Αυτοκτονικός ιδεασμος;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Senior Member

Αυτοκτονικός ιδεασμος;

Δεν σκέφτομαι το πως
    Μόνο μου έρχονται ιδέες ότι είναι καλύτερα να μη ζω (ακόμη και τώρα που το γράφω απορώ με τον εαυτό μου) και με τρομάζει πάρα πολύ αυτό. Έχω μια δυσφορία, ένα άγχος μια απάθεια. Ξεκίνησε πριν δύο μήνες.
    Έχω στοιχεία ιδψ , διάγνωση κανονική ocd δεν έχω. Κάνω τελευταία μυρυκασμο έντονο από το παρελθόν ότι δεν ήμουν ποτέ φυσιολογικός κτλ.
    Έχω να κοιμηθώ σωστά δύο μήνες (τελευταία σχεδόν αϋπνία)..υπάρχει άγχος και πιθανόν κατάθλιψη. Καθημερινά ασχολυομε με κάτι. Μέχρι προχθές έψαχνα για διαταραχές όπως ψύχωση διπολική οριακή προσπαθώ να καταλάβω τι έχω έχω διαβάσει πολλά και έχω καψει το μυαλό μου.
    Χθες και ιδιαίτερα σήμερα σκέφτομαι συχνά ότι είναι καλύτερα να μη ζω και με τρομάζει όλο αυτό.. είναι απελπισία από κάποια κατάθλιψη είναι ιδψ είναι άγχος με όλα αυτά που φόρτωσα στο υποσυνείδητο τους τελευταίους δύο μήνες ;;;
    Έχω ξανακανει σκέψη ότι πηδαω από τη σκεπή ( ήμουν ήδη πάνω και δουλεύα) και τρόμαξα τόσο πολύ που πήγα νευρολόγο και μου έδωσε σεροξατ. Ειναι ιψδ ; Κι αν όντως βαθιά μέσα μου θέλω να τι κάνω η οδευω σταδιακά;
    Κάπου διάβασα πρόσφατα ότι όσοι έχουν κατάθλιψη και πάρουν αντικαταθλιπτικα "βρίσκουν" τη δύναμη να το κάνουν τότε χάρη στο φάρμακο. Έχω χeστει πάνω μου με αυτά που διαβάζω..μιλάμε για κόλλημα και φαύλο κύκλο
    Last edited by Iwsif95; 05-04-2025 at 19:41.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Iwsif95 View Post
    Δεν σκέφτομαι το πως
    Μόνο μου έρχονται ιδέες ότι είναι καλύτερα να μη ζω (ακόμη και τώρα που το γράφω απορώ με τον εαυτό μου) και με τρομάζει πάρα πολύ αυτό. Έχω μια δυσφορία, ένα άγχος μια απάθεια. Ξεκίνησε πριν δύο μήνες.
    Έχω στοιχεία ιδψ , διάγνωση κανονική ocd δεν έχω. Κάνω τελευταία μυρυκασμο έντονο από το παρελθόν ότι δεν ήμουν ποτέ φυσιολογικός κτλ.
    Έχω να κοιμηθώ σωστά δύο μήνες (τελευταία σχεδόν αϋπνία)..υπάρχει άγχος και πιθανόν κατάθλιψη. Καθημερινά ασχολυομε με κάτι. Μέχρι προχθές έψαχνα για διαταραχές όπως ψύχωση διπολική οριακή προσπαθώ να καταλάβω τι έχω έχω διαβάσει πολλά και έχω καψει το μυαλό μου.
    Χθες και ιδιαίτερα σήμερα σκέφτομαι συχνά ότι είναι καλύτερα να μη ζω και με τρομάζει όλο αυτό.. είναι απελπισία από κάποια κατάθλιψη είναι ιδψ είναι άγχος με όλα αυτά που φόρτωσα στο υποσυνείδητο τους τελευταίους δύο μήνες ;;;
    Έχω ξανακανει σκέψη ότι πηδαω από τη σκεπή ( ήμουν ήδη πάνω και δουλεύα) και τρόμαξα τόσο πολύ που πήγα νευρολόγο και μου έδωσε σεροξατ. Ειναι ιψδ ; Κι αν όντως βαθιά μέσα μου θέλω να τι κάνω η οδευω σταδιακά;
    Κάπου διάβασα πρόσφατα ότι όσοι έχουν κατάθλιψη και πάρουν αντικαταθλιπτικα "βρίσκουν" τη δύναμη να το κάνουν τότε χάρη στο φάρμακο. Έχω χeστει πάνω μου με αυτά που διαβάζω..μιλάμε για κόλλημα και φαύλο κύκλο
    Έχω μια απορία που νομίζω και εσύ θα περιμένεις να την «λάβεις» σαν απάντηση: Εφόσον σου προκαλείται φόβος από αυτά που διαβάζεις ΓΙΑΤΙ τα διαβάζεις; Τον γιατρό σου πρέπει να εμπιστεύεσαι και κανέναν άλλον.

Senior Member
    Έχω μπει σε φαύλο κύκλο. Το νευρικό μου σύστημα τεντώθηκε πολυ και παίζει και ρόλο που εδώ και 2.5 χρόνια δε 'φρόντιζα' το άγχος μου με κάποιο τρόπο. Συσσώρευτηκε και μου την εσκασε .
    Υπερ αναλύω πολύ και πάντα εστιάζω στο αρνητικό.. μάλλον λόγο άγχους και φόβου

Senior Member
    Εχω την εντυπωση οτι οσοι εχουν ΙΔΨ, κολλάνε πολυ και με ταινιες τρόμου... που φυσικα περιεχουν gore και θάνατο... κατι που ισως να συνδεεται και με τον αυτοκτονικό ιδεασμό, αλλά δεν ξέρω τον ακριβη μηχανισμό...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Thessalonian View Post
    Εχω την εντυπωση οτι οσοι εχουν ΙΔΨ, κολλάνε πολυ και με ταινιες τρόμου... που φυσικα περιεχουν gore και θάνατο... κατι που ισως να συνδεεται και με τον αυτοκτονικό ιδεασμό, αλλά δεν ξέρω τον ακριβη μηχανισμό...
    Χμμ… λες να εχω και ocd; Χαχα
    Μου αρεσουν πολυ οι ταινιες τρομου. Οσο γι’ αυτο που γραφεις για τα gory stuff και το θανατο νομιζω πως ο μηχανισμος πισω απο αυτο ειναι οτι δεν εισαι εσυ στη θεση αυτου που τα παθαινει, εισαι ζωντανος και εισαι και καλα, καπως ετσι λειτουργει νομιζω.
    Καποιος ψυχολογος ειχε πει πως στις κηδειες αισθανομαστε μια ενδομυχη, καλα κρυμμενη, χαρα κατα βαθος, γιατι απλα δεν ειμαστε εμεις μεσα στην κασα.

Senior Member
    Τώρα που το λες τελευταία βλέπω σειρά τρόμου με έντονο στοιχείο θανάτου.
    Γενικά οι αγαπημένες μου ταινίες/ σειρές θα έλεγα πως είναι οι τρόμου

Iwsif95 εχεις σκεφτεί να ζητήσεις την βοήθεια κάποιου ειδικου;
    Να σε βοηθήσει να καταλάβεις γιατί νιώθεις έτσι και μιλήσεις για το ανχος σου και για όλα όσα σκέφτεσαι πιο ανοιχτά;

Senior Member
    Ναι έχω ραντεβού την τρίτη με ψυχίατρο- ψυχαναλυτή.