Results 1 to 15 of 26
Thread: Χόρτο και σχέση
-
21-02-2025, 19:13 #1
Χόρτο και σχέση
Καλησπέρα σας,
Ειμαι 33 χρονών και έχω εδώ και δυο χρόνια σχέση με τον σύντροφό μου. Από την αρχή της σχέσης με ρώτησε αν έχω θεμα με το οτι κανει χόρτο, του εξήγησα πως οχι σε περίπτωση που αυτό ειναι περιστασιακό και δεν είναι κατι που γίνεται με εθισμό και καθημερινή βάση. Στην πορεία της σχέσης μας άρχισα να βλεπω πως η χρήση ειναι καθημερινή και η παρουσία του χορτου στην ζωή του αρκετά έντονη, όντας αρκετά ερωτευμένη και πιστεύοντας πολυ σε αυτη την σχεση αρχικα προσπαθούσα να το δικαιολογήσω γτ περνουσε μια δυσκολη για τα λεγόμενα του περίοδο. Οταν αρχισα να αντιλαμβάνομαι το ποσο σημαντικό ειναι για εκεινον αρχικα δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ γτ έλεγε πως επρεπε να του είχα πει από την αρχή ότι έχω θεμα, οτι δεν μπορει και δεν θέλει να το κοψει ακομα, οτι περναει φασεις και άλλοτε το κοβει, άλλοτε το αρχίζει. Για μεγάλο διαστημα προσπάθησα να το δεχτώ γτ κατά βάθος ενιωθα αρκετά ανίσχυρη μπροστά σε αυτό και πιστευα ότι θα πρέπει να αποφασίσω να χωρίσω αν δεν το δεχτώ, δεν Μ έδινε καμια αλλη επιλογή.
Για να μην τα πολύ λόγω εχουν περασει δυο χρόνια, η χρήση δεν εχει σταματήσει να υπάρχει, κανει περίπου 5 τσιγάρα την ημερα. Τον τελευταίο καιρο εχει αγοράσει ενα vaporiser και μου λεει πως αυτο ειναι πολυ πιο ακίνδυνο από το να στρίβει και πως αυτο θα τον βοηθήσει να το κοψει. Εγώ συνεχώς έχω ξεσπάσματα, μια μου φταίει το ενα μια το άλλο, μια το χόρτο. Πλεον δεν ξερω ποια προβλήματα μας οφείλονται στο χόρτο και ποια οχι. Νιωθω πως ενώ μου δινει πολύ αγαπη, αποδοχή ειναι συντροφικος εχει την δουλειά του στην οποια ειναι καλος εγώ δεν νιώθω καλα.. νιωθω πως ολο αυτο π αποδεχομαι καποια στιγμή θα το μετανιώσω και θα ναι πολυ αργά.. ειμαι 33 και ο ιδιος μου εχει ζητήσει να του πω αν θελω να κάνω παιδιά γτ εκεινος θελει και θελει να ξέρει αν θέλουμε τα ιδια πράγματα. Εγώ ειμαι πολύ μπερδεμένη.. Δεν ξερω αν ειμαι υπερβολικά φοβική με το χόρτο και παραβλέπω όλα τα άλλα καλά της σχέσης. Φοβαμαι πολύ να κάνω οικογένεια με εναν άνθρωπο που κανει χόρτο κάθε μερα και κάθε φορα μου λεει μια άλλη δικαιολογία, μου αλλαζει λογια που ο ιδιος ειχε πει και γενικα δειχνει να ειναι καλα με αυτό που κανει.. θα ηθελα πολύ την γνώμη κάποιου που εχει άποψη επί του θέματος.. τι εστί η χρήση χορτου, ποσο καλο και ποσο κακο κανει. Τι μπορω να κανω; Του έχω πει ότι μπορω να τον βοηθήσω να το κοψει αλλά εκεινος Μ λεει πως θα το κοψει όταν θελησει εκεινος. Εγώ τι να κανω ομως;
- 21-02-2025, 20:25 #2
Το πιο πιθανο σεναριο ειναι οτι δεν θα το κοψει το χόρτο και το προβλημα ειναι πως το "χορτο" δεν ειναι και τοσο αθωο. Σε πολλες περιπτωσεις επιδεινωνει την ψυχική υγεια ενω δεν ειναι και λιγες οι περιπτωσεις που εχει προκαλεσει ακομη και ψυχωτικά επεισόδια. Να κανεις παιδιά μαζί του; Μεγαλο το ρισκο.... Θα ειναι πολυ αργά μετά, εαν δεν το κόψει. Επισης δεν ειναι και ειλικρινής. Τον ειχες ρωτησει αν καπνιζει καθημερινα και ειχε πει οχι, σωστα; Αλλά τελικά ειναι ναι. Άρα δεν μπορεις να τον εμπιστευτεις...
