτος τω λιθω βαλετω. Πιστευεις υπαρχει λυση;
27-11-2024, 21:32 #20
απο την αναλυση που εγραψες, εγω δεν ειδα πολλους τοξικους. πιθανον εκεινη που σε μειωνε και γενικα οσοι ειχαν τετοιες συμπεριφορες.
αλλα οι περισσοτεροι που αναφερεις, ειχαν μια κοινη συμπεριφορα του να μην επιδιωκουν μια συνεχεια, η να απομακρυνονται αργα η γρηγρορα, απο ενα σημειο και περα. αυτο δεν ειναι τοξικοτητα.
το γιατι υπαρχει αυτη η απομακρυνση, δεν το ξερω αν δεν μιλουσα και μαζι τους.
σου εδωσε μια δικη του εξηγηση ενα μελος, που ειναι πιθανον και να ισχυει.
μπορει επισης, ενω εσυ απ την μερια σου δεν προλαβαινες να νοιωσεις οικεια και να ανοιχτεις περισσοτερο, να ξεπερασεις την συστολη και την "ησυχια", εκεινοι να εκριναν οτι αυτο ειναι, δεν εχει αλλο, αυτην την συμπεριφορα εχεις παντα, και προτιμησαν να απεχουν, ή για να στο πω αλλιως, δεν διεκδικησαν μια συνεχεια.
27-11-2024, 23:14 #21
Επίσης υπάρχουν δημόσιες δομές υγείας , τα κέντρα ψυχικής υγείας που κάνεις δωρεάν, δεν είναι το ιδανικό ,δε ξέρω σε ποια πόλη ζείς αλλά στην αρχή έχει τεράστια μπορεί να έχει τεράστια αναμονή μεχρί να κλείσεις, να σου κάνουν κάποια τεστ αλλά αν επιμείνεις κάτι μπορεί να γίνει....Επίσης να ξέρεις οτι καλές φιλίες μπορείς να κάνεις σε κάθε ηλικία απλά μεγαλώνοντας και με την εργασία είναι πιο δύσκολο λόγο χρόνου, όμως είναι εφικτό, να είσαι ανοιχτή σε όλα και μετά διαλέγεις, ο ένας γνωστός φέρνει τον άλλον και πάει λέγοντας....
28-11-2024, 11:49 #22
Δεν τα ειπα και ολα ακριβως. Πολλοι με μειωναν βασικα. Τι εννοεις γενικα οσοι ειχαν τετοιες συμπεριφορες; Ολοι δηλαδη; Οντως δεν ειναι τοσο τοξικο το να απομακρυνθεις αλλα ρε φιλε πως γινεται οι μισοι να απομακρυνθηκαν και οι αλλοι μισοι να ηταν τοξικοι. Επισης στο σχολειο ενιωθα οτι δεν ταιριαζα με κανεναν. Και ολοι ειχαν αλλες παρεεα εκτος σχολειου. Δεν συμπαθιοντουσαν. Επισης μιλουσαν πισω απο την πλατη μου πολλες φορες. Οποτε εγω που δεν ημουν κοινωνικη και δεν ειχα αλλες παρεες εκτος σχολειου ηταν υπερβολικα δυσκολο. Βλεπω αλλα κοριτσια που απλα εβρισκαν κοριτσια στην ταξη τους και κολλουσαν. Εγω δεν μπορεσα να το κανω ποτε αυτο δυστυχως. Και λογω του χαρακτηρα μου και λογω των ανθρωπων εκει περα. Θα καταφερω ποτε να βρω ανθρωπους; Και πιο σημαντικο: Θα καταφερω ποτε ειτε βρω ανθρωπους ειτε οχι να καλυψω αυτο το κενο που νιωθω μεσα μου και να σταματησω να σκεφτομαι ολες μου τις αποτυχιες;
Με την τελευταια παραγραφο συμφωνω παρα πολυ. Εφταιγε ο χαρακτηρας μου. Αλλα ειλικρινα δεν ηξερα και δεν ξερω τι να κανω για να το διορθωσω.
