Αφελείς
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14

Thread: Αφελείς

Senior Member

Αφελείς

Αισθάνομαι πολύ αφελής και πως ο κόσμος ισως είναι χειρότερος από όσο τον αντιλαμβάνομαι. Και μαλλον πολύ διαφορετικός.

Πχ δυσκολεύομαι να κατανοήσω την ζηλεια των άλλων και να την αντιληφθώ.

Επίσης το ότι πολλοί άνθρωποι έχουν κάτι που αποκαλούν "εγωισμο" σαν οδηγό στη ζωή και πιστεύουν ότι με τον εγωισμό επιβιώνεις, δυσκολεύομαι να το κατανοήσω και επίσης να κατανοήσω το πώς εφαρμόζεται κάτι τέτοιο πρακτικά.

Γενικώς δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως κινούνται οι άνθρωποι, ποιοι άνθρωποι είναι συμπαθητικοί στους άλλους, τι τείνουν να κάνουν τα άτομα της ηλικίας μου και πως προσεγγίζουν διαφορά θέματα όπως εργασία, σχέσεις και φιλίες (πρόσφατα έγινα 24)
    Υποθέτω πως πολλοί μιμούνται ειδικά τους διάσημους και τώρα με τα σοσιαλ έχουν γίνει επιφανειακά τα πράγματα.

Επισης έστειλα για μια εργασία εξ αποστάσεως αλλά πήραν ένα άτομο εκτός ευρωπαϊκής ένωσης που είχε μέτρια δουλειά και χρησιμοποίησε τεχνίτη νοημοσύνη που δεν επιτρεπόταν αλλά η χώρα της είχε πολύ χαμηλό βασικό μισθό (45 σε ευρώ) και προτίμησαν εκείνη παρόλο που είχα καλή δουλειά και 100% την έκανα μόνη μου. Το συζητήσα με άτομα γύρω μου και μου είπαν ότι προσλήφθηκε γιατί ο υπεύθυνος θα μπορούσε να την έχει πλήρη απασχόληση με πολυ λιγότερα χρήματα από ότι αν έπαιρνε εμένα απο Ελλάδα. Και εκείνη ήταν από κοντινή χώρα στην Ευρώπη επίσης οπότε τους βόλεψε.

Έχω γενικώς μια αισιοδοξία η οποία τελικά σπάνια ταιριάζει με την πραγματικότητα και πάντα απογοητευομαι. Νιώθω ότι οι άλλοι περνάνε καλά και ότι κάποτε θα συμβεί και σε εμένα αυτό. Όταν έμαθα ότι έχω αυτισμό κατάλαβα γιατί η ζωή μου είναι τόσο διαφορετική με του μέσου ανθρώπου.
    Last edited by Wrongplanet; 30-12-2024 at 19:31.

Senior Member
    Σαν άτομο που έχει ένα κοντινό χαρακτήρα, αλλά χωρίς αυτισμό και με μεγάλη κατανόηση- λόγω ευαισθησίας- στο τι νιώθουν, τι πιστεύουν και τι θέλουν οι άλλοι, θα σου πω τι έχω καταλάβει. Εκεί που εσύ θες την ησυχία σου, οι άλλοι- δυστυχώς- κοιτάνε σε τι διαφέρουν οι συνάδελφοι, ποιες αδυναμίες έχουν, και ποιοι ταιριάζουν με αυτούς. Έτσι, γίνονται διάφορες κλίκες και μετά διακρίσεις κατά αυτών που διαφέρουν. Κάποιοι μπορεί να είναι καλοπροαίρετοι και να συμπαθούν όλους, αλλά πάντα θα υπάρχει μια υποτίμηση προς το διαφορετικό, και δεν θα τον καλούν ας πούμε εκτός δουλειάς να συναντηθούνε. Θεωρητικά, θα έπρεπε η πλειοψηφία να συμπαθεί ένα άτομο κλειστό και αγαθό, μιας και δεν δημιουργεί προβλήματα, αλλά η πείρα μου άλλα έχει δείξει, δυστυχώς...
    Και ναι, ο κόσμος που δεν έχει φάει μεγάλες φάπες και ήττες στη ζωή του και είναι αποδεκτός από την πλειοψηφία έχει μεγάλο εγωισμό, που σημαίνει ότι δεν θα κωλώσει να σε φέρει σε δύσκολη θέση ή να στην πει, όπως θα κώλωνες εσύ να την πεις σε άλλους.

