Results 1 to 15 of 35
Thread: Δεν ξέρω τι έχω!
-
16-03-2025, 17:10 #1
Δεν ξέρω τι έχω!
Σήμερα πήγα με το παιδί μου εκκλησία. Μπήκε στο ιερό κ εγώ κάθησα σχετικά μπροστά. Σε λίγα λεπτά άρχισε μια ζάλη, μια αδυναμία, μια ταχυπαλμία. Ένιωθα να σκάω. Βγήκα έξω, πήρα λίγο αέρα κ έπειτα ανέβηκα στον πάνω όροφο που δεν είχε ιδιαίτερο κόσμο. Ήμουν καλύτερα αλλά όχι εντελώς. Δεν ξέρω τι ήταν αυτό. Κρίση πανικού; Άγχους; Απλά ζάλη; Μάτι(κατά τη μάνα μου);
Είμαι 43 κ έχω συνεχώς στο μυαλό μου μήπως με γυροφέρνει η εμμηνόπαυση. Δεν έχω μέχρι στιγμής κάτι που να μου το επιβεβαιώνει αλλά αρκετό καιρό τώρα ο ύπνος είναι ανήσυχος, όπως κ πολλές ημέρες, αδυναμία κ κόπωση δίχως λόγο ιδιαίτερο, σκέψεις πολλές. Πέρυσι τέτοιο καιρό είχα κάνει εξετάσεις κ είχα αναιμία. Πήρα αγωγή κ κάπως συνήλθα. Αύριο θα πάω να κάνω ξανά. Δεν εξηγείται τέτοιο πραγμα. Ταχυπαλμία αλλά όχι πάνω από 100, αίσθημα παλμών μέσα στη νύχτα κ όταν ξαπλώνω που με διαλύει, αδυναμία.
Στον καρδιολόγο πήγα πριν 6 μήνες. Επι λέξη μου είπε: ανεβαίνεις Όλυμπο.
Δεν ξέρω τι έχω. Πραγματικά ανησυχώ κ ταλαιπωρούμαι.
- 16-03-2025, 18:00 #2
Έγινε κάτι έντονο πριν πας εκκλησία? Μηπως όταν είσαι ανάμεσα σε κόσμο νιωθεις περίεργα? Δεν σου αρέσει?
Έχω ακούσει ότι υπάρχει μια εξέταση που σου δειχνει πότε περίπου θα κοπεί η περιοδος.
Αυτό τώρα είναι φυσιολογικό? Που ξέρω αυτο το πράγμα :p?
Σε παρακολουθεί κάποιος ψυχολόγος? Α ναι, ζήτησε του να σου δείξει ασκήσεις για να ηρεμεις.
16-03-2025, 18:08 #3
Σηκώθηκα απότομα σήμερα, μα ήμουν καλά πριν πάω. Στην τελευταια εξέταση που ούτε 6 μήνες δεν έχει, ήμουν μια χαρά. Κανένα σημάδι επερχόμενης εμμηνόπαυσης. Να έπεσε ή να ανέβηκε η πίεση; Δεν ξέρω, δεν έχω καν πιεσόμετρο. Ψυχοθεραπεία ναι, κάνω 4 χρόνια, αλλά το σημερινό με έπιασε στον ύπνο. Δεν έβρισκα τίποτα να πω στον εαυτό μου αλλά δεν ετρεξα μακρυα. Κάτι είναι κ αυτό. Βγήκα έξω κ ξαναμπήκα.
Δεν ξέρω. Ίσως φταίει που περιμένω να αδιαθετήσω; Σε 8 μέρες βέβαια, όχι αύριο. Να έπεσε πάλι ο σίδηρος; Ένιωθα τον αυχένα μου να με ζορίζει. Να τον κουνάω κ να με ζαλίζει, να με καίει.
16-03-2025, 18:15 #4
Ακόμη και αυτό που έκανες, να βγεις έξω και να επιστρέψεις είναι κάτι. Μην το υποτιμάς. Και οι ανάσες βοηθάνε.. Σου έχει δείξει ο ψυχολόγος?
Γιατί σου μπήκε η ιδέα της εμμηνόπαυσης? Άκουσες κάτι? Θες να κάνεις κι άλλο παιδί και φοβάσαι ότι δεν θα προλάβεις?
Όλα αυτά που περιγράφεις μπορεί να είναι σημάδια ότι πιέστηκες με κάτι σήμερα ή χθες. Προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι τόσο πολύ, μην το αφήσεις να εδραιώσει μέσα στο κεφάλι σου. Έγινε, τελείωσε. Πας παρακάτω. Αν το σκέφτεσαι θα αλλάξει?
