Μια καινούργια σκέψη σχετικά με τον υπνο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Senior Member

Μια καινούργια σκέψη σχετικά με τον υπνο

Οι ιδεοληψίες μου πρόσφατα έχουν να κάνουν με το θέμα ύπνος,δηλαδή σκέψεις διάφορες ότι δεν θα μπορέσω να ξανακοιμηθω και ότι θα πεθάνω... σήμερα μου ήρθε μια καινούργια σκέψη σχετικά με τον ύπνο...η σκέψη είναι ότι δεν θα μπορώ να κρατήσω τα μάτια μου κλειστά όσο θα προσπαθώ να κοιμηθώ και θα ανοίγουν τα μάτια μου χωρίς να το ελέγχω και δεν θα μένουν κλειστά και δεν θα μπορέσω ποτέ να ξανακοιμηθω με συνέπεια να πεθάνω από την αϋπνία...έχει περάσει κανείς με ιδψ από αυτή τη σκέψη? Είμαι υπερβολικα στρεσσαρισμενη,συν ότι περνάω και ένα θέμα υγείας αυτές τις μέρες και είμαι σε μόνιμη θλίψη και ταραχη

Senior Member
    Quote Originally Posted by Noname144 View Post
    Οι ιδεοληψίες μου πρόσφατα έχουν να κάνουν με το θέμα ύπνος,δηλαδή σκέψεις διάφορες ότι δεν θα μπορέσω να ξανακοιμηθω και ότι θα πεθάνω... σήμερα μου ήρθε μια καινούργια σκέψη σχετικά με τον ύπνο...η σκέψη είναι ότι δεν θα μπορώ να κρατήσω τα μάτια μου κλειστά όσο θα προσπαθώ να κοιμηθώ και θα ανοίγουν τα μάτια μου χωρίς να το ελέγχω και δεν θα μένουν κλειστά και δεν θα μπορέσω ποτέ να ξανακοιμηθω με συνέπεια να πεθάνω από την αϋπνία...έχει περάσει κανείς με ιδψ από αυτή τη σκέψη? Είμαι υπερβολικα στρεσσαρισμενη,συν ότι περνάω και ένα θέμα υγείας αυτές τις μέρες και είμαι σε μόνιμη θλίψη και ταραχη
    κρίμα για την μόνιμη θλίψη και την ταραχή που νιώθεις σε καταλαβαίνω και ελπίζω να το ξεπεράσεις...

τώρα όσον αφορά τη σκέψη που βρήκες να ταλαιπωρείς τον εαυτό σου αυτό που έχω να πω είναι ότι έχεις πολύ μεγάλη φαντασία και είναι κρίμα να πάει χαμένη στον αυτοβασανισμό σου...(έστω στον αυτοβασανισμό σου και μόνο)

Senior Member
    Πέρασα τον χειρότερο χρόνο της ζωής μου...το 2024 για μένα είχε πολύ πόνο και πολλές δυσκολίες.... αυτή τη στιγμή που γράφω κλαίω... πονάει η ψυχή μου

Senior Member
    Quote Originally Posted by Noname144 View Post
    Πέρασα τον χειρότερο χρόνο της ζωής μου...το 2024 για μένα είχε πολύ πόνο και πολλές δυσκολίες.... αυτή τη στιγμή που γράφω κλαίω... πονάει η ψυχή μου
    και για μένα τα ίδια apla δεν έκλαιγα
    υπάρχει και το 2025 βέβαια

Senior Member
    Λες να είναι κάπως καλύτερο το 2025?

Senior Member
    Το να πεθάνεις από αϋπνία είναι το ίδιο πιθανόν με το να πεθάνεις κρατώντας την αναπνοή σου με μανταλάκι στη μύτη. Δηλαδή αδύνατον. Οι ιδεοληψίες έτσι είναι όμως. Πιστεύω αν συζητάς ό,τι σε απασχολεί με τον ψυχίατρο και σου δώσει την κατάλληλη αγωγή, θα ελαττωθούν τα προβλήματά σου. Υπομονή χρειάζεται.

Senior Member
    Είχε κάνεις τέτοια ιδεοληψία?

Senior Member
    Δεν είναι το θέμα τι ιδεοληψίες έχει ο κάθε ένας άλλοι έχουν λογικές άλλοι έχουν παράλογες και τρελές και άλλοι έχουν σε μεγάλο βαθμό ή μικρότερο! Σημασία έχει να μάθουμε όταν μας μπαίνει η σκέψη να μην δίνουμε καμία σημασία σε αυτήν! Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις με ανοιχτά μάτια και το ξέρεις και εγώ έχω ένα σωρό σκέψεις παράλογες και έχω και πολύ φαντασία αλλά ξερω πως είναι μαλακιες και προσπαθώ να μην δίνω σημασία όσο μπορώ έχω ηρεμήσει λίγο οι σκέψεις βέβαια πάνε και έρχονται

Junior Member
    Ειχα ακριβως την ιδια σκεψη. Επαθα σοκ οταν το διαβασα γιατι θεωρουσα πως ειναι δυσκολο να υπαρξει ομοια εμπειρια με την δικια μου. Το ειχα σε μικροτερη ηλικια,με αφηνε αυπνη απο το ανχος,δεν ηθελα να ερθει το βραδυ.Τοτε δεν μπορουσα να ξεχωρισω τι ειναι λογικο & τι παραλογο,δεν ηξερα καν την υπαρξη της διαταραχης.Στο σημερα εχω να σου πω υπομονη,κουραγιο,γιατι ειναι μια συνεχης μαχη οχι μονο με την τωρινη σου σκεψη,αλλα με αλλες τοσες & με ενα ανχος που θελει τρομερη δουλεια ως προς την διαχειριση του.Ακομα να καταφερω να το φερω στα μετρα που θελω & καλο ειναι να εξωτερικευεις το τι αισθανεσαι. Και μην δινεις βαση αν εχουμε ολοι κοινες ιδεοληψιες.Η ουσια ειναι να μας βασανιζουν οσο λιγοτερο γινεται,γιατι κακα τα ψεματα σε μια μερα κανεις δεν γινεται περδικι.