Έχασα τον πατέρα πριν 2 μήνες!Μου λείπει πολύ !!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Junior Member

Unhappy Έχασα τον πατέρα πριν 2 μήνες!Μου λείπει πολύ !!

Καλημέρα σας!!
    Πριν δύο μήνες έχασα τον μπαμπά μου,από καρκίνο!Αν κ είχε ιστορικό από πολύ νωρίτερα,;πο το 2016! Εμφανίστηκε πολύποδας στο έντερο,το οποίο ήταν κακοήθεια!
    Έκανε χειρουργείο μεγάλο!
    Πέρασε μεγάλη περιπέτεια!
    Μετά εμφανίστηκε στα πνευμόνια οζίδια!
    Έκανε ανοσοθεραπεια,για κανένα λόγο χημειοθεραπεία δεν ήθελε!
    Μέχρι που είχαμε θέμα κ με την καρδιά κ την χολή μετά,που δεν τον άφησαν σε ησυχία!
    Μετά την χολή,που πήγε για καθαρισμό δεύτερη φορά, εμφάνισε όγκο στο κεφάλι!
    Ξαφνικά είχε πάθει αστάθεια,δεν μπορούσε να στερεώσει!
    Ξεκινήσαμε θεραπείες στο κεφάλι,15 συνεδρίες!
    Υποτίθεται ότι τον Οκτώβριο θα φαινόταν η δουλειά του γιατρού!
    Ο μπαμπάς μου, ύστερα από αυτό έγινε χειρότερα!Δεν έτρωγε τίποτα,όσο πήγαινε κ αδυνάτιζε! ώσπου τον Οκτώβριο τον χάσαμε τον μπαμπά μου!
    Έχω μεγάλη στενοχώρια μέσα μου, πέσανε πολλά μαζί!!Η υγεία του πατέρα μου, οικονομικά που χρειαζόντουσαν βοήθεια!
    Τσακωμούς στο σπίτι λόγο του οικονομικού!
    Τώρα φτάσαμε σε αυτό το σημείο!
    Το θέμα είναι ότι είμαι πολύ χάλια ψυχολογικά όσο περνάει ο καιρός,μου λείπει ο πατέρας μου!
    Ήταν ο καλύτερος μου φίλος,το στήριγμα μου!
    Στην αρχή το είχα πάρει διαφορετικά, ύστερα από τα 40 κ μετά,έχω λυγίσει!!Δεν είμαι καλά!!
    Συνέχεια κλαίω!!
    Είδα φωτογραφίες που ειμουν παιδί μαζί του κ με έπιασε το παράπονο κ έκλαιγα!!
    Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ!
    Έχω κ ένα σωρό πρόβληματα στο σπίτι!Αλλά μου λείπει ο μπαμπάς μου πολύ, άραγε θα το ξεπεράσω ποτέ???Κάθε μέρα κλαίω!!
    Ήταν πολύ ξαφνικό όλο αυτό!!
    Σας ευχαριστώ για την υπομονή,λόγο του σεντόνι που γράφω!!

Senior Member
    Συλλυπητήρια,
    Έχασα και εγώ μέσα σε έναν χρόνο 3 ανθρώπους πολύ κοντινούς. .
    Κάποια στιγμή θα το ξεπεράσεις και θα τον θυμάσαι με τα καλά του.
    Βέβαια επειδή στην δική μου περίπτωση είναι φέτος δεν το έχω ξεπεράσει ακόμη, τους θανάτους των δικών μου ανθρώπων(ο ένας έφυγε από καρκίνο).
    Αλλά ναι κάποια στιγμή θα είσαι καλύτερα.
    Έχεις σκεφτεί να πας σε κάποιον ειδικό να σε βοηθήσει;
    Κάνε πράγματα να ξεχνιέσαι.

Junior Member
    Απλά με έχει πιάσει τώρα το παράπονο!Αν κ το περιμένα ότι θα πεθάνει!Το έλεγα κ εγώ η ίδια! θυμήθηκα τους παππούδες που ήταν άρρωστοι κ μου ήρθαν εικόνες!
    Είδα φωτογραφίες παλιές με εμένα που ειμουν παιδάκι κ τον μπαμπά μου νέο κ από εκείνη την είμαι ράκος!
    Σήμερα είμαι λίγο καλύτερα,δεν κλαίω όπως έκλαιγα!
    Μου λείπει ο μπαμπάς μου πολύ!
    Προέκυψαν κ αλλά πράγματα πάνω στο θέμα του πατέρα μου κ δεν ξέρω,μήπως είναι κ από αυτό!
    Δεν έχω κ την στήριξη που θα ήθελα!

Banned
    Συλλυπητήρια Ελένη. Προσπαθησε να φερνεις στο μυαλο σου τις καλες στιγμες, δηλαδη κυριως τις αναμνησεις απο το πιο μακρινο παρελθον, τις πιο ευχάριστες στιγμές. Εστιασε αν μπορεσεις, στα παιδικα σου χρονια μαζι του, και δευτερευοντως στην εποχη που ακολουθησε, μεχρι το 2010 περιπου, πριν ξεκινησουν τα προβληματα υγειας. Ειναι μια μεθοδος για να απαλυνεις τον πονο σου...

Senior Member
    Συλλυπητήρια για την απώλειά σου. Δεν έχει σημασία αν το περίμενες ή όχι, αν "πάγωσες" το πρώτο διάστημα και τώρα σου βγήκε η ένταση και η μεγάλη θλίψη. Τον γονιό σε ό,τι ηλικία κι αν τον χάνεις, από όποιον λόγο κι αν τον χάνεις, δεν το ξεπερνάς εύκολα.

Αυτό που νιώθεις είναι απολύτως φυσιολογικό, αν κρίνω και από άλλους που έχουν χάσει έναν από τους δυο γονείς τους. Το είπε και η Elisabeth Kübler-Ross στο "γι αυτούς που πεθαίνουν". Βιώνεις τα στάδια του πένθους. Φυσικά και θα κλάψεις, και κλάψε να αποφορτιστείς, δεν είναι κακό ούτε ντροπή.

Μπορείς να μπεις σε κάποια ομάδα στο fb ή σε ένα κέντρο στήριξης οικογενειών καρκινοπαθών που είναι κι άλλα άτομα που είχαν παρόμοια απώλεια και να συζητάς μαζί τους. Θα μάθεις πράγματα από τις δικές τους εμπειρίες, κι αυτοί θα μάθουν πράγματα από εσένα και το πιο σημαντικό: θα συναντήσεις ανθρώπους που πέρασαν τα ίδια και δε θα νιώθεις ότι σου δίνουν συμβουλές ενώ "είναι έξω από τον χορό".

Υπάρχει και η γραμμή 1069 για στήριξη όσων εμπλέκονται με τον καρκίνο, ασθενών και οικογενειών.

Senior Member
    μου λειπη ο μπαμπας μου δυομιση χρονια τωρα εφυγε απο εγκεφαλικο μεσα σε τρεις μερες ..... υπομονη δε μπωρεις να κανεις τιποτα αλλο

Senior Member
    Quote Originally Posted by Elenikara3085 View Post
    Καλημέρα σας!!
    Πριν δύο μήνες έχασα τον μπαμπά μου,από καρκίνο!Αν κ είχε ιστορικό από πολύ νωρίτερα,;πο το 2016! Εμφανίστηκε πολύποδας στο έντερο,το οποίο ήταν κακοήθεια!
    Μέχρι που είχαμε θέμα κ με την καρδιά κ την χολή μετά,που δεν τον άφησαν σε ησυχία!
    Ο μπαμπάς μου, ύστερα από αυτό έγινε χειρότερα!Δεν έτρωγε τίποτα,όσο πήγαινε κ αδυνάτιζε! ώσπου τον Οκτώβριο τον χάσαμε τον μπαμπά μου!
    Έχω μεγάλη στενοχώρια μέσα μου, πέσανε πολλά μαζί!!Η υγεία του πατέρα μου, οικονομικά που χρειαζόντουσαν βοήθεια!
    Το θέμα είναι ότι είμαι πολύ χάλια ψυχολογικά όσο περνάει ο καιρός,μου λείπει ο πατέρας μου!
    Στην αρχή το είχα πάρει διαφορετικά, ύστερα από τα 40 κ μετά,έχω λυγίσει!!Δεν είμαι καλά!!
    Συνέχεια κλαίω!!
    Έχω κ ένα σωρό πρόβληματα στο σπίτι!Αλλά μου λείπει ο μπαμπάς μου πολύ, άραγε θα το ξεπεράσω ποτέ???Κάθε μέρα κλαίω!!
    Τις περισσότερες φορές χρειάζεται χρόνος για να "καταλάβεις" την "απουσία" κάποιου. Είναι φυσιολογικό να βιώνεις το πένθος σταδιακά. Συλλυπητήρια

Senior Member
    Καλημέρα σας!!
    Συνέχεια κλαίω!!
    Συλλυπητήρια για τον πατέρα σου.. καλό κουράγιο και να ζήσεις να τον θυμάσαι.. να προσπαθείς να ανακαλείς στην μνήμη σου όλα τα ευχάριστα για να βιώσεις την απώλεια όσο πιο ανώδυνα γίνεται.. ξέρω είναι δύσκολο. Αλλά θα το συνηθίσεις με τον καιρό. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ξεχάσεις.

