Results 16 to 30 of 99
Thread: Δεν "ανεβαίνω" ποτέ πια.
-
23-03-2025, 14:28 #16
Είσαι ένας άνθρωπος που χρειάζεται αγάπη και φροντίδα. Και όταν δεν έχουμε κάποιον να το κάνει, τότε το κάνουμε εμείς στον εαυτό μας. Τον αγκαλιαζουμε, τον φροντίζουμε, του μιλάμε όμορφα. Του δίνουμε όσα έχει ανάγκη.
Όταν μεγαλώνεις σε ένα περιβάλλον που ο ένας γονιός έχει τα θέματα του τα οποία "τραυματίζουν" το παιδί του τότε μεγαλώνοντας κουβαλάς μέσα στο κεφαλι σου όλο αυτό το μοτίβο που ανέπτυξες όσο ήσουν παιδί. Η μητέρα σου σε έκρινε άρα το κάνουν και οι άλλοι. Κάτι που τις περισσότερες φορές δεν ισχύει. Και ο λόγος που δεν μπορείς να το δεις είναι επειδή δεν στο έμαθαν, σου είναι άγνωστο. Και κάποιες φορές οι άνθρωποι δεν μας πλησιάζουν επειδή με τον τρόπο μας (άθελά μας) τους δείχνουμε ότι δεν θέλουμε, δεν μπορούμε να διαχειριστουμε την αποδοχή. Συνέχισε τις προσπάθειες σου. Να έχεις πάντα δίπλα σου ένα ψυχίατρο και ένα ψυχολόγο και θα έρθει η μέρα που θα πάρεις ανάσα. Χρειάζεται πείσμα και υπομονή.. Και αν κάποιες μέρες δεν είσαι τόσο δυνατή για να προχωρήσεις, κάνεις ένα διάλειμμα και μετά συνεχίζεις..
- 23-03-2025, 14:29 #17
Τώρα μιλάω με έναν ψυχίατρο από το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκα, μια φορά την εβδομάδα αλλά χειρότερα με κάνει, δεν έχει τι να μου πει και στη τελευταία συνεδρία αφού με έκανε χειρότερα, μου είπε να πάω και την επόμενη εβδομάδα να δει πώς θα είμαι. Σαν να μου είπε δε ξέρω, κάτσε πάλεψε μόνη σου, βρες μόνη σου τρόπο, εγώ δε ξέρω τι να σου πω. Εν τω μεταξύ, εγώ του έλεγα πόσο δυσκολεύομαι να ζήσω κάθε μέρα.
Ποιο το νόημα να πάω πάλι;
23-03-2025, 14:32 #18
Τίποτα δε θα αλλάξει. Ακούω τις ίδιες "αισιόδοξες ενθαρρυντικές" βλακείες τουλάχιστον μια δεκαετία πλέον. Δεν. Θα. Αλλάξει. Τίποτα.
Αν ήξερες τι έχω περάσει μόλις το 2025, θα καταλαβαινες πως και δυνατή ήμουν και την αποδοχή έψαξα και την δέχτηκα και θα έβλεπες πόσο ΧΑΛΙΑ πήγε.
23-03-2025, 14:49 #19
Οι καλυτερες συνεδριες στον ψυχ ητανε αυτες που εφευγα κι ενιωθα σα να με ειχαν γδαρει, σα δαρμενος. Γιατι εβγαινε υλικο απο μεσα που πονουσε, ερχοταν στην επιφανεια. Σαν εγχειρηση. Κι οταν το αρνητικο υλικο, που συσσωρευεται με τα χρονια, ερχεται στην επιφανεια τοτε μπορεις να το επεξεργαστεις και να το λυσεις. Μονος κανεις την θεραπεια, ο ψυχ συνηθως ακουει και δινει που και που μια κατευθυνση/ερμηνεια.
23-03-2025, 14:52 #20
Εγώ δεν έχω αντοχή να επιβιώσω μόνη μου από αυτή τη διαδικασία.
23-03-2025, 14:56 #21
Φαντάζομαι τη ζωή σαν ένα κεράκι που κρατάω κι έχει φλόγα.
Ε, η δική μου φλόγα είναι πολύ μικρή και όλο φυσάει γύρω. Η συνεδρία είναι πολύ δυνατός αέρας και είμαι πολύ κοντά στο να σβήσω.
