LADOSE πρώτη μέρα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28

LADOSE πρώτη μέρα

Καλησπέρα παιδιά. Μετά από περίπου 2 χρόνια που το σκέφτομαι και το πιλατευω ξεκίνησα τα φάρμακα πρώτη φορά. Παίρνω ladose τον 20mg . Ένιωσα εχθές απίστευτη υπερενταση από την αρχή που το πήρα δεν ξέρω αν ήταν και λόγω του ότι είχα άγχος. Αλλά το χειρότερο ήταν το βράδυ. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ με τίποτα οπότε εφόσον μου το είχε πει και ο γιατρός πήρα ζαναξ Τον 0.25 στι 5 το πρωί και κατάφερα να κοιμηθώ 6.30 . Και αυτό μέχρι τις 12.00 που ξύπνησα για να πιω του χάπι το ladose. Το έχει πάθει πότε κάποιος αυτό με την υπερενταση ; Γενικά θεωρώ ότι ήταν και λίγο στο μυαλό μου αλλά έφταιγε σίγουρα και το χάπι.

Senior Member
    Στην αρχή τα αντικαταθλιπτικα αυξάνουν το άγχος, μπορεί να προκαλέσουν αϋπνία, ανησυχία κτλ . Είναι παρενέργειες που τις βιώνουν οι περισσότεροι στην αρχή της αγωγής και εξασθενούν μετά από ένα μήνα περίπου . Αν επιμεινουν σημαίνει ότι δεν μας ταιριάζει η ουσία και ο γιατρός το αλλάζει συνήθως.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lunar View Post
    Καλησπέρα παιδιά. Μετά από περίπου 2 χρόνια που το σκέφτομαι και το πιλατευω ξεκίνησα τα φάρμακα πρώτη φορά. Παίρνω ladose τον 20mg . Ένιωσα εχθές απίστευτη υπερενταση από την αρχή που το πήρα δεν ξέρω αν ήταν και λόγω του ότι είχα άγχος. Αλλά το χειρότερο ήταν το βράδυ. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ με τίποτα οπότε εφόσον μου το είχε πει και ο γιατρός πήρα ζαναξ Τον 0.25 στι 5 το πρωί και κατάφερα να κοιμηθώ 6.30 . Και αυτό μέχρι τις 12.00 που ξύπνησα για να πιω του χάπι το ladose. Το έχει πάθει πότε κάποιος αυτό με την υπερενταση ; Γενικά θεωρώ ότι ήταν και λίγο στο μυαλό μου αλλά έφταιγε σίγουρα και το χάπι.
    Το 'χα πάθει με το πρώτο αντικαταθλιπτικό που είχα πάρει, μου τίναξε τα πέταλα, το άλλαξα σύντομα γιατί δεν μου είχε κάτσει καθόλου. Να ξέρεις πάντως οτι γενικά με όλα τα αντικαταθλιπτικά στην αρχή υπάρχει μια αντίδραση του οργανισμού μέχρι να δουλέψει το φάρμακο. Κάνεις λίγο υπομονή και στις 3-4 εβδομάδες θα αρχίσει να εκδηλώνει τη θεραπευτική δράση το φάρμακο.

Junior Member
    Quote Originally Posted by ninja View Post
    Το 'χα πάθει με το πρώτο αντικαταθλιπτικό που είχα πάρει, μου τίναξε τα πέταλα, το άλλαξα σύντομα γιατί δεν μου είχε κάτσει καθόλου. Να ξέρεις πάντως οτι γενικά με όλα τα αντικαταθλιπτικά στην αρχή υπάρχει μια αντίδραση του οργανισμού μέχρι να δουλέψει το φάρμακο. Κάνεις λίγο υπομονή και στις 3-4 εβδομάδες θα αρχίσει να εκδηλώνει τη θεραπευτική δράση το φάρμακο.

Guys δείτε λίγο το θέμα με το εφεξορ .
    Αναμένω μια απάντηση για ένα μπουστ κ ηρεμία :-(

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Γενικά δεν ένιωθα όμως άγχος δηλαδή σαν όλες τις μέρες και δεν είχα τα συνηθισμένα ψυχοσωματικα μου . Οπότε ένιωσα λες και έκανε καλό. Αλλά η αϋπνία με τσάκισε. Θα πάρω τον γιατρό τηλέφωνο το απόγευμα να μου πει και εκείνος μια γνώμη. Γενικά κοιμάμαι και εγώ αργά αλλά σίγουρα ευθύνεται και το χάπι. Ελπίζω να μην συνεχιστεί θα κουτουλαω από την νυστα . Κοιμήθηκα συνολικά 5 ώρες. Ευτυχώς δεν δουλεύω αυτό τον καιρό γι αυτό επέλεξα να τα αρχίσω. Για να δούμε ρε παιδιά μακάρι μα λειτουργήσει και να βρω πάλι τον εαυτό μου . Φοβόμουν απίστευτα να τα πάρω αλλά τώρα που το ξεκίνησα ελπίζω να πάνε όλα καλά!!

Καλημέρα Joans δεν έχω μεγάλη εμπειρία με χάπια γενικά οπότε δεν το ξέρω το εφεξορ . Αλλά θεωρώ ότι οποιαδήποτε ανησυχία και να έχεις για όλα τα προβλήματα υπάρχει μια λύση. Σκέψου το από αυτή την πλευρά. Πάρε τηλέφωνο τον γιατρό σου και εξέφρασε όσες ανησυχίες έχεις. Είναι η δουλειά του να μας βοηθάνε. Επομένως κάνε αυτή την πολύ απλή κίνηση και ότι σου πει να το εφαρμόσεις!! Όλα θα πάνε καλά!!!

Junior Member
    Το χω κόψει απ τις 20/1/2025 λόγω κύησης . Εν τέλη η κύηση δεν προχώρησε . Έγινε απόξεση . Κ τις δύο τελευταίες βδομάδες έχω αϋπνία δε μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ το σκέφτομαι συνέχεια . Είμαι πλ αγχωμένη

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lunar View Post
    Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Γενικά δεν ένιωθα όμως άγχος δηλαδή σαν όλες τις μέρες και δεν είχα τα συνηθισμένα ψυχοσωματικα μου . Οπότε ένιωσα λες και έκανε καλό. Αλλά η αϋπνία με τσάκισε. Θα πάρω τον γιατρό τηλέφωνο το απόγευμα να μου πει και εκείνος μια γνώμη. Γενικά κοιμάμαι και εγώ αργά αλλά σίγουρα ευθύνεται και το χάπι. Ελπίζω να μην συνεχιστεί θα κουτουλαω από την νυστα . Κοιμήθηκα συνολικά 5 ώρες. Ευτυχώς δεν δουλεύω αυτό τον καιρό γι αυτό επέλεξα να τα αρχίσω. Για να δούμε ρε παιδιά μακάρι μα λειτουργήσει και να βρω πάλι τον εαυτό μου . Φοβόμουν απίστευτα να τα πάρω αλλά τώρα που το ξεκίνησα ελπίζω να πάνε όλα καλά!!
    Σου έγραψε και ζάναξ είπες; Ρώτα τον μήπως να τρως το ζαναξ πριν κοιμηθείς, για λίγο διάστημα στην αρχή τουλάχιστον ώστε να διώχνει την υπερδιέγερση και μέχρι να λειτουργήσει φουλ το αντικαταθλιπτικό.

Σου έγραψε και ζάναξ είπες; Ρώτα τον μήπως να τρως το ζαναξ πριν κοιμηθείς, για λίγο διάστημα στην αρχή τουλάχιστον ώστε να διώχνει την υπερδιέγερση και μέχρι να λειτουργήσει φουλ το αντικαταθλιπτικό.
    Ναι ναι μου έγραψε και ζαναξ και πήρα εχθές το βράδυ πολύ αργά όταν είδα ότι δεν πήγαινε άλλο ένα τον 0.25 πολύ μικρή δόση απλά επειδή εγώ δεν είχα ξαναπάρει τέτοια χάπια πρέπει να έπιασε. Τώρα θα δούμε! Δεν θέλω να παίρνω και πολύ το ζαναξ φοβάμαι φοβάμαι εξάρτηθω με τόσα που διαβάζω αλλά νταξει ελπίζω ότι θα είμαι λογική σε αυτό ναι θα φτιάξει το θέμα του ύπνου!! Εσύ έχεις πάρει ποτέ χάπια;

Senior Member
    Ναι, είμαι σε αγωγή εδώ και 10 χρόνια περίπου, παίρνω βενλαφαξίνη και μιρταζαπίνη (εφεξόρ και ντεπρεράμ). Τρώω και κάνα ζάναξ πολύ αραιά άμα έχω καμιά ζόρικη μέρα. Ή αντί για ζάναξ λίγο τσιπουρο.

Senior Member
    Ναι, είμαι σε αγωγή εδώ και 10 χρόνια περίπου, παίρνω βενλαφαξίνη και μιρταζαπίνη (εφεξόρ και ντεπρεράμ). Τρώω και κάνα ζάναξ πολύ αραιά άμα έχω καμιά ζόρικη μέρα. Ή αντί για ζάναξ λίγο τσιπουρο.
    Το ντεπρεραμ για ποιο νοσημα το παιρνεις;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Thessalonian View Post
    Το ντεπρεραμ για ποιο νοσημα το παιρνεις;
    Κυριως για την αυπνία και δευτερευοντως επικουρικα για την καταθλιψη.

Senior Member
    Κυριως για την αυπνία και δευτερευοντως επικουρικα για την καταθλιψη.
    Το ντεπρεραμ πάντως να ξέρεις ότι χρησιμοποιείται κυρίως για υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια, πρόληψη εμφραγμάτων και εγκεφαλικών αλλά και για νεφρική προστασία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    Το ντεπρεραμ πάντως να ξέρεις ότι χρησιμοποιείται κυρίως για υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια, πρόληψη εμφραγμάτων και εγκεφαλικών αλλά και για νεφρική προστασία.
    Χμμ, ενδιαφερον, δεν ειχα διαβασει ποτε για τη δραση αυτη που περιγραφεις!

¨ Το “DEPRERAM” είναι ένα εμπορικό σκεύασμα για τη φαρμακευτική ουσία μιρταζαπίνη, το οποίο είναι ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο . Ταξινομείται ως τετρακυκλικό αντικαταθλιπτικό και χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής. Λειτουργεί αυξάνοντας τα επίπεδα ορισμένων νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, όπως η σεροτονίνη και η νορεπινεφρίνη, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Εκτός από την κατάθλιψη, μπορεί επίσης να συνταγογραφείται για άλλες καταστάσεις, όπως οι αγχώδεις διαταραχές και οι διαταραχές του ύπνου.¨

Senior Member
    Χμμ, ενδιαφερον, δεν ειχα διαβασει ποτε για τη δραση αυτη που περιγραφεις!

¨ Το “DEPRERAM” είναι ένα εμπορικό σκεύασμα για τη φαρμακευτική ουσία μιρταζαπίνη, το οποίο είναι ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο . Ταξινομείται ως τετρακυκλικό αντικαταθλιπτικό και χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής. Λειτουργεί αυξάνοντας τα επίπεδα ορισμένων νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, όπως η σεροτονίνη και η νορεπινεφρίνη, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Εκτός από την κατάθλιψη, μπορεί επίσης να συνταγογραφείται για άλλες καταστάσεις, όπως οι αγχώδεις διαταραχές και οι διαταραχές του ύπνου.¨
    Επειδή έχω μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης και ρώτησα αν το εν λόγω φάρμακο χρησιμοποιείται για αϋπνία και κατάθλιψη μου απάντησε:
    «Όχι, το Ντεπρεράμ (DepreRam) δεν χρησιμοποιείται για αϋπνία ή κατάθλιψη. Είναι αντιυπερτασικό φάρμακο που περιέχει ραμιπρίλη και χορηγείται κυρίως για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και την προστασία της καρδιάς και των νεφρών.

Για την κατάθλιψη και την αϋπνία, χρησιμοποιούνται συνήθως αντικαταθλιπτικά (π.χ. SSRIs, SNRIs, τρικυκλικά) ή υπναγωγά φάρμακα ανάλογα με την περίπτωση. Αν ψάχνεις κάτι σχετικό, ίσως να ήταν καλό να μιλήσεις με γιατρό για την κατάλληλη αγωγή!»

Page 1 of 2 12 LastLast