Results 151 to 165 of 248
Thread: Το δωρο των γενεθλιων μου
-
30-09-2009, 15:26 #151
Το ξέρω το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να ζώ έτσι.Τι γίνεται όμως με τα παιδιά; με τον γιό μου που αντιδρά;είναι θυμωμένος με τον πατέρα του το ξέρω μου έχει μιλήσει αλλά στον ίδιο δεν τα λεει και επαναπάυεται ο άνδρας μου αλλά έχει 26 χρονών άνδρα που φέρεται σαν παιδί.Γιατί όταν βρεί τα ζόρια ο άνρας μου κάνει σαν τρελλός βάζει τις φωνές τοπαίζει θύμα τα μαζεύει και φεύγει και εγώ πως να διαχειριστώ την κατάσταση;Οταν ξεσπάνε σε μένα όλοι;
- 30-09-2009, 15:42 #152
Ακου γιωτα!
Οταν τα παιδια σου ενηλικιωθηκαν ειμαι σιγουρη οτι σηκωσαν και την σημαια της ανεξαρτησιας του τυπου ειμαι ενηλικος τωρα, απαιτω να μην μου λες τι θα κανω τι ωρα θα γυρισω που θα παω και με ποιον, σωστα;
Και εσυ εισαι υποχρεωμενη οσο υπερπροστατευτικη και να ησουν, οταν αρχιζουν να σου την λενε, κανεις πισω και χαλαρωνεις τα λουρια και τον ελεγχο.
ΣΩΣΤΑ;Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
30-09-2009, 15:51 #153
γιωτα πλακα μας κανεις?
μια ο αντρας σου ειναι γκρινιαρης και την αλλη τα παιδια σου κανουν οτι κανουν.....
Για την ΓΙΩΤΑ εχεις να πεις κατι και να ασχοληθεις?
30-09-2009, 16:13 #154
Originally posted by krino
Originally posted by πανος12345
η οποια απαντηση σου δωσω κρινε στο ευλογο ερωτημα σου
εχει να κανει με πραγματα που καμμια σχεση δεν εχουν με τα συναισθηματα αλλα με την οικονομια !
ναι αλλα εδω μιλαμε για σχεση οχι για επιχειρηση.
Η κανω λαθος?
ειχες την τυχη απλα να μην βγεις ακομα απο το γυαλινο πυργο που αφηνει τις αισθησεις να βλεπουν μονο αυτα που φαινονται
αλλα κραταει την αληθεια για τον καθε ενα μεσα στην ψυχη του να τον τρωει σαν σαρακι αλλα να μην μπορει να την εκστομησει , γιατι φοβαται την χολη που θα βγαλει
απο την ψυχη του ,μην βλαψει τους αλλους γυρω του...
30-09-2009, 16:27 #155
Originally posted by giota
Οταν μιλάς σε έναν άνθρωπο και του λες τι θέλεις απο αυτον τι σου λείπει όταν είσαι μια ζωή μέσα σε ένα σπίτι και παλεύεις και ασχολείσαι και με ανδρικές δουλειές όταν σέβεσαι τον αγώνα του άλλου που ταξιδεύει και το μόνο που ζητάς είναι να ακουμπήσεις λίγο στον ωμο του να αισθανθείς λίγο ανακούφιση όταν του εξηγείς πια με τα πολλά ότι πρέπει να γίνει πιο δυναμικός και δεν καταλαβαίνει;30 χρόνια δεν έχοουμε πάει ποτέ διακοπές.Εκανε ένα εξοχικό και έγινε η δεύτερη φυλακή μας.Οταν δεν γεμίζεις τις μπαταρίες σου και γυρνάς απο τις διακοπές υποτίθεται για τους άλλους πιο κουρασμένη και σωματικά και ψυχικά.Εχω πολλά χρόνια να πω ότι έκανα μπάνιο στην θάλασσα οπως όλοι.