Εδώ πάω να σβήσω χωρίς αέρα.
Θα σβήσω.
23-03-2025, 14:57 #22
Δεν θελεις να βελτιώσεις τη ζωη σου; Ειναι μαρτυριο να το περνας αυτο. Αναλαβε δραση. Θα δεις με αλλο ματι τη ζωη μετα.
23-03-2025, 14:59 #23
Αναμενόμενο. Δεν κατάλαβες τίποτα.
Ναι, κρίνε με, ενόσω δεν καταλαβαίνεις λέξη από όσα λέω.
23-03-2025, 14:59 #24
23-03-2025, 15:02 #25
ninja said:
23-03-2025 14:57
Δεν θελεις να βελτιώσεις τη ζωη σου
ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΊΣ ΑΥΤΉ ΤΗ ΜΛΚΙΑ σε άνθρωπο.
Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας που να θέλει να είμαστε καλά παρά από τον εαυτό μας. Είναι το πιο ηλίθιο και αναίσθητο πράγμα που μπορείς να πεις σε άνθρωπο που προσπαθεί και δεν βλέπει κανένα αποτέλεσμα.
Φυσικά, πρέπει να φταίει ότι "δε θέλουμε" ????
23-03-2025, 15:07 #26
Κοιταξε, γιατι μπερδευεσαι λιγο, εδω ειναι φορουμ υποστηριξης, οτι λεω, το λεω απο προσωπικη εμπειρια, κατι που βοηθησε εμενα θα το πω γιατι ισως, ΙΣΩΣ, βοηθησει καποιον αλλο.
Εσυ ξέρεις τι θελεις να ακουσεις; Αυτό: «λοιπον εχεις δικαιο, δεν προκειται να αλλαξει τιποτα, θα εισαι ετσι μια ζωη, δεν εχει νοημα τιποτα. Παρατα τα».
Ε μαλλον τοτε εισαι σε λαθος φορουμ.
Επισης ΔΕΝ ΣΕ ΚΡΙΝΩ. Αυτα
23-03-2025, 15:16 #27
Τα δικά μου σχόλια τα χαρακτήρισες "αισιόδοξες ενθαρρυντικές βλακειες" και το σχόλιο του ninja το είδες από αρνητική οπτική.. Και μετά λες πως κανένας δεν σε πλησιαζει, είσαι μόνη κτλ.
Αυτό είναι ένα θεμα που θα ήταν καλό να δουλέψεις. Να μπορείς να αναγνωρίζεις τη καλή πρόθεση του άλλου και να μην τα λαμβάνεις όλα σαν αρνητικη κριτική ή βλακειες.
Εμένα αυτές οι βλακειες με βοήθησαν να επιβιώσω. Επειδή κι εγω είχα μια μάνα να με κρίνει και να θεωρεί ότι το σώμα μου ήταν σάκος του μποξ για να ξεσπάει.
Εσύ θα βοηθήσεις τον εαυτό σου και μόνο εσύ. Και 50 άτομα να έρθουν εκεί να σου πουν έλα προχώρα, ε αν δεν θες να το κάνεις, δεν θα το κάνεις.
23-03-2025, 16:27 #28
Καλησπέρα και απο μένα, ελπίζω να νιώθεις έστω λίγο καλύτερα τώρα που τα έβγαλες απο μέσα σου.
Καποια στιγμή στην αρχή ανέφερες ότι έχεις σταματήσει τα φάρμακα, ο γιατρός σου το γνωρίζει ή έγινε με δικιά σου πρωτοβουλία ( ήρεμα ρωτάω) ? Γιατί η διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής γίνεται μόνο απο τον γιατρό και με συγκεκριμένο τρόπο, απ ότι ξέρω διακόπτεται σταδιακά, διαφορετικά θα έχει άσχημες επιπτώσεις στη διάθεση ( δεν είμαι γιατρός, λέω ότι γνωρίζω απο ιντερνετ και γνωστούς).
