Τι κάνετε οι αρρωστοφοβικοι;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 68

Τι κάνετε οι αρρωστοφοβικοι;

Αυτή είναι πραγματικά η ερώτηση μου
    Η αρρωστοφοβια περνάει;;;;
    Έχω πάθει εμμονή
    Αύριο πάλι θα πάω σε ωρλ μέχρι να ρθει το ραντεβού μου για γαστρεντερολογο...
    Με λυπάμαι πολύ που είμαι έτσι, απ τη μία η συνείδηση μιυ κ η λογική μου, μου λένε ότι δν έχω κάτι σοβαρό και μετά ξεφύτρωνε η φοβία τόσο τεράστια μέσα μου κ τα συμπτώματα διογκώνονται τόσο μα τόσο πολύ που είμαι βέβαιη ότι έχω κάτι κακό κ θα πεθάνω... Ότι είναι ήδη μη αναστρέψιμο
    Όσοι " πάσχετε" απ αυτό, τι κάνετε; ξοδεύετε λεφτά σε γιατρούς;;;; μεγάλη αρρώστια στο μυαλό αυτό το θέμα!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by φοβισμενη!!!! View Post
    Έχω πάθει εμμονή
    Με λυπάμαι πολύ που είμαι έτσι, απ τη μία η συνείδηση μιυ κ η λογική μου, μου λένε ότι δν έχω κάτι σοβαρό και μετά ξεφύτρωνε η φοβία τόσο τεράστια μέσα μου κ τα συμπτώματα διογκώνονται τόσο μα τόσο πολύ που είμαι βέβαιη ότι έχω κάτι κακό κ θα πεθάνω... Ότι είναι ήδη μη αναστρέψιμο
    Όσοι " πάσχετε" απ αυτό, τι κάνετε; ξοδεύετε λεφτά σε γιατρούς;;;; μεγάλη αρρώστια στο μυαλό αυτό το θέμα!!
    Η αρρωστοφοβία (υποχονδρία) είναι όντως ένα πολύ δύσκολο συναίσθημα να διαχειριστεί κανείς, γιατί το μυαλό μπαίνει σε έναν φαύλο κύκλο φόβου και αναζήτησης διαβεβαίωσης που όμως δεν τον ηρεμεί ποτέ πραγματικά. Και το χειρότερο είναι ότι όσο περισσότερο εστιάζεις στα συμπτώματα, τόσο πιο έντονα τα νιώθεις—κάτι που κάνει τον φόβο ακόμα μεγαλύτερο.

Το γεγονός ότι αναγνωρίζεις πως η λογική σου σού λέει ότι δεν έχεις κάτι σοβαρό, αλλά μετά έρχεται η τεράστια φοβία και σε κυριεύει, είναι από μόνο του σημαντικό. Δείχνει ότι έχεις συνείδηση του προβλήματος, κι αυτό είναι το πρώτο βήμα για να το αντιμετωπίσεις.

Πολλοί άνθρωποι που έχουν περάσει από αυτό ξοδεύουν όντως πολλά λεφτά σε γιατρούς, κάνουν συνεχείς εξετάσεις και ψάχνουν συνεχώς διαβεβαιώσεις, αλλά δυστυχώς αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Μπορεί να ηρεμήσεις για λίγο, αλλά σύντομα θα προκύψει ένας νέος φόβος, ένα νέο «σύμπτωμα», και ο κύκλος θα ξαναρχίσει.

Η πιο ουσιαστική λύση είναι να αντιμετωπίσεις τη ρίζα του άγχους. Έχεις σκεφτεί να μιλήσεις με έναν ειδικό για να σε βοηθήσει να διαχειριστείς αυτές τις σκέψεις; Δεν είναι ντροπή, είναι ένα βήμα προς την απελευθέρωση από αυτό το βάρος.

