Results 1 to 10 of 10
Thread: Άγχος μοναξιάς
-
24-02-2025, 21:45 #1
Άγχος μοναξιάς
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω ακόμα μια στεναχώρια και ένα άγχος στο θέμα της μοναξιάς.
Ενώ κάνω μια δουλειά που αγαπάω, βγάζω καλά χρήματα και μένω μόνος μου σε δικό μου σπίτι κάτι που χαιρόμουν και χαίρομαι ακόμα αλλά νιώθω ένα κενό από θέμα συντροφικότητας.
Είχα σχέσεις στο παρελθόν με κοπέλες όπου τις κρατούσα για μικρό χρονικό διάστημα ( λόγω ότι δεν με ενδιέφερε να κρατήσω κάτι σοβαρό )
Τώρα που πλέον θέλω να φτιάξω και σε αυτό τον τομέα τη ζωή μου δυσκολεύομαι να κάνω νέες γνωριμίες. Ειδικά μέσα από σοσιαλ μεντια δεν το ‘χω…
Και αγχώνομαι γιατί είμαι 31 και φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να γνωρίσω κάποια γυναίκα ώστε να πορευτούμε μαζί.
Γυρνάω σπίτι και το νιώθω «άδειο».
Μπορεί να σας φαίνεται κάτι ασήμαντο αλλά είναι μια πτυχή της ζωής μας όπου εμένα προσωπικά με αγχώνει το αν θα μείνω τελικά μόνος μου.Με το μέτρο που κρίνεις θα κριθείς * Καλό κάνεις, κακό κάνεις στο κεφάλι σου γυρνάει...
- 25-02-2025, 00:37 #2
25-02-2025, 01:45 #3
25-02-2025, 10:34 #4
δεν μου φαινεται καθολου ασημαντο, μου φαινεται περιεργο το οτι βλεπεις το θεμα εντελως εγκεφαλικα.
μας λες οτι ειχες σχεσεις που σταματησες γιατι τοτε δεν τις εβλεπες "σοβαρα". το συναισθημα που ειναι σε ολα αυτα;; οκ, δεν ειχες σκεψεις περι συμβιωσης/ γαμου, τοτε. συναισθηματα δεν ειχες αναπτυξει για καποια απο αυτες τις κοπελες; τις εδιωχνες ετσι, στην ψυχρα, επειδη δεν ειχες σκεφτει "σοβαρα";; τα "σοβαρα", προκυπτουν απο τα ασοβαρα, οταν περασει αρκετος καιρος και σιγουρευτεις οτι θελεις να κανεις ενα βημα παρακατω κι οτι εισαι με σωστο ατομο.
και γιατι να την γνωρισεις απ τα σοσιαλ; αφου εχεις καλη και σταθερη δουλεια, στην δουλεια πηγαινοερχεται τοσος κοσμος. εκει μπορει να γνωρισεις κοπελες. κι αν οχι εκει, φιλους δεν εχεις; δεν βγαινετε; κοινωνικοποιησου λιγο, να γνωρισεις κοσμο...
εφοσον εχεις κανει στο παρελθον γνωριμιες, γιατι αγχωνεσαι; οπως εκανες τοτε, θα κανεις και τωρα.
25-02-2025, 10:58 #5
Δεν σε πήραν τα χρόνια φτάνει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά. Το "κάτι σοβαρό" και το "σχέσεις στο παρελθόν με κοπέλες" πως το εννοείς? Κατά βάθος δεν σου άρεσαν και λογικό είναι σταματούσες ή σου άρεσαν αλλά δεν κατόρθωνες να τις κρατήσεις?
Χαρακτήρες είναι φίλε μου το ζήτημα. Αν δεν σε βοηθάει ο χαρακτήρας σου να βρεις και να τα φτιάξεις για κάτι σοβαρό με κάποια που πραγματικά θα θέλεις για τέτοι σκοπό, τότε πρέπει να τονε φτιάξεις το χαρακτήρα σου, να τον βελτιώσεις προς την επιθυμητή κατεύθυνση, συν τα μάτια ανοιχτά, συν "σπρώξε", κάνε βήματα, άλματα, έστω κι αν σε παρεξηγήσουν οι υποψήφιες, αλλιώς και μετά από δέκα χρόνια πάλι εδώ θα σαι. Ούτε να δίνεις την εντύπωση πως καίγεσαι και θες άμεσα διότι ακόμα κι αν σε βλέπουν κάπως σοβαρά θα αγχώνονται και θα φεύγουν.γιάννης
25-02-2025, 20:54 #6
Σας ευχαριστώ ολους καταρχασ για την ανταποκριση σας.
Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι να ξανά ερωτευτώ διότι ήμουν πριν κάποια χρόνια, της είχα δώσει τον εαυτό μου και δεν πήρα ποτέ ανταπόκριση.
Να μου πεις αυτά έρχονται μόνα τους και δεν μπορείς να κάνεις κάτι να νιώσει ο άλλος..
Όσο αναφορά το να κοινωνικοποιηθω πρέπει ναι διότι έχω πολύ κλειστό κύκλο.
Πως όμως και που;
Στη δουλειά δεν γίνεται να γνωρίσω κόσμο γιατί δουλεύω με ένα παλικάρι το οποίο είναι δέκα χρόνια μικρότερος μου και είμαστε οι δυο μας.
26-02-2025, 00:29 #7
26-02-2025, 21:07 #8
Αυτό που λες για το χόμπι ναι. Τα μπαρ – κλαμπ τα σιχαίνομαι
02-03-2025, 16:01 #9
Έχεις δίκιο και σε νιώθω και μάλιστα είμαι και μεγαλύτερος. Η κατάσταση έχει δυσκολέψει πολύ για να γνωρίσεις κάποια άμα δεν έχεις μια εμφάνιση η οποία να φτάνει το threshold το οποίο απαιτεί το online dating για να γίνεις "ορατός". Άρα η μόνη επιλογή είναι να ψαχτείς κοινωνικά. Έχεις παρέες; Γνωστούς; Σε γάμους σε καλούν; Δεν πρέπει να χάνεις καμία ευκαιρία. Άμα σε καλούν κάπου να πηγαίνεις οπωσδήποτε. Πρέπει να δοκιμάσεις πολλά και διάφορα χόμπυ χωρίς να σημαίνει ότι εκεί η κατάσταση είναι καλή κιόλας. Οι περισσότερες πάνε απλά με νοοτροπία ήλθον, είδον και απήλθον και δεν έχουν διάθεση να επικοινωνήσουν και να γνωρίσουν τους υπολοίπους. Είναι βολεμένες βλέπεις από τα instagram/tinder. Όσον αφορά τα μπαρ/κλαμπ τα σιχαίνεσαι πραγματικά ή απλά είσαι όπως το 90% που διστάζουμε να πάμε να μιλήσουμε σε άγνωστη; Πάλεψε το να το ξεπεράσεις αν είναι έτσι. Πρέπει όλοι να το παλέψουμε για να καταργήσουμε de facto την ανωμαλία του online dating.
03-03-2025, 00:09 #10
Αυτό που νιώθεις είναι απόλυτα φυσιολογικό και δείχνει ότι έχεις φτάσει σε ένα σημείο στη ζωή σου όπου θέλεις να επενδύσεις σε κάτι πιο ουσιαστικό. Δεν είναι αργά, ούτε σημαίνει ότι θα μείνεις μόνος. Απλώς, η αλλαγή προσέγγισης στις γνωριμίες μπορεί να βοηθήσει.
Αν δεν σου ταιριάζουν τα social media, μπορείς να δοκιμάσεις πιο φυσικούς τρόπους να γνωρίσεις κόσμο:
• Κύκλος φίλων: Ίσως κάποιος γνωστός σου μπορεί να σε φέρει σε επαφή με ενδιαφέροντα άτομα.
• Χώροι με κοινά ενδιαφέροντα: Είτε είναι κάποιο event, γυμναστήριο, σεμινάρια ή ακόμα και ένα νέο χόμπι, είναι καλή ευκαιρία να βρεις άτομα με τα οποία έχετε ήδη κάτι κοινό.
• Casual έξοδοι: Ακόμα και μια χαλαρή έξοδος σε ένα στέκι μπορεί να οδηγήσει σε ενδιαφέρουσες γνωριμίες.
Το σημαντικότερο είναι να μην αγχώνεσαι για το “πότε” αλλά να εστιάσεις στο να είσαι ανοιχτός στις ευκαιρίες. Οι σχέσεις έρχονται πιο εύκολα όταν είμαστε ο εαυτός μας και δεν πιέζουμε καταστάσεις.