Κουράστηκα να με εξουθενώνουν - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    Senior Member
    Μπορεί να φοβούνται πως δεν θα προσαρμοστείς και από πείσμα θα κάτσεις εκεί. Αν είσαι μακριά δεν θα μπορούν να σε φροντίζουν έστω με τον λάθος τρόπο. Πάντα υπήρχαν προοδευτικές οικογένειες. Αυτοί σε φοβίζουν για να σε έχουν σπίτι. Πολλοί υποβιβάζουν τα παιδιά με αποτέλεσμα να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και ψυχολογικά χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.
    Αν είσαι τόσο κοντά για το εξωτερικό πήγαινε ένας μήνας είναι, αν πάει κάτι στραβά θα επιστρέψεις, μην φοβάσαι, κάνε το βήμα και μετά θα έχεις να λες πως το προσπάθησα. Διαφορετικά θα το μετανιώνεις μια ζωή.
    Σε κανένα χωριό δεν θα βρείς φθηνό σπίτι κοντά σε πόλη. Σούπερ μάρκετ μπορείς να πηγαίνεις σε ώρα που δεν έχει κόσμο.
    Μπορείς να ψάξεις για συγκάτοικο ή δουλειά με διαμονή όμως μακριά από τουρισμό.
    Αν βρείς δουλειά σε επαρχεία θα σε εκμεταλλεύονται ( μισθό, ένσημα, ωράριο) όμως θα είσαι ήρεμη, λίγος κόσμος. Κατά καιρούς βγαίνουν αγγελίες σε διάφορα απομονωμένα μέρη με διαμονή και μισθό. Η αλήθεια είναι πως στα χωριά θα ψάχνουν για αγροτικές εργασίες η στην επεξεργασία τροφίμων και για φροντίδα ηλικιωμένων.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΑΧΒΑΧ View Post
    Μπορεί να φοβούνται πως δεν θα προσαρμοστείς και από πείσμα θα κάτσεις εκεί. Αν είσαι μακριά δεν θα μπορούν να σε φροντίζουν έστω με τον λάθος τρόπο. Πάντα υπήρχαν προοδευτικές οικογένειες. Αυτοί σε φοβίζουν για να σε έχουν σπίτι. Πολλοί υποβιβάζουν τα παιδιά με αποτέλεσμα να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και ψυχολογικά χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.
    Αν είσαι τόσο κοντά για το εξωτερικό πήγαινε ένας μήνας είναι, αν πάει κάτι στραβά θα επιστρέψεις, μην φοβάσαι, κάνε το βήμα και μετά θα έχεις να λες πως το προσπάθησα. Διαφορετικά θα το μετανιώνεις μια ζωή.
    Σε κανένα χωριό δεν θα βρείς φθηνό σπίτι κοντά σε πόλη. Σούπερ μάρκετ μπορείς να πηγαίνεις σε ώρα που δεν έχει κόσμο.
    Μπορείς να ψάξεις για συγκάτοικο ή δουλειά με διαμονή όμως μακριά από τουρισμό.
    Αν βρείς δουλειά σε επαρχεία θα σε εκμεταλλεύονται ( μισθό, ένσημα, ωράριο) όμως θα είσαι ήρεμη, λίγος κόσμος. Κατά καιρούς βγαίνουν αγγελίες σε διάφορα απομονωμένα μέρη με διαμονή και μισθό. Η αλήθεια είναι πως στα χωριά θα ψάχνουν για αγροτικές εργασίες η στην επεξεργασία τροφίμων και για φροντίδα ηλικιωμένων.
    Εμενα στο εξωτερικό γύρω στον ένα χρόνο. Είχα την δουλειά μου και νοίκιαζα, μια χαρά ημουν αλλά έφυγα... φοβήθηκα για ενδεχόμενο πόλεμο λόγω της χώρας που ήμουν

Στο χωριό μας έχει σπίτια με 50 και 100 ευρώ και είναι κοντά στη πόλη και στα σούπερ μάρκετ υποθέτω πως θα έχει και σε άλλα. Δεν οδηγώ πάντως δυστυχώς

Senior Member
    Quote Originally Posted by Wrongplanet View Post
    Εμενα στο εξωτερικό γύρω στον ένα χρόνο. Είχα την δουλειά μου και νοίκιαζα, μια χαρά ημουν αλλά έφυγα... φοβήθηκα για ενδεχόμενο πόλεμο λόγω της χώρας που ήμουν

Στο χωριό μας έχει σπίτια με 50 και 100 ευρώ και είναι κοντά στη πόλη και στα σούπερ μάρκετ υποθέτω πως θα έχει και σε άλλα. Δεν οδηγώ πάντως δυστυχώς
    Μα καλά 50€+ 100€ μήπως τα έχουν με την ημέρα ή εβδομάδα . Δεν έχω δει ποτέ τόσο μικρό ενοίκιο!!! Αν είναι σπίτια κατοικήσιμα πως είναι δυνατόν να μην τα νοικιάζουν οι συνταξιούχοι ή και οι νέοι ακόμα κι αν δουλεύουν 30 χιλιόμετρα μακριά.
    Αποθήκη να θέλει κάποιος περισσότερο θα πλήρωνε 600-1200€ τον χρόνο?