Ολα γίνονται με άγχος ξεκινάει πολλά μαζί δεν ξέρει να τα διαχειριστεί και λες πότε θα περάσει το καλοκαίρι να γυρίσω σπίτι μου.Εγώ χρήματα δεν έχω δεί στέρηση ναι γιατί έκανε λάθος κινήσεις.Τα παιδιά τι καλοκαίρι να κάνουν αν δεν υπάρχει κάποιος συνομίληκος να κάνουν παρέα;Ολος του ο κόσμος είναι να σηκωθεί με τις κοτες να κλαδεύει τα δένδρα του γιατί εκεί ξεχνιέται.Εγώ αυτό που κάνω τους τελευταίους μήνες να μπαίνω στο ιντερνετ να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο σπίτι.Για μένα είναι μια διέξοδος να ανοίξω την καρδια μου να νιώσω ανακούφιση να επικοινωνήσω.Εχουν γίνει φασαρίες γιατί ασχολούμαι με τον υπολογιστή.Τους έχω παραμελήσει έχουν φέρει την καταστροφή είμαι στον κόσμο μου δεν φροντίζω το σπίτι όπως παλιά κλπ.Δεν αρνούμαι ότι έχω χαλαρώσει αλλά ούτε φαγητό τους λείπει ούτε το ρούχο τους.Εαν έτυχε 2 φορές και κάτι έλειπε ή είχα ενα ρούχο ασιδέρωτο και το χρειάστηκαν έγινε φασαρία.Μα τόσα χρόνια που δούλευα ασταμάτητα αδιάκοπα είχα αναλλάβει πολλά μαζί δεν άκουσα κανέναν να πεί ότι αυτή η γυναίκα θελει και διάλλειμα.Οταν τους εξηγείς ότι δεν μπορείς πλέον να κάνεις όσα έκανες ότι παίρνεις φάρμακα ότι χρειάζεσαι λίγο ηρεμία ότι απλά βαρέθηκες ότι περνάς και κρίση ηλικίας γιατί ξαφνικά ανακάλυψες ότι έφτασες στα 50 και εδωσες την ψυχή σου και δεν το αναγνωρίζουν και το χειρότερο είναι να ακούς απο το γιό σου και τι έκανες;γιατί έδωσα το δικαίωμα να με θεωρούν δεδομένη γιατί ο πατέρας δεν έχει σταθεί δίπλα στην γυναίκα και τα παιδιά και όλοι βρίσκουν εμένα εύκολο στόχο.Ε,πια δεν μπορώ είπα καλύτερα να κλειστώ σε μοναστήρι δεν αντέχω να μου λένε τι θα κάνω όταν μόνη μου αγωνίστηκα για όλα.Είναι ώρες που θέλω να ανοίξω την πόρτα και να πάρω δρόμο να εξαφανιστώ.Ημαρτον δηλαδή βλέπω τις διαφορές που υπάρχουν σε άλλα ζευγάρια και τρελλαίνομαι.΄Βλέπεις έχουμε πρόβλημα με τα παιδιά όταν τον ρωτάς βρίσκει την εύκολη λύση μα εγώ λείπω όταν κάτι δεν πάει καλά εγώ φταίω.Το μόνο που διδάχτηκα είναι ότι η ωριμότητα δεν έχει καμμιά σχέση με την ηλικία.
θα ειμαι σαφης και συντομος .
Περνάς μια κλασσικής μορφης , κριση εμμηνοπαυσης ...
Παιρνεις οπως λες φαρμακα και εχεις καθε δικαιωμα να βρεις τον τροπο να πεισεις τον ανδρα σου οτι λιγες μερες διακοπες
με μια φιλη πχ , θα σου κανουν καλο και θα ξαναγυριζες
πιο δυνατη για να συνεχισεις τα καθηκοντα σου ως νοικοκυρα και μητερα .....
Βαλε ολα αυτα τα οποια σου εγραψα εδω να του τα πει
ο γυναικολογος , αφου προηγουμενος κλεισεις ενα ραντεβου μαζι του και του εξηγησεις την κατασταση .
Πες στον αντρα σου οτι ο γιατρος μου σε παρακαλει πολυ ,
να παραβρεθεις στο ραντεβου μας γιατι η υγεια μου δεν παει καλα ...
Ειμαι σιγουρος οτι αν το κανεις , δεν θα πει οχι, γιατι οπως λες
την αυγη τα δεντρα του θα τον περιμενουν για να τα χαιδεψει και θα σε αφησει να πας μονη σου το ταξειδι αρκει να βρεις μια καλη οικογενειακη φιλη , η στην χειροτερη περιπτωση ,
ενα σοβαρο τουριστικο γραφειο που διοργανωνει εκδρομες
στο Εξωτερικο για γκρουπ...
Καντο φιλεναδα και θα δεις οτι ολα θα πανε πολυ καλυτερα απο πριν...
30-09-2009, 21:26 #156
καλα γενεθλια βελβετ!
01-10-2009, 00:50 #157
γιωτα πλακα μας κανεις?
μια ο αντρας σου ειναι γκρινιαρης και την αλλη τα παιδια σου κανουν οτι κανουν.....
Μήπως είναι της φαντασίας μου δηλαδή;δεν θα ήθελα να επεκταθώ άλλο αρκετά είπαμε.Οχι Αγία δεν ειμαι κρινο αλλά είμαι πολύ δοτική και για την Γιώτα δεν κράτησα τίποτε.Φταίω αν αυτό λέει κάτι
01-10-2009, 10:01 #158
Originally posted by giota
γιωτα πλακα μας κανεις?
Μήπως είναι της φαντασίας μου δηλαδή;δεν θα ήθελα να επεκταθώ άλλο αρκετά είπαμε.Οχι Αγία δεν ειμαι κρινο αλλά είμαι πολύ δοτική και για την Γιώτα δεν κράτησα τίποτε.Φταίω αν αυτό λέει κάτι
Στα πιο πολλά ποστ γράφεις για τους άλλους,εσύ που είσαι?
Απλά θεατής?
Γιώτα μου,όπως λες κι εσύ έχεις περάσει πολλά.Μήπως ήρθε η ώρα να δεις τι πραγματικά θες και να αρχίσεις να κινείσαι προς αυτήν την κατεύθυνση?Αυτά που μπορείς να κάνεις εσύ και περνάνε απ\'το χέρι σου γιατί το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι δυστυχώς είναι θέμα δικό τους και λίγο περνάει απ\'το χέρι σου...
01-10-2009, 10:38 #159
αρκετα απο αυτα που θα σου απανταγα, τα ειπε ηδη η αρσι,
εγω θα σου συμπληρωσω,
οτι πολλες φορες για την δυστυχια μας,
οι κυριοι υπευθυνοι ειμαστε εμεις.
Εχεις μαθει να εισαι θυμα, και το θεωρεις φυσιολογικο μιας και εχεις αναλαβει
τους σχετικα γνωστους ρολους που ισχυουν στην ελληνικη οικογενοια.
Σορρυ που θα το πω, αλλα αντιπαθω παρα πολυ καποιον,
που λεει οτι η ζωη του παει στραβα αλλα εχει συμμετοχη σε ολα αυτα και εν γνωσει του μαλιστα.
Η απαντηση μου ειναι,
ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.-
01-10-2009, 11:24 #160
κρινο, τα είπες λίγο κυνικά, αλλά συμφωνώ μαζί σου.
Γιώτα έχουμε σχεδόν την ίδια ηλικία, αλλά μου θυμίζεις τη μάνα μου. Ελεγε από 50 χρονών, ίσως και νωρίτερα πόσο της φάγαμε τη ζωή. Σήμερα, στα 76 της, συνεχίζει να λέει τα ίδια. Το εννοεί? Δεν το εννοεί? ...Μικρή σημασία έχει..... Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή η διαμαρτυρία και η γκρίνια, βάρυνε άδικα τη ζωή μου, χωρίς λόγο. Και αν εγώ έχω τη κρίση να το περάσω ξώφαλτσα, δεν ξέρω πόσο πικραίνονται τα παιδιά μου, να ακούνε συνέχεια τη γιαγιά να λέει πόσο θυσιάστηκε. Το ρεζουμέ μου είναι ότι οι θυσίες βλάπτουν τους δικούς μας. Οχι περιττές θυσίες λοιπόν, αλλά αυτοσεβασμός.