28-11-2024, 11:52 #23
Αα επισης εκανα το λαθος να απομακρυνθω απο μια κοπελα στο τμημα μου που ηταν πολυ καλουλα (δεν καναμε ιδιαιτερη παρεα αλλα με ειχε προσεγγισει πολυ ομορφα) για μια αλλη ηλιθια η οποια με παρατησε στο τελος. Αν και η κολλητη αυτης της καλουλας ηταν λιγο οτι να ναι και με εκραζε στο μισο τμημα απο οτι ειχα καταλαβει. Οποτε παλι δεν ξερω τι θα καταφερνα. Δεν ξερω ειναι σαν ολα να πηγαινουν εναντιον μου. Σαν να μην ειναι γραφτο να εχω ουτε μια παρεα οσο και να προσπαθω. Επισης εχω αλλαξει περιβαλλοντα. Δεν ειναι οτι ολοι ηταν σκατα σε ενα σχολειο, πηγα στο αλλο και ολα καλα. Παντα και παντου ηταν περιεργα για μενα. Αρα εγω φταιω για ολα.
28-11-2024, 11:54 #24
Δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα λογια για δημοσιες δομες. Θα ρωτησω τη θεια μου που δουλευε σε νοσοκομειο (σε αλλη πολη ομως) αν ξερει κατι. Ειναι εφικτο αλλα υπερβολικα δυσκολο. Αφου δυσκολευτηκα τοσο στην εφηβεια φαντασου τι θα γινει τωρα. Ειχα τοσο χρονο και παλι δεν τα καταφερα... Τωρα που δεν θα εχω χρονο δεν πιστευω να γινει κατι. Επισης οσους γνωστους και να εχω δεν θα καταφερω ποτε να εχω το δεσιμο που εχουν αλλοι που κανουν χρονια παρεα. Με τιποτα. Αυτο ειναι κατι που δεν θα ζησω ποτε.
30-11-2024, 00:28 #25
To bullying σχεδον πάντα κατευθυνεται προς θυματα που βρισκονται εστω και ελαφρως εντος του φάσματος του αυτισμού, αν κρινω απο επαρκες δειγμα ατομων του ευρυτερου κοινωνικου περιβαλλοντος και όχι μονο...
30-11-2024, 01:25 #26
Αναφορικα με τον... τοξικομαγνητη, οι τοξικοι συνηθως ψαχνουν τα καταλληλα θυματα, δηλαδη ατομα ανεκτικα, οχι αντιδραστικά, αδυναμα και σε πολλες περιπτωσεις ατομα του γνωστου φάσματος... Διοτι ξερουν οτι αυτα τα ατομα μπορουν να τα εκμεταλλευτουν περισσοτερο. Επομενως, η μονη ελπιδα ειναι αντι να περιμενεις να σε μαγνητισει καποιος τοξικος θυτης, να αναζητησεις εσυ τον καταλληλο συντροφο που θα εχει θετικά χαρακτηριστικά.
30-11-2024, 08:15 #27
Ρε παιδια δηλαδη απλα μου λετε οτι εχω αυτισμο; Επισης δεν δεχομουν bullying συνεχεια. Καποιες φορες απλα κολλουσα σε λαθος ατομα που δεν με κοροϊδευαν απλα δεν μου φεροντουσαν καλα ως φιλοι. Δεν ετρωγα συνεχεια bullying.
30-11-2024, 08:22 #28
Μια κοπελα μονο ειχε προσπαθησει λιγο να με προσεγγισει αλλα εκανε παρεα με μια κοπελα που με εκραζε και εγω τοτε εκανα παρεα με μια αλλη κοπελα (η οποια μου συμπεριφεροταν απαισια αλλα δεν ηθελα να μεινω μονη μου) και μια αλλη που εν τελει με παρατησε, και το καταλαβα τωρα που εβλεπα κατι παλια μηνυματα. Της εστειλα μηνυμα αλλα ειπε οτι δεν θελει να κανουμε παρεα. Καταλαβαινετε εχει περασει καιρος τωρα οποτε... Και εγω στη θεση της μπορει να εκανα το ιδιο γιατι θα ενιωθα οτι ο αλλος δεν με εκτιμαει. Εγω την εκτιμουσα παντα απλα ετυχε να χαθουμε γιατι αυτη εκανε παρεα με αυτη που με εκραζε. Και γενικα δεν με προτιμουσε σαν παρεα απλα με συμπαθουσε.
