Πλάνο Διαφυγής από κακοποιητική σχέση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Senior Member

Πλάνο Διαφυγής από κακοποιητική σχέση

"Πλάνο διαφυγής από μια κακοποιητική σχέση:

Στο πλαίσιο μιας βίαιης σχέσης είναι εξαιρετικά πιθανό να βρεθείς σε κατάσταση άμεσου κινδύνου. Σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντικό να εμπιστευτείς το ένστικτο και τα συναισθήματά σου. Αν θεωρείς ότι κινδυνεύει η ζωή σου, τότε πράγματι κινδυνεύεις. Φύγε γρήγορα παίρνοντας μαζί τα παιδιά σου. Κάλεσε άμεσα το 100 ή κατέφυγε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

Αν ωστόσο δεν βρίσκεσαι σε επείγουσα κατάσταση είναι σημαντικό να μεθοδεύσεις τη φυγή σου. Προσοχή, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενημερώσεις από πριν τον δράστη ότι θα τον εγκαταλείψεις!

Αυτά είναι, σύμφωνα με το κέντρο, τα ενδεικτικά βήματα που είναι χρήσιμο να έχουν κατά νου οι γυναίκες που θέλουν να ξεφύγουν από μια βίαιη σχέση. Φυσικά το κάθε πλάνο απόδρασης δεν μπορεί παρά να είναι εξατομικευμένο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κάθε γυναίκας, αφού μόνο εκείνη γνωρίζει τι είναι καλύτερο και ασφαλές για την ίδια και τα παιδιά της."

Του κέντρου Διοτίμα, 11 Βήματα για να φύγεις από κακοποιητική σχέση.
    Για να διαβάσετε τα βήματα, πατήστε στο link:
    https://ampa.lifo.gr/gunaikes/odigos...entro-diotima/

Senior Member
    Πολύ χρήσιμο άρθρο, καλά έκανες και το δημοσίευσες... Στο 15900 είχα τηλεφωνήσει κι εγώ παλιά κι ήταν πολύ υποστηρικτικοί...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Αχρείαστο να'ναι, αλλά ξέρουμε όλ@ ότι, δυστυχώς, δεν είναι. Εύχομαι όσα βρίσκονται σε κακοποιητική σχέση, να νιώσουν έτοιμα να φύγουν απ' αυτή, ασφαλή, σώα, και να βρουν το δρόμο τους προς το ξεπέρασμα, τη γιατρειά και την ελευθερία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Αχρείαστο να'ναι, αλλά ξέρουμε όλ@ ότι, δυστυχώς, δεν είναι. Εύχομαι όσα βρίσκονται σε κακοποιητική σχέση, να νιώσουν έτοιμα να φύγουν απ' αυτή, ασφαλή, σώα, και να βρουν το δρόμο τους προς το ξεπέρασμα, τη γιατρειά και την ελευθερία.
    Καλημέρα...

Κι εγώ το εύχομαι αυτό, να έρθει για όλους όσους ζούνε έτσι η στιγμή που θα πούνε "αρκετά!" γιατί σε κανέναν δεν αξίζει να κακοποιείται...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Μακάρι. Για αρχή, προτείνω να κάνουμε ό,τι μπορούμε, από τη μεριά του το καθένα. Αν δούμε κακοποίηση να ενημερώνουμε, αν μπορούμε να βοηθάμε, να το κάνουμε. Αν μπορούμε να τη σταματήσουμε, επίσης. Αν χρειάζεται κάτι το θύμα, μπορούμε να ρωτήσουμε. Ζούμε σε έναν κόσμο που μαστίζεται από αδικία αλλά εδώ είναι η ζωή μας, μας αφορά άμεσα.