είμαι εμμονικός και έχω κουραστεί - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20
    Quote Originally Posted by diogenis View Post
    τώρα δουλεύω κάπου αλλού και είμαι θλιμμένος
    έχω να χαμογελάσω 25 μήνες
    και ήμουν ένας άνθρωπος που χαμογελούσε πολλές φορές μέσα στη μέρα
    σαν με κάποιο τρόπο να μου πήραν τη χαρά
    σχεδόν έχει ποτίσει η θλίψη καίτη σκέψη μου και το σώμα μου
    Για να χει 25 μήνες να χαμογελάσεις πάει να πει πως, εκτός κι αν έτυχε κάτι πολύ στραβό στη ζωή σου ή υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα χρόνιο αλλού στη ζωή σου, δεν είσαι ευχαριστημένος με τη δουλειά σου, διότι η δουλειά που μας ευχαριστεί είναι πρόξενος χαράς έστω μερικής.
    γιάννης

Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Δεν μπορείς να συμβιβαστείς αν αναλογιστείς πόσα δημιουργικά για σένα έχασες όσο καιρό βασανιζόσουν με τις εμμονές. Διότι η σκέψη απορροφάται από τις εμμονές και δεν μπορεί να γεννήσει, να πλάσει και να εφαρμόσει στην πράξη δημιουργικές σκέψεις. Έτσι, μετά από χρόναι θα αναλογίζεσαι τη ζημιά που σου άφησε, δηλαδή που σε άφησε πίσω στη ζωή ή σε πλευρές της, αυτό που λες πως έγινε βίωμα που δεν ξεριζώνεται. Τα φάρμακα καταλαγιάζουν το νου για να μπορέσει να σκέφτεται δημιουργικά, όμως δεν αλλάζουν τη σκέψη, απλά της δίνουν την ευκαιρία να βρει και να αποβάλει τις διαστρεβλωμένες σκέψεις και να σκεφτεί δημιουργικά.
    Τι έχεις να προτείνεις λοιπόν; Εγώ προσπαθώ να κάνω συνεχώς πράγματα για να επικεντρώνεται η σκέψη αλλού. Δεν έχουμε και κάποια άλλη εναλλακτική. Ένας ψυχίατρος που είχα μιλήσει παλιά μου είπε ότι το σημαντικό είναι να είσαι λειτουργικός, να μην καταπέσεις

Quote Originally Posted by philosopher View Post
    Τι έχεις να προτείνεις λοιπόν; Εγώ προσπαθώ να κάνω συνεχώς πράγματα για να επικεντρώνεται η σκέψη αλλού. Δεν έχουμε και κάποια άλλη εναλλακτική. Ένας ψυχίατρος που είχα μιλήσει παλιά μου είπε ότι το σημαντικό είναι να είσαι λειτουργικός, να μην καταπέσεις
    Το μόνο που ξέρω που δεν εφαρμόζει όμως εύκολα είναι να σταματάμε τη διαστρεβλωμένη σκέψη με το που έρχεται, ακόμα κι όταν είναι σε εξέλιξη (δεν είναι και δύσκολο ενώ τρέχει να την αναγνωρίσουμε ως τετοια), και να στρέφουμε τη σκέψη μας αλλού. Άμα η σκέψη λειτουργεί υπό τη διαστρέβλωση δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα δημιουργικό κι αν κάνουμε δεν θα του λείπουν τα λάθη διότι το μυαλό μας θα ναι μολυσμένο. Ψυχολόγοι που είδα και βιβλία που διάβασα, όλα σ αυτό που σου είπα καταλήγουν.
    γιάννης

Το ζητούμενο είναι να έρχεται η κακή σκέψη και να την αφήνουμε ανεπεξέργαστη στο νου μας. Θέλει μεγάλη προσπάθεια από την αρχή που θα διαπιστώσεις το πρόβλημα γιατί αν ριζώσει μέσα σου , είναι δύσκολο να κάνεις reset τον εγκέφαλο. Το διάστημα που παίρνω φαρμακευτική αγωγή, παρατηρώ ότι οι σκέψεις μπορεί να έρχονται συνεχώς αλλά δεν με από διοργανώνουν. Παρόλα αυτά, δεν τις αφήνω τελείως ανεπεξέργαστες. Έχει παίξει ρόλο ότι έχει βελτιωθεί η ζωή μου αυτό το διάστημα σε κάποιους τομείς. Ο ψυχίατρος μου είχε πει ότι ο εγκέφαλος μου μακροπρόθεσμα μπορεί να συνηθίσει στο να μην αντιδρά έντονα στις σκέψεις όσο είμαι σε φαρμακευτική αγωγή και να συνεχιστεί και μετά τη διακοπή. αυτή είναι η ελπίδα μου

Junior Member
    Quote Originally Posted by diogenis View Post
    εδώ και δύο χρόνια ζω στη λούπα της εμμονής σχεδόν μόνιμα
    παίρνω φάρμακα και έχω διαβάσει ένα σωρό βιβλία sxetika
    φοβάμαι μήπως συνεχίσω να ζω στη λούπα της εμμονής μέχρι το τέλος της ζωής μου
    είναι βασανιστικό
    και είναι κρίμα 부산달리기
    μόνο όσοι περνάν το ίδιο μπορούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλο

ποιες είναι οι λύσεις για να ξεπεράσεις την εμμονή που σας έχουν βοηθήσει?
    Living with obsessive thoughts can be incredibly challenging. Therapy, particularly cognitive-behavioral therapy (CBT), mindfulness, and self-compassion are helpful tools for breaking the cycle. Healthy distractions, such as hobbies or exercise, along with medication adjustments, can also aid in healing.

Page 2 of 2 FirstFirst 12