Κάταγμα του στερνου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

Κάταγμα του στερνου

Ειχα τροχαίο ατύχημα και ο αερόσακος μου προκάλεσε τραυματισμό στο στέρνο. Ο πόνος είναι αφόρητος και παρατήρησα ότι επιδεινώνεται όταν έχει κρύο, ενώ όταν βάζω μια ζεστή πετσέτα πάνω στο στήθος, νιώθω ελαφρώς καλύτερα. Έχει περάσει κάποιος κάτι παρόμοιο; Υπάρχουν τρόποι που σας βοήθησαν να διαχειριστείτε τον πόνο;

Ακόμη, θα ήθελα να διαγράψω από το μυαλό μου όλα όσα έγιναν στο ατύχημα. Πώς μπορώ να αφήσω πίσω μου αυτή την εμπειρία;

Έχω σπάσει σχεδον όλα τα πλευρά και την αριστερή κλείδα σε ατύχημα οταν ημουν 12-13 χρονών. Το ατύχημα το ξεπέρασα μετά από κάποιο διάστημα, στην ουσία όταν πέρασε και ο πόνος. Βέβαια δεν ξέρω τι είδες και τι ακριβώς θέλεις να αφήσεις πίσω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Ειχα τροχαίο ατύχημα και ο αερόσακος μου προκάλεσε τραυματισμό στο στέρνο. Ο πόνος είναι αφόρητος και παρατήρησα ότι επιδεινώνεται όταν έχει κρύο, ενώ όταν βάζω μια ζεστή πετσέτα πάνω στο στήθος, νιώθω ελαφρώς καλύτερα. Έχει περάσει κάποιος κάτι παρόμοιο; Υπάρχουν τρόποι που σας βοήθησαν να διαχειριστείτε τον πόνο;

Ακόμη, θα ήθελα να διαγράψω από το μυαλό μου όλα όσα έγιναν στο ατύχημα. Πώς μπορώ να αφήσω πίσω μου αυτή την εμπειρία;
    καταρχάς περαστικά και σιδερένιος

είναι ένα ζητούμενο το τι κάνουμε με τη μνήμη του μετατραυματικού στρες
    προς το παρόν υποθέτω υπομονή και φιλοσοφία λίγο αργότερα

Senior Member
    Καλημέρα Γιώργο και περαστικά σου!

Μακάρι να ήξερα την απάντηση για το πως να ξεχάσεις το συμβάν...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Σε καρδιολόγο κλπ έχεις πάει να αποκλείσεις ότι χτύπησες πχ πιο "σοβαρά " ακτίνα κλπ;
    Το πως να ξεχάσεις το συμβάν ....γιατί αυτά τα τόσο πολύ όμορφα που λες σε όλους μας δν τα λες κ λίγο στην δική σου ψυχούλα ; Κάνε κάτι όμορφο να ξεχαστεις! Έχεις παρέα ; Βγες έξω ,παιξε το αγαπημένο σου ηλεκτρονικό παιχνίδι ,διάβασε ,πάνε για περπάτημα αν έχεις κοντά σου φύση ,πιες πολυυυυυ νερό (συμβουλή ψυχίατρου ) δες μια πολύ αστεία ταινία

Senior Member
    Έχω κάνει αξονική την επόμενη μέρα. Έμεινα στο νοσοκομείο 4 μέρες με ορο και παυσίπονα. Έκανα 2 φορές ακτινογραφία θώρακα και μετά από μια βδομάδα ξανά έκανα. Έκανα υπέρηχο κοιλιάς, με είδε και καρδιολόγος, πνευμονολογος και χειρουργός.

Έχω φίλους, έχω γενικά επιλογές για να γεμίσω τη μέρα μου απλά κόλλησε εκεί το μυαλό μου.. Δείχνω σε όλους ότι είμαι καλά αλλά η ψυχολογία μου είναι στο πάτο.

*Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.

Πάντως το πετυχαίνεις πολύ καλά Μ τους άλλους ...τόνωσε κ τον εαυτό συ !! Δεν θα σου πω τίποτε για το κόλλημα γιατί ....ξέρω
    Να έχεις μια υπέροχη βραδιά με πολλή αγάπη !!!!

Junior Member
    Ουάου, αυτό ακούγεται απίστευτα επώδυνο! Λυπάμαι πολύ που άκουσα για το ατύχημά σου και τον τραυματισμό στο στέρνο. Το κρύο που επιδεινώνει την κατάσταση είναι κάτι συνηθισμένο με τους τραυματισμούς στα οστά, δυστυχώς. Είναι καλό που βρήκες κάποια ανακούφιση με τη ζεστή κομπρέσα.

Εκτός από αυτά που συνιστά ο γιατρός σου (παυσίπονα, φυσικοθεραπεία εάν χρειάζεται), έχω ακούσει ότι μερικοί άνθρωποι βρίσκουν χρήσιμες ασκήσεις απαλού stretching και mindfulness τόσο για τον πόνο όσο και για το τραύμα. Το να βρεις κάτι για να σε αποσπάσει την προσοχή μπορεί να βοηθήσει. Ξέρω ότι ακούγεται ανόητο, αλλά μερικές φορές το να απορροφηθείς σε ένα πραγματικά καθηλωτικό παιχνίδι μπορεί να είναι μια προσωρινή διαφυγή. Έχεις δοκιμάσει ποτέ κάτι σαν το Crazy Cattle 3d; Είναι εκπληκτικά ενδιαφέρον και μπορεί να σου δώσει μια μικρή ψυχική ανάπαυλα.

Το πιο σημαντικό, να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου και να δώσεις στον εαυτό σου χρόνο να θεραπευτεί, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Το τραύμα απαιτεί χρόνο. Ίσως σκεφτείς να μιλήσεις με έναν θεραπευτή για να τα επεξεργαστεί όλα. Σου εύχομαι γρήγορη ανάρρωση!

Καλή ανάρρωση και να ανέβει η ψυχολογία σου

Senior Member
    δεν το ειχα δει αυτο...
    πως εισαι τωρα; περασε εντελως;