Εκτακτες συστολες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Junior Member

Εκτακτες συστολες

Καλησπερα παιδια..ταλαιπωρουμαι εδω και 3 μηνες με εκτακτες συστολες..εχω κανει καρδιογραφημα και τριπλεξ τα οποια ηταν πολυ καλα και προσφατα εκανα και holter το οποιο δεν εδειξε κατι σημαντικο περα απο καποιες κοιλιακες συστολες που κατα το καρδιολογο ειναι ασημαντες και μου ειπε να μην ανησυχω καθολου..το μονο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι εαν καποιος απο εσας ειχε το ιδιο προβλημα και πως το ξεπερασε..και επισης ποσο καιρο του κρατησαν..ειμαι πολυ αγχωμενος το μυαλο μου ειναι συνεχεια εκει καθως τις εχω καθε μερα ..θα χαρω ιδιαιτερα αν καποιος μου απαντησει..

Junior Member
    Αν μπορεσει καποιος να μου απαντησει θα το χαρω παρα πολυ

Senior Member
    Γενικά έχεις άγχος? Όχι για τις έκτακτες αλλά με κάποιο θέμα στη ζωή σου.. Κάτι που να σου χαλάει τη διάθεση?

Senior Member
    Quote Originally Posted by mirow View Post
    Καλησπερα παιδια..ταλαιπωρουμαι εδω και 3 μηνες με εκτακτες συστολες..εχω κανει καρδιογραφημα και τριπλεξ τα οποια ηταν πολυ καλα και προσφατα εκανα και holter το οποιο δεν εδειξε κατι σημαντικο περα απο καποιες κοιλιακες συστολες που κατα το καρδιολογο ειναι ασημαντες και μου ειπε να μην ανησυχω καθολου..το μονο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι εαν καποιος απο εσας ειχε το ιδιο προβλημα και πως το ξεπερασε..και επισης ποσο καιρο του κρατησαν..ειμαι πολυ αγχωμενος το μυαλο μου ειναι συνεχεια εκει καθως τις εχω καθε μερα ..θα χαρω ιδιαιτερα αν καποιος μου απαντησει..

Κρισιμο ερώτημα: Ο καρδιολόγος σου ειπε μονο οτι δεν εχεις τιποτα ή σε παρέπεμψε σε άλλη ειδικότητα, οπως νευρολογο-ψυχιατρο;

Senior Member
    Παίρνεις κάποια αγωγή γενικότερα;
    Έχεις άγχος στην ζωή σου;

Junior Member
    Καλησπέρα. Οι έκτακτες συστολές που έχεις είναι συνηθισμένες και δεν είναι κάτι σοβαρό, ειδικά αφού οι εξετάσεις σου βγήκαν καθαρές. Πολλοί τις παθαίνουν, κυρίως από άγχος.
    Όταν τις σκέφτεσαι συνέχεια και φοβάσαι, γίνονται πιο έντονες. Όσο πιο πολύ αγχώνεσαι, τόσο πιο συχνά τις νιώθεις.
    Αν ηρεμήσεις και σταματήσεις να τις φοβάσαι, σιγά σιγά θα φύγουν. Βοηθά να χαλαρώνεις, να περπατάς, να κοιμάσαι καλά και να μην πίνεις πολύ καφέ και ιδίως ενεργειακά ποτά.
    Υποθέτω ότι η ερώτηση αν είσαι σε αγωγή αφορά την ψυχική υγεία αφού ο καρδιολόγος σου σε βρήκε καλά. Να θυμίσω πως δεν πέρνουμε φάρμακα που αλλάζουν ανεπιστρεπτεί την χημεία του εγκεφάλου και κανένας πραγματικά αξιόπιστος ειδικός δεν θα τα έδινε για κάτι τέτοιο. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση θα ήταν σαν να κόβεις το πόδι επειδή πάτησες σε λάσπη. Η καρδιά σου είναι μια χαρά, λέει ο ειδικός, βρες τρόπους να χαλαρώσεις και βγάλε αυτά που σου προκαλούν άγχος από τη ζωή σου. Σε κάθε περίπτωση μπράβο που το έλεγξες.

Member
    ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΣΤΟΛΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ , ΑΠΟΡΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΣ , ΑΓΧΟΥΣ ΚΤΛ.
    ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΠΑΜΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ .
    ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΩΣ , ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ , ΤΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ Η ΨΥΧΙΑΤΡΟ
    ΕΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ .

ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΒΑΛΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ , ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ .
    ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΤΣΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ Η ΣΩΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ
    ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΤΡΑΓΙΚΟ.

ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ .
    ΤΙ ΣΕ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ? ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ? ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ , ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ.

ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΙΤΕ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΡΙΣΕΙΣ , ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ SSRI ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ , ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ . ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΠΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

Member
    ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΑΝ ΠΙΕΣΤΩ ΑΡΚΕΤΑ , ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ , ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΠΙΣΗΣ .
    ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΩ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΝ ΒΡΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΥΧΕΝΑΣ ΜΕ ΖΑΛΑΔΑ , ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.
    ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ .

Senior Member
    Quote Originally Posted by teosol View Post
    ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΣΤΟΛΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ , ΑΠΟΡΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΣ , ΑΓΧΟΥΣ ΚΤΛ.
    ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΠΑΜΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ .
    ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΩΣ , ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ , ΤΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ Η ΨΥΧΙΑΤΡΟ
    ΕΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ .

ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΒΑΛΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ , ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ .
    ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΤΣΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ Η ΣΩΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ
    ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΤΡΑΓΙΚΟ.

ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ .
    ΤΙ ΣΕ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ? ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ? ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ , ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ.

ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΙΤΕ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΡΙΣΕΙΣ , ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ SSRI ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ , ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ . ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΠΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

Ακριβως! Οσοι εχουν εκτακτες συστολές.... Ακολουθούν τα συγκεκριμένα βήματα:

1) Ελέγχονται απο καρδιολόγο για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει παθολογικό αίτιο, οπότε και αποδίδεται στο στρες.
    2) Εξετάζονται για το στρες απο νευρολόγο-ψυχίατρο.
    3) Εαν κριθει οτι η ψυχοθεραπεία αρκει, τοτε ξεκινά αμεσα.
    4) Εαν διαγνωστει γενικευμενη διαταραχη αγχους, που ειναι χρόνια, τοτε διδεται η καταλληλη αγωγή.

Senior Member
    Quote Originally Posted by teosol View Post
    ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΑΝ ΠΙΕΣΤΩ ΑΡΚΕΤΑ , ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ , ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΠΙΣΗΣ .
    ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΩ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΝ ΒΡΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΥΧΕΝΑΣ ΜΕ ΖΑΛΑΔΑ , ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.
    ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ .
    Τα ίδια κ εγώ...εκεί π κάθομαι γίνομαι μπαλόνι κ τσουκ καπακι οι έκτακτες....η το αντίστροφο...εκτακτες κ αμέσως μπαλόνι το έντερο...κ μετά φόβος κ ανησυχία....δεν έχω καταφέρει ν το ελέγξω κ με φοβιζουν πολύ

Επειδή το σκέφτεσαι συνέχεια το νιώθεις να ξέρεις..πέρασα το ίδιο ακριβώς μέχρι που αποφάσισα να ξεκινήσω αγωγή με αντικαταθλιπτικα...από τότε δεν φοβάμαι τίποτα και δεν δίνω καν σημάσια...είχα φάει πόσα λεφτά στον καρδιολόγο...και είμαι 25...όλα το μυαλό σου τα δημιουργεί..δεν έχεις τίποτα παθολογικό

Junior Member
    Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.συνεχιζουν κανονικα οι εκτακτες και πλεον η μονη λυση ειναι να δω το θεμα απο ψυχολογικης φυσεως...παρατηρω και απ τα 2 holter οτι κατα τη διαρκεια του υπνου δε κανω ουτε μια εκτακτη..πως γινεται αυτο;δε θελω να περνω και συνεχεια τηλ καρδιολογο μου τον εχω τρελανει με τα θεματα μου..
    Τεσπα ευχομαι σε ολους σας καλη δυναμη και παί σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Junior Member
    Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου...θα ηθρλα να σε ρωτησω ποσο καιρο σου πηρε μεχρι να ηρεμησεις;τις εχεις ακομα;

Junior Member
    Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου...θα ηθρλα να σε ρωτησω ποσο καιρο σου πηρε μεχρι να ηρεμησεις;τις εχεις ακομα;;

Junior Member
    Quote Originally Posted by mpam21 View Post
    Επειδή το σκέφτεσαι συνέχεια το νιώθεις να ξέρεις..πέρασα το ίδιο ακριβώς μέχρι που αποφάσισα να ξεκινήσω αγωγή με αντικαταθλιπτικα...από τότε δεν φοβάμαι τίποτα και δεν δίνω καν σημάσια...είχα φάει πόσα λεφτά στον καρδιολόγο...και είμαι 25...όλα το μυαλό σου τα δημιουργεί..δεν έχεις τίποτα παθολογικό
    Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου...θα ηθρλα να σε ρωτησω ποσο καιρο σου πηρε μεχρι να ηρεμησεις;τις εχεις ακομα;

Page 1 of 2 12 LastLast