Τι κάνετε οι αρρωστοφοβικοι; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 68
    Senior Member
    Quote Originally Posted by φοβισμενη!!!! View Post
    Δουλεύω όλη μέρα... Ωστόσο το μυαλο βρίσκει χρόνο να σκεφτεί
    Πχ τρώω κ ζοριζομαι στην κατάποση... (=καρκίνος) κλπ κλπ
    Αν και δεν εχει διαγνωστει ΙΔΨ διαταραχή, αρα θεωρουμε πως δεν πάσχεις απο αυτην την διαταραχη, ειναι φανερο πως εχεις κολλησει με την ιδεα του καρκινου και της θανατοφοβίας, πραγμα απολυτα αναμενόμενο λογω του υψηλου επιπεδου στρες που σε ταλαιπωρεί.

Ναι αυτή είναι η βασική μου φοβία!

Senior Member
    Ειναι πολυ παιδεμα ολο αυτο. Σκετη ταλαιπωρια. Θυμαμαι οταν ξεκινησα να εχω εκδηλωσεις του αγχους που μ´ επιαναν ταχυκαρδιες, δύσπνοιες κλπ, και νομιζα ¨ωχ παθαινω εμφραγμα¨, και φυσικα η σκεψη αυτη επιδεινωνε ακομα περισσοτερο τις εκδηλωσεις του αγχους. Παρακολουθουσα συνεχως πως αντιδρα ο οργανισμος μου, ¨ωχ γιατι εχω αυξημενους παλμους τωρα¨, ¨αμαν γιατι μ´ επιασε ζαλαδα¨, ¨αμαν γιατι εκλασα¨ καρδια! Φαυλος κυκλος, τρελη ψυχολογικη κουραση.
    Ολα τα ψυχοσωματικα λυθηκαν με το που μου εξηγησε ο σρίνκ πως επιδρα το υπερμετρο αγχος στο σωμα, παραλληλα παντα με αγωγη για την καταθλιψη. Ησυχασα.
    Στην περιπτωση σου βλεπω πως ειναι πολυ επιμονο το αγχος μαλλον.

Είναι δυστυχώς, από παιδί ήμουν έτσι, απλώς τα τελευταία 2 χρόνια ξύπνησαν όλα φαίνεται!
    Τελοσπαντων, ο καθένας τον αγώνα του
    Προσπαθω πολύ η αλήθεια είναι, κάνω ότι μπορώ
    Εδω είχα βρει ένα μέρος να μιλάω πιο άνετα
    Είναι κ τα βιώματα του καθενος που ξυπνάνε διάφορα
    Ξερω πόσο κακό κάνει το άγχος κ στο σώμα κ στην ψυχή κ φτου κ απ την αρχή! Ο ψυχίατρος μου πέρα από ζαναξ δν έκρινε μέχρι τώρα ότι χρειάζομαι κάτι άλλο, ισως το κρίνει αυτή τη φορά
    Όσοι παλεύετε με αυτή την αρρώστια του μυαλού κ με όλες τις ασθένειες του μυαλού σας στέλνω μια αγκαλιά! Κ

Senior Member
    Σ´ ευχαριστουμε πολυ για την αγκαλια! : D
    Σου ευχομαι να το ξεπερασεις και να εισαι γερή και υγιης!

Δεν ξέρω αν το ξεπεράσω ποτε
    Ηρεμία θα ήθελα να βρω ξανά να έχω ανεμελιά
    ❤️

Senior Member
    Ο ψυχίατρος μου πέρα από ζαναξ δν έκρινε μέχρι τώρα ότι χρειάζομαι κάτι άλλο, ισως το κρίνει αυτή τη φορά
    Το ζαναξ επειδη ειναι καταλληλο μονο για βραχυπροθεσμη χρηση, δεν αποτελει μονιμη λυση.

Ευτυχώς με παρακολουθεί κάποιος, ότι χρειαστώ έξτρα θα το κρίνει υποθέτω! Ευχαριστώ

Senior Member
    Αυτή είναι πραγματικά η ερώτηση μου
    Η αρρωστοφοβια περνάει;;;;
    Έχω πάθει εμμονή
    Αύριο πάλι θα πάω σε ωρλ μέχρι να ρθει το ραντεβού μου για γαστρεντερολογο...
    Με λυπάμαι πολύ που είμαι έτσι, απ τη μία η συνείδηση μιυ κ η λογική μου, μου λένε ότι δν έχω κάτι σοβαρό και μετά ξεφύτρωνε η φοβία τόσο τεράστια μέσα μου κ τα συμπτώματα διογκώνονται τόσο μα τόσο πολύ που είμαι βέβαιη ότι έχω κάτι κακό κ θα πεθάνω... Ότι είναι ήδη μη αναστρέψιμο
    Όσοι " πάσχετε" απ αυτό, τι κάνετε; ξοδεύετε λεφτά σε γιατρούς;;;; μεγάλη αρρώστια στο μυαλό αυτό το θέμα!!
    Καλημέρα. Έχω περάσει από τη φάση της "αρρωστοφοβιας" και την έχω ξεπεράσει. Όχι εύκολα, με πολλή δουλειά με τον εαυτό μου και με βοήθεια ψυχολόγου. Αυτό που με βοήθησε ήταν το γεγονός ότι έβαζα τα γεγονότα κάτω.. Ειναι δυνατόν να έχω συνέχεια κάτι? Συνήθως ο φόβος αυτός εμφανίζεται μετά από κάτι που μας στρεσαρε, οπότε είμαστε πιο ευάλωτοι και το μυαλό κάνει πάρτυ. Άρχισε να μιλάς στον εαυτό σου, να τον ηρεμείς. Κάθε φορά που φοβάσαι να σκέφτεσαι τι έγινε πριν (πριν ώρες, μέρες) το οποίο με έριξε και τώρα είμαι τόσο ευάλωτη? Να ασχοληθείς με αυτό, να αναλύσεις αυτό..
    Συμβαίνει γενικά κάτι στη ζωή σου που σε στεναχωρεί? Σε αγχώνει? Δεν σου αρέσει?

