Παρατεταμένη περίοδος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5

Παρατεταμένη περίοδος

Έχω πολυκυστικες ωοθήκες και παίρνω χάπια duphaston. Τον τελευταίο μήνα πήρα τα duphaston, μου ήρθε κανονικά περίοδος αλλά έχουν περάσει 15 μέρες και δεν έχει σταματήσει το αίμα. Δεν έχω αίμα όπως στις αρχές της περιόδου πάρα μόνο καφέ αίμα που νομίζω ότι θα τελειώσει η περίοδος αλλά δεν τελειώνει. Τι μπορεί να φταίει?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mary098 View Post
    Έχω πολυκυστικες ωοθήκες και παίρνω χάπια duphaston. Τον τελευταίο μήνα πήρα τα duphaston, μου ήρθε κανονικά περίοδος αλλά έχουν περάσει 15 μέρες και δεν έχει σταματήσει το αίμα. Δεν έχω αίμα όπως στις αρχές της περιόδου πάρα μόνο καφέ αίμα που νομίζω ότι θα τελειώσει η περίοδος αλλά δεν τελειώνει. Τι μπορεί να φταίει?
    αφου εχεις πολυκυστικες, κατι ορμονικο ειναι. να ρωτησεις τον γυναικολογο σου.

Senior Member
    Οι γυναίκες με πολυκυστικές παρατηρούν παρατεταμένη περίοδο, αλλά όχι πάνω από 8 μέρες. Πήγαινε στον γυναικολόγο σου να σου γράψει ορμονικό έλεγχο και υπέρηχο. Ινομυώματα και πολύποδες τα κοιτάς στον ετήσιο έλεγχο;

Quote Originally Posted by Joanna8 View Post
    Οι γυναίκες με πολυκυστικές παρατηρούν παρατεταμένη περίοδο, αλλά όχι πάνω από 8 μέρες. Πήγαινε στον γυναικολόγο σου να σου γράψει ορμονικό έλεγχο και υπέρηχο. Ινομυώματα και πολύποδες τα κοιτάς στον ετήσιο έλεγχο;
    Πήγα για υπερηχο πριν ένα χρόνο περίπου. Ήταν όλα καθαρά..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mary098 View Post
    Η παρατεταμένη αιμορραγία ή το καφέ αίμα μετά την περίοδο, ειδικά αν έχεις πολυκυστικές ωοθήκες και λαμβάνεις Duphaston μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Μερικές πιθανές αιτίες είναι οι εξής:
    1. Ορμονική ανισορροπία: Οι πολυκυστικές ωοθήκες συνδέονται συχνά με ορμονικές διαταραχές και το duphaston μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στον κύκλο ειδικά αν δεν έχει προσαρμοστεί σωστά η δόση ή ο τρόπος λήψης.
    2. Ανεπάρκεια προγεστερόνης: Παρά την λήψη του duphaston, μπορεί να μην έχει επιτευχθεί επαρκής υποστήριξη της προγεστερόνης για την ρύθμιση του κύκλου.
    3. Προσαρμογή του οργανισμού στο φάρμακο: Αν πρόσφατα ξεκίνησες το duphaston, ή άλλαξες δόση ο οργανισμός σου μπορεί να προσαρμόζεται ακόμη, με αποτέλεσμα παρατεταμένη αιμορραγία.
    4. Υπολειμματικό αίμα περιόδου: Το καφέ αίμα συνήθως είναι παλιό αίμα που αποβάλλεται από την μήτρα. Μπορεί να διαρκεί περισσότερο σε γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες λόγω ακανόνιστων κύκλων.
    5. Άλλες παθήσεις: Παθήσεις όπως ενδομητρίωση, πολύποδες ή υπερπλασία του ενδομητρίου μπορούν επίσης να προκαλέσουν παρατεταμένη αιμορραγία.

Τι να κάνεις:

1. Επικοινώνησε με τον γυναικολόγο σου: Είναι σημαντικό να αξιολογήσει την κατάσταση και να δει αν χρειάζεται αλλαγή στην δόση του duphaston ή περαιτέρω διερεύνηση.
    2. Υπέρηχος μήτρας-ωοθηκών: Ένας υπέρηχος μπορεί να βοηθήσει να αποκλειστούν άλλες αιτίες όπως πολύποδες ή πάχυνση του ενδομητρίου.
    3. Αιματολογικές εξετάσεις: Έλεγχος ορμονών όπως FSH, LH, οιστραδιόλη και προγεστερόνη, μπορεί να δώσει πληροφορίες για το αν η θεραπεία σου είναι επαρκής.
    4. Καταγραφή συμπτωμάτων: Κατέγραψε τον κύκλο σου και τις μέρες που έχεις αιμορραγία για να βοηθήσεις τον γιατρό σου στην εκτίμηση της κατάστασης.

Μην αγνοείς την κατάσταση, καθώς οι παρατεταμένες αιμορραγίες μπορεί να προκαλέσουν κόπωση ή αναιμία. Ένας γιατρός μπορεί να σου δώσει την σωστή καθοδήγηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.