Effexor 75 και εγκυμοσύνη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
    Junior Member

Effexor 75 και εγκυμοσύνη

Καλησπέρα παιδιά. Νέα μανούλα εδώ , 1 μήνα που κυοφορώ .
    Ο γυναικολόγος μου δε το θέλει το εφεξορ 75. Να σας ενημερώσω πως το παίρνω περίπου 3 έτη. Όταν ξεχνούσα 1 φορά να το πάρω την επόμενη μέρα μου έκανε τα στερητικά στο κεφάλι ! Και από τι διαβάζω σε πολλούς το ίδιο ! Το θέμα είναι τώρα , που μετά από καιρό μίλησα με τον ψυχίατρο , μου πε για 7 μέρες να το παίρνω μέρα παρά μέρα και μετά οριστικό στοπ . Σήμερα πχ που δεν το χω πάρει χθες , ξύπνησα με το κεφάλι μούδιασμα σαν ηλεκτρικά vibes κλπ.
    Θέλω να ρωτήσω , αν μετά από 3 έτη , το κόψω σε 7 μέρες απλά μέρα παρά μέρα , για πόσο διάστημα θα έχω αυτά τα ηλεκτρο vibes στο κεφάλι ;
    Ή κάποια που να πέρασε εγκυμοσύνη τι έκανε με το εφεξορ κλπ .
    Θα χαρώ να μου απαντήσετε !

Senior Member
    Quote Originally Posted by joans94@ View Post
    Καλησπέρα παιδιά. Νέα μανούλα εδώ , 1 μήνα που κυοφορώ .
    Ο γυναικολόγος μου δε το θέλει το εφεξορ 75. Να σας ενημερώσω πως το παίρνω περίπου 3 έτη. Όταν ξεχνούσα 1 φορά να το πάρω την επόμενη μέρα μου έκανε τα στερητικά στο κεφάλι ! Και από τι διαβάζω σε πολλούς το ίδιο ! Το θέμα είναι τώρα , που μετά από καιρό μίλησα με τον ψυχίατρο , μου πε για 7 μέρες να το παίρνω μέρα παρά μέρα και μετά οριστικό στοπ . Σήμερα πχ που δεν το χω πάρει χθες , ξύπνησα με το κεφάλι μούδιασμα σαν ηλεκτρικά vibes κλπ.
    Θέλω να ρωτήσω , αν μετά από 3 έτη , το κόψω σε 7 μέρες απλά μέρα παρά μέρα , για πόσο διάστημα θα έχω αυτά τα ηλεκτρο vibes στο κεφάλι ;
    Ή κάποια που να πέρασε εγκυμοσύνη τι έκανε με το εφεξορ κλπ .
    Θα χαρώ να μου απαντήσετε !
    Καλημέρα .εγώ προσπαθώ να μείνω έγκυος κ έπαιρνα το εφεξορ.ουτε ο δικός μου ψυχίατρος το θέλει σε περίπτωση που μείνω κ μου το άλλαξε στο ζολοφτ.βεβαια εμένα μου είπε ότι για το πρώτο τρίμηνο καλύτερα να μην παίρνω τίποτα,αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό με την αγχωδης κατάθλιψη.δε θα πάρεις τίποτα σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ?τι σου είπε ο γιατρός?παλιότερα που είχα κόψει ξανά το εφεξορ είχα κι εγώ έτσι κ μουδιάσματα στα πόδια.θα υποχωρήσουν μην ανησυχείς.ευχομαι να είσαι ήρεμη κ χαρούμενη σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Junior Member
    Αχ γλυκούλα μου με το καλό και εσύ ! Να αποκτήσεις το πρώτο σου νινακι άμεσα σου εύχομαι .
    Ο γυναικολόγος μου αλλά κ ο ψυχίατρος δεν θέλουν τίποτα στην εγκυμοσύνη , ούτε το πρώτο τρίμηνο ούτε γενικά. Οπότε τώρα είμαι στη διαδικασία να κόψω τελείως το εφεξορ . Εμένα μου το χε δώσει γιατί είχα έντονο άγχος κ φοβίες ειδικά στη δεύτερη καραντίνα το άγχος μου είχε φτάσει 90% .
    Τώρα θα το παλέψω χωρίς. Αν τα βρω σκούρα θα ξεκινήσω πάλι ψυχοθεραπεία για τη περίοδο της εγκυμοσύνης. Αλλά δε το σκέφτομαι .
    Μπορούμε και χωρίς αυτά είμαστε δυνατές <3

