Results 1 to 4 of 4
Thread: Αναπνοη βοηθεια παρακαλω
-
10-02-2025, 18:51 #1
Αναπνοη βοηθεια παρακαλω
Καλησπερα σας φιλοι μου.
Στις 24 δεκεμβριου ξαπλωσα να κοιμηθω το βραδυ κ χρειαστηκε να παρω μια βαθεια ανασα, απο τοτε μεχρι κ σημερα οσο ειμαι ξυπνιος καθε 2-3 λεπτα περιπου θελω να παρω κ μια βαθεια ανασα, να σημειωσω οτι δεν με ενοχλει στον υπνο δεν βηχω δεν εχω αλλα συμπτωματα, εχω παρατηρησει οτι αν δεν δωσω σημασια δεν το κανω τοσο πολυ,
μου ειχε τυχει κ παλιοτερα πιο μικρος αλλα εφυγε σε καποιες μερες τώρα μιλαμε κοντευει 2 μηνες,
ειμαι 37 χρονων εχω μεγαλη φοβια με τις αρρωστιες και εχω και ψυχαναγκασμους,παρατηρω συνεχεια το σωμα μου κ με το παραμικρο με πιανει πανικος (σαν να με εχουν τρομαξει αυτη η αισθηση χωρις ουσιαστικα να υπαρχει λογος).
Το τελευταιο χρονο ειχα διαγνωσει τον εαυτο μου μονος μου με ενα σωρο αρρώστιες με την ιδεα μου δηλαδη και κυριως καρκινους (απο ουλα λαιμο σαγονι γλωσσα και οτι ειχε να κανει με το καπνισμα).
Καπνιζω απο 21 χρονων περιπου 10 τσιγαρα τη μερα καμια φορα κ λιγο παραπανω οταν με πιανουν τα ψυχολογικα μου, ιστορικο στην οικογενεια με καρκινο πνευμονα οσους ρωτησα δεν εχουμε κανεναν αλλα μου εχει καρφωθει οτι την επαθα εγω απο το τσιγαρο, περιττό να σας πω οτι εχω σταματησει να καπνιζω τελειως το τελευταιο μηνα γιατι εχω τρομοκρατηθει.
Ειναι αυτο αγχος παιδια η να ετοιμαζω τον εαυτο μου για τα χειροτερα, δεν αντεχω αλλο γενικα με τη νοσοφοβια μου εχω κουραστει αληθεια.
Ευχαριστω που με ακουσατε να ειστε ολοι καλα ευχομαι.
- 11-02-2025, 16:04 #2
Eαν ημουν στη θεση σου, δυο πραγματα θα εκανα αμέσως...
Διακοπη καπνισματος εστω και με την βοηθεια υποκατάστατου
Ραντεβου με ειδικο ψυχικης υγειας. Εχεις υπερβολικο επιπεδο αγχους.
Πιστεψε με, μπορει να ανακουφιστεις πολυ γρηγορα, εαν κανεις αυτα τα δυο πραγματα, ειδικά αν ξεκινησεις με το δευτερο και σημαντικοτερο.
14-02-2025, 16:14 #3
Σε ευχαριστω που απαντησες νιωθω πολυ καλυτερα σευχαριστω φιλε μου, κανω αυτα που μου ειπες νασαι καλα παντα ☺️
14-02-2025, 22:04 #4
Για αρχή προσπάθησε να μην εστιάζεις στις αναπνοές σου και να απασχολείς το μυαλό σου με άλλες δραστηριότητες. Όσο περισσότερο σκέφτεσαι αν αναπνέεις σωστά, τόσο περισσότερο θα νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι φαύλος κύκλος.
Αν η φοβία «επιμένει» το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επισκεφτείς έναν γιατρό για μια εξέταση, όχι επειδή έχεις απαραίτητα κάτι σοβαρό αλλά γιατί η επιβεβαίωση από έναν ειδικό μπορεί να σε ηρεμήσει. Ωστόσο αυτό από μόνο του, δεν θα λύσει το πρόβλημα αν η νοσοφοβία παραμένει ανεξέλεγκτη. Ίσως χρειάζεται να δουλέψεις το άγχος σου με έναν ψυχολόγο, ειδικά κάποιον που έχει εμπειρία σε ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή και νοσοφοβία.