Results 1 to 9 of 9
Thread: Γιορτές και θλίψη
-
02-01-2025, 15:28 #1
- Join Date
- Jun 2022
- Location
- Athens
- Posts
- 900
Γιορτές και θλίψη
Δεν ξέρω αν γράφω στην σωστή ενότητα οπότε σε περίπτωση που έχω κάνει λάθος το θέμα μου να μεταφερθεί.
Σε περιόδους γιορτών (Χριστούγεννα, Πάσχα) νιώθετε και εσείς μια ανεξήγητη θλίψη/κατάθλιψη; Ίσως να είναι και λόγω μοναξιάς, επειδή οι γιορτές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την συντροφικότητα και την στοργή οπότε διαπιστώνοντας ότι είσαι μόνος/η σε πιάνει κατάθλιψη. Επίσης δεν ξέρω για σας, αλλά σε μένα πάντα σε περιόδους γιορτών μου τυχαίνει να είμαι μόνη ή θα υπάρχει πάντα κάποιο πρόβλημα. (Φιλικό/ερωτικό). Είναι σαν να είναι η τύχη μου αυτή για να αισθάνομαι μόνη. Σαν να έχω «τυχερές» περιόδους και «άτυχες».
Ταυτίζεται κανείς με αυτό;
- 02-01-2025, 18:24 #2
- Join Date
- Apr 2023
- Posts
- 677
Πολλά στραβά συμβαίνουν στις γιορτές ειδικά τώρα. Πολλές μαζεμένες αργίες, νυχτώνει νωρίς. Η μοναξιά πάντα υπάρχει γίνεται τρόπος ζωής. Προσπαθούν να μας περάσουν την διασκέδαση με παρέα, βόλτες υπερκατανάλωση σε φαγητό και δώρα.
Η τηλεόραση τα δημιουργεί και η θλίψη βγαίνει γιατί κουραζόμαστε να υποκρινόμαστε τους πετυχημένους, οικονομικά , επαγγελματικά, κοινωνικά που υποτίθεται πως μόνο αυτά αξίζουν για να είσαι φυσιολογικός.
Εγώ όταν έχω άδεια και βγαίνω εκτός καθημερινότητας έχω πολλές ώρες να σκέφτομαι τι δεν έκανα και τι με περιμένει οπότε μπορείς να πεις πως με πιάνει θλίψη.
02-01-2025, 18:57 #3
- Join Date
- Sep 2020
- Posts
- 1,904
εγώ αποζητώ να είμαι μόνη τις γιορτές. οι ανθρωποι καλό είναι να μην περνάνε μόνοι τις γιορτές τους. είναι μια καλή ευκαιρία να φας λίγο παραπάνω, να πιεις λίγο παραπάνω, να πεις και ένα αστείο.
02-01-2025, 23:15 #4
- Join Date
- Jun 2024
- Posts
- 577
Είναι η λεγόμενη μελαγχολία των γιορτών. Σε όλους συμβαίνει ορισμένες φορές. Εσύ όμως είσαι πολύ μικρή. Και σύντροφο θα βρεις και φίλους. Βγαίνεις, έχεις φίλους στη δουλειά, έχεις χόμπι; Και προς θεού, ποτέ μην απομακρυνθείς με τους συμφοιτητές και συμμαθητές σου.
Και κάτι άλλο βρε παιδιά. Παρακολουθούσα έναν ψυχίατρο σε μια γνωστή μεσημεριανή εκπομπή και έλεγε ότι όλο και περισσότεροι νέοι παίρνουν αντικαταθλιπτικά, δηλαδή ασθένειες που στο παρελθόν παρέπεμπαν σε προχωρημένες ηλικίες!!! Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά ξέρω ότι αυτό πρέπει να αλλάξει.
03-01-2025, 10:21 #5
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 7,343
Στο δεύτερο, στο παρελθόν ήταν ταμπού ή κάτι σχεδόν άγνωστο.
Στο πρώτο, δεν ξέρω τι φταίει κι από πόσο νωρίς στη ζωή κάποιου συμβαίνει. Μάλλο τα ίδια λέγαμε πολλοί από μας εδώ, αλλά ακόμα και βοήθεια ψυχολόγου να χαμε τότε, άμα δεν το είχαμε και πάλι εδώ θα καταλήγαμε, να λέμε τέτοιους λόγους συμπόνοιας κι αισιοδοξίας σε μικρότερους.γιάννης
03-01-2025, 13:26 #6
- Join Date
- Apr 2023
- Posts
- 677
Έγινε μόδα, παλιά τέτοια χάπια τα προόριζαν για διαταραγμένους ψυχικά, πρόσφατα επικράτησε η άποψη πως είναι καραμέλες συμπληρώματα διατροφής για ενέργεια και καλύτερη διάθεση.
Τώρα οι νέοι ζούν στον ψεύτικο κόσμο αυτό προβολής, τα βγάζουν όλα στη φόρα, όσο περισσότερο ρεζίλι γίνεσαι και σε προβάλουν για να θαυμάζουν την εικόνα που παριστάνεις αντλείς ευχαρίστηση. Τα ψυχολογικά βγαίνουν όταν τελειώσει η μπαταρία σου και συνειδητοποιείς ποιός είσαι, τι έχεις κάνει σε σύγκριση με τα όνειρα σου και με όσα βλέπεις στους άλλους και ζηλεύεις! Παλιά υπήρχε η ζωή στο χωριό και στο κλουβί στην πόλη. Οι άνθρωποι ζούσαν απομονωμένοι στον δικό τους κόσμο και στις δύο περιπτώσεις. Τώρα με το ίντερνετ βλέπεις όλη τη μέρα ευχάριστα η δυσάρεστα βίντεο και σε επειρεάζουν, αλλιώς είναι να φαντάζεσαι μόνο πως ζεί κάποιος άλλος σε σύγκριση με το να τον παρακολουθείς καθημερινά όλη την μέρα βλέποντας και σχολιάζοντας όλα όσα γίνονται.
03-01-2025, 14:29 #7
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
Αυτό που τον παρακολουθείς κ σχολιαζεισ είναι βίωμα
03-01-2025, 21:11 #8
- Join Date
- Feb 2024
- Posts
- 126
Με το παραμικρό δίνουν χάπια και η ψυχοθεραπεία μπαίνει σαν 2η επιλογή. Λίγο να τους πεις έχω άγχος, σου γράφουν χάπι
16-05-2025, 06:13 #9
- Join Date
- May 2025
- Posts
- 1
Similar Threads
-
Γιορτές
By wanderer010 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης ΔιαταραχήReplies: 25Last Post: 24-04-2020, 12:55 -
Πως ειναι οι γιορτες σας?
By fenia99 in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & ΑυτοβοήθειαReplies: 28Last Post: 31-12-2015, 01:05 -
Τι νοιωθετε για τις γιορτες?
By pavlina in forum Ψυχώσεις & ΣχιζοφρένειαReplies: 16Last Post: 23-12-2015, 06:13 -
Γιορτες..:(
By fenia99 in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 13Last Post: 21-12-2015, 16:42 -
καλες γιορτες!
By sunset in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & ΑυτοβοήθειαReplies: 1Last Post: 15-12-2010, 11:43
Δεν κάνω τίποτα
13-06-2025, 01:39 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή