Results 1 to 10 of 10
Thread: Ερώτηση φόβος σχιζοφρένειας
-
13-12-2024, 16:24 #1
Ερώτηση φόβος σχιζοφρένειας
Παιδιά να ρωτήσω με αφορμή ένα συμβάν την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν καλά και για μια στιγμή κοίταξα στον καναπέ και μου φάνηκε πως είδα τα κλειδιά μου πήγα στην τράπεζα έβγαλα λεφτά και μετά γυρνάω σπίτι και τα κλειδιά δεν ήταν εκεί αντίθετα ήταν απέναντι στο σπίτι της μητέρας μου από εκεί και έπειτα με έπιασε φόβος πάλι σχιζοφρένειας λέω να το αρχίζει και από τότε κοιτάω δεξιά αριστερά με την άκρη του ματιού μου μήπως βλέπω κάτι φοβάμαι μήπως δω κάτι που δεν υπάρχει και σήμερα είχε η μάνα μου την μικρή και είδα πως έχει λερωθεί στο πρόσωπο με σοκολάτα και της λέω έφαγες σοκολάτα εκείνη σκουπίστηκε και μετά είχε ελάχιστο αλλά δεν έφαγε πολύ μου είπε η μητέρα μου και άρχισε πάλι κρίση και άγχος! Παιδιά τι γίνεται νιώθω πως τρελάθηκα πως θα αρχίσω να βλέπω κι άλλα πράγματα ή πως θα τρελαθώ τελείως και πως είμαι στο πρώτο στάδιο τρέλας, είχα μιλήσει με ψυχολόγο και μου είπε πως είναι άγχος μόνο και ότι αυτό έχει συμβεί σε όλους να νομίζουν πως είδαν κάτι και απλά δεν δίνουν σημασία και εγώ επειδή έδωσα το έκανα ταιραστιο μέσα στο μυαλό μου (η αλήθεια είναι το είχα πάθει και παλαιότερα και τότε δεν είχα δώσει σημασία) αλλά φοβάμαι τρέμω ο ψυχολόγος μου λέει πως ξέρω ήδη την απάντηση στο αν θα τρελαθώ αλλά πιστεύω με τόσο άγχος και φόβο σίγουρα θα καταλήξει σε σχιζοφρένεια!!
- 13-12-2024, 17:50 #2
Την ίδια απάντηση με τον ψυχολόγο σκέφτηκα από την αρχή του κειμένου σου. Αυτό συμβαίνει και έχει συμβεί σε όλους. Μπορεί να νομίζεις ότι είδες κάτι είτε επειδή δεν κοίταξες καλά, είτε επειδή βιαζόσουν, είτε επειδή εκείνη την στιγμή είχες το μυαλό σου αλλού και άλλα χίλια δυο πράγματα. Δεν είναι ανάγκη να σκέφτεσαι πάντα το πιο «ακραίο». Πολλές φορές από την αρνητική σκέψη και το φόβο, προέρχονται και πράγματι οι παθήσεις.
13-12-2024, 18:05 #3
Η αλήθεια είναι πως βιαζόμουν και έτσι όπως πέρασα βιάστηκα κοίταξα και τα είδα εκεί βέβαια μετά πήγα να κοιτάξω αν όντως ήταν και δεν ήταν αυτό με άγχωσε πιο πολύ αλλά και αυτό με την κόρη μου έτσι γρήγορα που. Την κοίταξα είδα πως είχε πολύ σοκολάτα το ξέρω πως όλα είναι από άγχος ενώ το έχω ξανά πάθει παλιότερα εμένα μου έχει κολλήσει η ιδέα μήπως δω τίποτε αλλο προσπαθώ όσο μπορώ να διώχνω την σκέψη αλλά εκεί κολλημένη στην αρχή δεν έδωσα σημασία μετά το δεύτερο περιστατικό ενώ ήταν όλα καλά πάλι ξανά σκέφτηκα τα ίδια!! Εκεί που είμαι μια χαρά με πιάνει
Είμαι με κόσμο όλα καλά βέβαια και εννοείται το σηζητησα με τον άντρα μου και μου είπε πως και εκεί μια έχει πάθει κάτι τέτοιο και να μην αγχώνομαι
13-12-2024, 21:22 #4
Αρχικά, να είσαι όσο πιο ήρεμη γίνεται και να πας σε έναν οφθαλμίατρο κι έναν ψυχίατρο, γιατί είναι οι μόνοι που μπορούν να σου δώσουν απαντήσεις. Κι εμένα ένας φίλος μου έβλεπε "μυγάκια" όπως έλεγε και τελικά είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον αμφιβληστροειδή του, δεν ήταν απαραίτητα ψυχικό θέμα.
Κατά δεύτερον, τι ηλικία έχεις αν επιτρέπεται; Γιατί η σχιζοφρένεια, στατιστικά, είναι δύσκολο να εμφανιστεί μετά από κάποια ηλικία.
Επίσης, είσαι στα επικίνδυνα γκρουπ που συνήθως χτυπούν οι ψυχώσεις; Δηλαδή έχεις κληρονομικότητα, κάνεις καταχρήσεις σε αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες, ζεις σε ένα αυστηρό, καταπιεστικό, δογματικό περιβάλλον;
13-12-2024, 22:19 #5
Ευχαριστώ για την απάντηση! Οχι δεν έχω κληρονομικότητα από ότι ξέρω! Εχω πάει σε οφθαλμίατρο γιατί από το ένα μάτι έβλεπα κάτι μικροσκοπικές λάμψεις και μυγάκια και μου βρήκε αστιγματισμό και μυωπία! Το συζήτησα με μια φίλη και μου είπε ότι το έχει πάθει και αυτή και πως είναι όντως τρομακτικό! Ο ψυχίατρος πήγα και μόνο για φάρμακα έλεγε καμία βοήθεια δεν μου έδωσε! Ο ψυχολόγος με βοηθάει πιο πολύ όταν τον ρώτησα γιατρέ θα τρελαθώ από τον φόβο ή το άγχος μου λέει την απάντηση την ξέρεις ήδη και ξέρεις πως δεν θα τρελαθείς! Τι να πω ρε παιδιά αυτή η σιγουριά
13-12-2024, 22:21 #6
Είμαι 26.5 σε ηλικία αλλά ξέρω και άτομο που εμφάνισε μετά τα 40 σχιζοφρένεια
13-12-2024, 22:23 #7
Επίσης δεν κάνω καταχρήσεις εννοείται
13-12-2024, 23:06 #8
Ναι, πολύ σπάνιο όμως να εμφανίσει κάποιος σχιζοφρένεια μετά τα 40, το ότι ξέρεις μια σπάνια περίπτωση που εμφάνισε τόσο αργά (και ίσως είχε διαφορετική ψυχιατρική διάγνωση πριν τα 40) δε σημαίνει ότι συμβαίνει γενικά.
Για να μη συζητήσουμε τη σπανιότητα του να έχει ο σχιζοφρενής οπτικές ψευδαισθήσεις (συνήθως έχουν ακουστικές). Πήγαινε να φτιάξεις τα μάτια σου ή βάλε γυαλιά, μην το αμελείς. Εφόσον δεν είσαι στις επικίνδυνες ομάδες δε θα σε πιάσει και πανικός. Βρες και άλλον ψυχίατρο που θα σε δει πιο ανθρώπινα. Πάντως αυτά που περιγράφεις ΔΕΝ παραπέμπουν σε σχιζοφρένεια.
13-12-2024, 23:16 #9
Έχεις ρωτήσει τον ψυχίατρο μήπως είναι κάτι άλλο; Γιατί θυμάμαι μια δημοσίευση εδώ μέσα, που ήταν μια γυναίκα με διαγνωσμένη ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και ήταν πεπεισμένη ότι βρίσκεται στις αρχές σχιζοφρένειας επειδή άκουσε ένα "καλημέρα", ενώ ο ψυχίατρος τής έλεγε ότι δεν έχει τίποτα και είναι λόγω της ιδψ. Διάβασε το ποστ της αν το θυμάσαι, ίσως σε βοηθήσει.
14-12-2024, 19:49 #10
Σε ευχαριστώ για την απάντηση!! Όταν είμαι χαλαρή δεν συμβαίνει τίποτα ή όταν πάω μια βόλτα είμαι με κόσμο αλλά όταν είμαι σπίτι ή δεν έχω κάτι να κάνω με πιάνει αμέσως