Junior Member
    Καλημέρα,έχουν γίνει κ αλλά εκτός από το. Θάνατο του πατέρα μου!Αυτή την στιγμή αντιμετωπίζω πρόβλημα στο σπίτι μου,στην οικογένεια μου ,με τον άντρα μου περισσότερο! Δώσαμε κάποια χρήμα στην αρχή που ήταν να κάνει κάποια θεραπεία ο πατέρας μου κ μετά όταν προέκυψε ο θάνατος, πληρώσαμε εμείς την κηδεία!Από τότε είμαστε μέσα στην σύγκρουση, τσακωμός, γκρίνια!
    Επειδή η αδελφή μου δεν πρόσφερε ούτε 100€ που λέει ο λόγος,λόγο οικονομικών δυσκολιών!Ο άντρας μου θεωρεί ότι μας εκμεταλλεύτηκαν επειδή οικονομικά μπορούσαμε!
    Αν κ αυτά τα λεφτά τα μαζεύαμε για το πρόγραμμα σπίτι μου,για να αγοράσουμε σπίτι!
    Θεωρεί ότι η μητέρα μου,εκλευταλευτηκε ότι όταν της είπαμε ότι έχουμε δύο δραχμές στην άκρη,να μας πείσει με τον τρόπο της να δώσουμε εμείς!
    Μου λέει ο άντρας μου,τις οικονομικές δυσκολίες των γονιών σου, γιατί να τις φορτωθω εγώ?
    Ειλικρινά κάθε μέρα γκρίνια κ χαμός,μέσα στα νεύρα!
    Φταίω εγώ που τον πίεσα να δώσω εγώ τα λεφτά για την κηδεία τότε!
    Η αδελφή μου όταν είχαμε τα 40 ,το μόνο που πρόσφερε ήταν 100 €!ούτε δίσκους ανέλαβε ούτε τίποτα πάλι!Είμαι σε μια μπερδεμένη κατάσταση!
    Θέλει να κόψουμε σχέσεις με την αδελφή μου,έχει βαφτίσει το παιδί του λέω,αυτός είναι κάθετος!! Ειλικρινά δεν είμαι καθόλου καλά,δεν ξέρω τι να κάνω!

Senior Member
    Καλημέρα,έχουν γίνει κ αλλά εκτός από το. Θάνατο του πατέρα μου!Αυτή την στιγμή αντιμετωπίζω πρόβλημα στο σπίτι μου,στην οικογένεια μου ,με τον άντρα μου περισσότερο! Δώσαμε κάποια χρήμα στην αρχή που ήταν να κάνει κάποια θεραπεία ο πατέρας μου κ μετά όταν προέκυψε ο θάνατος, πληρώσαμε εμείς την κηδεία!Από τότε είμαστε μέσα στην σύγκρουση, τσακωμός, γκρίνια!
    Επειδή η αδελφή μου δεν πρόσφερε ούτε 100€ που λέει ο λόγος,λόγο οικονομικών δυσκολιών!Ο άντρας μου θεωρεί ότι μας εκμεταλλεύτηκαν επειδή οικονομικά μπορούσαμε!
    Αν κ αυτά τα λεφτά τα μαζεύαμε για το πρόγραμμα σπίτι μου,για να αγοράσουμε σπίτι!
    Θεωρεί ότι η μητέρα μου,εκλευταλευτηκε ότι όταν της είπαμε ότι έχουμε δύο δραχμές στην άκρη,να μας πείσει με τον τρόπο της να δώσουμε εμείς!
    Μου λέει ο άντρας μου,τις οικονομικές δυσκολίες των γονιών σου, γιατί να τις φορτωθω εγώ?
    Ειλικρινά κάθε μέρα γκρίνια κ χαμός,μέσα στα νεύρα!
    Φταίω εγώ που τον πίεσα να δώσω εγώ τα λεφτά για την κηδεία τότε!
    Η αδελφή μου όταν είχαμε τα 40 ,το μόνο που πρόσφερε ήταν 100 €!ούτε δίσκους ανέλαβε ούτε τίποτα πάλι!Είμαι σε μια μπερδεμένη κατάσταση!
    Θέλει να κόψουμε σχέσεις με την αδελφή μου,έχει βαφτίσει το παιδί του λέω,αυτός είναι κάθετος!! Ειλικρινά δεν είμαι καθόλου καλά,δεν ξέρω τι να κάνω!
    Δλδ για όνομα τον πατέρα σου εθαψες και αντί να σου σταθεί θα σε βάλει να κόψεις την επικοινωνία με την αδερφή σου; Μετά το επόμενο είναι να μην μιλάς στην μάνα σου;
    Οκ, μπορεί να μην είχε όντως η αδερφή σου.
    Η κηδεία πόσο κοστίζει 2; 3; 4; χιλιάρικα;
    Για εμένα καλά έκανες εφόσον μπορούσες οικονομικά και πλήρωσες την κηδεία.

