Results 1 to 5 of 5
-
13-01-2025, 14:32 #1
Ίωση και αποτυχημένο ξεκίνημα στην δουλειά
Σήμερα ξεκίνησα δουλειά κάπου ως εργάτης. Από χτες όμως νιώθω άρρωστος, ευτυχώς χωρίς πυρετό, αλλά με τα γνωστά συμπτώματα της ίωσης. Έκανα και ένα τεστ που δεν έδειξε κοβιντ η γρίπη. Σήμερα θα επισκεφτώ παθολόγο. Έχω και αγχώδη διαταραχή την οποία ελέγχω με φάρμακα. Το θέμα είναι πως ενώ πήγα το πρωί στην δουλειά ξαφνικά μου ήρθε μια έντονη ζάλη η οποία μετά λίγο μειώθηκε αλλά δεν μπορούσα και έφυγα. Τώρα θα ζητήσω αναρρωτική από την παθολόγο. Στην δουλειά τους είπα ότι ζαλίστηκα γιατί είμαι κρυωμένος. Τώρα δεν ξέρω αν με πίστεψαν αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ατυχία να αρρωστήσω ενώ βρήκα δουλειά. Τι να κάνω τώρα δεν ξέρω γιατί όλο αυτό τώρα με άγχωσε λίγο. Να πάρω την αναρρωτική και όταν γίνω καλά να συνεχίσω με την δουλειά ή να την παρατήσω γιατί είναι και μια δουλειά βαριά ή οποία έχει και νυχτερινά ωράρια. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω αγχώθηκα.
- 13-01-2025, 15:55 #2
Πάρε αναρρωτική αν ο γιατρός κρίνει ότι την χρειάζεσαι. Η υγεία σου είναι προτεραιότητα και η αναρρωτική θα σου δώσει τον χρόνο που χρειάζεσαι για να αναρρώσεις.
Επίσης καλό θα ήταν να ενημερώσεις την δουλειά σου με ειλικρίνεια. Εξήγησε τους ότι δεν αισθανόσουν καλά, επισκέφθηκες γιατρό, και θα επιστρέψεις όταν είσαι σε θέση να ανταπεξέλθεις. Οι περισσότεροι εργοδότες είναι κατανόητοι, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα υγείας.
Εσύ πιστεύεις πως σου ταιριάζει αυτή η δουλειά μακροπρόθεσμα; Είναι κάτι που μπορείς να αντέξεις σωματικά και ψυχικά;
Αν όχι, μήπως υπάρχει άλλος τύπος εργασίας που να σου ταιριάζει καλύτερα;
Μια νέα δουλειά πάντως, είναι από μόνη της στρεσογόνα και το γεγονός ότι αρρώστησες, επιδεινώνει την κατάσταση.
Αν βλέπεις ότι το άγχος επηρεάζει τις αποφάσεις σου, συζήτησε το με τον γιατρό ή τον θεραπευτή σου για περισσότερη υποστήριξη.
Θα σου έλεγα να μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις (π.χ να παραιτηθείς) ενώ δεν αισθάνεσαι καλά, ή είσαι φορτισμένος συναισθηματικά. Επίσης μην κατηγορείς τον εαυτό σου για την κατάσταση. Αρρωστησες και αυτό είναι φυσιολογικό.
Πάρε λίγο χρόνο να αναρρώσεις, άκου τον γιατρό σου και μετά, όταν θα έχεις καθαρό μυαλό αξιολόγησε τι θες να κάνεις με την δουλειά σου.
Αν η δουλειά είναι πολύ βαριά ή δεν σου ταιριάζει, ίσως αξίζει να ψάξεις κάτι διαφορετικό που να είναι πιο συμβατό με τις ανάγκες και την υγεία σου.
13-01-2025, 17:02 #3
14-01-2025, 00:41 #4
14-01-2025, 11:44 #5
καλημερα. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, να παρεις την αναρρωτικη, να γινεις καλα και να επιστρεψεις.
αν δεν σου αρεσει η δουλεια, ασε σε δευτερο χρονο να αποφασισεις τι θα κανεις, γιατι τωρα εισαι επηρεασμενος απο πολλα.
πρωτα απ ολα, μπορει να ειναι υποφερτη.
δευτερον, οταν θα εισαι καλα,μπορει να σκεφτεσαι διαφορετικα.
τριτον, για να πας, υποθετω οτι τα χρειαζεσαι τα λεφτα... αν εχεις τροπο να επιβιωσεις, μονο τοτε να την αφησεις.
και τελος, αν βασιζεσαι στην δουλεια για να ζησεις, αν δεν σου αρεσει, πρωτα βρες μια αλλη, και μετα φυγε. μην βρεθεις ξεκρεμαστος.
το παραπανω ισχυει, αν δεν παθει καποια μεγαλη βλαβη η υγεια σου, ειτε σωματικη, ειτε ψυχικη.
δοκιμασε μηπως προσαρμοστεις παντως, πριν την απορριψεις.