Φαινομενικά όχι
    Όλα στη ζωή μου θα έλεγε κανείς ότι είναι μια χαρά
    Οικονομικά θέματα έχω όπως όλοι
    Κατά τ άλλα ήρθα σε ωρλ να μ δει ξανά μπας κ γλιτώσω τον γαστρεντερολογο

Πήγα κ μου βρήκε ένα οίδημα κ μου έδωσε αντιισταμινικα
    Είτε από αλλεργία είπε είναι είτε από φαρυγγολαρυγγικικη παλλινδρομηση

Junior Member
    Σε καταλαβαινω απολυτα! Αυτη η αισθηση αβεβαιοτητας που σε πιανει οταν εχεις ενα συμπτωμα κ το μυαλο σου ηδη αρχιζει να ετοιμαζει το αντε τωρα να τρεχω σε χειρουργεια,ακτινες,θεραπε ιες κτλπ. Ενω ουσιαστικα δεν εχεις παει καν σε γιατρο αλλα εισαι σιγουρη πως αυτα θα ακουσεις και τελικα οταν πας δεν ειναι τιποτα σοβαρο οποτε νιωθεις καλυτερα για καποιο διαστημα μεχρι κατι καινουριο να σου κολησει στο μυαλο κ ξανα απο την αρχη,ειναι πραγματικα τοσο κουραστικο που μεσα στην μερα νιωθεις σαν να εσκαβες κυριολεκτικα!!! Επισης οταν σταματησεις να νιωθεις πως κατι σοβαρο εχεις νομιζεις οτι ειρωνευεσαι την ολη φαση κ οτι θα την πατησεις ακομα πιο σιγουρα ενω οταν ανησυχεις συνεχεια οπως κάθε φορα τοτε σιγουρα δε θα ειναι τιποτα (αυτο το νιώθω εγω). Ευχομαι να ηρεμησουμε ολοι οσοι ταλαιπωρουμαστε ειλικρινα παιδια, σας στελνω τα φιλια μου.

Σα να το έγραψα εγώ Θάνο ,όλο
    Εγώ υπάρχουν κ φορές που α,φισβητω την διάγνωση ,όπως τώρα πχ μου φάνηκε πολύ εύκολο να είναι απλώς κάτι που θα περάσει με αντιισταμινικά
    Θα περάσει άραγε αυτή η φάση η θα ζω έτσι για πάντα; ;
    Εν τω μεταξύ η συνείδηση μου κ ο εγκέφαλος μου αναγνωρίζει την παράνοια ...

3η μέρα που παίρνω τα χάπια αλλά βελτίωση δν βλέπω.
    . Επομένως είναι κάτι άλλο;
    Δείτε τώρα το παράλογο του μυαλου μου
    Ο άνθρωπος είδε μέχρι την κορυφή του οισοφάγου κ μ είπε ότι αν ήταν απ το στομάχι θα είχε κ εκει κάποιες αλλοιώσεις
    Δν ακούγεται πολύ σωστό κ λογικό;;;
    Ε στο δικό μου μυαλό όχι
    Βρίσκεται πιο κάτω η "βλάβη" κ αντανακλά επάνω στο λαιμό
    Έφαγα ένα κομμάτι κέικ κ δν κατεβαίνει.. Κόλλησε

Junior Member
    Δεν εχεις τπτ ειλικρινα αν ειχες κατι σοβαρο τοσο καιρο τωρα δε θα μιλουσαμε,οτι ακριβως περιγραφεις τα εχω κ εγω αφου οποτε παω στο γιατρο μου λεει ολα καλα και με το που παω σπιτι αρχιζω να σκεφτομαι σιγουρα κατι δεν ειδε, φαντασου τωρα εγω εχω σχεδον 3 μηνες που καθε 5 λεπτα εχω την αναγκη να παρω κ μια βαθεια ανασα,φυσικα αν δε δωσω σημασια δε το νιωθω κ τοσο πολυ, αμεσως καταλαβαινεις το μυαλο μου πηγε σε καρκινο πνευμονα επειδη ειμαι 37 και καπνιζω απι τα 21 περιπου 10 τσιγαρα τη μερα, φανταζομαι αν ειχα κατι σοβαρο σε 3 μηνες θα με ειχε στειλει στον αλλο κοσμο και παρολο που το καταλαβαινω οτι ειναι παραλογο μου δημιουργειται αυτη η σκεψη.

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast