Γιορτές: πως τα περάσατε & που πήγατε
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Senior Member

Γιορτές: πως τα περάσατε & που πήγατε

Μέτα τις ευχές έρχεται η ανάκριση!
    Καλά, στο σπίτι, τι περίμεναν να άλλαζε δηλαδή.
    Εκνευριστικές ερωτήσεις που κάνουν άτομα που δεν τους νοιάζει, γιατί αν ήθελαν να μάθουν θα φρόντιζαν να μας καλέσουν και εμάς σε οτι οργάνωσαν ή έστω να επερναν ενα τηλέφωνο.
    Υπάρχουν και χειρότερα όταν είσαι αναγκασμένος να πας σε μια δεξίωση και να σου κάνουν τις γνώστες ετήσιες ερωτήσεις.
    Πότε θα ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΑΧΒΑΧ View Post
    Μέτα τις ευχές έρχεται η ανάκριση!
    Καλά, στο σπίτι, τι περίμεναν να άλλαζε δηλαδή.
    Εκνευριστικές ερωτήσεις που κάνουν άτομα που δεν τους νοιάζει, γιατί αν ήθελαν να μάθουν θα φρόντιζαν να μας καλέσουν και εμάς σε οτι οργάνωσαν ή έστω να επερναν ενα τηλέφωνο.
    Υπάρχουν και χειρότερα όταν είσαι αναγκασμένος να πας σε μια δεξίωση και να σου κάνουν τις γνώστες ετήσιες ερωτήσεις.
    Πότε θα ...
    Εμένα πάντως στο τραπέζι ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ μιλάνε για αθλητικά. Συνέχεια όμως. Άλλη συζήτηση δεν έχουν πέρα από αυτό.
    Παρεμπιπτόντως τα σόγια δεν έχουν το δικαίωμα να ανακατεύονται στα προσωπικά σου. Είσαι αρκετά μεγάλος και έχεις δική σου προσωπική βούληση ούτως ώστε να κρίνεις τι θα κάνεις στην ζωή σου. Απλά βάλε όρια και πες: «Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσω εγώ πότε και αν θα γίνει». Και εκεί θα σταματήσουν τις ερωτήσεις. Παρατηρώ ότι όσο κάθεσαι να ανέχεσαι και δεν βάζεις όρια, αυτό θα συνεχίζεται.
    Και ναι όντως δεν νοιάζονται, απλά γουστάρουν το κουτσομπολιό. Πάντα αυτό γίνεται. Οπότε δεν τους αφορά.
    Πότε θα…; Δεν ολοκληρωσες την ερώτηση σου. Θα παντρευτείς;

Senior Member
    Το άφησα έτσι γιατί είναι πολλά, νούμερο ένα είναι ο γάμος, τα παιδιά, τα επαγγελματικά, τα οικονομικά, επεμβάσεις και στο τι πίνεις και για το φαγητό.
    Υπάρχει η λύση να κόψεις και τις συναντήσεις αν δεν σου προσφέρουν τίποτα καλύτερη η μοναξιά παρά να νιώθει πως είσαι μόνος ανάμεσα σε κόσμο.

Senior Member
    εγω βλεπω πολλους ανθρωπους, που στις γιορτες, μερες που υποτιθεται πως πρεπει να υπαρχουν τραπεζωματα κλπ, περνανε πολυ χειροτερα κι απο μια καθημερινη μερα, και μαλιστα το ξερουν αυτο εξαρχης, γιατι το εχουν ξαναπαθει, ξερουν ποιους θα συναντησουν και τι περιπου θα συζητιεται..
    ε χιλιες φορες με το ταιρι σου, η με εναν φιλο η και μονος, αν ειναι να πας σε τραπεζια που το μονο που σκεφτεσαι ειναι ποτε θα μπορεσεις να φυγεις..

Οικογενειακα χωρις πολλα πολλά. Απλα τηλεφωνα. καλυτερα ετσι.

Senior Member
    πότε θα κάνει ξαστεριά πότε θα φλεβαρίσει

Senior Member
    Εγώ έχω δηλώσει καθαριστής μάστορας Αγρότης στρατιώτης πρεζακι άρση βαριστας δεν δηλώνω κάτι άλλο να ξέρετε

Senior Member
    Σε καμία των περιπτώσεων δεν με ήθελαν οι γυναίκες

Senior Member
    Κ ταξιτζής κ μηχανικός

Senior Member
    Εμένα δε με μεγάλωσε κάνεις μου είπαν κάποια πράγματα ρώτησαν τα κορίτσια τον θέτε είπαν όχι κι έκανα να το χωνέψω 20 χρόνια το χώνεψα πλέον δεν με νοιάζει

Senior Member
    Καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Γιορτές για εμένα με κάτω από 20 άτομα πλέον δεν υπάρχουν. Ευτυχώς το έχουμε αυτό στο σόι μου ότι είμαστε μια μεγάλη και δεμένη οικογένεια. Κι αν σε ρωτήσουν για τα μελλοντικά σου σχέδια άνθρωποι που σε νοιάζονται και σε αγαπάνε και σε μεγάλωσαν, δεν το βρίσκω κακό. Άλλο αν σε ρωτάνε από κουτσομπολιό και μόνο. Μια από τις αδερφές της γιαγιάς μου ζει και είναι 90+ χήρα και πάντα την φέρνουμε με το αυτοκίνητο στις γιορτές για να μην τις περάσει μόνη. Λυπάμαι για τους ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να περάσουν μόνοι τις γιορτές, είτε επειδή δουλεύουν, είτε επειδή δεν έχουν κανένα. Είναι άσχημο πράγμα η μοναξιά και ακόμα χειρότερο το να συνηθίζεις σε αυτήν.

