Αφηρημάδα;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

Αφηρημάδα;

Έχει τύχει σε κάποιον να νιωθει μερικές φορές μια αφηρημάδα να το πω , αποσύνδεση να το πω; Ουσιαστικά χάνεται η εστίαση , και κρατάει λίγα δευτερόλεπτα. Το ελέγχω προσπαθώντας να εστιασω με την όραση μου αν δεν το κανω συνεχίζει μεχρι να εστιασω καπου τελικά.
    Το νιώθω τελευταία που υπάρχει αυξημένο άγχος και κόπωση από την εργασία.
    Το είχα και παλιότερα όταν είχα άγχος.
    Επίσης το βιωνω σχεδόν πάντα καθώς οδηγαω μόνος

Senior Member
    Απόσυρση λέγεται, σύμπτωμα της κατάθλιψης.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Iwsif95 View Post
    Έχει τύχει σε κάποιον να νιωθει μερικές φορές μια αφηρημάδα να το πω , αποσύνδεση να το πω; Ουσιαστικά χάνεται η εστίαση , και κρατάει λίγα δευτερόλεπτα. Το ελέγχω προσπαθώντας να εστιασω με την όραση μου αν δεν το κανω συνεχίζει μεχρι να εστιασω καπου τελικά.
    Ή ΔΕΠΥ ή αποπροσωποιήση/αποπραγματοποιήση.

Senior Member
    Δεν το παθαίνω καθημερινά .
    Επίσης πως εξηγείται να το παθαίνω μόνο όταν οδηγω μόνος μου και να νιώθω ότι μπορώ να το κοντρολάρω όταν μου συμβεί

Senior Member
    Δεν το παθαίνω καθημερινά .
    Επίσης πως εξηγείται να το παθαίνω μόνο όταν οδηγω μόνος μου και να νιώθω ότι μπορώ να το κοντρολάρω όταν μου συμβεί
    Ισως είσαι πιο χαλαρός εκείνη την ώρα και βγαίνει η κούραση και το αγχος? Όταν οδηγαμε συνήθως σκεφτόμαστε διαφορά.
    Το μόνο πράγμα που μου έτυχε όταν δεν ημουν καλα, είναι να οδηγω μηχανικά.

Σε παρακολουθεί κάποιος ψυχίατρος? Ψυχολόγος?

Senior Member
    Ναι ακριβως οπως εσυ! Την ωρα της οδήγησης! Ειναι λίγο περίεργο διοτι καποιες φορες νιωθω να μην μπορω να εστιασω οταν το φαναρι ειναι κοκκινο. Όταν κινείται το αυτοκίνητο ειμαι πιο καλα.

Senior Member
    Ρώτησα κάνα δυο άτομα δικά μου και μου είπαν ότι όλοι οι άνθρωποι το παθαίνουν.
    Εσείς έχετε κάποια διαταραχή άγχους/ κατάθλιψη;

Senior Member
    Ρώτησα κάνα δυο άτομα δικά μου και μου είπαν ότι όλοι οι άνθρωποι το παθαίνουν.
    Εσείς έχετε κάποια διαταραχή άγχους/ κατάθλιψη;
    Ναι έχω κατάθλιψη και ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη και παιρνω αγωγη.

Senior Member
    Και πως πάει με την αγωγή, είστε καλά τώρα ;

Junior Member
    Πριν καταφύγουμε σε διαγνώσεις π.χ. αποπροσωποιήση / αποπραγματοποιήση ή ακόμη χειρότερα σε προτροπή φαρμακευτικής αγωγής, από ΕΝΑ μήνυμα κάποιου μόνο, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι αυτά που περιγράφετε θα μπορούσαν επίσης να είναι συμπτώματα έλλειψης ή/και διαταραχής ύπνου, βιταμινών, άγχους, κόπωσης ή συνδυασμού τους ή ακόμα να βάλουμε την ταμπέλα «στιγμιαίας απώλειας συγκέντρωσης» αντί της «αποπραγμάτωσης». Δεν υπάρχει λόγος να βάζουμε ανώνυμα βαρύγδουπες ταμπέλες ή να χρησιμοποιούμε σφυρί για να καρφώσουμε πινέζες, εκτός από αντιδεοντολογικό είναι και επικίνδυνο.

Senior Member
    Συμφωνώ Γιώργο

Senior Member
    Σου εχει τυχει ποτέ, ενω περπατάς, να σκεφτεσαι κάτι έντονα σε σημειο που ενώ δεν μιλας με τον εαυτο σου φωναχτά, να νιωθεις οτι σε κοιτουν επειδη πιθανον να φαινεται στο προσωπο σου οτι βρισκεσαι αλλού νοητικά; Ρωταω γιατι πολλές φορές αυτη η αποσυνδεση που λες, οταν συμβαινει ενω περπαταει καποιος στο πεζοδρομιο, μπορει να δινει στους περαστικους την εντυπωση οτι εισαι αλλου, δηλαδη ισως η εκφραση του προσωπου να προδιδει μια τετοια αποσυνδεση απο το περιβαλλον λογω εντονων σκέψεων.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Thessalonian View Post
    Σου εχει τυχει ποτέ, ενω περπατάς, να σκεφτεσαι κάτι έντονα σε σημειο που ενώ δεν μιλας με τον εαυτο σου φωναχτά, να νιωθεις οτι σε κοιτουν επειδη πιθανον να φαινεται στο προσωπο σου οτι βρισκεσαι αλλού νοητικά; Ρωταω γιατι πολλές φορές αυτη η αποσυνδεση που λες, οταν συμβαινει ενω περπαταει καποιος στο πεζοδρομιο, μπορει να δινει στους περαστικους την εντυπωση οτι εισαι αλλου, δηλαδη ισως η εκφραση του προσωπου να προδιδει μια τετοια αποσυνδεση απο το περιβαλλον λογω εντονων σκέψεων.
    Όταν κάποιος «βουτάει στη σκέψη του, δηλαδή ονειροπολεί, στοχάζεται βαθιά, ή συγκεντρώνεται εσωτερικά, μπορεί προσωρινά να αποσπαστεί από τα εξωτερικά ερεθίσματα. Αυτό δεν είναι παθολογικό και συμβαίνει σε όλους σε διαφορετικό βαθμό. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να ειπωθεί ότι «χάνει την επαφή με την εξωτερική πραγματικότητα» σε έναν ήπιο, προσωρινό βαθμό. Σε ορισμένες ψυχικές διαταραχές, όπως η σχιζοφρένεια ή κάποιες μορφές βαριάς κατάθλιψης, το «βύθισμα» στις εσωτερικές σκέψεις μπορεί να είναι τόσο έντονο που να προκαλεί σοβαρή απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, φτάνοντας μέχρι παραληρηματικές ή ψευδαισθητικές εμπειρίες. Εξακολουθητικά δεν πρόκειται (απαραίτητα) για αποσύνδεση ή αποπραγματοποίηση και τέτοιοι όροι απαιτούν προσοχή και την αντίστοιχη υπευθυνότητα όταν χρησιμοποιούνται.

Senior Member
    Ναι πιο καλά. Υπάρχουν φορες ομως ακομη που το παθαίνω.

Senior Member
    Είναι αποτελεσμα κάποιας διαταραχής άγχους ή κατάθλιψης;