Results 1 to 9 of 9
Thread: Νυχτερινή κρίση πανικού
-
04-03-2025, 18:38 #1
Νυχτερινή κρίση πανικού
Σας συμβαίνει και εσάς τακτικά όταν κοιμάστε λίγες ώρες το βράδυ ή αν πέσετε πολύ αργά για ύπνο (π.χ 3-4) να ξυπνήσετε ενδιάμεσα στην νύχτα ιδρωμένοι σαν να έχετε πάθει κρίση πανικού; Ή να ξυπνάτε κανονικά την άλλη μέρα με ναυτία, πονοκέφαλο κτλ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα (μάλλον από την τρομάρα) να βιώνετε κρίση πανικού; Και παράλληλα να αρχίζουν και τα εντερικά συμπτώματα και να τρέχετε στην τουαλέτα;
Μου συμβαίνει πολύ συχνά αυτό τελευταία και μάλιστα επειδή κάνω πρακτική κάθε μέρα 8:00-16:00 πολλές φορές από την αϋπνία και από την ένταση των συμπτωμάτων την άλλη μέρα δεν έχω όρεξη να πάω πουθενά. Επίσης επιχείρησα να πάω μια μέρα, σε άθλια κατάσταση και απλά υπέφερα 8 ώρες. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα συμπτώματα με εμποδίζουν να είμαι λειτουργική και δεν μπορώ εύκολα να τα διαχειριστώ, καθώς σκέφτομαι την «έκθεση» σε δημόσιο χώρο και με κάνει να αγχώνομαι και να ντρέπομαι περισσότερο. Οπότε αυτό έχει ως αποτέλεμα τα συμπτώματα να επιδεινώνονται. Ωστόσο ούτε όταν μου συμβαίνει στο σπίτι μπορώ εύκολα να διαχειριστώ την κατάσταση. Τι θα μπορούσα να κάνω από δω και πέρα για να αντιμετωπίζω τις κρίσεις πανικού; Αν παίρνω Xanax πριν πάω στην πρακτική (αν δεν αισθάνομαι καλά το πρωί) θα βοηθούσε; Ή πρέπει να πάω σε ψυχολόγο/ψυχίατρο; Το πρόβλημα είναι ότι επηρεάζουν την καθημερινότητα μου και ως εκ τούτου δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα. Νιώθω μονίμως εξαντλημένη και πιεσμένη. Επίσης το σύμπτωμα που κυριαρχεί περισσότερο είναι η τάση για εμετό και επειδή έχω εμετοφοβια εκείνη την στιγμή αγχώνομαι περισσότερο. (Όπου και αν βρίσκομαι). Το περίεργο είναι ότι εν τέλη ποτέ δεν κάνω εμετό.
Έχει βιώσει ποτέ κανείς κάτι παρόμοιο; Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω εμπειρικά;
- 04-03-2025, 20:00 #2
Ρωτα το γιατρο σου να σου πει ποτε να το παρεις, βραδυ ή πρωι. Εχεις ξαναφαει ζαναξ για το αγχος ή θα ειναι πρωτη φορα; Αν δεν εισαι συνηθισμενη μπορει να σου φερει υπνηλια το πρωι και να χασμουριέσαι αβερτα μετα στην πρακτικη.
04-03-2025, 20:43 #3
Να επισκεφτείς νευρολόγο - ψυχιατρο για να διαγνώσει σωστα την κατάσταση και να σου δωσει προσωποποιημένη φαρμακευτική αγχολυτική αγωγη. Μην πάρεις απο μόνη σου τίποτα. Το Ζάναξ επειδη είναι εθιστικο, δεν δίνεται χωρίς συνταγή. Πρεπει να σταματησεις να υποφερεις τζαμπα, λυσεις υπαρχουν.
05-03-2025, 00:47 #4
Καλησπέρα ρεινμποου, να ρωτήσεις τον ψυχίατρο σου για το ζαναξ, είναι πολύ εθιστικά και πρέπει να προσέχεις, εγώ έμπλεξα και δεν μπορώ να ξεμπλεξω.
Όσο αφορά το θέμα που έγραψες μου έχει τύχει να σηκώνομαι ιδρωμένος μετά από κρίση στον ύπνο μου η εφιάλτη.
Ίσως λίγη ψυχανάλυση σε βοηθούσε.
Α κ επίσης όσο περισσότερο μπορείς να βγαίνεις από το σπίτι με την παραμικρή αφορμή. Ίσως αλλάξει η ψυχολογία.
05-03-2025, 01:48 #5
05-03-2025, 11:56 #6
Το να ξυπνάς θα λεγα πως είναι απλά θέμα βιολογικού ρολογιού, πχ αν κοιμάμαι το μεσημέρι καλά, ή αν δεν είναι κουραστική η δουλειά μου. Ξυπνάμε ιδρωμένοι μέσα στη νύχτα (αν δεν ιδρώσαμε από φυσιολογικά αίτια πχ πολλά ζεστα ρούχα τώρα το χειμώνα) άμα βλέπαμε κάποιο όνειρο εφιάλτη κι η ένταση του μέσα στη σκέψη μας ήταν τέτοια που η μόνη εσωτερική αντίδραση που απέμεινε στον οργανισμό μας σε κατάσταση ύπνου, ήταν το ξύπνημα. Αυτό, διότι το υποσυνείδητο μας τη νύχτα ενώ κοιμόμαστε δεν ησυχάζει, λειτουργεί κι αυτό εξωτερικεύεται στο επίπεδο της σκέψης με όνειρα. Εφιάλτες, για μένα συμαίνει πως το υποσυνείδητο είναι γεμάτο με τραυματικές εμπειρίες από τη ζωή μας, από θύμησες γεγονότων που καταγράφηκαν ανεξίτηλα στη σκέψη μας και δη για γεγονότα που θεωρούμε πως μας στιγμάτισαν ή μας πλήγωσαν, ακόμα κι από το απώτερο παρελθόν. Δεν τα ξεπεράσαμε και τα όνειρα που βλέπουμε έχουν εικόνες - συνδεσεις μ αυτά.
Αν φοβάσαι να βρεθείς σε έναν νοείται υγιή τόπο ή να συναναστραφείς ή να μιλήσεις δημόσια, σ όποιον ψυχολόγο κι αν πας η λύση - μέθοδος στην οποία θα καταλήξετε είναι η έκθεση σ αυτό που σε φοβίζει.
Ο πανικός κάποτε όταν καταλήγει σε πράξη αντίδρασης είναι για μένα κάτι το υγιές, διότι το άτομο εκτονώνεται, φτάνει να εκτονώνεται προς αυτά που το βλάψαν. Δεν μπορεί να τα κρατάει όλα μέσα του, θα αρρωστήσει.γιάννης
10-03-2025, 21:07 #7
Μήπως κάποιος από εσάς τυχαίνει να γνωρίζει έναν καλό ψυχίατρο (είτε άντρα είτε γυναίκα) στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Υμηττό; Ή και στην Δάφνη..
29-03-2025, 19:15 #8
Είχα τα ίδια κ χειρότερα....ξυπνάγα μέσα στην νύχτα με πρηξιμο κοιλια μπαλόνι τρόμος και πιεση κ αρρυθμιες
...έλεγα πάει μέχρι εδώ είμαι πεθαίνω.....έχω αδερφό γιατρό...μου λέει πάρε ζαναξ ...τα χλαπακωνα σαν τσίχλες...τίποτα....εκεί τα ίδια....ξεκίνησα αντικαταθλιπτικά σεροπραμ...με διορθώσανε σε 90 τοις εκατό....τώρα επιμένουν οι αρρυθμιες....προσπαθώ να κάνω πράγματα να περάσουν
...ειδομεν....παντός αν θες την άποψη μου πάρε αντικαταθλιπτικά...τα ζαναξ βοηθηανε για λίγες ώρες κ μετά τα ίδια....ελπίζω να βοηθησα
29-03-2025, 19:17 #9
Δεν θα κάνεις πολύ δουλειά....με γιατρό...θέλει πολύ χρόνο πολλά λεφτά και η βοήθεια θα είναι όχι όσο περιμένεις....στην ουσία σου μαθαινουν ν είσαι ψύχραιμη στις κρίσεις κ να λες θα περάσει δεν έχω τίποτα....κάτι κάνουν αλά όχι θαυματα