Results 1 to 4 of 4
Thread: 4 Οκτώβρη... Ψηφίζω Τη Ζωή!...
-
04-10-2009, 17:06 #1
4 Οκτώβρη... Ψηφίζω Τη Ζωή!...
Δε πιστεύω σε \'παγκόσμιες\' ημέρες για το θεαθήναι... πιστεύω σε μικρές καθημερινές πράξεις. Πιστεύω στη ζωή και προσπαθώ για τον κόσμο που ονειρεύομαι... οι προσπάθειες έχουν κόστος και χρειάζονται το μικρό ή μεγάλο λιθαράκι του καθενός... θα απέχω τελικά απ\' την κάλπη, γιατί η δική μου έκφραση δεν αντιπροσωπεύεται από προσωπικές φιλοδοξίες εις βάρος των πολλών. Ανάδειξη προσώπων είναι η κάλπη για μένα. Και δεν επιθυμώ τη συμμετοχή μου. Θα προτιμήσω να \'διορθώνω\' όσο μπορώ τα μεγάλα εγκλήματα στον πλανήτη. Η δική μου \'επανάσταση\' είναι να απέχω απ\' αυτά όσο μπορώ. Και να αντιστέκομαι!
4 Οκτωβρίου
Σήμερα γιορτάζουν τα ζώα!
Οι φίλοι μας,
που μας προσφέρουν απλόχερα την αγάπη και την ζεστασιά τους.
Από εμάς του ευαισθητοποιημένους και πολιτισμένους ανθρώπους δεν ζητούν και πολλά πράγματα. Περιμένουν λίγο δροσερό νερό και φαγητό.
Περιμένουν να σεβαστούμε τα δικαιώματα τους (από τη διακήρυξη της UNESCO, 1978) που λένε ότι:
•Όλα τα ζώα γεννιούνται με τα ίδια δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.
•Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.
•Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.
Περιμένουν ακόμα να καταγγείλουμε όποιον φονεύει, βασανίζει, κακοποιεί ή τα εγκαταλείπει έκθετα ή αδέσποτα (Νόμος 1197 «Περί προστασίας των Ζώων», 25/8-3/9/1981-ΦΕΚ Α’240)
:)
- 04-10-2009, 17:22 #2
Αλομπαρ...χτύπησες το ευαίσθητο σημείο μου. Τα λατρεύω τα ζώα και ιδιαίτερα τα σκυλια. Πριν λίγο είχα μια κουβέντα για ένα αδέσποτο και μου έλεγαν πόσο το έχουν κακοποιήσει στη γειτονιά. Μέχρι που της πήρε κάποιος τα σκυλιά της για να τα πάει στην Αθήνα και έπινε μπύρες σε ένα γείτονα, εκείνα ήταν στο πορτμπαγκάζ και αυτή απ έξω να κλαίει. Μέχρι που την πήγαν στα βουνά και βρήκε πάλι το δρόμο για το χωριό. Τώρα είναι άρρωστη και της κάνουμε θεραπεία.
Μακάρι να πάνε όλα καλά....
04-10-2009, 17:42 #3
ηθελα να γραψω σημερα ενα νεο ποστ για το ποσο ωφελιμη θα ηταν η παρουσια ενος ζωου στην ζωη ενος ψυχικα ασθενη...με προλαβατε !
ολη η επιθετικοτητα που μπορει να βγαζουμε στους ανθρωπους για οσα νομιζουμε οτι μας φταινε , γινεται συχνα χαδι στο μικρο αδεσποτο σκυλακι η το γατακι που βρηκαμε στον δρομο διπλα στον σκουπιδοντενεκε να κλαιει σαν μωρο ....
Τα ζωα ισως μια μερα, παιζουν τον πιο σημαντικο ρολο , πιο σημαντικο και απο τα φαρμακα ακομα , στην θεραπεια αυτων που η ζωη εχει κλεισει στην ψυχη τους αδειζοντας το συναισθημα απο το βλεμμα....
εχω 2 γατες και εκλαψα μια αλλη περισσοτερο ισως απο την ιδια μου την μανα οταν επρεπε να την παμε για να κοιμηθει ....
Εξοχη ιδεα εστω και αν σημερα , θα γιορτασουμε για την επιστροφη της ανθρωπιας στην ζωη μας !
04-10-2009, 17:45 #4
Το εύχομαι Θεοφανία... κάθε φορά που βοηθάω ένα ζώο, κάνω τον εαυτό μου καλύτερο, υπενθυμίζω στον εαυτό μου την αληθινή αξία της ανθρώπινης φύσης και αλλάζω τον κόσμο... κατ\' τ\' άλλα, να ψηφίσω τί... το επίπεδο και η ποιότητα των πολιτικών μας φαίνεται απ\' τα φολιασμένα ζώα - με εντολή των αρχών ουκ ολίγες φορές - απ\' τα καμμένα δάση και απ\' τα ράντζα και την αναξιοπρέπεια στην οποία υποβάλλει τους ανθρώπους στα νοσοκομεία... να πω κι άλλα;... δε χρειάζεται... και δυστυχώς, καθορίζεται απ\' την αδράνεια των πολιτών και το φιλοτομαρισμό που γίνεται πανάκεια έναντι κάθε αξίας και σεβασμού...
Καλό απόγευμα σε όλους.
:)
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια