Ταινίες αυτοβελτίωσης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 80
    Senior Member

Ταινίες αυτοβελτίωσης

Καλησπέρα, έχετε να προτείνετε κάποια ταινία αυτοβελτίωσης, αυτογνωσίας κτλ με νόημα, που σας έφτιαξαν τη διάθεση ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Marylou25 View Post
    Καλησπέρα, έχετε να προτείνετε κάποια ταινία αυτοβελτίωσης, αυτογνωσίας κτλ με νόημα, που σας έφτιαξαν τη διάθεση ?
    1. The Pursuit of Happyness (2006)

Μια συγκινητική, αληθινή ιστορία για την επιμονή και την προσπάθεια, με τον Will Smith στον ρόλο ενός πατέρα που παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον.

2. Peaceful Warrior (2006)

Μια ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που διδάσκει τη σημασία της παρουσίας στη στιγμή και της εσωτερικής γαλήνης, μέσα από τη σχέση ενός νεαρού αθλητή με τον μυστηριώδη μέντορά του.

3. The Secret: Dare to Dream (2020)

Εμπνευσμένη από το διάσημο βιβλίο The Secret, αυτή η ταινία επικεντρώνεται στη δύναμη της θετικής σκέψης και της ευγνωμοσύνης.

4. Yes Man (2008)

Μια πιο ανάλαφρη και διασκεδαστική επιλογή, που δείχνει πώς το να είσαι ανοιχτός στις ευκαιρίες μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου.

5. Eat Pray Love (2010)

Ακολουθεί την πορεία μιας γυναίκας που ψάχνει την ευτυχία μέσα από ταξίδια, αυτοανακάλυψη και αλλαγές στη ζωή της.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    1. The Pursuit of Happyness (2006)

Μια συγκινητική, αληθινή ιστορία για την επιμονή και την προσπάθεια, με τον Will Smith στον ρόλο ενός πατέρα που παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον.

2. Peaceful Warrior (2006)

Μια ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που διδάσκει τη σημασία της παρουσίας στη στιγμή και της εσωτερικής γαλήνης, μέσα από τη σχέση ενός νεαρού αθλητή με τον μυστηριώδη μέντορά του.

3. The Secret: Dare to Dream (2020)

Εμπνευσμένη από το διάσημο βιβλίο The Secret, αυτή η ταινία επικεντρώνεται στη δύναμη της θετικής σκέψης και της ευγνωμοσύνης.

4. Yes Man (2008)

Μια πιο ανάλαφρη και διασκεδαστική επιλογή, που δείχνει πώς το να είσαι ανοιχτός στις ευκαιρίες μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου.

5. Eat Pray Love (2010)

Ακολουθεί την πορεία μιας γυναίκας που ψάχνει την ευτυχία μέσα από ταξίδια, αυτοανακάλυψη και αλλαγές στη ζωή της.

Τα έχω δει όλα εκτός από το peaceful warrior, σ ευχαριστώ πολύ :-)

Senior Member
    Ναι, αυτή η ταινία https://www.imdb.com/title/tt4560008/ είναι πολύ όμορφη κι ενθαρρυντική, μ' έκανε να νιώσω καλύτερα όταν την είδα
    Δεν λέω περισσότερα για να μην κάνω spoiler...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Ναι, αυτή η ταινία https://www.imdb.com/title/tt4560008/ είναι πολύ όμορφη κι ενθαρρυντική, μ' έκανε να νιώσω καλύτερα όταν την είδα
    Δεν λέω περισσότερα για να μην κάνω spoiler...
    Σ ευχαριστώ:-) μπορείς να μου πεις το ονομ α της ταινίας γιατί δεν μου ανοίγει το λινκ ?

Senior Member
    Σ ευχαριστώ:-) μπορείς να μου πεις το ονομ α της ταινίας γιατί δεν μου ανοίγει το λινκ ?
    Φυσικά... Λέγεται "This beautiful fantastic" και στα ελληνικά "Ο φανταστικός κόσμος της Μπέλα"...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Δε μου αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες, αλλά έχω δει τις εξής καλές: she-devil, Forrest Gump, death becomes her, Seven pounds. Από ελληνικές το μια ζωή την έχουμε με τον Δημήτρη Χορν.
    Δεν έχουν όλες κεντρικό θέμα την αυτοβελτίωση, αλλά προκύπτει στην πλοκή.

Senior Member
    δεν κατάλαβα ακριβώς το θεμα. θα πω το Nyad,με την Τζόντι Φόστερ. το the specials με τον Βίνσεντ Κασέλ, η Αμελί -φυσικά-, το Stand by me, αυτά.

Senior Member
    από ταινίες και βιβλία αυτό βελτίωσης δεν νομίζω να γίνεται δουλειά.
    Τώρα άμα θες να σου φτιάξουν την διάθεση δες κωμωδίες.
    Όπως american pie, scary movie και τέτοια.

Senior Member
    ταινία αυτοβελτίωσης, αυτογνωσίας κτλ. με νόημα, που σας έφτιαξαν τη διάθεση;

Οnce Upon a time in the West. Μια ταινια γεμάτη νόημα...

Senior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ :-)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Player View Post
    από ταινίες και βιβλία αυτό βελτίωσης δεν νομίζω να γίνεται δουλειά.
    Τώρα άμα θες να σου φτιάξουν την διάθεση δες κωμωδίες.
    Όπως american pie, scary movie και τέτοια.

Σίγουρα ένα βιβλίο ή μια ταινία δεν μπορεί να σε αλλάξει. Αλλά παίρνεις κάποια μηνύματα, όλο και κάτι έχει να σου δώσει. Οπότε αν είσαι σε φάση που ψάχνεσαι γιατί όχι και μια καλή ταινία.

Senior Member
    Requiem for a dream

Είναι μια ταινία που σου δείχνει ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις, μπορείς να σκεφτείς χίλιους τρόπους μέχρι να το πάρεις και από τον πόθο σου φτάνεις έως και να καταστρέψεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Σημαίνει ότι όλα τα μπορούμε.

Senior Member
    Την έχω τη ταινία 2 φορές, αλλα δεν είναι ταινία αυτοβελτίωσης ή ταινια που θα σε κανει να αισθανθείς καλύτερα. Η ταινία δείχνει πώς μια εξάρτηση μπορεί να καταστρέψει εσένα και τους γύρω σου. Το να λες ότι αποκόμισες από τη ταινία το " όλα μπορούμε να τα κάνουμε " πως σου ήρθε ??

Senior Member
    Γιατί αυτή η ταινία σου δείχνει πώς ο μεγαλύτερος πόθος σου σε κάνει να σκέφτεσαι χίλιους τρόπους για να τον πετύχεις έως να φτάνεις στο έσχατο σημείο του εξευτελισμού.
    Αυτό σημαίνει ότι αν κάτι το αγαπάς πολύ, τότε θα κάνεις τα πάντα για να το φτάσεις, τότε θα σκέφτεις ό,τι μπορεί να σκεφτεί ο νους σου για να το πετύχεις κι αυτό σημαίνει αυτοβελτίωση.
    Σημαίνει ότι αν φτάσεις στο έσχατο σημείο της ανάγκης του "θέλω" τότε θα σκεφτείς ό,τι περνάει από το μυαλό σου, θα παρακάμψεις κάθε ιερό και όσιο ώστε να γίνει ή να πάρεις αυτό που θες.

Αν θέλεις δηλαδή να φτάσεις να γίνεις ο πιο ήρεμος άνθρωπος, θα παρακάμψεις μέχρι και το θάνατο του παιδιού σου ώστε να ζήσεις "το όνειρο" σου. Την γαλήνη. Πχ

Αυτό λέει αυτή η ταινία.

Page 1 of 6 123 ... LastLast