21-02-2025, 20:37 #3
Ευχαριστώ για την απάντηση.. Ναι δεν θυμαμαι τώρα ακριβώς λόγια και λέξεις αλλά θυμάμαι ότι για κανεναν λόγο δεν ειχε αφησει να εννοηθεί ότι κανει καθημερινή χρήση και μάλιστα 5-6 τσιγάρα. Επισης στην αρχή της σχέσης ξεκίνησε με το attitude "σε ρωτάω για να ξερω αν ειναι κατι π σε ενοχλεί να το δω". Μετά εμφανίστηκε μια άλλη συμπεριφορά "περνάω ζόρια και με βοηθάει, το τσιγάρο ειναι χειρότερο, γιατί δεν μ ειπες εξ αρχής ότι εχεις θέμα; , εγώ τωρα κάνω και θα το κοψω οταν θελησω" κτλ κτλ... Μονο όταν με βλέπει να ειμαι στο οριο να χωρίσω κλαιει και λεει απλά οτι θελει να το κόψει.. αλλά αυτό μονο οταν ερθω στα ορια μου. Να σημειώσω πως "τα δύσκολα" που περνούσε ηταν απλά οτι εμενε με τους γονείς του καθαρα από δική του επιλογή... Ειχε κανονικα την δυνατότητα να μεινει αλλού δεν εχει οικονομικό θέμα. Νιώθω πως βρίσκομαι σε εναν λαβύρινθο.. με μπερδεύει και πολύ το γεγονός οτι εχει μια δουλειά καλή , ειναι έξυπνος εχει χιούμορ μου αρέσει σαν άντρας και μου δινει αρκετή προσοχή και αγάπη. Ολα αυτα σε συνδιασμό με οδηγούν σε έναν φαύλο κυκλο δεν ξερω που να εστιάσω
21-02-2025, 20:45 #4
Πόσο καιρό συγκατοικειτε; Απο τα 2 χρονια της σχεσης, ποσο καιρο μενετε στο ιδιο σπιτι;
21-02-2025, 20:51 #5
Δεν εχουμε συγκατοικήσει ακόμα... Ειπαμε να συγκατοικησουμε από το καλοκαιρι που μας έρχεται.. οσο εμενε με τους γονείς του εγώ εμενα μονη μου αλλά πανω από το σπίτι των γονιών μου, και κάπως δεν ηθελε να έρθει μονιμα εκει διακριτικά το απέφευγε και εγώ το κατανοούσα γτ ουτε εμενα Μ αρεσε να μενουμε εκει.. τωρα εχει δικο του σπίτι και συζητήσαμε να πάω από το καλοκαίρι και μετά εκει.. επέλεξα εγώ το καλοκαίρι για να μεινει λιγο μονος του πρωτα
21-02-2025, 20:55 #6
Εκεινος τι ηλικια εχει;
21-02-2025, 21:07 #7
21-02-2025, 21:16 #8
Δηλαδη θελει να κανει παιδι μαζι σου, χωρις να εχετε ακομα συγκατοικησει ενω ηταν οικονομικα εφικτό, αρα δεν ηθελε να συγκατοικησει μαζι σου, προτιμουσε να μενει με τους γονεις του και σου εδωσε την εντυπωση στην αρχη οτι χορτο δεν κανει καθε μερα, ενω κάνει κάθε μερα, πολλες φορες την ημέρα χόρτο, αν και εχει δουλειά...
Νομιζω οτι αν ημουν γυναικα, θα εφευγα τρέχοντας. Αυτα περι δοτικοτητας και οτι σου δινει αγαπη, καθε φυσιολογικος αντρας αγαπαει την γυναικα του, περα απο την ερωτική αγαπη. Κατι δεν παει καθολου καλά...
21-02-2025, 22:09 #9
Αν του πω να πάω σπίτι του τωρα αυτος το θελει, εγώ το αποφεύγω γτ μετά την συμβίωση με τους γονείς του δεν το θεωρώ οκ να μεινει καπακι με μενα. Θελω να μεινει λιγο μόνος.. θελει πολυ να μείνουμε μαζι. Το λέω καθαρα για τα δεδομένα. Παρόλα αυτα ναι δεν νιώθω και εγω οκ με όλα αυτά
22-02-2025, 00:28 #10
εχει κλασσικη συμπεριφορα εθισμενου σε ουσιες που κοροιδευει τον περιγυρο του...