16-03-2025, 18:23 #5
Έχεις δίκιο! Σε όλα, μα φοβάμαι. Μήπως είναι κάτι κακό. Συνδεσα την εκκλησια με αυτό κ τωρα δεν θελω να ξανακουσω. Κ δεν το θέλω αυτό. Πως θα ξαναπαω; Όλη μέρα σημερα ειμαι με ενα οξυμετρο στο χερι. Ανεβαινουν οι παλμοι ταραζομαι. Κατεβαίνουν ηρεμω. Νιωθω φοβο! Προσπαθω να απαλλαγω απο το αγχος υγειας που έχω κ τα πηγαινα πολύ καλά κ κοιτα τωρα!!
16-03-2025, 18:30 #6
Πέταξε το οξυμετρο από το παράθυρο. Περιμένεις να έχεις ξεκάθαρη εικόνα ενώ είσαι αγχωμενη? Βγες έξω, περπάτησε, πιες ένα καφέ να χαλαρώσεις.
Δηλαδή όταν τα πηγαίνουμε καλά και γίνει μια στραβή, αυτόματα χαλάει όλη η δουλειά που κάναμε? Σκέψου ότι ανεβαίνει ένα βουνό και έχεις στόχο τη κορυφή. Πέφτεις κάτω αλλά είσαι στο ίδιο σημείο. Τι γίνεται? Σηκώνεσαι και προχωράς. Τα έχω ζήσει και σου λέω ότι όσο το σκέφτεσαι το αφήνεις να κάνει ρίζες μέσα στο κεφάλι σου. Αυτά τα θέματα τα κάνουμε delete την ίδια ώρα που γίνονται.
16-03-2025, 18:46 #7
Και πάλι έχεις δίκιο! Λυτρωτικά τα λόγια σου!! Τι γίνεται όμως τις δύσκολες ώρες; Τότε που η καρδιά χτυπάει σαν τρελή κ λες πως ήρθε το τέλος;;
16-03-2025, 18:53 #8
Και αν φοβηθείς δεν θα έρθει το τέλος, ε αν ειναι να έρθει?
16-03-2025, 19:09 #9
Διαπιστώνω πόσο θέλω όλα να τα ελέγχω. Κ όσο προσπαθώ τόσο δεν μπορώ και είναι τόσο φυσιολογικό αυτό. Η καρδιά πάντα θα χτυπάει όσο είμαστε ζωντανοί, το μυαλό πάντα θα φέρνει την καταστροφή κ εμείς δεν θα ζούμε μέχρι να έρθει το τέλος. Αυτα σκεφτόμουν όσο διάβαζα τον δικό μου πανικό κ τη δική σου λογική απάντηση.
Βάλσαμο τα λόγια σου!!! Σε ευχαριστώ!
17-03-2025, 00:41 #10
17-03-2025, 06:52 #11
Σε ψυχολόγο
17-03-2025, 11:33 #12
17-03-2025, 17:04 #13
Επισκέφτηκα ψυχίατρο πριν περίπου 10 μέρες. Μου είπε πως πρεπει να επαναξιολογήσω τον σίδηρο, τον αιματοκρίτη κ τον θυροειδή μου και πως αν εγώ θέλω θα μπορούσε να μου χορηγήσει ένα ήπιο ηρεμιστικό για τις δύσκολες καταστάσεις. Μου ειπε πως η ψυχοθεραπεία είναι θεραπευτική και μπορεί να προκαλέσει σωματικές ενοχλήσεις καθώς μεταμορφώνεσαι εσωτερικά, αλλάζεις, φεύγεις απο το οικείο σου οπότε νιώθεις την αλλαγή σαν κάτι ενοχλητικό. Θεωρώ πως κάθε γιατρός επιβάλλεται να σου δώσει μια διαγνωση, αλλιως γιατι να πας; Ο συγκεκριμένος που πήγα μου είπε αυτό ακριβώς. Δεν θα δώσει κάτι για θεραπεία αλλά για χαλάρωση. Την δουλειά την κάνουμε εμείς κ όταν πάμε κόντρα στις συνήθειες μας το μέσα μας συγκλονίζεται. Ειδικά στις στιγμές ηρεμίας.
17-03-2025, 17:25 #14
Eνιωσες ζάλη, αδυναμία, ταχυπαλμία και ένιωσες να σκας... Θυμίζει κρίση πανικού αλλά για να σιγουρευτείς, αν σου συμβει το ίδιο, ενω βρισκεσαι σε αυτοκινητο, ασανσερ ή άλλον κλειστό χώρο οπως ειναι ενας ναός, τοτε το πιο πιθανο σεναριο ειναι η κλειστοφοβική κρίση πανικού. Αληθεια ο ψυχιατρος τι σου ειπε για το περιστατικο; Που το αποδίδει; Το κατέταξε ως κρίση πανικού ή κάτι άλλο;
17-03-2025, 18:13 #15
Έγινε χθες κ δεν τον πήρα τηλέφωνο ούτε την ψυχολόγο μου. Δεν έχω παρουσιάσει όμως παρόμοιες καταστάσεις σε ασανσέρ ή αεροπλάνο που το φοβάμαι κιόλας. Να είναι που φεύγω ταξίδι την Παρασκευή άραγε κ θα είναι με αεροπλάνο;;;;