Senior Member
    Καταρχάς, με το καλό να μπει το 2025 και να είναι επιεικές με όλους μας! Λες ότι δυσκολεύεσαι να καταλάβεις πώς κινούνται οι άνθρωποι. Όλοι μας δυσκολευόμαστε και κανείς δεν ξέρει τι κρύβει ο καθένας μέσα του. Όμως, όντως για τα άτομα με ΔΑΦ είναι ένα παραπάνω εμπόδιο, γιατί οι ΥΛΑ τουλάχιστον είστε πολύ ορθολογιστές και δυσκολεύεστε να κάνετε υποθετικά σενάρια, δηλαδή να μπείτε στη θέση του άλλου και να σκεφτείτε όπως θα σκεφτόταν ο άλλος.

Το ότι επέλεξαν άλλο άτομο για μια δουλειά, δεν είναι λόγος να απογοητεύεσαι. Θα έρθουν κι άλλες ευκαιρίες. Συνέχισε το ψάξιμο. Καταλαβαίνω μεν, ότι όσο πιο νέος είναι κανείς, τόσο πιο εύκολα απογοητεύεται αν του αρνηθούν μια θέση, αλλά με τον καιρό θα το ξεπεράσεις.

Βάλε τα πράγματα σε μια σειρά. Πες στον εαυτό σου, 1ον-κάνω αυτό. 2ον-κάνω εκείνο. 3ον-κάνω το άλλο. Ό,τι κι αν κάνεις, τώρα που είσαι νέα, να πάρεις ένα πτυχίο που να έχει ζήτηση στην αγορά εργασίας για να δουλέψεις σε αυτόν τον τομέα. Η πληροφορική, ο προγραμματισμός, η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, η νοσηλευτική, η φροντίδα ηλικιωμένων είναι επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση. Η πληροφορική θα σου επιτρέψει να δουλεύεις από απόσταση, η νοσηλευτική όχι.

Επίσης, ως ΔΕΠΥ, χρειάζεσαι μια καθοδήγηση για να μείνεις στον στόχο σου. Οι γονείς σου και η αδερφή σου από ό,τι είχες πει, δεν έχουν διάθεση να σε καθοδηγήσουν και γι αυτό μάλλον ήθελες να μπεις σε δομή. Κανένας θείος, θεία που να σε αγαπάει και να έχει μεγαλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση υπάρχει; Έχεις εισαχθεί σε σχολή, έχεις αρχίσει τις σπουδές σου;

Senior Member
    Επίσης, έχεις σκεφτεί ποτέ σε τι σπάνια κατηγορία ανήκεις; Είσαι στο 0,4% των κοριτσιών στην Ελλάδα που έχουν αυτισμό! Παρόλα αυτά, για να έχεις τέτοιο λόγο, θα πει ότι είσαι ΥΛΑ και αυτό έχει και τα καλά του ξέρεις. Ο Ίλον Μασκ είχε πει ότι όντας αυτιστικός (Άσπεργκερ) πέτυχε στη ζωή του, γιατί σκεφτόταν διαφορετικά από τους υπόλοιπους!

Senior Member
    Εγώ δεν έχω επιείκεια στη ζωή μου. Βλέπω ακόμη εφιάλτες από τα σχολικά μου χρόνια.

Η σχέση που είχα ήταν επικριτικός μαζί μου και έδειχνε ντροπή για τα συμπτώματα που έχω. Παρόλο που αυτός είχε δεπυ. Με το που του είπα ότι έφαγα μπουλινγκ στο σχολείο μου ειπε ότι αυτό σημαίνει ότι δεν ήμουν δημοφιλής και οτι φταει ο χαρακτήρας μου. Αυτός πιέζεται πολυ να είναι αρεστός και είχε την ευκαιρία να πάει σε διαμερισμα υποστηριζόμενης διαβιωσης (στη Σκανδιναβία) αλλά δεν ήθελε το θεωρούσε ντροπή. Όμως δεν μπορεί ούτε να σπουδάσει ούτε να δουλέψει μόνος του τα παρατάει συνέχεια. Πολλές φορές κατηγορούμε και οτι εγώ τον αγχωνω. Είχε μανία να είναι δημοφιλής και φυσιολογικός. Πάντως είχε πολύ καλά σχολικά χρόνια. Το καταλαβα ότι σε κάποιες φάσεις ντρεποταν να με γνωρίσει στους φίλους του και σε συγγενείς.

Εγώ ήμουν το παιδί της φαπας και της απόρριψης.

Επίσης ίσως τα χρόνια έχουν αλλάξει, ειδικά μετά που ήρθε η τηλεόραση σε κάθε σπίτι. Νιώθω πως έχουν αλλάξει πολύ οι κοινωνίες λόγω διαφόρων παραγόντων και πολυ γρήγορα. Πχ οι γονείς μου το διαζύγιο το είχαν μεγάλη ντροπή και όλοι οι μεγάλοι συγγενείς παντρευοντουσαν σε μικρή ηλικία. Τώρα δεν υπάρχει τόση δέσμευση, οι σχέσεις είναι σαν παιχνίδι κάπως. Αυτό με δυσκόλεψε πολύ γιατί άρχισα να δίνομαι πολύ στις σχέσεις γιατί το έβλεπα σαν μια επένδυση ζωής όπου θα έχω έναν άνθρωπο απο μικρή ηλικία μεχρι τα γεράματα μου αλλα μετά κατάλαβα ότι οι σύγχρονες σχέσεις είναι το ανάποδο. Υπάρχει πολλή έμφαση στην επιβεβαίωση, στην ποσότητα πάρα στη ποιότητα, στην επιφανειακοτητα κλπ

Σχετικά με τις δουλειές τώρα είμαι για μια δουλειά που αν περάσω το γραπτό τεστ θα την πάρω. Δεν έχω κανέναν συγγενή να με βοηθήσει δυστυχώς.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Joanna8 View Post
    Επίσης, έχεις σκεφτεί ποτέ σε τι σπάνια κατηγορία ανήκεις; Είσαι στο 0,4% των κοριτσιών στην Ελλάδα που έχουν αυτισμό! Παρόλα αυτά, για να έχεις τέτοιο λόγο, θα πει ότι είσαι ΥΛΑ και αυτό έχει και τα καλά του ξέρεις. Ο Ίλον Μασκ είχε πει ότι όντας αυτιστικός (Άσπεργκερ) πέτυχε στη ζωή του, γιατί σκεφτόταν διαφορετικά από τους υπόλοιπους!
    Αρνούμαι να χρησιμοποιείται η νευροδιαφορετικότητά μου για το ξέπλυμα του μισητή δισεκατομμυριούχου καπιταλιστή Ίλον Μασκ. Το τι εστί τελικά επιτυχία στη ζωή διαφέρει πάρα πολύ ανάλογα με το ποι@ το ορίζει.
    Επίσης, ο αυτισμός είναι ένα φάσμα, και σε αυτό το φάσμα δεν υπάγονται μόνο οι savants, αλλά και άνθρωποι που δεν έχουν την τύχη να έχουν την επικοινωνία άλλων ανθρώπων, και τόσες άλλες διαφορετικές περιπτώσεις.

Αρνούμαι να γίνεται το τι γεννήθηκα (άνθρωπος στον αυτισμό), τόπος καταπίεσης άλλων ομάδων ανθρώπων. Αρνούμαι και θα αρνούμαι μέχρι να πεθάνω και δε θα μπορώ να το κάνω πια.
    Επίσης, αρνούμαι τον όρο Asperger's, που προέρχεται από ένα τέρας, τον Hans Asperger, υπεύθυνος για τη δολοφονία παιδιών που μπήκαν στην κατηγορία "ανάξια για ζωή", αρνούμαι να συνδέεται η νευροδιαφορετικότητά μου με το γεγονός ότι είχε ονομάσει τον αυτισμό ως "αυτιστική ψυχοπάθεια", αρνούμαι να ξεχνάω την ιστορία της ναζιστικής ευθανασίας που χώριζε τους ανθρώπους σε χρήσιμους ή μη. Επίσης, ήταν ένας πολύ καλός χριστιανός, δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι, φαντάζομαι ότι για όσ@ καταλαβαίνουν, σημαίνει πολλά.

Ο Hans Asperger μπορεί να πάρει τη θέση που του αξίζει, ως ένα ναζί κατακάθι στη μνήμη της ανθρωπότητας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Αρνούμαι να χρησιμοποιείται η νευροδιαφορετικότητά μου το ξέπλυμα του μισητή αρχικαπιταλιστή Ίλον Μασκ. Το τι εστί τελικά επιτυχία στη ζωή διαφέρει πάρα πολύ ανάλογα με το ποι@ το ορίζει.
    Επίσης, ο αυτισμός είναι ένα φάσμα, και σε αυτό το φάσμα δεν υπάγονται μόνο οι savants, αλλά και άνθρωποι που δεν έχουν την τύχη να έχουν την επικοινωνία άλλων, και τόσες άλλες διαφορετικές περιπτώσεις.

Αρνούμαι να γίνεται ο τρόπος που γεννήθηκα ως άνθρωπος με αυτισμό, τόπος καταπίεσης άλλων ομάδων ανθρώπων. Αρνούμαι και θα αρνούμαι μέχρι να πεθάνω και δε θα μπορώ να το κάνω πια.

Και εγω. Για άλλους παρόμοιους όπως Μπιλ Γκεητς επίσης.

Αυτός που έχουμε σχέση έχει νευροδιαφορετικοτητα και κατάθλιψη. Λέει πως όταν βγάλει τσιπάκια για τον εγκέφαλο ο Μασκ ότι θα το βάλει και θα του φύγει η κατάθλιψη.

Senior Member
    Η νευροδιαφορετικότητα έχει πολλές υποκατηγορίες δυσκολιών. Αλλά το δηλητήριο αυτό του Έλον Μασκ, δε θα είναι μία από αυτές για μένα. Το καθένα μας να τραβήξει τις γραμμές του καθαρά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Η νευροδιαφορετικότητα έχει πολλές υποκατηγορίες δυσκολιών. Αλλά το δηλητήριο αυτό του Έλον Μασκ, δε θα είναι μία από αυτές για μένα. Το καθένα μας να τραβήξει τις γραμμές του καθαρά.
    Με τσιπάκια μπορούν να κανουν το κόσμο υποχειρια τους. Αυτό κάποιοι που ενδιαφέρονται για αυτά δεν ξέρω γιατί το ξεχνάνε. Ή γιατί εμπιστευονται άπληστους αρχικαπιταλιστές.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Wrongplanet View Post
    Με τσιπάκια μπορούν να κανουν το κόσμο υποχειρια τους. Αυτό κάποιοι που ενδιαφέρονται για αυτά δεν ξέρω γιατί το ξεχνάνε. Ή γιατί εμπιστευονται άπληστους αρχικαπιταλιστές.
    Πιστεύεις σε αυτά που πιστεύουν οι παπαροκάδες; (είν' ένα τσιπάκι τόσο δα που θα σ' οδηγήσει στη σκλαβιά; ). Γράψε κάποια πράγματα περισσότερο, γιατί δε μπορώ να γίνομαι μάντης Τειρεσίας το τι θέλει να πει το καθένα, είμαι στο φάσμα και προτιμώ το απέναντί μου να μιλάει καθαρά για όλα για να καταλάβω, ούτε με γρίφους, ούτε με αόριστες θεωρίες. Αν δεν γίνεται ο λόγος σου ξεκάθαρος, γιατί είμαι εγώ υποχρεωμένη να δω πίσω από την θολούρα; Πες, αυτός κι αυτός ο κίνδυνος, γι αυτό και γι αυτό το λόγο. Και τότε φαίνονται και τα κίνητρα του άλλου απέναντί σου καθαρά, και ξέρεις για τι μιλάς, αν συμφωνείς ή όχι. Αλλιώς ο λόγος κάνει κύκλους και κανένα δεν ξέρει τι προσπαθείς να επικοινωνήσεις. Σαν άνθρωπος στο φάσμα, δε μου αρέσουν οι αοριστολογίες, ούτε οι κρυμμένες ατζέντες. Αυτός είναι και ο λόγος που ρωτάω πάντα πολλά τον απέναντί μου, για να γνωρίζω τι καπνό φουμάρει. (ώπα μου, να μια μεταφορά, yay me! )