Senior Member
    Αχ γλυκούλα μου με το καλό και εσύ ! Να αποκτήσεις το πρώτο σου νινακι άμεσα σου εύχομαι .
    Ο γυναικολόγος μου αλλά κ ο ψυχίατρος δεν θέλουν τίποτα στην εγκυμοσύνη , ούτε το πρώτο τρίμηνο ούτε γενικά. Οπότε τώρα είμαι στη διαδικασία να κόψω τελείως το εφεξορ . Εμένα μου το χε δώσει γιατί είχα έντονο άγχος κ φοβίες ειδικά στη δεύτερη καραντίνα το άγχος μου είχε φτάσει 90% .
    Τώρα θα το παλέψω χωρίς. Αν τα βρω σκούρα θα ξεκινήσω πάλι ψυχοθεραπεία για τη περίοδο της εγκυμοσύνης. Αλλά δε το σκέφτομαι .
    Σ ευχαριστώ πάρα πολύ.θα τα καταφέρεις είμαι σίγουρη.κι εμένα ο ψυχίατρος της ίδιας άποψης είναι.μακαρι να έρθει ένα μωράκι και ελπίζω να τα καταφέρω κι εγώ χωρίς αγωγή γιατί εμένα η διάγνωση είναι αγχωδης κατάθλιψη.να απολαύσεις κάθε στιγμή αυτής της υπέροχης 9μηνης περιόδου.ολα θα πάνε τέλεια.

Senior Member
    Καλημέρα ! Είμαι και εγώ έγκυος 13 βδομαδων. Εχω και εγώ αγχώδη διαταραχή. Εγώ εκανα αγωγή με λαντοζ αλλά την είχα κόψει ένα χρόνο πριν μείνω έγκυος και πήγαινα μια χαρά. Η εγκυμοσύνη όμως με έχει κάνει να έχω πάλι πολύ άγχος και να παλεύω κάθε μέρα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sofaki View Post
    Καλημέρα ! Είμαι και εγώ έγκυος 13 βδομαδων. Εχω και εγώ αγχώδη διαταραχή. Εγώ εκανα αγωγή με λαντοζ αλλά την είχα κόψει ένα χρόνο πριν μείνω έγκυος και πήγαινα μια χαρά. Η εγκυμοσύνη όμως με έχει κάνει να έχω πάλι πολύ άγχος και να παλεύω κάθε μέρα.
    Κορίτσι μου συγχαρητήρια και με το καλό να κρατήσεις το παιδάκι σου αγκαλιά.κανε υπομονή όσο μπορείς κ να σκέφτεσαι ότι όλα θα πάνε καλά.το φαντάζομαι με τις ορμόνες δεν είναι ότι καλύτερο.εγω κάνω θεραπεία με χάπια κ έχω πάθει αλαλα.μακαρι να τα καταφέρω να μείνω έγκυος.

Junior Member
    Μα είναι φυσιολογικό να έχουμε άγχος. Και εγώ έχω. Αλλά προσπαθώ ξέρεις να μη το σκέφτομαι . Για το μωρό περισσότερο. Προσπαθώ να βάζω τη λογική μπροστά όσο μπορώ. Αγχώδης διαταραχή και εγώ απ το 2018 !!!!
    Θα τα καταφέρουμε κορίτσια !!! ❤️ το αξίζουμε

Junior Member
    Εγώ έχω μια σάλπιγγα λόγω μιας εξωμήτριας κύησης που είχα και μου την είχε καταστρέψει κ έγινε αφαίρεση ! Κ σκέψου είχα πειστεί ότι δε θα μείνω ποτέ έγκυος . Και να που έμεινα! Μην τα παρατάς να σκέφτεσαι θετικά ! Και να ξέρεις όλα έρχονται στην ώρα τους. Ο θεός είναι μεγάλος. ❤️

Senior Member
    Αχ και εγώ το ίδιο δεν το πιστεύω ! Αφαίρεση σάλπιγγας το 23 και με είχε απογοητεύσει η γιατρός ότι δεν θα συλλάβω ξανά γιατί είμαι και 40. Αλλά να που έγινε.

Senior Member
    Καλημέρα.εγω είμαι 42 κ οι εξετάσεις δεν ήταν πολύ καλές.τωρα κάνω κάποιες ορμονοθεραπειες κ αν δεν τα καταφέρω μέχρι Μάρτιο ,θα πάω για εξωσωματικη.αυτες τις μέρες είμαι πολύ χάλια ,λίγο οι ορμόνες,η αλλαγή της αγωγής από εφεξορ σε ζολοφτ κ η αγχωδης κατάθλιψη με έχουν ρίξει στο κρεβάτι.δεν έχω όρεξη για τίποτα και κορίτσια μερικές φορές φοβάμαι να γίνω μανουλα.με πιάνει πανικός.

