Δικαίωμα μπλοκ στο forum
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

Δικαίωμα μπλοκ στο forum

Δώστε στους χρήστες σας τη δυνατότητα να μπλοκάρουν όποιους χρήστες δεν ενδιαφέρονται να επικοινωνούν ή να συζητούν μαζί τους. Όλα τα social και τα fora έχουν δώσει αυτή τη δυνατότητα σε όσους δεν επιθυμούν αλληλεπίδραση με ορισμένα μέλη-χρήστες. Το ignore list δεν αρκεί, αφού επιτρέπει την ανεπιθύμητη για το ένα μέρος αλληλεπίδραση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Joanna8 View Post
    Δώστε στους χρήστες σας τη δυνατότητα να μπλοκάρουν όποιους χρήστες δεν ενδιαφέρονται να επικοινωνούν ή να συζητούν μαζί τους. Όλα τα social και τα fora έχουν δώσει αυτή τη δυνατότητα σε όσους δεν επιθυμούν αλληλεπίδραση με ορισμένα μέλη-χρήστες. Το ignore list δεν αρκεί, αφού επιτρέπει την ανεπιθύμητη για το ένα μέρος αλληλεπίδραση.
    απο σαχλαμαρες εδω μεσα, φουλ....
    1)δεν ειναι δικαιωμα σου κοπελια να φιμωσεις καποιον επειδη δεν θελεις να ακουγεται η αποψη του για τα λεγομενα σου. μπορεις να αναφερεις ΜΟΝΟ παραβιασεις. σε περιπτωση που δεν ειναι παραβιασεις, αλλα απλα σου χαλαει το αφηγημα, δεν σου λεει αυτα που θες ν ακουσεις, κλπ, ξυδακι...
    2) οποιος λεει την αποψη του για τα λεγομενα σου, δεν "μιλαει σε σενα". μιλαει δημοσια για θεμα που συζητησες εσυ. υπαρχει διαφορα. αν μιλουσε σε σενα, θα σου μιλουσε πριβε. και πριβε, μπορεις οντως να αποκλεισεις καποιον απο το να σου στελνει, οπως ειναι λογικο...
    3) στην πραγματικοτητα κανεναν δεν μπορεις να βαλεις ιγκνορ δημοσιως, γιατι οταν μπεις χωρις να κανεις συνδεση, δεν ισχυει κανενα ιγκνορ και εσυ προσωπικα το εχεις αποδειξει απειρες φορες, γιατι ενω εχεις υποτιθεται ατομα στο ιγκνορ, μπαινεις μετα και απαντας στα λεγομενα τους, γιατι δεν κρατιεσαι... δεν μας εξεπληξες βεβαια, ολοι οσοι μας εχουν ανακοινωσει ιγκνορ κατα καιρους, το ιδιο εκαναν (χαχαχαχα)
    4) βλεπε τα μπολτ γραμματα στο 1).
    Last edited by Remedy; 22-01-2025 at 14:44.

Senior Member
    Αν ένα μέλος συστηματικά μου έχει αποδείξει (μόνο για μένα μιλάω) ότι είναι μαλάκας, τότε ignore. Μπλοκ σημαίνει να μην μπορείς να διαβάσεις τίποτε από το μέλος; Ας πούμε ότι εδώ μπαίνει ένας νεοναζί, το ignore δε θα προστατέψει τον χώρο από τη ρητορική του, μόνο τα μέλη μπορούν να το κάνουν. Ωστόσο, και οι αντοχές του κάθε ανθρώπου δεν είναι ίδιες καθημερινά, οπότε το δικαίωμα στο ignore για μένα μια χαρά, κι ας το κάνουν και σε μένα, με διαβάζουν δε με διαβάζουν, δε θα κλάψω κιόλας.
    Εγώ ακούω εμένα και πότε μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω κάτι, σημαντικό είναι να πάω σύμφωνα με τις δικές μου ανάγκες και αξίες.

Senior Member
    και μιας και μιλαμε για δικαιωματα και υποχρεωσεις, βρειτε επιτελους εναν τροπο να μην μπαινουν και ξαναμπαινουν με δεκαδες διαφορετικα προφιλ τα ιδια ατομα , εδω και 10 χρονια, γιατι ΔΕΝ εχουν το δικαιωμα να το κανουν, αλλα αντ αυτου, ζητανε και τα ρεστα...

Senior Member
    Έχει δίκιο η joanna. Δηλαδή έλεος. Εμ αναγκαζομαστε να κάνουμε συνέχεια νέα προφίλ και να πρέπει να σκαρφιστουμε και νέα ζωή για να πλασαρουμε, να έχουμε τον καθενα να σχολιάζει τις απόψεις μας. Δηλαδή έλεος. Τι πείραζε που στο προηγούμενο μας προφίλ ήμασταν κτηνιατροι και κάναμε διαγνώσεις, βγάζαμε άλλους κτηνιατρους άχρηστους, βάζαμε σε κίνδυνο τη ζωή ενός σκύλο και αντί να μας απαγορευσουν να ξανά μπούμε εδώ μέσα.. Δεν το έκαναν! Θα χαλάσει και το υπέροχο μου προσωπάκι από τα νευρα.

Senior Member
    Oh, got it. Αργώ να τα πιάσω τα ρημάδια, χα χα
    George, όχι, ΤΙΠΟΤΕ δε θα αφήσουμε να μας χαλάσει το προσωπάκι!

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Oh, got it. Αργώ να τα πιάσω τα ρημάδια, χα χα
    George, όχι, ΤΙΠΟΤΕ δε θα αφήσουμε να μας χαλάσει το προσωπάκι!
    Εεεεετσι!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Αν ένα μέλος συστηματικά μου έχει αποδείξει (μόνο για μένα μιλάω) ότι είναι μαλάκας, τότε ignore. Μπλοκ σημαίνει να μην μπορείς να διαβάσεις τίποτε από το μέλος; Ας πούμε ότι εδώ μπαίνει ένας νεοναζί, το ignore δε θα προστατέψει τον χώρο από τη ρητορική του, μόνο τα μέλη μπορούν να το κάνουν. Ωστόσο, και οι αντοχές του κάθε ανθρώπου δεν είναι ίδιες καθημερινά, οπότε το δικαίωμα στο ignore για μένα μια χαρά, κι ας το κάνουν και σε μένα, με διαβάζουν δε με διαβάζουν, δε θα κλάψω κιόλας.
    Εγώ ακούω εμένα και πότε μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω κάτι, σημαντικό είναι να πάω σύμφωνα με τις δικές μου ανάγκες και αξίες.
    Συμφωνώ με αυτά που λες, ειδικά με τους νεοναζί. Ομοίως και για τα τρολ ή bots που κάνουν spam ή διαφημίζουν φάρμακα με συγκεκαλυμμένο τρόπο και σε αγγλική γραφή.
    Γενικά, αν αισθάνεσαι ότι δεν έχει τίποτα να σου προσφέρει η παρουσία του Χ, του Ψ σε ένα φόρουμ, γιατί να μην έχεις δικαίωμα μπλοκ; Νομίζω είναι ατομική ελευθερία του καθενός να επιλέγει με ποιους θα αλληλεπιδράσει και ποιοι μπορούν να βλέπουν και να απαντούν σε δικά του σχόλια. Δε στερείς κάτι από κανέναν. Απλά κάνεις χρήση μιας δυνατότητας. Αν υπήρχε.
    Δε θα ήταν καλύτερο να γίνεται ό,τι και στα υπόλοιπα fora; Με όποιον δε θες αλληλεπίδραση, τραβάς καζανάκι (μπλοκ) και τον στέλνεις στον βόθρο.
    Last edited by Joanna8; 22-01-2025 at 19:38.

Senior Member
    Συμφωνώ με αυτά που λες, ειδικά με τους νεοναζί. Ομοίως και για τα τρολ ή bots που κάνουν spam ή διαφημίζουν φάρμακα με συγκεκαλυμμένο τρόπο και σε αγγλική γραφή.
    Γενικά, αν αισθάνεσαι ότι δεν έχει τίποτα να σου προσφέρει η παρουσία του Χ, του Ψ σε ένα φόρουμ, γιατί να μην έχεις δικαίωμα μπλοκ; Νομίζω είναι ατομική ελευθερία του καθενός να επιλέγει με ποιους θα αλληλεπιδράσει και ποιοι μπορούν να βλέπουν και να απαντούν σε δικά του σχόλια. Δε στερείς κάτι από κανέναν. Απλά κάνεις χρήση μιας δυνατότητας. Αν υπήρχε.
    Δε θα ήταν καλύτερο να γίνεται ό,τι και στα υπόλοιπα fora; Με όποιον δε θες αλληλεπίδραση, τραβάς καζανάκι (μπλοκ) και τον στέλνεις στον βόθρο.
    "νομιζεις". το μονο σωστο που εγραψες..
    το δημοσιο σχολιο που γινεται κι εσυ "νομιζεις" οτι πρεπει να φιμωθει, αλλοι "νομιζουν" οτι σωστα σου απανταει και επρεπε να ακουστει.. ετσι παει, ειτε σαρες ειτε δεσαρες..
    πως δεν στερεις τπτ απο κανεναν;;;;
    αν εμενα μαρεσει να διαβαζω τον γιωργο και δεν κανει παραβιαση το σχολιο του, γιατι να εχεις εσυ δικαιωμα να τον φιμωσεις επειδη γραφει σε σχολιο που εκανες εσυ;;;
    δημοσιος ειναι ο διαλογος. δεν σου ανηκουν οι αλλες απαντησεις επειδη ξεκινησες ενα θεμα. ανηκει στο φορουμ. αν δεν συμφωνεις, δικο σου θεμα.
    αν θες προσωπικες συζητησεις, οπου εσυ θα δινεις τον λογο σε οποιον θες να μιλησει, να τον κανεις στα πριβε σου ή σε δικο σου σαιτ.
    να αλληλεπιδρασεις, κανεις δεν σου ζητησε και κανεναν δεν αφορα.
    μην σωσεις , αν δεν χεις ορεξη να αλληλεπιδρασεις.
    ασε να αλληλεπιδρουν οσοι θελουν.

κι αν δεν θελεις να τον/τους βλεπεις καν, φυγε εσυ.
    δεν θα στερησεις τπτ απο κανεναν..

μακαρι να υπηρχε καζανακι στο φορουμ να στελνουμε στον βοθρο κατι βοθρολυματα που ερχονται εδω να παραστησουν τους γιατρους και τους μηχανικους επειδη δεν καταφεραν να γινουν στην ζωη τους και χαντακωνουν τον κοσμο λεγοντας αρλουμπες..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    "νομιζεις". το μονο σωστο που εγραψες..
    το δημοσιο σχολιο που γινεται κι εσυ "νομιζεις" οτι πρεπει να φιμωθει, αλλοι "νομιζουν" οτι σωστα σου απανταει και επρεπε να ακουστει.. ετσι παει, ειτε σαρες ειτε δεσαρες..
    πως δεν στερεις τπτ απο κανεναν;;;;
    αν εμενα μαρεσει να διαβαζω τον γιωργο και δεν κανει παραβιαση το σχολιο του, γιατι να εχεις εσυ δικαιωμα να τον φιμωσεις επειδη γραφει σε σχολιο που εκανες εσυ;;;
    δημοσιος ειναι ο διαλογος. δεν σου ανηκουν οι αλλες απαντησεις επειδη ξεκινησες ενα θεμα. ανηκει στο φορουμ. αν δεν συμφωνεις, δικο σου θεμα.
    αν θες προσωπικες συζητησεις, οπου εσυ θα δινεις τον λογο σε οποιον θες να μιλησει, να τον κανεις στα πριβε σου ή σε δικο σου σαιτ.
    να αλληλεπιδρασεις, κανεις δεν σου ζητησε και κανεναν δεν αφορα.
    μην σωσεις , αν δεν χεις ορεξη να αλληλεπιδρασεις.
    ασε να αλληλεπιδρουν οσοι θελουν.

κι αν δεν θελεις να τον/τους βλεπεις καν, φυγε εσυ.
    δεν θα στερησεις τπτ απο κανεναν..

μακαρι να υπηρχε καζανακι στο φορουμ να στελνουμε στον βοθρο κατι βοθρολυματα που ερχονται εδω να παραστησουν τους γιατρους και τους μηχανικους επειδη δεν καταφεραν να γινουν στην ζωη τους και χαντακωνουν τον κοσμο λεγοντας αρλουμπες..
    Αυτή θέλει τον χρήστη να μην φαίνεται καν σε εκείνη μόνο. Οκ, αλλά ποιο το νόημα όμως να διαβάσεις ένα νήμα όταν δεν γνωρίζεις την ροή του νήματος. Δηλαδή λεω εγώ για παράδειγμα πως αύριο παιδιά είναι Σάββατο, λες εσύ όχι mindcrime δεν είναι Σάββατο, είναι Παρασκευή, εσένα όμως σε έχει μπλοκ και ετσι πετάγεται εκείνη και μου λέει αύριο δεν είναι Σάββατο ειναι Παρασκευή. Ναι οκ το ξέρω ήδη μου το είπε η Remedy. Ε σκέψου τώρα να συμβεί κάτι τέτοιο σε μια σύνθετη συζήτηση. Ειρήνη υμιν που είπε και ο Χριστός!

Senior Member
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Αυτή θέλει τον χρήστη να μην φαίνεται καν σε εκείνη μόνο. Οκ, αλλά ποιο το νόημα όμως να διαβάσεις ένα νήμα όταν δεν γνωρίζεις την ροή του νήματος. Δηλαδή λεω εγώ για παράδειγμα πως αύριο παιδιά είναι Σάββατο, λες εσύ όχι mindcrime δεν είναι Σάββατο, είναι Παρασκευή, εσένα όμως σε έχει μπλοκ και ετσι πετάγεται εκείνη και μου λέει αύριο δεν είναι Σάββατο ειναι Παρασκευή. Ναι οκ το ξέρω ήδη μου το είπε η Remedy. Ε σκέψου τώρα να συμβεί κάτι τέτοιο σε μια σύνθετη συζήτηση. Ειρήνη υμιν που είπε και ο Χριστός!
    οχι, δεν θελει να μην φαινεται σε εκεινην μονο.
    αυτο ηδη συμβαινει οταν βαλει καποιον σε ιγκνορ λιστ.
    βεβαια, μπαινει και χωρις το προφιλ της και το βλεπει αλλα εμεις λεμε, εστω οτι δεν μπαινει ετσι.
    αυτη θελει να μην μπορει να απαντησει ο αλλος σε δικο της σχολιο! για κανεναν!
    αμ δε...
    ξυδι...
    αλλωστε με ολα τα προφιλ που εχει καταργησει, εφευγε επειδη επαιρνε απαντησεις που της χαλουσαν την φαντασιωση..

Senior Member
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου. Στο συγκεκριμένο χώρο, μπορούμε να αφήνουμε προτάσεις για τη βελτίωση του φόρουμ. Μπορείς να διαφωνείς ή να συμφωνείς, να το αιτιολογείς ή όχι.

Όλα τα fora και οι εφαρμογές πλέον έχουν δυνατότητα μπλοκ. Δεν έχει υπάρξει ποτέ θέμα προβλημάτων σε "σύνθετες συζητήσεις". Το ότι δίνεται η δυνατότητα μπλοκ, δε σημαίνει ότι ο χρήστης οφείλει να τη χρησιμοποιήσει. Αν θέλει τη χρησιμοποιεί, αν δε θέλει, όχι. Για παράδειγμα στα social έχω μπλοκάρει πάνω από χίλιους λογαριασμούς. Δεν τους στερώ κάτι. Απλά δε θέλω να πετάγονται posts τους στο tl μου ή να αλληλεπιδρώ μαζί τους.

Επίσης, και η δυνατότητα report υπάρχει σε όλα τα social/fora, αλλά παίρνει μισό λεπτό, ειδικά αν πρέπει να γράψεις και αιτιολογία. Αντίθετα, το μπλοκ δεν παίρνει ούτε ένα δευτερόλεπτο. Γι αυτό και ο περισσότερος κόσμος στο social προτιμά το γρήγορο μπλοκ, παρά το αργό report. Υπάρχουν και λόγοι που δεν τίθεται θέμα αναφοράς, απλώς δε θες να βλέπεις posts του άλλου ή να σου γίνεται βδέλλα.

Η πρότασή μου είναι να υπάρχει δυνατότητα μπλοκ και εδώ. Το αν θα το χρησιμοποιήσει κανείς ή όχι, το κρίνει ο ίδιος. Απλά να υπάρχει για τους χρήστες στα πλαίσια διαχείρισης του δικού τους λογαριασμού, όπως παντού.

Senior Member
    Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου. Στο συγκεκριμένο χώρο, μπορούμε να αφήνουμε προτάσεις για τη βελτίωση του φόρουμ. Μπορείς να διαφωνείς ή να συμφωνείς, να το αιτιολογείς ή όχι.