30-11-2024, 10:07 #29
νομιζω οτι πρεπει να επιμεινεις με την ψυχοθεραπεια, για να βρεις κατ αρχας τι ακριβως φταιει.
καλα τα λεμε εδω, αλλα τα αφηγεισαι εσυ, που μπορει να μην εχεις ακομα συνειδητοποιησει ολες τις συμπεριφορες (και τις δικες σου και των αλλων) γιατι αν τις ειχες συνειδητοποιησει, δεν θα ειχες αποριες.
ο/η ειδικος που θα εμπιστευθεις, θα μπορεσει με τις καταλληλες ερτησεις να καταλαβει τι ακριβως συμβαινει και να σε κατευθυνει, η να σε βοηθησει να αλλαξεις καποια πραγματα, αν για παραδειγμα ειναι βασικο προβλημα η συστολη που λες κι εσυ οτι εχεις, το οτι δεν εκφραζεσαι κλπ.. μπορει να ισχυουν και αλλαπραγματα, που επισης δεν φαινονται απο εδω. πχ το να παρεξηγεις τους αλλους, η να σε παρεξηγουν εκεινοι, κλπ. αυτα δεν λυνονται απο εδω. οσο μπορεσε σε βοηθησε ο καθενας, αλλα χωρις προσωπικη επαφη, δουλεια δεν γινεται οταν εισαι τοσο μπλοκαρισμενος. και οπωσδηποτε, το μπλοκαρισμα που εχεις αυτην την στιγμη, το οτι εχει καταληξει πλεον εμμονη σου αυτο το θεμα, δεν σε βοηθαει να προσεγγισεις νεες γνωριμιες χαλαρα, οπως χριαζεται δλδ για να ειναι ευχαριστη μια γνωριμια...
30-11-2024, 11:44 #30
τοξικοτητα , τοξικομαγνητης και ατελειωτες συναφες μπουρδες .
αυτα ειναι επιλογες .....οταν ενα ατομο ειναι χορτασμενο επικοινωνιακα , σεξουαλικα , ποιοτικα , ακορεστα και αισθησιακα , εχει τοσες επιλογες να αναπτυξει την κοινωνικοτητα του , το ανοιγμα σε νεες κοινωνικοτητες και πραξεις
οταν νομιζεις οτι ολα πανε καλα με τον γκομενακο σου η΄πιστευεις οτι πανε καλα .....τπτ δεν παει καλα ....αρα δεν παει καλα και η καθε μορφης επικοινωνιας ....
για παραδειγμα στις πολλες σχεσεις που ειχα ...καποιες ειχαν θεματα συμπεριφορισμου η΄ προκαταληψεων και φυσικα προσεγγισης .....μεσα απο την πορεια της σχεσης , της ορθολογικης σχεσης και επικοινωνιας φυσικα με την παροδο του χρονου λυθηκαν ολα αυτα σε μεγαλο βαθμο ( βεβαια οταν χωριζαμε , μετα ειχανε παλι τα ιδια )
αρα οι συναναστροφες μας , το σεξουαλικο μας ρεπερτοριο ειναι η βαση για την αναπτυξη της προσωπικοτητας μας ...ενας εμπειρος ΑΝδρας μπορει να προσφερει ,οτι δεν μπορει να προσφερει η πσυχοντεραμπεια
μεσα απο την πορεια της αλληλοσυσχετισης ,αλληλεπιδρασης των δυο συντροφων προαγεται ΣΥΝΟΛΙΚΑ η ψυχικη υγεια , η λαμψη , η φωτεινοτητα της ψυχης ....ΑΡΑ θα μαγνητιζεις την θετικοτητα και οχι την αρνητικοτητα που μας γραφεις εδω μεσα
ορμονες , ενστικτα θα απελευθερωθουν , θα ανοιχτουν οι οριζοντες , τα τετραπλασιαστη στον μονοδιαστατο χαρτη που αντιμετωπιζει η συγχρονη πορεια των σχεσεων την διαβιβαση προς την ολοκληρωση