Senior Member
    Καλημέρα πως τα πας με τη διακοπή του εφεξορ?είμαι σίγουρη ότι όλα πάνε καλά αφού υπάρχει ένα μωράκι στην κοιλίτσα σου.εγω έτσι κι έτσι με την αλλαγή του φαρμάκου αλλά κάνω υπομονή μήπως η Παναγία μου χαρίσει κι εμένα ένα παιδάκι.

Junior Member
    Φίλη , τρίτη μέρα σήμερα χωρίς το εφεξορ. Έχει τη παρενέργεια στέρησης των νευρώνων , τα λεγόμενα brain zaps, και με ενοχλούν πάρα πολύ . Λένε ότι είναι έως κάποιες βδομάδες. Και μετά συνηθίζει ο εγκέφαλος χωρίς την ουσία. Αντε να περάσουν γιατί πραγματικά είναι πολύ ενοχλητικές . (Δεν πονάνε , απλά είναι σπαστικό απ το πρωί έως το βράδυ να νιώθεις αυτά τα ηλεκτροδονισματα στο κεφάλι κ στο σώμα) .
    Κάνε θετικές σκέψεις όσο μπορείς, και στη τελική αν δεν γίνει με φυσικό τρόπο , θα γίνει με εξωσωματική ! Δε χρειάζεται να στεναχωριέσαι . Ο Θεός είναι μεγάλος. ❤️

Junior Member
    Αχ και εγώ το ίδιο δεν το πιστεύω ! Αφαίρεση σάλπιγγας το 23 και με είχε απογοητεύσει η γιατρός ότι δεν θα συλλάβω ξανά γιατί είμαι και 40. Αλλά να που έγινε.
    Είδες ; Εγώ σου λέω ήμουν σίγουρη ! ???? ποτέ έλεγα παιδί δε πειράζει έχω ζωάκια θα μείνω μαυτα ! Και κοίτα που έτυχε.

Senior Member
    τρίτη μέρα σήμερα χωρίς το εφεξορ. Έχει τη παρενέργεια στέρησης των νευρώνων , τα λεγόμενα brain zaps, και με ενοχλούν πάρα πολύ . Λένε ότι είναι έως κάποιες βδομάδες. Και μετά συνηθίζει ο εγκέφαλος χωρίς την ουσία. Αντε να περάσουν γιατί πραγματικά είναι πολύ ενοχλητικές . (Δεν πονάνε , απλά είναι σπαστικό απ το πρωί έως το βράδυ να νιώθεις αυτά τα ηλεκτροδονισματα στο κεφάλι κ στο σώμα) .

Αυτα τα ηλεκτροσοκ ειναι το λιγοτερο.... Επειδη για 2 ή 3 χρονια στο παρελθον ειχα κοψει τα εφεξορ, το πραγματικο προβλημα δεν ειναι το "στερητικο" συνδρομο, αλλά το γεγονος οτι μετά απο λίγο καιρό, οι ορμονες του στρες επιστρεφουν δριμυτερες, οι κρισεις πανικου μπορει να αργησουν αλλά καποια στιγμη θα επιστρεψουν και αυτες, και ετσι το αγχος θα ριξει και παλι την ποιοτητα ζωης. Χώρια η αυπνια, η ταχυκαρδία και η υψηλη πιεση...

Επισης, μετα την γέννα, οταν εχουμε δυσθυμια, ή ακομα χειροτερα, μειζονα καταθλιψη, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να συμπεσει και η επιλοχεια καταθλιψη και να γινουν ακομα χειροτερα τα πραγματα. Φυσικα μια έγκυος θα παρει οδηγιες απο τον θεράποντα ψυχιατρο για το τι θα κανει μετά την γέννα.

Senior Member
    Καλημέρα.ευχομαι να προχωράει καλά η εγκυμοσύνη σας.εγω δυστυχώς κορίτσια με την αλλαγή του φαρμάκου και την ορμονοθεραπεια,περίοδος γιοκ.μιλησα με την γυναικολόγο κ μου έδωσε χάπια για να έρθει.το θέμα είναι ότι με όλα αυτά έχω πέσει πολύ ψυχολογικά και το άγχος κ η κατάθλιψη πάλι σε υψηλά επιπεδα.φοβαμαι ότι δεν θα τα καταφέρω και θα τα παρατήσω.κλαιω συνεχώς κ δεν βγαίνω πολύ από το σπίτι.

Page 1 of 2 12 LastLast