01-10-2009, 11:55 #161
Κρίνο παρακολουθώ τις απαντήσεις που δίνεις στη Γιώτα και είναι οι ίδιες που θα ήθελα κι εγώ να ακούσω. Οσο κι αν η φίλη μου πικραίνεται ξέρω πως τα λες σε εκείνη για εκείνη. Για τη Γιώτα. Δεν είναι εύκολο όμως να εισακουστεί γιατί δεν είναι εύκολο το βήμα που προτείνεις. Είναι η μόνη λύση που βλέπω κι εγώ αλλά δεν είναι εύκολη λύση για γυναίκες σαν εμένα και τη Γιώτα. μοιάζει σαν κάποιος να σε πετάει στα βαθιά και να σου λέει κολύμπα. Είναι καλό για να μάθεις να κολυμπάς είναι όμως εύκολο?
Εχω επαναλάβει άπειρες φορές τη λέξη εύκολο. Τίποτα δεν γίνεται μέσα από το βόλεμα και το φόβο του ρίσκου συμφωνώ. Επεξεργάζομαι όσα λες με διάθεση να ακούσω και να ρισκάρω για μένα. Πότε θα το τολμήσω? Δεν ξέρω. Κάνω όμως βηματάκια και η Γιώτα το ίδιο.το μεγάλο βήμα είναι μετέωρο.κι α σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές.....είναι γιατί τ' ακούς γλυκύτερα κι η θλίψη δεν κουβεντιάζεται.
ΣΕΦΕΡΗΣ
01-10-2009, 12:31 #162
Ποτε δεν σκεφτηκα οτι αμα εχεις κανει ολη σου την ζωη ενα κουβαρι,
ειναι τοσο απλο να το ξεμπερδεψεις.
Φανταζομαι οτι η καθε γιωτα του 2009, ειναι περικυκλωμενη απο 1002 αδιεξοδες καταστασεις.
Απο την αλλη ομως,
αν δεν εδινα τις απαντησεις που δινω στη γιωτα,
θα ημουν ενα και αυτο με τους \"δυναστες\" της, μιας και ο εξωραισμος μιας καταστασης,
δεν κανει τιποτα αλλο παρα να την θρεφει μεχρι την ανατροπη της.
Δυστυχως (και το δυστυχως ειναι απολυτα ειλικρινή) η καθε γιωτα που σημερα ειναι εγκλωβισμενη
σε συνθηκες που συζηταμε, αν θελει να φτιαξει την ζωη της οπως εκεινη νομιζει οτι της αξιζει,
η δουλεια που πρεπει να κανει, ειναι 100% δικη της.
Οι γυρω της, οχι μονο θα συνεχιζουν το βιολι τους ανελεητα,
αλλα θα συνεχιζουν να αυξανουν τις απαιτησεις τους αδιαφορώντας αν τσακιζουν τον αλλον.
Σε ολα αυτα, ο καθενας εχει τις ευθυνες του για τις πραξεις του.
Οι δε συγγενεις που βολευονται αρκει να μην ξεβολευτουν οι ιδιοι,
και το δε θυμα που συναινει στο να πατανε οι αλλοι πανω του.
Μπορω να το αναλυσω και αλλο, αλλα πιστευω οτι δεν χρειαζεται,
ισως γινομουν πιο σκληρος και θα ηταν ασκοπο.
01-10-2009, 13:19 #163
Originally posted by krino
Δυστυχως (και το δυστυχως ειναι απολυτα ειλικρινή) η καθε γιωτα που σημερα ειναι εγκλωβισμενη
σε συνθηκες που συζηταμε, αν θελει να φτιαξει την ζωη της οπως εκεινη νομιζει οτι της αξιζει,
η δουλεια που πρεπει να κανει, ειναι 100% δικη της.
Οι γυρω της, οχι μονο θα συνεχιζουν το βιολι τους ανελεητα,
αλλα θα συνεχιζουν να αυξανουν τις απαιτησεις τους αδιαφορώντας αν τσακιζουν τον αλλον.
01-10-2009, 15:16 #164
Θελω να καταθεσω μια προσωπικη εμπειρια στο θεμα αλλα πρωτα να μοιραστω μαζι σας μια ειδηση που μολις ελαβα στη δουλεια μου.
Μολις μας ανακοινωσαν γραπτως οτι την 1η Νοεμβριου θα απολυθει το 50% του διοικητικου προσωπικου.
Και εγω διοικητικος υπαλληλος ειμαι!!!!
Τες πα!!
Γιωτα ολες οι μαναδες και εγω μεσα σε αυτες εχουμε φτασει καποια μερα στο σημειο να πουμε στα παιδια μας:
Εγω που σου τα εδωσα ολα, εγω που εφαγα τη ζωη μου για εσενα, εγω που στερηθηκα για να εχεις εσυ, εγω που σου τα ειχα ολα ετοιμα στο χερι..... και αλλα πολλα τετοια.
Ηρθε η μερα που η μικρη μου γυρισε και μου εκανε την δικη της καταθεση ψυχης.... και δικαιωματων της και εν ολιγεις μου εδωσε να καταλαβω οτι
ειναι το σημερα και ειμαι το χθες,
ειμαι μια αναμνηση οτι κι αν λεω,
τωρα δεν νοιαζεται, δεν με χρειαζεται κλπκλπκλπ.
Ενιωσα σαν στιμενη λεμονοκουπα που με πεταξαν στα σκουπιδια και ειπα ολα οσα μου ειχε πει και εμενα η μανα μου με αγανακτηση καποτε.
Και μετα θυμηθηκα οτι της ειχα απαντησει με πολυ θυμο!!!
Εγω δεν σου ζητησα να κανεις τπτ απο ολα αυτα που λες, ουτε σου ζητησα να θυσιαστεις για μενα.
Μην κανεις την αγια και την οσιομαρτυρα, δεν θελει κανεις αγιους και οσιομαρτυρες.
ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΙ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΡΙΝΟ!!!
Γιωτα, αδικα παιδευσαι!!!
Οτι εκανες, καλως το εκανες, και ετσι εισαι εσυ καλα με την συνειδηση σου.
Αλλαξε πορεια και ροτα, οσο ακομα εισαι ορθια και ζωντανη.
Οπως σου εγραψα και πιο πανω, τα παιδια σου ισχυριζονται οτι ανεξαρτητοποιηθηκαν.
Δειξτους με καθε τροπο οτι το καταλαβες και το εμπεδωσες.
Δωστους ολες τις ευθυνες τους στα χερια τους, το μαγειρεμα, το πλυσιμο, το απλωμα, το σιδερωμα, το καθαρισμα του δωματιου τους.
Εαν ειναι αρκετα ενηλικα για να εχουν τις ελευθεριες που εχουν, πες τους οτι η ενηλικιωση εχει και ευθυνες, οχι μονο δικαιωματα.
Κανε το κοροιδο γιατι ξερω οτι θα νιωθεις ευθυνη ακομα και αν ουσιαστικα δεν εισαι πια υπευθυνη για αυτα, και κοντα σε αυτα θα μαθει και ο αντρας σου τι εστι βερυκκοκο!!
Δεν ξερω γνωμη μου ειναι αυτη.
Παιδια δεν εχω ακομα συνειδητοποιησει τι ελεγε το γραμμα που ελαβα και εχω ζαλιστει!!!!Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....