Κάνω ψυχοθεραπεία πολλά χρόνια
    Κ τον τελευταίο παίρνω ζαναξ σε περιόδους που ζω τόσο έντονο στρες όπως τώρα
    Ότι οδηγίες κου έχει δώσει κάποτε μπορώ να τις ακολουθήσω... Κάποτε όχι
    Τώρα το θέμα είναι πως μου έχει καρφωθεί στο μυαλό ότι έχω κάτι στο λαιμό κου η στον οισοφάγο μιυ κ δν μπορώ να καταπιώ πλήρως η ότι κολλάει η τροφή εκεί
    Ίσως έχω τρύπα στον οισοφάγο; στο λαιμό;
    Τ αυτιά μου κάνουν γκλουκ όταν καταπίνω.... Γενικώς δν την παλεύω καθόλου

Senior Member
    Κάνω ψυχοθεραπεία πολλά χρόνια
    Κ τον τελευταίο παίρνω ζαναξ σε περιόδους που ζω τόσο έντονο στρες όπως τώρα
    Ότι οδηγίες κου έχει δώσει κάποτε μπορώ να τις ακολουθήσω... Κάποτε όχι
    Τώρα το θέμα είναι πως μου έχει καρφωθεί στο μυαλό ότι έχω κάτι στο λαιμό κου η στον οισοφάγο μιυ κ δν μπορώ να καταπιώ πλήρως η ότι κολλάει η τροφή εκεί
    Ίσως έχω τρύπα στον οισοφάγο; στο λαιμό;
    Τ αυτιά μου κάνουν γκλουκ όταν καταπίνω.... Γενικώς δν την παλεύω καθόλου
    Υπάρχει κάτι που σε έχει πιέσει περισσότερο τελευταία; Κάποιος άλλος φόβος, κάτι που σε αγχώνει στη ζωή σου; Συχνά η αρρωστοφοβία εμφανίζεται όταν έχουμε άγχος για κάτι άλλο, πιο βαθύ.

Senior Member
    Έχω πάθει εμμονή
    Για να λυσεις ενα προβλημα, πρεπει να εντοπισεις το αιτιο, οχι το συμπτωμα.... Το αίτιο μιας φοβίας είναι το υπερβολικό άγχος που φτάνει σε επίπεδο διαταραχής. Οι περισσότεροι ανθρωποι με φοβίες που τους προκαλούν ψυχοσωματικά συμπτώματα, υποφέρουν απο ΓΑΔ. Αν ο ψυχιατρος κάνει τέτοια διαγνωση, τοτε ακολουθησε τις οδηγιες του.

Έχω διαγνωση αγχωδους διαταρραχης...
    Δν ξερω αν υπάρχει κάτι πίσω απ τη φοβία... Δν εντοπίζω κάτι
    Απλώς διογκωνοω τα συμπτώματα

Senior Member
    Έχω διαγνωση αγχωδους διαταρραχης...
    Δν ξερω αν υπάρχει κάτι πίσω απ τη φοβία... Δν εντοπίζω κάτι
    Απλώς διογκωνοω τα συμπτώματα

Kαποιοι ανθρωποι θεραπευονται απο την αρρωστοφοβία, απο μόνοι τους... Δηλαδη τους περνάει αυτή η υποχόνδρια φάση. Ομως αυτο το συμπτωμα της ΓΑΔ, ακομα και να ειναι περαστικό, δεν ειναι το μονο προβλημα... Επισης, εχει διαγνωστεί μόνο ΓΑΔ; Οχι δυσθυμία, ουτε κατάθλιψη; Εχει σημασια αν υπαρχει ή οχι συννοσηρότητα με άλλες ψυχικές παθήσεις.

Όχι δεν υπάρχει κάτι άλλο...
    Μονό γαδ με αρρωστοφοβια
    Δεν έχω στρες καθόλου για οτιδήποτε άλλο συμβαίνει πέρα από αρρώστιες
    Δικές μου
    Τωβ δικών μου κλπ
    Ότι έχει να κάνει μ την υγεία

Senior Member
    Η κατάθλιψη, το άγχος και η γνωστική εξασθένηση αποτελούν καθιερωμένους δείκτες κινδύνου για περιστατικά καρδιαγγειακής νόσου και σχετίζονται με μειωμένο προσδόκιμο ζωής και ποιότητα ζωής. Eπομένως είναι πολυ σημαντικό να αντιμετωπίζεται τοσο η Γ.Α.Δ. οσο και η κατάθλιψη ή έστω η δυσθυμία, ποσο μάλλον σε οσους ασθενεις συνυπάρχουν 2 ή και περισσότερες ψυχικές νόσοι ταυτοχρονα.