Senior Member
    20 άτομα!!! Κάποιοι δεν έχουν ζήσει ποτέ τέτοια γλέντια. Μετά την ξεχνάτε? Συνήθως μαλώνουν ποιος θα φάει την περιουσία ή ποιός θα φροντίζει τον ηλικιωμένο όλο τον υπόλοιπο χρόνο! Η αλλαγή στη συνήθεια είναι χειρότερη. Αν αρχίσει να απουσιάζει ένας ένας ειδικά αυτός που τα οργανώνει μετά να δεις τι έρχεται... Οι παντρεμένες έχουν την υποχρέωση να πάνε στην πεθερά, οι συνηφαδες, κουνιαδες , μπατζανακια, τι άποψη να έχουν για το ίδιο τραπέζι? Βέβαια δεν λέμε μόνο για το φαγητό, αλλά για όλη την περίοδο. Κάποιοι μένουν κοντά άλλοι σε απόσταση, υπάρχει και σε αυτό μια υποκρισία, πρέπει να χωράει στο σπίτι ξένος κόσμος. Μια δόση χαράς με παρέα και ύστερα επιστροφή στην καθημερινότητα?

Senior Member
    Γι αυτό είναι οι γιορτές. Για να ξεφεύγει ο κόσμος από την καθημερινότητα και να περνάει χρόνο με τους δικούς του. Οι αλλαγές είναι μια χαρά, αυτές νοηματοδοτούν τη ζωή. Εμείς το έχουμε καθιερώσει ότι τις μεγάλες γιορτές τις περνάμε παρέα και όποιος γίνεται γαμπρός ή νύφη στο σόι μας, έρχεται και γιορτάζει μαζί μας. Ακόμα κι αν φύγει κάποιος, θα οργανώνει άλλος το τραπέζι. Ευτυχώς από τα 20+ άτομα, τα 7 είναι πιτσιρίκια, άρα ευτυχώς υπάρχει μέλλον.

Τώρα αν είναι κάποιος ακοινώνητος, ή έχει κάποιο πρόβλημα και δε θέλει κόσμο γύρω του, όπως για παράδειγμα τα άτομα με αυτισμό, τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τους εξαναγκάσουμε κιόλας. Κι αλίμονο αν κάνει κάποιος κάνει μια προσωπική ερώτηση, αμέσως να μουτρώσει ο άλλος. Φυσικά, δε ρωτάμε ευαίσθητα θέματα που καταλαβαίνουμε ότι πιθανόν σχετίζονται με προβλήματα υγείας, πχ γιατί πάχυνες/αδυνάτισες τόσο, γιατί τόσα χρόνια παντρεμένοι δεν έχετε παιδί. Αλλά όλες τις άλλες ερωτήσεις δεν τις βλέπω ως κουτσομπολιό. Σε λίγο θα φοβόμαστε να καλημεριστούμε μήπως και ενοχληθεί αυτός που ακούει καλημέρα.

Όσον αφορά τη θεία μου, δεν την ξεχνάμε. Έχει τα εν ζωή αδέρφια της και τα ανίψια της στο χωριό να κάνει παρέα και τη φροντίζουν. Όσο για τα κληρονομικά της, μην ανησυχείς, υπάρχουν και οι διαθήκες, οπότε τα χωράφια της και το σπίτι θα το πάρει αυτός που μένει στο χωριό και ξέρει να τα καλλιεργεί. Αυτός έχει αναλάβει και τη φροντίδα της, όπως είναι το δίκαιο. Ουδέν θέμα λοιπόν.

Senior Member
    Σπάνιο φαινόμενο για ελληνική οικογένεια. στάθηκες τυχερή! Εγώ δεν ξέρω καμία τέτοια περίπτωση όπως την περιγράφεις. Μπορεί εγώ να μην έχω τέτοιες προσωπικές αναμνήσεις όμως άτομα που ήξερα πως διοργάνωναν μεγάλες οικογενειακές - φιλικές συγκεντρώσεις τώρα διαλύθηκαν, Πέθανε ο παππούς τα παιδιά μεγάλωσαν με νέες οικογένειες, τα εγγόνια έπαψαν να κάνουν παρέα με τα ξαδέρφια. Σαν κάτι να έσπασε και ο καθένας να προσπαθεί να φτιάξει το δικό του οικογενειακό τραπέζι. Ένας κύκλος επαναλαμβάνεται ανάλογα αν το ζήσεις στην αρχή ή στο τέλος. Όσο για τα περιουσιακά τόσα παρατημένα, γιατί φαγώθηκαν στο μοίρασμα όπως και για τα χωράφια. Μακάρι να είχαν όλοι τις δικές σας αντιλήψεις.

Senior Member
    Ούτε εμείς τα πάμε καλά με όλους τους συγγενείς, αλλά τουλάχιστον με τους πολύ στενούς τα πάμε μια χαρά. Οι τσακωμοί για τα περιουσιακά γίνονται επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κουλτούρα των διαθηκών και πάει εξ αδιαθέτου κληρονομική διαδοχή. Τώρα που θα καταργηθούν και οι ιδιόγραφες, θα γίνει χαμός.

Page 1 of 2 12 LastLast