Άγχος και ονειρα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Member

Άγχος και ονειρα

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά σωματική και ψυχική!!!
    Ήθελα να πω κάτι που με έχει αναστατώσει απλά για να το πω….
    Είδα χθες το βράδυ στον ύπνο μου έναν θείο μου που έχει φύγει από τη ζωή ότι είχα πάει σπίτι του και μιλούσαμε και του λέω στο τέλος ότι φεύγω πάω σπίτι μου και μου λέει πως θα τα ξαναπούμε σε 2 μήνες. Έχω φοβηθεί τόσο πολύ με αυτό. Τι να σημαίνει θα τα ξαναπούμε σε 2 μήνες; Φοβάμαι τόσο πολύ μην συμβεί κάτι. Από την άλλη προσπαθώ να σκεφτώ λογικά και να πω πως αυτό το όνειρο βγήκε επειδή μιλούσα τώρα αυτές τις μέρες για αυτό τον θείο μου, επίσης σε 2 μήνες είναι Μάρτιος και είναι ένας μήνας που για μένα είναι πονεμένος και αγχωτικός καθώς τότε έχασα τον παππού μου και μου έχει στοιχίσει από τότε. Παρόλα αυτά ανησυχώ πάρα πολύ. Η ψυχοθεραπεύτρια μου βέβαια μου έχει αναφέρει επανειλημμένως πως δεν θα πρέπει να ασχολούμαι με τα όνειρα καθώς δεν είναι προφητικά απλά αντανάκλαση των σκέψεων μας.
    Συγγνώμη αν σας κούρασα….

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vaso S View Post
    Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά σωματική και ψυχική!!!
    Ήθελα να πω κάτι που με έχει αναστατώσει απλά για να το πω….
    Είδα χθες το βράδυ στον ύπνο μου έναν θείο μου που έχει φύγει από τη ζωή ότι είχα πάει σπίτι του και μιλούσαμε και του λέω στο τέλος ότι φεύγω πάω σπίτι μου και μου λέει πως θα τα ξαναπούμε σε 2 μήνες. Έχω φοβηθεί τόσο πολύ με αυτό. Τι να σημαίνει θα τα ξαναπούμε σε 2 μήνες; Φοβάμαι τόσο πολύ μην συμβεί κάτι. Από την άλλη προσπαθώ να σκεφτώ λογικά και να πω πως αυτό το όνειρο βγήκε επειδή μιλούσα τώρα αυτές τις μέρες για αυτό τον θείο μου, επίσης σε 2 μήνες είναι Μάρτιος και είναι ένας μήνας που για μένα είναι πονεμένος και αγχωτικός καθώς τότε έχασα τον παππού μου και μου έχει στοιχίσει από τότε. Παρόλα αυτά ανησυχώ πάρα πολύ. Η ψυχοθεραπεύτρια μου βέβαια μου έχει αναφέρει επανειλημμένως πως δεν θα πρέπει να ασχολούμαι με τα όνειρα καθώς δεν είναι προφητικά απλά αντανάκλαση των σκέψεων μας.
    Συγγνώμη αν σας κούρασα….
    Άμα σκέφτεσαι κάποιον κατά την διάρκεια της ημέρας ή αναφέρεσαι στο όνομα του υπάρχει πιθανότητα να τον δεις στον ύπνο σου. Και σε μένα έχει συμβεί αυτό πάμπολλες φορές και θεωρώ σε όλους μας. Μην το συνδέεις απαραίτητα αρνητικά. Επίσης, μην υπέρ αναλύεις τα όνειρα που βλέπεις, καθώς δεν σημαίνει ότι άμα δεις κάτι δυσάρεστο/τρομακτικό ότι θα συμβεί σονει και ντε στην πραγματικότητα. Εφιάλτες βλέπουμε όλοι. Έχουν πραγματοποιηθεί; Όχι.
    Θεωρώ πως τα όνειρα προέρχονται από τις σκέψεις, τους φόβους και τις ανησυχίες που έχουμε στην πραγματική ζωή. Ειδικά αν σκέφτεσαι μια κατάσταση όλη μέρα, τότε είναι αναμενόμενο ότι θα δεις κάτι αντίστοιχο στον ύπνο σου.

Junior Member
    Καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος σου και το πώς το όνειρο μπορεί να σε έχει αναστατώσει. Είναι φυσιολογικό να επηρεαζόμαστε από τέτοια συναισθηματικά φορτισμένα όνειρα, ειδικά όταν μιλάμε για αγαπημένα πρόσωπα που έχουμε χάσει. Το ότι μίλησες για τον θείο σου τις τελευταίες μέρες, και το ότι ο Μάρτιος είναι ένας δύσκολος μήνας για σένα, μπορεί να έχει επηρεάσει το όνειρο. Είναι κι αυτό το άγχος που κουβαλάς, που συνδυάζεται με τις σκέψεις σου. Εγώ θα πρότεινα να προσπαθήσεις να ακολουθήσεις τις συμβουλές της ψυχοθεραπεύτριας σου και να μην δίνεις υπερβολική σημασία στο όνειρο ως προφητικό σημάδι. Όλα αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά, αλλά το πιο σημαντικό είναι να προσέχεις την ψυχική σου υγεία και να βρίσκεις τρόπους να το διαχειρίζεσαι. Να θυμάσαι ότι τα όνειρα είναι απλά ένας καθρέφτης των σκέψεων μας!