01-10-2009, 15:44 #165
Καλό μήνα παιδιά.Στην θέση σας τα ίδια θα έλεγα για την Γιώτα ήθελες και τα έπαθες τώρα τι ζητάς;Υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες υπάρχουν τόσα αναπάντεχα που δεν σου αφήνουν περιθώρια να σκεφτείς τον εαυτό σου όταν υποφέρει το παιδί σου,και όταν έχεις μεγαλώσει με το μη και το πρέπει έχεις γίνει συγρόνως και ενοχικό άτομο.Εαν η τύχη δεν μου επεφύλασε να βρεθώ αντιμέτωπη με καταστάσεις που δεν μπορούσα να φανταστώ με προβλήματα υγείας
συγρόνως να αντιμετωπίζω πολλαπλά προβλήματα δεν νομίζω να είχα παραγκωνήσει τόσο τον εαυτό μου.Κάπου θα υπήρχα κα εγώ.Η ζωή όμως παίζει άσχημα παιχνίδια και έχετε δίκιο δεν πρέπει να μου δημουργεί πρόβλημα η σχέση μέ τον άνδρα μου.Μετά απο τόσα χρόνια συνειδητοποιώντας ότι δεν έζησα απλά πράγματα που είχα ανάγκη μετά τον αγώνα μου γιατί κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι πέρασα αν είχα όρεξη για ζωή και πόσα παραμέρησα για τα παιδιά μου ξύπνησα μια ωραία πρωϊα και κοίταξα στον καθρέφτη έναν γερασμένο πρόσωπο.Δεν είμαι εγώ σκέφτηκα πότε έζησα πως έγινα.Θα μου πείτε κρίση ηλικίας ;θα σας πω ναι.Οτι φταίω το παραδέχομαι γιατί οι ενοχές μου για πράγματα που συνέβησαν με έκαναν να μην διεκδικώ τίποτε για μένα.ερχεται η στιγμή \'ομως που γυρίζει το μάτι σου ανάποδα και λες στην ουσία δεν φταίω είναι πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις δεν ξέρεις δεν περιμένεις και όμως εσύ καλείσαι να αρχίσεις ένα άνισο αγώνα χωρίς συμπαράσταση σε μικρή ηλικία.Το παραέκανα; ναι προσπάθησα να κάνω τα αδύνατα δυνατά σκεφτόμουν τι μπορώ να κάνω καλύτερο εγώ δεν υπήρχα γιατί δυστυχώς δεν προλάβαινε να μπεί το ένα πρόβλημα σε σειρά ερχόταν το άλλο.Τώρα λοιπόν που κάνω τον απολογισμό της ζωής μου θυμώνω πρώτα εγώ με μένα και σ\'αυτό που συμφωνώ μαζί σας είναι ότι μετά τόσα χρόνια που ήμουν στην αφάνεια τώρα τι ζητάω; να με σκεφτούν να με λυπηθούν;ίσως να ζητούσα μια αναγνώριση αλλά δεν αντέχω να ακούω και τι έκανες;δεν μπορούν να σου λένε δεν έχεις δουλέψει και δεν έχεις φέρει χρήματα στο σπίτι \'η ότι και άλλες μεγάλωσαν μόνες τα παιδιά τους.Τα μεγάλωσαν με τα δικά μου προβλήματα με τον φόβο και την αγωνία την δική μου;τέλος πάντων επειδή έγινα γραφική και το καταλαβαίνω κούρασα θα πω ότι άνετα η ζωή μου γινόταν σήριαλ στην τηλεόραση γιατί πίσω απο αυτά τα λόγια κρύβεται ένας Γολγοθάς.Οτι κι αν πείτε θα σας δικαιολογήσω μόνο εγώ ξέρω και ανέλαβα τις ευθύνες μου και πάλεψα με αξιοπρέπεια.Εδώ στο φόρουμ βρήκα μια ανακούφιση διάβασα πολλά ακόμη και χειρότερα απο τα δικά μου προβλήματα.
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή