EFFEXOR 75 ΔΙΑΚΟΠΗ- ΑΥΠΝΙΑ sos
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Junior Member

EFFEXOR 75 ΔΙΑΚΟΠΗ- ΑΥΠΝΙΑ sos

Hello guys ! Τη γνώμη σας κ τα φώτα σας γιατί δεν πάω καλά !
    Έπαιρνα εφεξορ 75 απ το 2021 και το σταμάτησα σχετικά απότομα 20/1/2025 λόγω εγκυμοσύνης . Δε το θέλε ο γυναικολόγος μ αλλά ούτε ο ψυχίατρος είπε ότι κάνει να παίρνω .
    Στην αρχή δυσκολεύτηκα με τα brain zaps (σαν ηλεκτροσόκ στο κεφάλι αλλά μετά από 5-6 μέρες τελείωσαν ) αλλά εδώ σε θέλω ξαφνικά εκεί που θα πάω να κοιμηθώ το βράδυ , θα ξυπνήσω 1-2 ώρες και αυτό ήταν το μάτι γαρίδα , το σώμα μου σε ένταση , να έχω νευρικότητα , να μη μπορώ να κοιμηθώ . Αυτό συμβαίνει τις τελευταίες δύο βδομάδες . (Ξέχασα να πω πως η κύηση σταμάτησε λόγω παλίνδρομης , οπότε δεν οφείλεται η αϋπνία εκεί στην εγκυμοσύνη) . Προχθές άυπνη 25 ώρες να δουλεύω πρωί να με χουν πιάσει τα κλάμματα διότι σκέφτομαι ότι κάτι έχω , ξαφνικά δε κοιμάμαι κ με αγχώνει ακόμα περισσότερο .
    Ρε παιδιά όλα αυτά είναι απ το εφεξορ ;
    Θα επανέλθει ο οργανισμός μου ; Έχω αρχίσει κ φοβάμαι κ σκέφτομαι αρνητικά αγχώδη ! Μη μ πείτε να μιλήσω με γιατρό , φυσικά έχω κλείσει ραντεβού απλά είναι σε 5 μέρες δεν είχε νωρίτερα ….
    Θέλω τη βοήθεια σας !!!

Junior Member
    Να σημειώσω πως ουδέποτε είχα θέμα με τον ύπνο ! Δεν πήγαινα ποτέ βέβαια από τις 00:00! Αλλά πάντα κοιμόμουν 2:30-3:00 ! Και μετά ξεραινόμουν κ τα μεσημέρια ! Τώρα τίποτα ! Προχθές πήρα μισό ζαναξ γιατί με είχε πιάσει ένταση , ούτε με αυτό χαλάρωσα .
    Κ το θέμα είναι πως αν προσπαθήσω να κοιμηθώ μετά τις 6 το πρωί θα κοιμηθώ σερί έως μια δυο μεσημέρι ! Το βράδυ ΤΙΠΟΤΑ! Ξεκίνησα πιλάτες μπας κ κουράζομαι , εργάζομαι ξυπνάω πρωί . Το βράδυ τίποτα . Παιδιά φοβάμαι . Και καταστροφολογω . :-(

Senior Member
    Για την αϋπνία μπορεις να δοκιμασεις μελατονινη-βαλεριανα-βιταμινες κτλ. εφοσον επιτρεπεται.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Thessalonian View Post
    Για την αϋπνία μπορεις να δοκιμασεις μελατονινη-βαλεριανα-βιταμινες κτλ. εφοσον επιτρεπεται.
    Θεωρείς πως είναι λογικό η αϋπνία ; Μετά από όλα αυτά που διάβασες ; Θα επανέλθω ;

Senior Member
    Απ' ότι περιγράφεις φαίνεται πως το άγχος επέστρεψε με τη διακοπή του φαρμάκου και εκδηλώνεται τη νύχτα με αϋπνία και υπερδιέγερση. Φαντάζομαι θα παίζει και το ρόλο της η διακοπή της κύησης, σαν επιπλέον παράγοντας στεναχώριας/άγχους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by joans94@ View Post
    Θεωρείς πως είναι λογικό η αϋπνία ; Μετά από όλα αυτά που διάβασες ; Θα επανέλθω ;
    Η αυπνια ειναι αναμενόμενη, ναι. Ρωτα τους γιατρους αν τυχον επιπτρεπεται η μελατονινη ή οτι επιτρεπεται για τον υπνο.

Καλησπέρα!
    Εγώ το έκοψα μετα απο αρκετφα χρόνια,πολύ σταδιακα βέβαια και μου έβγαλε τα συμπτώματα αποσυρσης για καμιά βδομάδα (ενοχλητικό πονοκέφαλο,νευρικότητα,δυσ φορία, προβλήματα με τν υπνο κ εφιαλτες ) Μετά συνήλθα σχετικά. Ακόμα βέβαια είμαι υπό έλεγχο κι ας έχει περάσει κάποιο διάστημα. Κάθε οργανισμός οκ αντιδρά διαφορετικά σκέψου.
    Πάντως το στερητικό αποσυρσης κρατάει 5 με 15 μερες αντε και 2 μήνες το πολύ ..σύμφωνα με τον γιατρό μου.
    Εσύ βέβαια επειδή διανύεις κ μια περίοδο στεναχώρια ίσως δν είναι από τ φάρμακο. Αλλά κ η απότομη διακοπη ήταν λάθος νομίζω.