Παρεμβάσεις στο ανθρώπινο σώμα γίνονται εκτός από την τεχνολογία και από την ιατρική (τεχνητά μέλη πχ για ανάπηρ@), ένθετα για body modification, σιλικόνες για στήθη είτε για γυναίκες που έχουν υποστεί σε μαστεκτομές, είτε για άλλους προσωπικούς λόγους πχ αισθητικούς, κτλ. Αυτά δεν είναι παρεμβάσεις στο σώμα; Για αντισύλληψη επίσης, χρόνια τώρα, κι αυτά επικίνδυνα τα θεωρείς, κι αν όχι, γιατί ΑΚΡΙΒΩΣ. Το ξεκάθαρα για μένα που είμαι στο φάσμα είναι ένας όρος για την επικοινωνία. Αν συμφωνείς για την τεχνητή καρδιά πχ; Το μπαλονάκι; Τα εμβόλια; Τη λαπαροσκόπηση; Τις ακτινογραφίες;
    Last edited by WildHoney; 13-01-2025 at 15:38.

Senior Member
    Και εγώ στο φάσμα είμαι, δεν είμαι καλή στο να διατυπώνω απόψεις. Μπορείς να γράψεις τι σε μπερδεύει και θα το επεκτείνω. Εγώ κοιτάζω από που έρχονται, δηλαδή ποιος τα βγάζει αυτά. Υπάρχει πολλή διαφθορά ακομη και σε μικρές επιχειρήσεις κάποιες φορές, φαντάζομαι ότι θα υπάρχει πιο πολλή σε μεγάλες εταιρίες. Δεν ξερω αν το διατυπώνω σωστά, ελπίζω να βγάζει νόημα όπως το έγραψα. Δεν θα εμπιστεύομουν ευκολα μια μεγάλη εταιρία. Δεν θα έβαζα κανένα τσιπάκι του Μασκ. Ουτε εμβόλιο που προωθεί ο Γκεητς και η Γκλαξοσμιθ. Η Bayer που βγάζει το ντεπον και πολλά γνωστά φάρμακα βοήθησε στο Ολοκαύτωμα. Είναι γραμμένο πάνω πάνω στη σελίδα της στο Βικιπεδια και υπάρχουν πολλές πληροφορίες γενικώς σε αυτό. Δεν θα ακολουθήσω τύφλα ο,τι μου πουν επειδή έχουν επιστήμονες στην ομάδα τους και επειδή το να έχεις το τίτλο του επιστήμονα εχει κύρος. Αντισυλλιπτικα με διπλή ορμόνη δεν μπορώ να πάρω γιατί έχω ημικρανίες, είναι επιβαρυντικά για το σώμα μεν και αυξάνεται ο κίνδυνος για θορυβώσεις, ειδικά σε κάποιες ομάδες ανθρώπων. Καλύτερα είναι τα σκέτα με προγεστερονη, δεν έχουν τέτοιο κίνδυνο. Απλώς λέω για κάποιους ανθρώπους και εταιρίες μεγάλες, ότι δεν τους θεωρώ αξιόπιστους. Πολλοι τους σέβονται γιατί είναι διάσημοι και είναι επιστήμονες. Όμως αγνουν ότι επειδή είναι διάσημοι, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει οποιαδηποτε διαφθορά στους κύκλους τους. Η Apple παραδέχτηκε ότι όταν βγάζανε νεο μοντέλο κινητού (μια φορά το χρόνο βγάζουν) μειωναν τις ταχύτητες των προηγούμενων ώστε ο κόσμος να αγοράσει το καινούργιο. Σκέφτονται το κέρδος και πολλές φορές εις βάρος των καταναλωτών. Το ότι είναι παγκοσμίως γνωστοί δεν τους κάνει αξιόπιστους.

Η έννοια "παρέμβαση " είναι πολύ γενική.