Όλα τα fora και οι εφαρμογές πλέον έχουν δυνατότητα μπλοκ. Δεν έχει υπάρξει ποτέ θέμα προβλημάτων σε "σύνθετες συζητήσεις". Το ότι δίνεται η δυνατότητα μπλοκ, δε σημαίνει ότι ο χρήστης οφείλει να τη χρησιμοποιήσει. Αν θέλει τη χρησιμοποιεί, αν δε θέλει, όχι. Για παράδειγμα στα social έχω μπλοκάρει πάνω από χίλιους λογαριασμούς. Δεν τους στερώ κάτι. Απλά δε θέλω να πετάγονται posts τους στο tl μου ή να αλληλεπιδρώ μαζί τους.

Επίσης, και η δυνατότητα report υπάρχει σε όλα τα social/fora, αλλά παίρνει μισό λεπτό, ειδικά αν πρέπει να γράψεις και αιτιολογία. Αντίθετα, το μπλοκ δεν παίρνει ούτε ένα δευτερόλεπτο. Γι αυτό και ο περισσότερος κόσμος στο social προτιμά το γρήγορο μπλοκ, παρά το αργό report. Υπάρχουν και λόγοι που δεν τίθεται θέμα αναφοράς, απλώς δε θες να βλέπεις posts του άλλου ή να σου γίνεται βδέλλα.

Η πρότασή μου είναι να υπάρχει δυνατότητα μπλοκ και εδώ. Το αν θα το χρησιμοποιήσει κανείς ή όχι, το κρίνει ο ίδιος. Απλά να υπάρχει για τους χρήστες στα πλαίσια διαχείρισης του δικού τους λογαριασμού, όπως παντού.
    Είσαι σε φόρουμ ψυχολογίας..δεν είναι ένα απλό φορουμ. Το θέμα που θα γράψεις εσύ, εγώ, η θεία μου από τη Βραζιλία είναι καλό να το διαβάζουν όλοι επειδή μπορεί να να παραβιάζει κανόνες του φόρουμ, να είναι προσβλητικό, να είναι χίλια δυο. Δεν είναι δικό σου, δικό μου, της θείας μου το φορουμ για να μπλοκάρει κόσμο για να μην παίρνει θέση..

Στην ουσία θες για μια φορά στη ζωή σου, να μπεις φορουμ και να μην σε καταλάβουν τα ίδια άτομα που σε καταλαβαίνουν πάντα. Να μπορείς να πλασάρεις μια ψεύτικη ιστορία (πχ ότι είχες σχέση και χώρισες ή ότι είσαι κτηνίατρος) και να μην γράψει από κάτω κάνεις τίποτα. Να φτιάξεις το προφίλ σου να είναι ιδανικό, χωρίς να αναφέρει κανεις ότι είσαι το ίδιο άτομο που έκανε αλλά τριακόσια προφίλ με άλλη ιστορία. Αντί να μπεις, να είσαι ο εαυτός σου, να γράψεις για τη δική Σου ζωή.. Να είσαι ειλικρινής απέναντι στα άλλα μέλη.. Προτιμάς αυτό. Και επειδη δεν τα καταφέρνεις, νευριάζεις κιόλας.
    Κτηνιατρος!!! Θυμάσαι την ιστορία με τον κτηνίατρο. Εγώ τη θυμάμαι. Επειδή ο σκυλος, είναι δικός ΜΟΥ!
    Last edited by george1520; 23-01-2025 at 09:44.

Senior Member
    ....
    Όλα τα fora και οι εφαρμογές πλέον έχουν δυνατότητα μπλοκ. Δεν έχει υπάρξει ποτέ θέμα προβλημάτων σε "σύνθετες συζητήσεις"....
    η ειδηση ειναι η παραπανω...
    οχι μονο μπαινει σε ολα τα φορα και τις σχετικες εφαρμογες, αλλα ξερει και τι προβληματα εχουν η δεν εχουν προκυψει... πολλη δουλεια βρε παιδι μου..
    ετσι, εξηγουνται μερικα πραγματα, οσο να πεις...
    με τι ειδικοτητες και ιστοριες, αραγε; καποιες απ ολες...

Super Moderator
    Δεν υπάρχει η δυνατότητα μπλοκ, στη συγκεκριμένη έκδοση του λογισμικού που χρησιμοποιούμε στο φόρουμ.