Φόβος για κάτι σοβαρό
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
    Junior Member

Φόβος για κάτι σοβαρό

Εχω ένα αίσθημα βάρους πάνω αριστερά στην κοιλιά. Σαν να πιέζει κάτι εκεί. Δεν είναι συνεχόμενο αλλά έρχεται και φεύγει. Δεν έχει να κάνει με την κατανάλωση φαγούρας απ ότι έχω καταλάβει. Το νιώθω σαν να κινείται κάτι σε εκείνη την περιοχή. Ξεκίνησε πριν δυο βδομαδες. Επίσης τελευταία παρατηρώ το χρώμα των κοπρανων είναι κίτρινο ή ανοιχτό κίτρινο. Εχω ανησυχήσει απίστευτα πολύ. Οτι κάτι κακό συμβαίνει με το πάγκρεας ή τη χολή ή δεν ξέρω και εγώ τι. Δεν έχω αλλά προβλήματα υγείας απ όσο ξέρω. Ούτε είμαι υπέρβαρη. Κοντεύω να τρελαθώ. Φοβάμαι να πάω στο γιατρό. Ούτε και έχω ασφάλεια

Senior Member
    Quote Originally Posted by antonia1 View Post
    Εχω ένα αίσθημα βάρους πάνω αριστερά στην κοιλιά. Σαν να πιέζει κάτι εκεί. Δεν είναι συνεχόμενο αλλά έρχεται και φεύγει. Δεν έχει να κάνει με την κατανάλωση φαγούρας απ ότι έχω καταλάβει. Το νιώθω σαν να κινείται κάτι σε εκείνη την περιοχή. Ξεκίνησε πριν δυο βδομαδες. Επίσης τελευταία παρατηρώ το χρώμα των κοπρανων είναι κίτρινο ή ανοιχτό κίτρινο. Εχω ανησυχήσει απίστευτα πολύ. Οτι κάτι κακό συμβαίνει με το πάγκρεας ή τη χολή ή δεν ξέρω και εγώ τι. Δεν έχω αλλά προβλήματα υγείας απ όσο ξέρω. Ούτε είμαι υπέρβαρη. Κοντεύω να τρελαθώ. Φοβάμαι να πάω στο γιατρό. Ούτε και έχω ασφάλεια
    Το ότι το χρώμα των κοπράνων έχει γίνει ανοιχτόχρωμο ή κίτρινο θα μπορούσε να σχετίζεται με θέματα του πεπτικού, της χολής ή του ήπατος, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι σοβαρό. Μπορεί να οφείλεται στη διατροφή, σε κάποια ήπια δυσλειτουργία της χολής ή ακόμα και σε κάποιο παροδικό πρόβλημα απορρόφησης λιπών.

Το αίσθημα βάρους στην πάνω αριστερή κοιλιακή χώρα θα μπορούσε να σχετίζεται με το στομάχι, το έντερο, ακόμα και το διάφραγμα ή τους μυς της περιοχής. Κάποιες φορές, αέρια στο έντερο ή ακόμα και το σπλήνα (που βρίσκεται εκεί) μπορούν να δημιουργούν αυτό το αίσθημα.

Ξέρω ότι φοβάσαι να πας σε γιατρό, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να πάρεις πραγματικές απαντήσεις και να ηρεμήσεις. Δεν σημαίνει ότι έχεις κάτι σοβαρό—οι πιθανότητες είναι υπέρ του ότι πρόκειται για κάτι αντιμετωπίσιμο. Αν το οικονομικό είναι ζήτημα, ίσως μπορείς να επισκεφθείς ένα δημόσιο νοσοκομείο ή ένα κέντρο υγείας. Ακόμα και μια βασική εξέταση αίματος ή υπερηχογράφημα κοιλίας θα μπορούσε να σε καθησυχάσει ή να σου δείξει αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται προσοχή.

Το σημαντικότερο είναι να μην αφήσεις τον φόβο να σε παραλύσει. Έχεις ήδη ανησυχήσει πολύ, οπότε ίσως είναι καλύτερα να πάρεις δράση, παρά να κάθεσαι σε αυτή την αβεβαιότητα.

Junior Member
    Δεν θέλω να πάω στο γιατρό. Τρέμω και μόνο στην ιδέα. Εχω τρομερό άγχος και έχω πειστεί ότι είναι κάτι σοβαρό. Καθώς αν ήταν κάτι απλό τότε δν θα διαρκούσε τόσες μέρες. Επίσης το παθαίνω πρώτη φορά.. αν ήταν κάτι σχετικά απλό λογικά θα το είχα ξαναπαθει και στο παρελθόν.

Senior Member
    Δεν θέλω να πάω στο γιατρό. Τρέμω και μόνο στην ιδέα. Εχω τρομερό άγχος και έχω πειστεί ότι είναι κάτι σοβαρό. Καθώς αν ήταν κάτι απλό τότε δν θα διαρκούσε τόσες μέρες. Επίσης το παθαίνω πρώτη φορά.. αν ήταν κάτι σχετικά απλό λογικά θα το είχα ξαναπαθει και στο παρελθόν.
    Ειναι φαυλος κυκλος... Αν δεν πας σε παθολογο γιατρο ή καλυτερα σε γαστρεντερολόγο, ενδεχεται να επιδεινωθει το προβλημα. Ισως και οχι... Θα το ρισκάρεις; Για ποιο λόγο;
    Το οτι φοβασαι να πας στον γιατρό ειναι αποτελεσμα μη αντιμετώπισης της φοβίας σου. Άρα πρεπει να παρεις βοηθεια και απο ψυχιατρο.

Junior Member
    Δεν ξέρω .. γενικά έχω αντιμετωπίσει και άλλα τέτοια προβλήματα υγείας» τα οποία πίστευα ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό και μέχρι να το πάρω απόφαση να Τ εξετάσω περνούσαν χρόνια. Τελικά όταν έκανα τις εξετάσεις δεν είχα τίποτα. Ισως και τώρα να είναι μια απ αυτές τις περιπτώσεις σκέφτομαι κατά βάθος. Και να μην πάω καθόλου στο γιατρό. Απ την άλλη τα συμπτώματα υπάρχουν

Senior Member
    Αν είσαι αγχώδης χαρακτήρας πολύ πιθανόν να σου εκδηλώθηκε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
    Είχα κίτρινα κόπρανα μερικές φορές, πολτωδη, έπειτα μου εκδηλώθηκαν τα τυπικά συμπτώματα του συνδρόμου.
    Πάνε σε έναν γαστρεντερολογο για αρχή...

Junior Member
    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
    Ναι είμαι πολύ αγχώδης !!! Δεν ξέρω. Δεν έχω πόνους στην κοιλιά. Παρά μόνο κάτι σαν βάρος πάνω δεξιά στη κοιλιά.

Senior Member
    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
    Ναι είμαι πολύ αγχώδης !!! Δεν ξέρω. Δεν έχω πόνους στην κοιλιά. Παρά μόνο κάτι σαν βάρος πάνω δεξιά στη κοιλιά.
    Αριστερά η δεξιά έχεις το βάρος τελικά;
    Τρως βρώμη;πορτοκάλια;
    Έχεις άγχος γενικά στην ζωή σου;
    Πιστεύω ένα απλό τσεκ απ' θες δεν θα έχεις τίποτα.
    Αλλά πρέπει να πας σε ειδικό να σιγουρευτείς.

Junior Member
    Συγνώμη. Αριστερά. Αριστερά πάνω .. έχω πολύ άγχος. Άγχος για όλα. Οχι βρώμη δε τρώω ιδιαίτερα. Πορτοκάλια ναι που και που .. γιατί ;

Senior Member
    Για το κίτρινο που έγραψες.
    Όπως και να έχει μην φοβάσαι δεν θα έχεις κάτι, απλά πήγαινε να σιγουρευτείς.
    Τα ίδια περνούσα και εγώ με την αρρωστιφοβια.

Junior Member
    Συνεχίζεται το κίτρινο χρώμα. Ωστόσο αλλά συμπτώματα δεν έχω πέρα από το βάρος αριστερά πάνω και ώρες ώρες το νιώθω σαν να κινείται κάτι σε εκείνο το σημείο. Διαβάζω για φλεγμονώδη νόσο του εντέρου ή προβλήματα με το πάγκρεας και τη χολή. Ίσως έχει να κάνει με αυτά. Κοντεύω να τρελαθώ..

Senior Member
    Για αρχή μην διαβάζεις πράγματα στο ίντερνετ.
    Και εγώ την ίδια μαλακια έκανα, διάβαζα διαγνώσεις από το ίντερνετ.
    Σε παρακολουθεί και κάποιος ψυχίατρος;ψυχολόγος;
    Η διατροφή σου είναι καλή;

Junior Member
    Οχι δεν με παρακολουθεί ούτε ψυχολόγος ούτε ψυχίατρος.. η διατροφή μου είναι καλή. Δηλαδή όσο μπορώ προσέχω. Τώρα νηστεύω κιόλας δν ξέρω αν θα μπορούσε να έχει να κάνει με αυτό.

Senior Member
    Οχι δεν με παρακολουθεί ούτε ψυχολόγος ούτε ψυχίατρος.. η διατροφή μου είναι καλή. Δηλαδή όσο μπορώ προσέχω. Τώρα νηστεύω κιόλας δν ξέρω αν θα μπορούσε να έχει να κάνει με αυτό.
    Πρέπει να πας σε έναν ειδικό Αντωνία.
    Μην φοβάσαι δεν είναι θα κάτι σοβαρό , αλλα μπορεί π.χ να σου πει να σταματήσεις την νηστεία η να είναι από το άγχος.

Junior Member
    Σήμερα είχα πολύ άσχημη γεύση στο στόμα. Και γενικά απώλεια όρεξης. Δεν ξέρω αν αυτά μπορεί να οφείλονται όλα στο άγχος. Πέρα από το ότι είμαι αγχώδης. Το τελευταίο διάστημα μου έχουν συμβεί διάφορα και ψυχολογικά είμαι πολύ χάλια. Πέρασα μεγάλη στενοχώρια. Ξέρω ότι πρέπει να πάω στο γιατρό .. ο φόβος δν με αφήνει.

Page 1 of 2 12 LastLast