Οικονομικό Άγχος.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Junior Member

Οικονομικό Άγχος.

Καλησπέρα.
    Ένας γνωστός μου έχει σοβαρό πρόβλημα άγχους. Τελευταία έχει αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η ψυχολογία του έχει πέσει πολύ. Δεν έχει πλέον ενδιαφέροντα, τρώει μόνο μετά από πίεση, δεν κοιμάται, πιστεύει ότι η ζωή του έχει τελειώσει παρ' ότι είναι 50 χρονών, και αδυνατεί να κάνει οποιαδήποτε λογική σκέψη. Τα μέτρα που πέρνει για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος είναι λάθος και είναι πεπεισμένος ότι θα χρειαστεί να κλέψει, ή να ζητιανέψει για να επιβιώσει. Η κατάσταση όμως δεν είναι τόσο κακή, και απεναντίας τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ τον τελευταίο καιρό. Τον έχουμε προτρέψει πολλές φορές να επισκεφτεί Ψυχολόγο, Νευρολόγο ή ψυχίατρο αλλά αρνείται, καθώς δεν καταλαβαίνει την κατάστασή του. Τι μπορώ να κάνω;

Senior Member
    Καλησπέρα Bolet!
    Δυστυχώς όλο και περισσότερους ανθρώπους απασχολεί πια το οικονομικό...
    Σχετικά με την περίπτωση του γνωστού σου, εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να του συμπαρασταθείς και να τον "ταρακουνήσεις". Προσπάθησε να τον κάνεις να καταλάβει ότι το άγχος του έχει γίνει καταστροφικό, τον κάνει δυσλειτουργικό και σε τέτοια κατάσταση δεν θα μπορεί να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα αφού δεν σκέφτεται με "καθαρό" μυαλό . Δεν μπορεί κανείς να τον πάει με το ζόρι σε έναν ειδικό, αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει μόνος του. Δική του οικογένεια δεν έχει? Πρόσεχε μόνο να μην γίνεις πιεστικός στο θέμα του ειδικού γιατί μπορεί αυτό να δημιουργήσει αντίδραση από πλευράς του.
    Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν καταστραφεί οικονομικά, έχουν ξεκινήσει πάλι από το μηδέν και έχουν καταφέρει να ορθοποδήσουν. Αυτό όμως προϋποθέτει να έχει κάποιος υγεία, σωματική και ψυχική.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Bolet36 View Post
    Τι μπορώ να κάνω;
    Να του δώσεις κάνα φράγκο μήπως...?

Senior Member
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Να του δώσεις κάνα φράγκο μήπως...?
    Κι αμα ρε συ δεν εχει πολλα ωστε να του φτανουν???
    Περα απ την πλακα, αν εχει τη δυνατοτητα δεν θα ηταν κακο να του δανεισει ενα ποσο προκειμενου να ανταποκριθει στις βασικες αναγκες του......

Κι εγω εχω οικονομικο αγχος αλλα για αλλο λογο.....θελω κ εγω λεφτα.........
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    ινσεκτ ασχετο η υπογραφη σου μ αρεσει παρα πολυ κ μου θυμισε κατι που μου ειχαν στειλει παλιοτερα κ μου ειχε αρεσει κ μοιαζει λιγακι αυτο :
    " Η ζωη ειναι ενα παιχνιδι..Γι αυτο παιξε πριν σου πει ...game over.."

Senior Member
    Bolet, να τον προτρέψεις να διαβάσει μερικά (βαριά) θέματα εδώ στο φόρουμ, να καταλάβει ο ίδιος ότι δεν ήλθε και το τέλος του κόσμου, υπάρχουν πολλά χειρότερα..

Γιατί δεν φέρνετε εσείς έναν ειδικό στο σπίτι του? Γίνεται κι αυτό.
    ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΜΗΝ Μ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ Σ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αόρατος... View Post
    Bolet, να τον προτρέψεις να διαβάσει μερικά (βαριά) θέματα εδώ στο φόρουμ, να καταλάβει ο ίδιος ότι δεν ήλθε και το τέλος του κόσμου, υπάρχουν πολλά χειρότερα..

Γιατί δεν φέρνετε εσείς έναν ειδικό στο σπίτι του? Γίνεται κι αυτό.
    Γινεται να φερες ειδικο στο σπιτι ?? Λολλ δεν το ηξερα αυτο πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο!!
    Λογικα ομως δεν θα παιρνει περισσοτερα για να σου ρθει στο σπιτι?? Εδω ο ανθρωπος εχει σοβαρο οικονομικο προβλημα, καλυτερα να απευθυνθει σε ενα κεντρο ψυχικης υγειας που ειναι κ δωρεαν..