Senior Member
    Όχι δεν υπάρχει κάτι άλλο...
    Μονό γαδ με αρρωστοφοβια
    Δεν έχω στρες καθόλου για οτιδήποτε άλλο συμβαίνει πέρα από αρρώστιες
    Δικές μου
    Τωβ δικών μου κλπ
    Ότι έχει να κάνει μ την υγεία
    Το πιο δύσκολο είναι ότι η λογική σου καταλαβαίνει πως πρόκειται για φοβία, αλλά το συναίσθημα είναι τόσο δυνατό που σε κάνει να νιώθεις ότι το σώμα σου λέει την αλήθεια και ότι κάτι πάει στραβά. Είναι ένας φαύλος κύκλος, γιατί όσο περισσότερο εστιάζεις σε ένα σύμπτωμα, τόσο πιο έντονο γίνεται. Και μετά αυτό «επιβεβαιώνει» τον φόβο, κάνοντάς σε να πιστέψεις ακόμα πιο πολύ ότι όντως κάτι έχεις.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να απεγκλωβιστείς από αυτή τη σκέψη, αλλά έχεις βρεθεί ξανά σε αυτή τη θέση και έχει περάσει. Ίσως βοηθάει να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου:
    «Έχω ξαναπεράσει από αυτό. Τότε φαινόταν το ίδιο αληθινό, αλλά τελικά δεν ήταν.»

Εφόσον ήδη κάνεις ψυχοθεραπεία, έχεις κάποια τεχνική που σε βοηθάει έστω και λίγο; Για παράδειγμα, αναπνοές, mindfulness ή ακόμα και μια απλή λίστα υπενθύμισης ότι αυτή είναι η φοβία που μιλάει και όχι μια πραγματική απειλή;

Τις ίδιες απαντήσεις μου γράφει το Ai
    Τα ίδια μου λέει κ ο ψυχολόγος μιυ
    Τα ίδια μου λέει κ η λογική μιυ όταν δν έχω συμπτωματα
    Τα ίδια συμβουλεύω κ εγώ στους φίλους μου με παρόμοια προβλήματα
    Στην πράξη τι γίνεται;
    Όχι δν έχω κάποιο παράλληλο ψυχικό νόσημα!!!

Senior Member
    Ψυχολογος ή ψυχιατρος;

Ψυχίατρος συγγνώμη εκ παραδρομής 12 χρόνια πάω εκεί
    Είχα άλλα θέματα τα οποία τα έκλεισα κάπως.. Ε αυτό δν λέει να θεραπευτεί

Senior Member
    Τις ίδιες απαντήσεις μου γράφει το Ai
    Τα ίδια μου λέει κ η λογική μιυ όταν δν έχω συμπτωματα
    Τα ίδια συμβουλεύω κ εγώ στους φίλους μου με παρόμοια προβλήματα
    Στην πράξη τι γίνεται;
    Όχι δν έχω κάποιο παράλληλο ψυχικό νόσημα!!!
    Έχεις κάποιο χόμπι ή κάποια αγαπημένη ασχολία που ίσως σε βοηθήσει να ξεχαστείς έστω και προσωρινά; Ιδανικά κάτι χειροπιαστό θα μπορούσε να αποδειχτεί χρήσιμο, καθώς θα κρατήσει τον εγκέφαλο σου «απασχολημένο».
    Αυτό δεν θα λύσει μόνιμα το πρόβλημα, αλλά ίσως μειώσει την ένταση.

Δουλεύω όλη μέρα... Ωστόσο το μυαλο βρίσκει χρόνο να σκεφτεί
    Πχ τρώω κ ζοριζομαι στην κατάποση... (=καρκίνος) κλπ κλπ

Page 1 of 5 123 ... LastLast