Με αυτα που διαβάζω ξέρεις τι καταλαβαίνω , ότι είσαι μια πολύ ΔΥΝΑΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, που έχεις περάσει αρκετά και το παλεύεις, ΜΗΝ το βάζεις κάτω, ΑΞΙΖΕΙΣ πολλα !! Απ΄αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι δεν είναι μια κατάσταση τωρινή, είναι κάτι που κρατάει καιρο και φοβάσαι οτι θα παραμείνει έτσι. Αυτο που σου έγραψε ο ninja δεν είναι οτι δεν θες να αλλάξει η κατάσταση, ίσως το εξέλαβες λάθος, αλλά ότι μόνο έσυ μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα, και η αλλαγή πρέπει να γίνει απο ΜΕΣΑ ΣΟΥ προς τα έξω. Οποια φαρμακευτική αγωγή και να ακολουθήσεις, και στον καλύτερο ψυχίατρο να πας, την αλλαγή εσύ θα την κάνεις. Wanderer προσπάθησε να αγαπήσεις τον εαυτό σου γι αυτό που είναι, αποδέξου τον εαυτό σου, αγάπησε πρώτα απ' όλα ΕΣΕΝΑ. Γράφεις αρκετές φορές οτι είσαι άσχημη, ποιος καθορίζει την ασχήμια και την ομορφιά ? Η εξωτερική ομορφιά ειναι υποκειμενική, η πραγματική ομορφιά βρίσκεται στη ψυχή μας. Αν πιστεύεις οτι είσαι μόνη και ότι δεν έχεις συνάψει σχέση γιατί είσαι ασχημη οπως λες ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ! Δεν ξέρω πως είσαι εμφανισιακά, αλλά όπως είχα γράψει και σε ένα αλλο thread μια γνωστή μου απο τη σχολή παντρεύτηκε πρόσφατα ένα καλό και εμφανίσημο παιδί..και είναι αρκετά υπέρβαρη, έχοντας μία πάθηση που φαίνεται στην εμφάνιση, έχοντας επίσης κωλοχαρακτηρα ΑΛΛΑ έχει ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ. Και είχε και άλλη σχέση πριν παντρευτεί. Είμαστε ότι πιστεύουμε για τον εαυτό μας. Είσαι 26 χρονών λες, έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου, κάνε πράγματα που ευχαριστούν εσένα, και μην περιμένεις τη προσοχή αγνώστων για να νιώσεις καλύτερα, γιατί έτσι μονο χειρότερα θα γίνεσαι. Θα νιώσεις καλύτερα μόνο όταν αποδεχτείς εσένα, και σου εγγυώμαι η ζωή είναι πολύ όμορφη και υπάρχουν αμέτρητα πράγματα ακόμα που δεν έχεις κάνει και ανθρώπους που δεν έχεις γνωρίσει, όλα αυτά είναι εδώ και σε περιμένουν
23-03-2025, 17:49 #29
Που είναι η δύναμη; Δεν με βοηθάνε σε τίποτα τα λόγια. Το πρόβλημα είναι οι καταστάσεις. Το να μου λέει κάποιος πως εγώ δεν θέλω να βελτιώσω την ίδια μου την ζωή, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσω. ΌΧΙ ΠΟΤΕ δεν νιώθω καλύτερα απλά επειδή τα είπα. ΠΆΝΤΑ είναι όλα χειρότερα. Τα λέω δεν τα λέω. Μια ζωή είναι όλα χειρότερα.
23-03-2025, 17:53 #30
Δεν έχει καμία σημασία ή διάφορα ένα εικονικό φόρουμ για εμένα πλέον. Είναι μερικά πίξελ, άδειες λέξεις, καμία πράξη, είναι ένα "πήγαινε κάντο μόνος" χωρίς καν να σου προτείνουν έναν τρόπο να το κάνεις! Για εμένα, θα είχε διαφορά ένας άνθρωπος να με προσεγγίσει στην πραγματικότητα ΌΧΙ ΣΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΙΞΕΛ υποκριτικά, δεν θέλω πίξελ που στις 17:52 γράφουν ένα σχόλιο που φαίνεται (φαινομενικά) καλό, αλλά ποτέ ξανά δεν σου μιλάνε (Τόσο είναι που νοιάζονται).
Για εμένα θα είχε διαφορά ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ μαζί με ΑΝΘΡΩΠΟ, ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΜΟΝΗ. ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΜΙΑ ΚΛΉΣΗ.
Τα ανώνυμα σχόλια που δεν προσφέρουν καμία υποστήριξη καμία, είναι ένα τίποτα.