Senior Member
    Μα καλά 50€+ 100€ μήπως τα έχουν με την ημέρα ή εβδομάδα . Δεν έχω δει ποτέ τόσο μικρό ενοίκιο!!! Αν είναι σπίτια κατοικήσιμα πως είναι δυνατόν να μην τα νοικιάζουν οι συνταξιούχοι ή και οι νέοι ακόμα κι αν δουλεύουν 30 χιλιόμετρα μακριά.
    Αποθήκη να θέλει κάποιος περισσότερο θα πλήρωνε 600-1200€ τον χρόνο?
    Για μικρο χωριό σε μικρό επαρχιακό νόμο. Καμπισιο και δεν είναι βουνίσιο που είναι δύσβατο. Οι 3 αδερφές που με έδερναν τους το νοίκιαζε μια συγγενής μου 50€ και μετά πήγαν σε μεγαλύτερο σπίτι στο ίδιο χωριό με 100€

Όλοι φεύγουν έτσι κι αλλιώς για δουλειές σε κοντινές μεγάλες πόλεις ή εξωτερικό, το μέρος έχει ερημώσει.

Επίσης σήμερα είδα ότι δεν με πήραν σε αυτή τη δουλειά που ήθελα αλλά έχω και μια άλλη. Δεν αντέχω δεν ξέρω κανέναν με πιο χάλια ζωή από εμένα

Senior Member
    Δεν ξέρεις αλλά υπάρχουν χιλιάδες.
    Τι ζωή να υπάρχει σε ένα χωριό κοντά σε μια επαρχιακή πόλη χωρίς τουρισμό.
    Κρίμα για την δουλειά, μην χάνεις την ελπίδα, συνέχισε να ψάχνεις , όσο περιμένεις και για την δεύτερη δουλειά. Αν δεν έχεις απατήσεις θα βρείς και στην Ελλάδα δουλειά, να κάνεις την αρχή και έπειτα όταν νιώσεις καλά μπορείς να ξανά ψάξεις για κάτι καλύτερο.

Senior Member
    Δεν ξέρεις αλλά υπάρχουν χιλιάδες.
    Τι ζωή να υπάρχει σε ένα χωριό κοντά σε μια επαρχιακή πόλη χωρίς τουρισμό.
    Κρίμα για την δουλειά, μην χάνεις την ελπίδα, συνέχισε να ψάχνεις , όσο περιμένεις και για την δεύτερη δουλειά. Αν δεν έχεις απατήσεις θα βρείς και στην Ελλάδα δουλειά, να κάνεις την αρχή και έπειτα όταν νιώσεις καλά μπορείς να ξανά ψάξεις για κάτι καλύτερο.
    Θα ήθελα να φύγω από το σπίτι.. βλέπω πως στην Ελλάδα δυστυχώς κάποιοι γονείς είναι πολύ κακοί και αυταρχικοί. Διάβαζα την στήλη της κακοποίησης και σε κάποιους τους είχαν προκαλέσει βαριά ψυχολογικά οι ίδιοι άνθρωποι που τους γέννησαν. Δυστυχώς κάποιες οικογενειες είναι έτσι με διάφορες παραλλαγές. Κάποιες φορές πχ διαλέγουν ένα μαύρο πρόβατο και βάζουν συγγενείς και γνωστούς να συμμετέχουν. Αυτό που έτυχε σε εμένα. Απορώ πως άντεξα τόσα χρόνια με το ενδοοικογενειακο bullying και τον αυτισμό ταυτόχρονα. Δύσκολο που η Ελλάδα έχει κολλεκτιβιστικη κουλτούρα. Κάποιες φορές τυχαίνει να έχει ένα άτομο φοβερούς γονείς που έρχεται με πολλή στήριξη στη ζωή του και πλάτες να πέσει στις άσχημες στιγμές και αυτό είναι αποδεκτό από την κοινωνία ο,τι ηλικία και να έχει. Όμως όταν τυχαίνει οι γονείς να είναι ναρκισσοι και κακοί, τότε τα παιδιά νιώθουν εγκλωβισμένα με τις συνθήκες του σήμερα λόγω των χαμηλων μισθών και των ψηλών νοικιων... αυτό μου αρέσει σε κάποιες χώρες, που φεύγουν από τα 18 και τους στηρίζει το κράτος. Έτσι δεν κρεμεσαι από κανέναν είτε είναι γονέας κακοποιητικος είτε σύντροφος

Page 2 of 2 FirstFirst 12