Εγώ η γεροντοκόρη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 51
    Senior Member

Εγώ η γεροντοκόρη

Μικρή ήμουνα χειρότερη και είχα πολλές κατακτήσεις.....τώρα έγινα καλύτερος άνθρωπος και δεν με παντρεύεται κανείς είμαι 50 χρονών γεροντοκόρη. τι μου συμβαίνει? ειμαι απελπισμένη θέλω να αυτοκτονήσω

Senior Member
    Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    Μικρή ήμουνα χειρότερη και είχα πολλές κατακτήσεις.....τώρα έγινα καλύτερος άνθρωπος και δεν με παντρεύεται κανείς είμαι 50 χρονών γεροντοκόρη. τι μου συμβαίνει? ειμαι απελπισμένη θέλω να αυτοκτονήσω
    Σταμάτα να μιλάς άσχημα για τον εαυτό σου και μην του βάζεις ταμπέλες.. Η αυτοκτονία δεν ήταν ποτέ λύση. Βγαίνεις για να γνωρίσεις κόσμο? Γραφείο συνοικεσίων έχεις δοκιμάσει?
    Το να μην παντρευτεί κάποιος δεν καθορίζει την αξία του ως άνθρωπος

Senior Member
    βγάζω το συμπέρασμα οτι όλοι μα ολοι οι άντρες είναι βλαμμένοι κυνηγάνε τις όμορφες γιατί μικρή το μόνο που είχα ήτανε ομορφιά τα μυαλά στα κάγκελα ήτανε τότε και η καρδιά σκληρή σσν πέτρα

Senior Member
    Τίποτε δε σου συμβαίνει, μόνο που έχεις εσωτερικεύσει ό,τι σου μάθανε για το πώς πρέπει να είσαι στην κοινωνία αυτή ως γυναίκα. Ότι η αξία σου εξαρτάται από το αν θα είσαι παντρεμένη κι αν θα κάνεις παιδιά. Είσαι καλά, απ' ό,τι έχω διαβάσει εργάζεσαι, οπότε συντηρείς μόνη σου την εαυτή σου, γιατί δεν αντλείς κάποια ευχαρίστηση από αυτό; Μην ακούς τι σου λένε για σένα, το δικό σου μέλημα πρέπει να είναι να τους αποκρούεις, όχι να συμμαχείς στις κατηγορίες τους. Μην τους χαρίζεσαι, η εαυτή σου αξίζει! Πολλές γυναίκες βρίσκονται χωρίς να έχουν παντρευτεί, και δίχως παιδιά επίσης, και για διάφορους λόγους. Μπορείς να είσαι ευτυχισμένη όπως εσύ το διαλέξεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Σταμάτα να μιλάς άσχημα για τον εαυτό σου και μην του βάζεις ταμπέλες.. Η αυτοκτονία δεν ήταν ποτέ λύση. Βγαίνεις για να γνωρίσεις κόσμο? Γραφείο συνοικεσίων έχεις δοκιμάσει?
    Το να μην παντρευτεί κάποιος δεν καθορίζει την αξία του ως άνθρωπος
    δεν θέλω να παντρευτώ για να έχω αξία θέλω να παντρευτώ για να αλλάξει η ζωή μου προς το καλύτερο για να έχω έναν άνθρωπο μου αρέσει η συντροφικότητα

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Τίποτε δε σου συμβαίνει, μόνο που έχεις εσωτερικεύσει ό,τι σου μάθανε για το πώς πρέπει να είσαι στην κοινωνία αυτή ως γυναίκα. Ότι η αξία σου εξαρτάται από το αν θα είσαι παντρεμένη κι αν θα κάνεις παιδιά. Είσαι καλά, απ' ό,τι έχω διαβάσει εργάζεσαι, οπότε συντηρείς μόνη σου την εαυτή σου, γιατί δεν αντλείς κάποια ευχαρίστηση από αυτό; Μην ακούς τι σου λένε για σένα, το δικό σου μέλημα πρέπει να είναι να τους αποκρούεις, όχι να συμμαχείς στις κατηγορίες τους. Μην τους χαρίζεσαι, η εαυτή σου αξίζει! Πολλές γυναίκες βρίσκονται χωρίς να έχουν παντρευτεί, και δίχως παιδιά επίσης, και για διάφορους λόγους. Μπορείς να είσαι ευτυχισμένη όπως εσύ το διαλέξεις.
    Αυτό σου λέω εγώ δεν το διάλεξα καθόλου να είμαι μόνη μου

Senior Member
    Δεν το διάλεξες, αλλά σκέψου τι σου έχουν πει γι αυτό το ζήτημα οι γονείς σου, τι σου έμαθαν στο σχολείο, τι σου έχουν πει στην εκκλησία, δηλαδή σκέψου λίγο ποιοι σου μίλησαν για το τι ανάγκες έχεις πραγματικά. Δεν είναι εύκολο, γιατί έχεις μάθει πως σε σένα κάτι φταίει, κάτι λείπει για να είσαι ευτυχισμένη, γιατί δεν έχεις παντρευτεί. Η μητέρα σου σε έχει επηρέασει κατά την άποψή μου και επίσης γιατί είναι βαθιά θρησκευόμενη, οπότε έζησες σε ένα περιβάλλον βαθιά συντηρητικό, σου έχουν θες δε θες περάσει πράγματα και μία εικόνα για σένα, που θα πρέπει να την αποδομήσεις για να αλλάξεις ιδέα για την εαυτή σου.
    Επίσης, αν θες να παντρευτείς, μπορείς να το κάνεις ψάχνοντας με διαφορετικούς τρόπους όπως αυτούς που ανέφερε ο George. Ωραία, και πες ότι δεν τον βρίσκεις αυτόν τον κάποιο, πρέπει να σε βασανίζει η σκέψη αυτή αιώνια; Παντρεμένη ή το χάος είναι οι επιλογές;

Senior Member
    δεν θέλω να παντρευτώ για να έχω αξία θέλω να παντρευτώ για να αλλάξει η ζωή μου προς το καλύτερο για να έχω έναν άνθρωπο μου αρέσει η συντροφικότητα
    Αναζήτησε λοιπόν αυτό που θες, με όποιους τρόπους μπορέσεις. Και καλή τύχη. Συντροφικότητα μπορείς να έχεις και έξω από το θεσμό του γάμου, δεν είναι απαραίτητος. Ούτε υποχρεωτικός. Μπορείς να τον κάνεις, ή όχι. Είναι δικό σου θέμα πώς θα το διαχειριστείς αυτό. Το αιώνια δυστυχία γιατί δε με παντρεύεται κανείς, αυτό δεν το καταλαβαίνω.

Επίσης, σκέψου αν σε έναν άντρα θα έκανε η κοινωνία την ίδια κριτική, υπάρχει λοιπόν μια διαφορά, το "γεροντοκόρη" είναι κριτική πάνω στο γυναικείο φύλο, και μία κοινωνική επιταγή πάνω στο πρέπει να είσαι ως γυναίκα που έχει επιτελέσει σωστά το ρόλο της. Αλλιώς θα πρέπει να ντρέπεσαι. Ε, αυτός ο χαρακτηρισμός που έδωσες στην εαυτή σου, το γεροντοκόρη, είναι ένας που χρησιμοποιείται για συνετισμό μέσω της ντροπής. Συν, έχει μέσα και ageism, δηλαδή, ηλικιακό ρατσισμό, αφού μια γυναίκα της θέτουν και τέτοια όρια, σύμφωνα με την ηλικία της, πως "πρέπει" να είναι κάτι ΕΩΣ κάποια ηλικία. Ο ανύπαντρος άντρας είναι απλώς ένας ανύπαντρος άντρας, εσύ όμως είσαι γεροντοκόρη, σου φαίνεται δίκαιο;
    Last edited by WildHoney; 15-01-2025 at 15:08.

Senior Member
    Εσύ θα αλλάξεις τη ζωή σου. Μην περιμένεις από κανέναν να το κάνει για σενα. Υπάρχουν χίλια παραδείγματα με δυστυχισμένους παντρεμένους ανθρώπους. Ο γάμος δεν εγγυάται την ευτυχία.

Βγαίνεις? Δεν το απάντησες αυτό.

Senior Member
    Είναι ένα ανεκπλήρωτο όνειρο που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε το να παντρευτώ να κάνω παιδιά άρα την την θέλω την ζωή μου ;

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Εσύ θα αλλάξεις τη ζωή σου. Μην περιμένεις από κανέναν να το κάνει για σενα. Υπάρχουν χίλια παραδείγματα με δυστυχισμένους παντρεμένους ανθρώπους. Ο γάμος δεν εγγυάται την ευτυχία.

Βγαίνεις? Δεν το απάντησες αυτό.
    Πάω στην δουλειά μόνο!

Senior Member
    Πάω στην δουλειά μόνο!
    Στη δουλειά δεν σε έχει φλερτάρει ποτέ κάποιος;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    Στη δουλειά δεν σε έχει φλερτάρει ποτέ κάποιος;
    με φλερτάρει ένας μαλάκας που τις φλερτάρει όλες

Senior Member
    Πάω στην δουλειά μόνο!
    Γιατί δεν βρίσκεις κάποιο χόμπι έτσι ώστε να βλέπεις περισσότερο κόσμο? Εκεί είναι τα ίδια πρόσωπα και γιαυτό απογοητευεσαι. Τι θα ήθελες να κάνεις?

Senior Member
    και επίσης το έχεις επικοινωνήσει σε κάποι@ κοντινό σου πρόσωπο; φίλο/η; μήπως μπορούν να σε γνωρίσουν σε άλλους ανθρώπους που έχουν το ίδιο θέλω.

Page 1 of 4 123 ... LastLast