Οκ δεν ήταν οικογένεια του για να τον νοιάζει, αλλά πολύ παρτακιας ο τύπος.

Junior Member
    Τα συλλυπητήρια μου μήπως να έβλεπες έναν ειδικό?

Junior Member

Unhappy

Quote Originally Posted by Danay1997athens1987 View Post
    Τα συλλυπητήρια μου μήπως να έβλεπες έναν ειδικό?
    Καλημέρα, χρόνια πολλά!! Μακάρι να είχα τον χρόνο κ την οικονομική άνεση αυτή την στιγμή να έβλεπα έναν ειδικό ψυχολόγο!Αν κ το ψάχνω!
    Έχω θέμα μεγάλο στο σπίτι μου...ο άντρας μου δεν θέλει καθόλου τον γαμπρό μου κ την αδελφή μου, ύστερα από την οικονομική βοήθεια κ υποστήριξη που κάναμε στο θέμα του πατέρα μου... γιατί εκτός από την οικονομική,δεν βοήθησαν ούτε κ στα ποιο απλά!
    Να έρθουν στο νοσοκομείο,να τον πάνε σ' έναν γιατρό τον πατέρα μου,να τον κρατήσουν σπίτι!
    Να πλύνουν ένα ρούχο η αδερφή μου,που ήταν μητέρα μου μέσα κ βοηθούσε τον πατέρα μου στο νοσοκομείο!
    Έχει βαφτίσει την μικρή μου η αδελφή μου και συνεχώς μου κάνει επίθεση η μητέρα μου!Ότι ο άντρας μου το πάει για τσακωμό με τον γαμπρό μου κ την αδελφή μου κ ότι δεν είναι σωστό, επειδή έχουν βαφτίσει το παιδί!
    Ότι εγώ του λέω ναι σε όλα του άντρα μου!
    Της εξηγώ ότι κοντευουμε να το διαλυσουμε εδώ μέσα,άμα υπάρχει τσακωμός!
    Ο άντρας μου,μου έχει πει ότι ο τσακωμός που ρίχνουμε,δεν είναι δικά μας πρόβληματα,αλλά των άλλων!
    Απλά εκτός από την οικονομική βοήθεια που έδωσα για τον μπαμπά μου,που δεν είχε λεφτά κ χρειάστηκε να κάνει μια θεραπεία... ήρθε η στιγμή που πέθανε και δεν είχαν λεφτά η μητέρα μου ούτε για την κηδεία!
    Τα δώσαμε εμείς αυτά τα λεφτά και από τότε όλη την ώρα είμαστε σε μια γκρίνια εδώ μέσα!
    Δεν ξέρω τι να κάνω,είμαι σε αδιέξοδο..από την μια η μητέρα μου υποστηρίζει την πλευρά της αδερφής μου κ λέει ότι φταίει ο άντρας μου, επειδή το πάει για τσακωμό κ δεν σέβεται ότι έχουν βαφτίσει το παιδί!
    Ότι η γιαγιά μου είπε δεν είναι καλό να τσακωθούμε επειδή έχουν βαφτίσει το παιδί!
    Ο άντρας μου δεν τους θέλει καθόλου,να πω την αλήθεια είναι κ λίγο ακοινωνητος,όπως οι γονείς του!
    Έχει έναν εγωισμό,που το έχουν περάσει οι δικοί του,ότι έχουν δίκιο σε όλα!
    Αλλά όταν ειμασταν στην αρχή μαζί κ πριν παντρευτούμε κ μετά,δεν είχαμε θέματα σοβαρά!
    Από τότε που γέννησα την μεγάλη μου κόρη, είχαμε κ προβλήματα με την οικογένειά του, γιατί δεν με ήθελαν από την αρχή!
    Έτσι αρχίσαμε τις γκρίνιες χωρίς λόγο!
    Δεν ξέρω παιδιά,είμαι πολύ χάλια!!
    Είμαι στην μέση,δεν ξέρω τι να κάνω?
    Για αυτό θέλω λίγο να το συζητήσω μαζί σας!
    Να δω πως μπορώ λίγο τα πράγματα να τα φτιάξω!
    Δεν μπορώ ούτε να τον πιέσω να έχει επαφές με την οικογένειά της αδελφής μου,αλλά ούτε κ εγώ να ξεκοψω!
    Όλο το πρόβλημα γενικά είναι τα λεφτά που δώσαμε και η αδελφή μου ήταν κ εκτός κ σε άλλα θέματα με τον πατέρα μου!
    Κάθε βοήθεια σας κ συμβουλή,θα μου ήταν πολύτιμη!
    Σας ευχαριστώ που με ακούτε!