Senior Member
    Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει διαφθορά, μιλάμε για τον καπιταλισμό. Από την άλλη, θεωρώ ψεκ τους αντιεμβολιαστές, που θα πέθαιναν για να μην βάλουν "κάτι στο σώμα τους". Και αντιβιώσεις παίρνω, δεν το ήξερα να πεθάνω από τέτανο επειδή πάτησα ένα σκουριασμένο καρφί. Και γενικά, δεν είμαι κατά της επιστήμης και της τεχνολογίας έτσι στο ξεκάρφωτο, η ανάλυσή μου είναι στοχευμένη. Είναι ένα ζήτημα με πολλές συνισταμένες, αλλά όχι, δεν θεωρώ πως οτιδήποτε προέρχεται από την ιατρική ή την τεχνολογία είναι "κατηραμένος όφις", αλλιώς να πάω να ζήσω σε κάνα σπήλαιο πίσω στο μεσαίωνα, που θα πέθαινα πολύ τρυφερά (βασανιστικά) ακόμη κι ένα απόστημα δοντιού που θα μόλυνε το αίμα μου.

Δεν τα βλέπω έτσι τα πράγματα, εννοείται. Δε σέβομαι κανέναν γιατί είναι διάσημος ή επιστήμονας, αλλά και θα εμβολιαστώ και αν μου είναι χρήσιμο, και θα χρησιμοποιήσω φάρμακα όταν τα χρειάζομαι. Το γεγονός ότι ζεις στο καθεστώς του καπιταλισμού δε σημαίνει ότι θα αρνηθείς στο τι συνθήκες ζούσαν οι πρόγονοί σου, πχ ο παππούς μου πέθανε από ένα αυτοάνοσο για το οποίο τώρα υπάρχει φάρμακο, γυναίκες πέθαιναν στη γέννα γιατί πάθαιναν μολύνσεις. Η κριτική στα drones δεν είναι γιατί είναι όργανα του σατανά, πχ, είναι γιατί χρησιμοποιούνται και για βομβαρδισμούς αμάχων στην Παλαιστίνη αυτή τη στιγμή και αλλού. Αλλά να πεθάνω αρνούμενη μια ένεση; Δε θα μπορέσω, μου είμαι πολύτιμη.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι γάζες για την αιμορραγία, οι ενέσεις, τα τσιρότα, όλα τα ιατρικά μηχανήματα, οι αντιβιώσεις, τα παυσίπονα, από πού νομίζεις ότι προέρχονται; Δηλαδή αν εγώ θα χρησιμοποιούσα ένα τεχνητό μέλος αν με βοηθούσε στην καθημερινότητά μου, τότε με ποια κριτήρια επιλέγεις τι θα χρησιμοποιήσεις ή όχι, με εννοείς;
    Ναι, τα παυσίπονα εθίζουν επίσης, τα βαριά, αλλά και σου περνάει ο πονοκέφαλος με αυτά. Και τα λοιπά.

Πιο ανησυχητικό βλέπω ότι κανένας δεν απαντάει όταν βάζω ένα λινκ για ομάδες διαφορετικότητας που χτυπιούνται και πέφτει σιγή ιχθύος, λες και μιλάω στο κενό, παρά το τσιπάκι του Μασκ, γιατί αυτό είναι "πιασάρικο" και πιο τρομολαγνικό θεωρώ από το τι γίνεται με δικαιώματα ομάδων αυτή τη στιγμή.
    Last edited by WildHoney; 13-01-2025 at 16:57.

Senior Member
    Αυτό σε απασχολεί; Αν ναι, μάλλον είμαστε σε ένα πεδίο κοινό που μπορούμε να συζητήσουμε. Αν είσαι με ψεκ, ΟΧΙ.
    https://avmag.gr/otan-i-alis-synantise-ton-elon/

Senior Member
    Quote Originally Posted by Wrongplanet View Post
    Όταν έμαθα ότι έχω αυτισμό κατάλαβα γιατί η ζωή μου είναι τόσο διαφορετική με του μέσου ανθρώπου.
    Πότε και πώς εμαθες οτι βρισκεσαι (κι εσυ) στο φάσμα του αυτισμου;