Results 1 to 8 of 8
-
17-12-2024, 20:40 #1
Ψυχιατρος και φάρμακα και αμφιβολίες
Καλησπέρα παιδιά. Έχω αρκετό καιρό να γράψω. Δεν έχουν αλλάξει και πολλά, όλη μέρα κάθε μέρα από το πρωί που θα ξυπνήσω μέχρι που θα κοιμηθώ νιωθω ταχυκαρδιες και δυσπνοια πολλή εντονη . Ξαναπήγα σε πνευμονολογο και καρδιολόγο λένε δεν βλέπουν κάτι. Συνεχίζω να τα νιωθω , προσπαθώ να κάνω πράγματα και να περπαταω αλλά νιωθω τα ίδια ενώ θέλω τόσο πολύ να μην τα νιβθω συνεχίζω και τα νιωθω . Εν τέλει πήγα ξανά σε ψυχίατρο που έδωσε αγωγή 150mg zoloft και ένα άλλο αγχολυτικό για τον ύπνο δεν θυμάμαι πως λέγεται. Προφανώς μου είπε ότι έχω ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη που το ξέρω, είπε επίσης ότι δεν θα λύσει πολλά πράγματα η ψυχοθεραπεία και να ξεκινήσω ότι πρέπει να πάρω τα χάπια, δεν θα φύγει τελείως αλλά θα είμαι "ισόβια σε αυτο" . Ομολογώ ότι με φρικαρε αυτό.
Έχω αμφιβολίες στο να τα πάρω. Εμένα πιο πολύ με ανησυχούν τα σωματικά συμπτωματα πάρα οι τελετουργιες που κάνω. Με έχουν αλλάξει ως άνθρωπο, νιωθω αρρωστη συνέχεια. Αλήθεια αδυνατώ να καταλάβω τι συμβαίνει εδώ και 2 χρόνια σχεδόν 3. Είναι κουραστικό, και οι ταχυκαρδιες και η δυσπνοια . Έχει κάποιος κάτι παρόμοιο; του ρχει λυθεί με την αγωγή; νιωθεξ κάνεις κάτι σωματικό συνέχεια;
Απλά δεν εμπιστεύομαι κανέναν πλέον. Όσο και να μου λένε ότι δεν έχω κάτι αλήθεια εγώ πιστεύω ότι έχω. Είναι εκεί νιωθω το σώμα μου ότι σκάει ακόμα κι όταν είμαι χαλαρή. Δεν είναι άγχος αυτό πλέον. Δεν ξέρω αλήθεια αυτές οι ταχυκαρδιες με το που σηκώνομαι αλλά και οι δυσπνοιες με έχουν τρελάνει και όταν κάνεις δεν βρίσκει κάτι με τρελαίνει ακόμα πιο πολύ.
- 17-12-2024, 20:56 #2
Τα φάρμακα έχουν προβλήματα γι αυτό επιμένουν σωματικά πάρε όχι ψυχο
17-12-2024, 20:57 #3
Και όμως ειναι άγχος.. παθούσα εδω. Οσο και αν δυσκολεύεσαι να το πιστεψεις. Να βρεις την κατάλληλη αγωγή για εσένα και να ξεκινήσεις άμεσα για να ηρεμήσεις και να βρεις την χαρά.
17-12-2024, 21:05 #4
Σε ευχαριστώ που απάντησες.. αλήθεια πως γίνεται.. το βιώνεις; έχω συνέχεια ταχυκαρδια και δυσπνοια ενώ περπαταω η κάθομαι . Φρικάρω δεν πιστεύω κανέναν , νιωθω οτι όλοι με κοροϊδεύουν η απλά δεν δίνουν αρκετή σημασία. Και όταν έρχεται η στιγμή για να πάρω τα χάπια δεν το κάνω γιατί πιστεύω ότι δεν φταίει αυτό. Που οκ έχω ιψδ το ξέρω το έχω από τα 16 μου αλλά τώρα το ρχω τερματίσει το θέμα. Φοβαμαι τα χάπια ρε γαμωτο , επίσης έχω θέμα επειδή είμαι από χωριό φοβάμαι μη το μάθει κανείς και με θεωρήσει τρελή ενώ δεν είμαι. Έχω φόβο και για το στίγμα. Κλαίω σαν παιδί και δεν είμαι λειτουργική πλέον.
17-12-2024, 23:02 #5
Ναι, τα βιώνω και σε καταλαβαίνω. Δεν θα δώσεις λογαριασμό σε κανένα. Δική σου ειναι η ζωή και κάθε μέρα που περνάει δεν έρχεται πίσω. Ζήσε. Σκέψου, αν είχες πίεση δεν θα έπαιρνες το χάπι σου καθημερινα; Ετσι και αυτό..
17-12-2024, 23:12 #6
18-12-2024, 01:53 #7
Αρκετές φορές μέσα στην μέρα. Παλιά ήταν και μες το σπίτι πλέον κυρίως όταν θα βγω βόλτα αισθάνομαι ότι δεν έχω αρκετό αέρα ενώ βγαίνω για να χαλαρώσω και όχι να αγχωθω . Δεν ανεβαινω σκαλιά ούτε ανηφόρες γιατί μου προκαλούν δυσπνοια μαι ταχυκαρδια . Καιβη ταχυκαρδια πάρα πολύ συχνή μες την μέρα μου . Ακόμα και όταν δεν αισθάνομαι ούτε άγχος ούτε τίποτα τέτοια
Γι αυτό δεν καταλαβαίνω τι γίνεται
Συμφωνώ να το έχεις 1 2 φορές την ημέρα οραν όμως γίνεται συνεχόμενα και κάθε μέρα για πάρα πολύ καιρό τότε ίσως πάει κάτι λάθος που κάποιος δεν έχει δει . Αυτό σκέφτομαι συνέχεια.
Έχω πάει 3 φορές σε καρδιολόγο και 5 σε πνευμονολογο. Τίποτα δεν έχει βρεθεί. Έχω κάνει καρδιογραφημα , τριπλεξ , σπιρομετρησεις και ακτινογραφιες . Δεν ξέρω πια τι σκατα να κάνω. Απλά ζω με αυτό
18-12-2024, 21:21 #8
Για να σου φυγει μια και καλη η υποψια οτι δεν ειναι παθολογικο αλλα ψυχολογικο πες στον γιατρο σου να σου δωσει ενα αγχολυτικο, την στιγμη που νιωθεις χαλια παρτο και θα δεις οτι σε 1 ωρα θα εισαι μια χαρα και θα μπορεις και εξω να βγεις και ολα να τα κανεις. Αυτα που περιγραφεις ειναι κλασσικα συμπτωματα του αγχους, δεν ειναι το απλο αγχος που εχει ο καθενας ειναι διαφορετικου τυπου και γι'αυτο ειναι δυσκολο για ανθρωπους που δεν το εχουν βιωσει να το καταλαβουν τι εστι. Το πρωτο πραγμα ειναι να το αποδεχθεις, μετα ειναι να παρεις την φαρμακευτικη αγωγη που σου εδωσε ο γιατρος (οχι οτι θα πετας απλα θα εισαι πιο ανεκτα) και υστερα να κανεις τις απαραιτητες αλλαγες στην ζωη σου για να βελτιωσεις τα συμπτωματα με φυσικο τροπο, αυτο φυσικα δεν γινεται απο την μια μερα στην αλλη, θελει χρονο ή αλλιως χρονια πολλα. Δεν εισαι η μονη περιπου 4% του πληθυσμου της ελλαδας εχει καποιο ειδος αγχωδης διαταραχης και εχει ζησει οτι περιγραφεις. Και για να δωσω και μια νοτα αισιοδοξιας εγω ειμαι στον 5 χρονο και ειμαι καλυτερα απο ποτε!!!!