Results 1 to 1 of 1
-
13-02-2025, 03:04 #1
Ένα συμβάν ως αφορμή για ψυχοθεραπεία
Καλησπέρα σας,
Με αφορμή κάποιες σκέψεις, άγχος για συγκεκριμένα πράγματα, δυσκολία σε περιστατικό ghosting κτλ, σκέφτηκα μήπως θα ήταν ωφέλιμο να το δω σε ψυχοθεραπεία.
Σιγουρεύτηκα μόλις γνωστός - και όχι φίλος- μού είπε αυτό που σκεφτόμουν ενίοτε και δεν μου είχε πει κανείς. Δηλαδη, το να βρω έναν άνθρωπο και να του πω τι με ταλαιπωρεί σχετικά με αυτό το θέμα και και μπορεί και με άλλα. Κάπως σα να θεώρησε ότι η ταραχή είναι μάλλον γενικότερη και όχι μόνο του φιντμπακ και των δικαιολογημένων απογοητεύσεων. Και μάλλον ναι, μιας και υπάρχει κάτι «τραυματικό».
Το θέμα είναι ότι οι φίλοι μου θεώρησαν υπερβολή την προτροπή. Ισως γιατί έχουν συνηθίσει να είναι αρκετά δυνατή, αναλυτική και κοντά στα συναισθήματα μου. Υπερβολικό όχι υπό την έννοια του ταμπού, αλλά υπό την έννοια των περιορισμένων και σποραδικών επιπτώσεων σε εμένα.
Δεν ξέρω αν χρειάζεται να πάω σε ειδικό. Μετά και την διχογνωμία μπερδεύτηκα περισσότερο. Οπως και να έχει, επειδή με επηρέασε η συμβουλή του τύπου - ως συνήθως οι απλά γνωστοί ή και οι παντελώς άγνωστοι, μπορεί ναι μεν να μην σε ξέρουν καθόλου, αλλά είναι πιο αντικειμενικοί. Επειδή νιώθω και την ανάγκη να μιλήσω σε κάποιον «άγνωστο» και θέλω να βιώσω και την εμπειρία της ψυχοθεραπείας, το πολύ καμιά ώρα μετά την προτροπή, έκλεισα και ραντεβού. Ο γνωστός πρότεινε να μου δώσει μια λίστα με υποψήφιους γιατρούς.
Ήταν και οι 3 ψυχίατροι.
Τον ρώτησα γιατί ψυχίατρος και όχι ψυχοθεραπευτής CBT και κάπως πιο κοντά μου και τότε μου εξήγησε ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν άλλον και πως έχει ακούσει να γίνονται τέρατα στον κλάδο ( ο ίδιος δεν είναι ειδικός ψυχικής υγείας , αλλά έχει ασχοληθεί πολύ με τον χώρο και έχει αρκετές γνώσεις ). Βέβαια η γραμματέας του γιατρού στο τηλέφωνο μού τόνισε ( μου ξέφυγε η λέξη ψυχοθεραπευτής, όταν με ρώτησε γιατί θέλω να τον δω ) ότι είναι γιατρός. Εκεί δεν κατάλαβα τί υπονοούσε κι αν υπονοούσε. Φάση : αν δεν χρειάζεσαι κάτι με αγωγή και δεν είσαι σοβαρό περιστατικό, μη ζητάς ψυχίατρο.
Ή αν απλώς το είπε για να τονίσει διαφορές στην προσέγγιση με έναν άλλον λακανικό ψυχοθεραπευτή πχ.
Μάλιστα την ρώτησα ποια είναι η διαφορά κι αν έχει να κανει με τον τρόπο προσέγγισης και ποιος θα είναι αυτός, αλλά είπε ότι δεν ξέρει. Αυτή η κουλαμαρά δεν ξέρω πώς προέκυψε. Τεσπα.
Ο γιατρός έχει διαθέσιμο ραντεβού σε 1,5 μηνα. Το έκλεισα παρόλα αυτά.
Αναρωτιέμαι ποια θα είναι η διαδικασία, δηλ τι θα με ρωτήσει, αν θα ρωτάει ή αν θα μιλάω, αν θα με ζορίζει, αν σχολιάζει… γενικότερα πως είναι η διαδικασία.
Αναρωτιέμαι τι θα πρέπει να αναμένω από όλο αυτό και αν όντως το χρειάζομαι ή όχι.
Ο γιατρός ( δεν θα πω όνομα για ευνόητους λόγους) είναι άτομο με πολυετή εμπειρία απ ότι είδα και με καλό βιογραφικό.