Πολύ έντονο άγχος έπειτα από επίσκεψη σε γιατρό
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Senior Member

Πολύ έντονο άγχος έπειτα από επίσκεψη σε γιατρό

Καλησπέρα σε όλους.
    Προχθές πήγα σε παθολόγο για να με γράψει αιματολογικές και του ανέφερα αυτό που νιώθω πολλές φορές με την εσωτερική ανησυχία, και ότι περνάει συνήθως όταν φάω κάτι.

Μου έγραψε και καμπύλη ζαχάρου την οποία φοβάμαι να την κάνω.
    Πρέπει νηστικό να με πάρουν αίμα στο μικροβιολογικό και αμέσως να με δώσουν ένα υγρό υψηλό σε περιεκτικότητα γλυκόζης.
    Έπειτα πρέπει ανά μια ώρα να παίρνουν αίμα για να ελέγχουν τις τιμές τις γλυκόζης στο αίμα μου. Και όλο αυτό για τρεις ώρες.
    Φοβάμαι ότι μπορεί να πέσει πολύ το ζάχαρο και ότι θα πάθω υπογλυκαιμία.

Αν και μου είπε ο γιατρός να έχω μια πορτοκαλάδα με ζάχαρη μαζί, φοβάμαι τόσο πολύ να κάνω την εξέταση και με έχει πιάσει τρελό άγχος αυτές τις μέρες.
    Σε σημείο να σκέφτομαι συνέχεια ότι εφόσον νιώθω ταραχή και τρέμουλο άρα παθαίνω υπογλυκαιμίες και ότι είναι μια μόνιμη μου κατάσταση.

Έχω πανικοβληθεί.
    Είχα ζητήσει και από τον ψυχίατρο να μου γράψει αγχολυτικά, μου έγραψε xanax και παρόλα αυτά φοβάμαι να το πάρω και αυτό μήπως πάθω αλλεργικό σοκ. ( Έχω αλλεργιοφοβία χωρίς να έχω βγάλει ποτέ αλλεργία πέρα από τη γύρη την άνοιξη).

Συγγνώμη για το μακρινάρι αλλά είμαι σε αγχώδες αδιέξοδο

Senior Member
    Δεν τρώω γιατί πεινάω... Τρώω γιατί "πονάω".

Να κάνεις την εξέταση αφού σου είπε ο γιατρός. Υπάρχει περίπτωση να σε απασχολεί κάτι εντονα αυτή την περίοδο? Η ψυχολογία πώς είναι;

Για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μόλις ένιωθα ότι πεινούσα, έτρωγα αμέσως γιατί πίστευα πως αν δεν το κάνω θα πάθω κάτι - θα πεθάνω. Είχα πάντα κάτι μαζί μου, μην τυχόν και πεινασω και δεν έχω πρόσβαση σε φαγητό. Μια μερα άκουσα την μητέρα μου να λέει στα παιδιά της αδελφής μου "αν δεν φατε θα αρρώστησετε". Στην ουσία είδα ένα μοτίβο που ζούσα σε όλα τα παιδικά μου χρόνια. Αν δεν φάω θα αρρωστήσω. Συνήθως όταν είμαστε ευαλωτοι, μας βγαίνουν διαφορά (εγώ τότε είχα κατάθλιψη).

Senior Member
    Να την κάνεις την εξέταση, μην φοβάσαι.
    Έτσι κ αλλιώς από το άγχος θα είναι.
    Εγώ π.χ άμα δεν φάω με πιάνει αϋπνία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Δεν τρώω γιατί πεινάω... Τρώω γιατί "πονάω".

Να κάνεις την εξέταση αφού σου είπε ο γιατρός. Υπάρχει περίπτωση να σε απασχολεί κάτι εντονα αυτή την περίοδο? Η ψυχολογία πώς είναι;

Για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μόλις ένιωθα ότι πεινούσα, έτρωγα αμέσως γιατί πίστευα πως αν δεν το κάνω θα πάθω κάτι - θα πεθάνω. Είχα πάντα κάτι μαζί μου, μην τυχόν και πεινασω και δεν έχω πρόσβαση σε φαγητό. Μια μερα άκουσα την μητέρα μου να λέει στα παιδιά της αδελφής μου "αν δεν φατε θα αρρώστησετε". Στην ουσία είδα ένα μοτίβο που ζούσα σε όλα τα παιδικά μου χρόνια. Αν δεν φάω θα αρρωστήσω. Συνήθως όταν είμαστε ευαλωτοι, μας βγαίνουν διαφορά (εγώ τότε είχα κατάθλιψη).
    Η πιο ακριβής περιγραφή !
    Θυμάμαι και εγώ τη μάνα μου να έλεγε κάτι τέτοια ώρες ώρες.

Η ψυχολογία καλή είναι σε γενικές γραμμές.
    Είχα περάσει μια στεναχώρια πριν λίγες μέρες λόγω ενός φίλου που εδώ και ένα μήνα είναι εντατική από ατύχημα. Αλλά όλα καλά πάνε.

Δεν βρίσκω κάτι άλλο που να δικαιολογεί αυτά τα συμπτώματα.

Παρόλα αυτά πως το αντιμετώπισες;
    Γιατί είναι ψυχοφθόρο να πρέπει πάντα να προνοείς να υπάρχει πρόσβαση σε φαγητό

Senior Member
    Καλημέρα. Μιλούσα στον εαυτό μου. Του έλεγα "τόσο καιρό ήσουν μια χαρά και δεν χρειαζόταν να τρως τόσο συχνά". Σταμάτησα να χρησιμοποιώ την λέξη "πρέπει". Έχει μέσα εκβιασμό. Έλεγα "επιλέγω να φάω", έτσι είναι απόφαση δική μου και δεν με ελέγχει ο φόβος. Άλλαξα το μοτίβο μου. Οπότε κάποια στιγμή επέλεξα να σταματήσω να τρώω χωρις να πεινάω. Δεν άκουγα τον φόβο, άκουγα το στομάχι μου.