Φυλακή η ψυχιατρείο; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28
    Senior Member
    Private Messaging ΟΝ
    Receive Private Messaging: From all members.

Σιγουρα επελεξες αυτα τα δυο και εκανες αποθηκευση επιλογων;

Έτσι νομιζω

Senior Member
    Το μενού πανω δεξιά έχει notifications για νέα μηνύματα (εισερχόμενα).

Senior Member
    Οι άνθρωποι με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή συνήθως έχουν και κάποια άλλη ψυχική νόσο. Υπολογίζεται ότι η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή παρουσιάζει συννόσηση με τη μείζονα κατάθλιψη σε ποσοστό 20-22% , ενώ η πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης σε όλη τη διάρκεια ζωής ενός ασθενούς με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή κυμαίνεται σε ποσοστό 54-66%. Όσον αφορά τη συννόσηση με άλλες αγχώδεις διαταραχές , η πλέον συχνή είναι η κοινωνική φοβία σε ποσοστό 4-26%. Επίσης, συννόσηση με διαταραχή προσωπικότητας διαπιστώνεται στο 50% των ασθενών. Η ΙΔΨ διαταραχή παρουσιάζει συχνή συννοσηρότητα με κατάθλιψη που μπορεί να φτάσει και >50%, με τη ΔΕΠΥ, με άλλες αγχώδεις διαταραχές (75%), άλλες διαταραχές παρορμήσεων και κατάχρηση αλκοόλ. Συνυπάρχουν επίσης συχνά διαταραχές του ιδεοψυχαναγκαστικού φάσματος όπως η σωματοδυσμορφική διαταραχή, η τριχοτιλλομανία κτλ.

Senior Member
    Λοιπόν Λίτσα, αν ομολογήσεις ότι έκανες κάτι κακό και ντρέπεσαι για αυτό, και έχεις ΙΔΨ, πολύ απλά ο ψυχίατρος καταλαβαίνει ότι είναι ΙΔΨ και δεν το έκανες. Αυτοί που το κάνουν πραγματικά δεν ντρέπονται για αυτό, πίστεψέ με. Μια ψυχαναγκαστική ιδέα είναι αυτό που έχεις, απλά μη δίνεις σημασία, μόνο έτσι αντιμετωπίζεται αυτό το πράγμα

Reply to Thread
    Post a reply to the thread: Φυλακή η ψυχιατρείο;

Preview
    Δεν φοβάμαι τόσο τον ψυχίατρο όσο το να ομολογήσω κάτι που δεν έκανα φρικτό στους οικείους μου .αυτή η σκέψη με τρελαίνει.πχ.οτι έριξα κάτι στο φαι ότι σκότωσα ότι βίασα και άλλα φρικτά πράγματα τόσο κόντρα σε μένα.οι άνθρωποι μου εντωμεταξυ είδη δεν πιστεύουν σε ψυχικές ασθένειες δεν ξέρουν τη πάθηση μου πέρα από τον άντρα μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Litsa198523 View Post
    Γεια σας .έχω ξαναγράψει στο φόρουμ κατά καιρούς.πασχω από ιδψ με φαρμακευτική αγωγή χρόνια.λογω ανχους αυτή τη περίοδο μου κόλλησε άλλη ιδέα καινούρια.σκεφτομαινπως μπορώ να μαρτυρήσω ότι σκότωσα η βίασα η έκανα κάτι τρομερό χωρίς να το χω κάνει.αν εγώ επιμένω ότι το κάνα πως οι άλλοι θα καταλάβουν ότι δεν το χω κάνει.δηλαδη αν έχω μια ψευδή μνήμη η λέω ότι μου κατέβει ο ψυχίατρος μπορεί να καταλάβει ότι δεν έχω κάνει τίποτα; Έχω τρελαθεί στο ανχος.δηλαδη αν ομολογήσεις κάτι που δεν έκανες υπάρχει τρόπος να δουν την αλήθεια δηλ.οτι δεν το κάνεις;πραγματικά τα χω ζήσει όλα.νομιζω κάθε φορά είναι και κάτι πιο δυνατό για να με ταρακουνήσει.
    Καταλαβαίνω πόσο έντονο είναι αυτό που περνάς, αλλά θέλω να σου πω ότι αυτό είναι ένα πολύ γνωστό σύμπτωμα της ΙΔΨ και δεν σημαίνει ότι έχεις κάνει κάτι. Οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι γνωρίζουν πώς να ξεχωρίζουν τις ιδεοληψίες από την πραγματικότητα. Όσο περισσότερο προσπαθείς να βρεις μια σίγουρη απάντηση, τόσο περισσότερο θα παγιδεύεσαι στην αμφιβολία. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αποδεχτείς ότι αυτή είναι μια σκέψη της ΙΔΨ και να μην της δίνεις αξία. Μίλησε σε έναν ειδικό, γιατί υπάρχει τρόπος να νιώσεις καλύτερα!

Senior Member
    Reply to Thread
    Post a reply to the thread: Φυλακή η ψυχιατρείο;

Preview
    Δεν φοβάμαι τόσο τον ψυχίατρο όσο το να ομολογήσω κάτι που δεν έκανα φρικτό στους οικείους μου .αυτή η σκέψη με τρελαίνει.πχ.οτι έριξα κάτι στο φαι ότι σκότωσα ότι βίασα και άλλα φρικτά πράγματα τόσο κόντρα σε μένα.οι άνθρωποι μου εντωμεταξυ είδη δεν πιστεύουν σε ψυχικές ασθένειες δεν ξέρουν τη πάθηση μου πέρα από τον άντρα μου.
    τι εννοεις "δεν πιστευουν";;; δεν ειναι θρησκεια. ασθενεια ειναι.
    ειναι σαν να λες οτι δεν πιστευουν στον πονοδοντο... οι ασθενειες ειναι αυταποδεικτες. δεν ειναι θεμα πιστης...
    χριστιανοι, οι δικοι σου;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.ειναι πολύτιμη.

Δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ψυχική ασθένεια μόνο σωματική.εκτος από τον άντρα μου βέβαια που ξέρει την ασθένεια μου.χριστιανοι είναι.

Senior Member
    Δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ψυχική ασθένεια μόνο σωματική.εκτος από τον άντρα μου βέβαια που ξέρει την ασθένεια μου.χριστιανοι είναι.
    Oταν λεμε ψυχική, δεν εννοουμε την θρησκευτικη εννοια της αυλης ψυχης=πνευματος, αλλά την επιστημονικη εννοια της ψυχης που ειναι φυσικα ο εγκέφαλος και τιποτα άλλο. Μιλαμε για βιοχημεία καθαρά.

Senior Member
    Δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ψυχική ασθένεια μόνο σωματική. εκτος από τον άντρα μου βέβαια που ξέρει την ασθένεια μου.χριστιανοι είναι.
    και πιστευουν οτι οι παρθενες, γεννανε, οι νεκροι ανασταινονται, οι γεροι κανουν θαυματα και δεν πιστευουν στις ψυχικες ασθενειες που ειναι αυταποδεικτες; ενας ασθενης με σχιζοφρενεια και χωρις αγωγη, τι πιστευουν οτι εχει; δαιμονια;

υ.γ. και η ψυχικη ασθενεια, σωματικη ειναι. ειναι στον εγκεφαλο η βλαβη.

Δυστυχώς είναι πολλοί εκεί έξω που κουβαλούν τέτοια μυαλά.ειδικα αν είναι σε μικρή κοινωνία.

Page 2 of 2 FirstFirst 12