Senior Member
    Δώσατε λεφτά για τις θεραπείες του πατέρα σου κι αυτός πέθανε κι αντί να τα αφήσετε πίσω, κάθεστε και μαλώνετε? Γιατί? Δεν τα δώσατε με την καρδιά σας? Τα δώσατε για να έχετε λόγους να μαλώνετε μεταξύ σας? Οκ καταλαβαίνω να έχετε θυμό προς την αδελφή που δεν βοήθησε (εκτός κι αν δεν είχε) αλλά εσείς γιατί μαλώνετε? Η αδελφή βοηθούσε σε άλλα θέματα πέρα του οικονομικού?

Junior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Δώσατε λεφτά για τις θεραπείες του πατέρα σου κι αυτός πέθανε κι αντί να τα αφήσετε πίσω, κάθεστε και μαλώνετε? Γιατί? Δεν τα δώσατε με την καρδιά σας? Τα δώσατε για να έχετε λόγους να μαλώνετε μεταξύ σας? Οκ καταλαβαίνω να έχετε θυμό προς την αδελφή που δεν βοήθησε (εκτός κι αν δεν είχε) αλλά εσείς γιατί μαλώνετε? Η αδελφή βοηθούσε σε άλλα θέματα πέρα του οικονομικού?
    Εγώ δεν μετάνιωσα τα λεφτά που έδωσα!!Ίσα ίσα νιώθω καλά μέσα μου, γιατί εξάντλησα έστω κ την τελευταία ελπίδα!! Μέχρι την τελευταία στιγμή τον πήγα στο νοσοκομείο!!Δεν τον άφησα έτσι!!
    Απλά σκέφτομαι, μήπως ήταν λάθος μου,που πίεσα τον σύζυγό μου για το οικονομικό της κηδείας!
    Στα λεφτά της υγείας δεν μου το αρνήθηκε, αλλά στο θέμα κηδείας έγινε ένας χαμός!!
    Εμείς όμως τρέχαμε παντού, κανένας άλλος!
    Η αδελφή μου ελάχιστες φορές βοηθούσε!!,Αυτή την στιγμή τρώω τρομερό πόλεμο από τον σύζυγό μου!! Ειλικρινά,έχω τον πόνο μου,με τον πατέρα μου κ περνάω κ όλο αυτό!!Η μεγάλη μου η κόρη με βλέπει κάποιες φορές κ κλαίω,με ρωτάει γιατί κλαίω!!Γι αυτό θέλω κ εγώ κάπου να το συζητήσω!

Senior Member
    Δεν δίνει ένα ποσό πίσω το κράτος? Στη Κύπρο δίνουν.

Ε αν θεωρείς ότι δεν αντέχεις όλο αυτό που κάνει ο σύζυγος, εσύ θα βάλεις τα όρια. Ζευγάρι είστε, ζήτησε του να το συζητήσετε και πες όλα αυτά που νιώθεις και σκέφτεσαι. Ίσως δεν ξέρει όλα όσα έχεις μέσα στο κεφάλι σου, άκουσε και τι έχει να σου πει κι αυτός. Θεωρώ άκυρο να μαλώνετε για τα χρήματα που δώσατε για την κηδεία του πατέρα σου. Όχι κάποιου ξένου. Του πατέρα σου! Εγώ θα τα έκανα διαγραφή από το μυαλό μου. Αλλά δεν λειτουργούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Σιγουρα όμως, οι καβγάδες δεν λύνουν ένα πρόβλημα.

Page 1 of 2 12 LastLast