δεν σου ειπε ποσο συχνα κανει, λεει οτι το ελεγχει, οτι οποτε θελει θα το κοψει, αλλα τελικα δεν μπορει να το κοψει... πιθανοτατα θελει το παιδι για να σε δεσει οριστικα μαζι του, επειδη εχει καταλαβει οτι ξυνισες και στενευει ο κλοιος..
αυτα τα οτι το μαυρο ειναι καλυτερο απ το τσιγαρο, τα λενε οι εθισμενοι... επισης κλασσικη ατακα εθισμενου στο μαυρο... δεν ισχυει. κανουν και τα δυο βλαβες. εδω μεσα εχω μιλησει με ατομα που επαθαν ψυχωση απο χασις. μονιμη ψυχωση, οχι ενα επεισοδιο...
ηδη εδωσες πολυ χρονο και οχι μονο δεν το εκοψε, αλλα απ οτι φαινεται δεν μπορει κιολας.
αν δεν θελεις αυτην την κατασταση μονιμα στην ζωη σου, φυγε οσο ειναι νωρις. και σε καθε περιπτωση, μην κανεις παιδι μαζι του, οχι μονο γιατι θα ειναι πολυ πιο μονιμο το δεσιμο σας, αλλα και γιατι υποθετω οτι δεν θελεις πατερα για το παιδι σου, εναν εθισμενο στα ναρκωτικα.... ασε που δεν ξερουμε και τι επιπτωσηε χει σε μια εγκυμοσυνη τοσο πολλη χρηση... φαντασου να βγει με προβλημα το παιδι και να χτυπας το κεφαλι σου για μια ζωη..
22-02-2025, 13:30 #11
Μπα... Το παιδι απ' οτι καταλαβαίνω το θέλει γιατί θελει να γίνει μπαμπάς.. μου έχει γίνει ξεκάθαρο αυτο.. με μπερδεύει πολυ γιατι σε ολα τα αλλα είναι σωστός.. και κανω εσωτερική πάλη με τον εαυτό μου να το χωνέψω ότι δεν θα το αλλάξει, οτι δεν με αφορά τι κανει με το σώμα του, οτι δεν θα κάνω εγώ τον μπαμπουλα κτλ κτλ. Αλλά ξεσπάω στο τελος
22-02-2025, 14:13 #12
24-02-2025, 15:13 #13
Πόσο δύσκολα ειναι ολα αυτα τα ζητήματα με τις εξαρτήσεις.. ειδικά για το περιβάλλον των ανθρωπων που νιωθουν πως οφειλουν να κανουν κατι.
24-02-2025, 16:41 #14
δεν σε αφορα τι κανει με το σωμα του, οσο δεν επηρρεαζει την δικη σου ζωη!!!
αυτος θελει να κανεις το παιδι σου μαζι του. να γεννηθει πιθανα αρρωστο, κι αν οχι αρρωστο, να εχει για πατερα εναν εθισμενο! και να περιμενετε ολοι μαζι ποτε θα του στριψει τελειως...
αυτος εχει δικαιωμα να κανει οτι γουσταρει στην ζωη του και στο σωμα του, αλλα κι εσυ εχεις δικαιωμα να μην θελεις να δεσεις την ζωη σου και την καθημερινοτητα σου με εναν ναρκωμανη..
κι αυτο σημαινει, οτι δεν αλλαζεις εκεινον, απεμπλεκεσαι εσυ, ομως... ABORT!!!
24-02-2025, 18:15 #15
Στατιστικά μιλώντας, η πιθανοτητα να ΜΗΝ μετανοιώσεις, αν κάνεις παιδι μαζί του ειναι περιπου.... 0,0000001% και πολύ λέω. Δεν θελει να γίνει απλως μπαμπάς, θέλει να δεσμεύσει εσένα σε έναν γάμο οπου η δυστυχία ειναι περίπου 99,999999% εγγυημένη. Αρκετες γυναικες ελκονται απο τέτοιες σχέσεις, λογω καποιας μαζοχιστικής παραφιλίας, αλλά αν δεν έχεις μαζοχιστικές τάσεις και λυπάσαι τον εαυτό σου έστω και λίγο, μάλλον θα πρέπει να αναζητήσεις καποιον άλλο σύντροφο, οπου θα υπαρχει μια ρεαλιστική πιθανοτητα να πάει καλά ο γάμος. Αυτό που σκεφεσαι να κάνεις ειναι συνταγή δυστυχίας.