Πρώτες εβδομάδες αγωγής,φοβος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15

Πρώτες εβδομάδες αγωγής,φοβος

Παιδιά καλησπέρα. Είμαι στην 12 μέρα ladose , έχω και 3 μέρες νιωθω τους ψυχαναγκασμους μου να εοναι πολύ έντονοι. Τύπου να με τρομάζουν και να νιώθω ότι θα τρελαθώ η θα κάνω κάτι κακό και έχω φοβηθεί πάρα πολύ ότι μου το προκαλεί το χάπι γιατιβπριν δεν ήταν τόσο έντονο. Ρώτησα το ψυχίατρο και μου είπε ότι επειδή το σκέφτομαι τόσο πολύ και επειδή δεν αφήνω τα μυαλό μου να ξεφύγει λίγο γι αυτό συμβαίνει αυτό και ότι δεν φταίει το χάπι. Πραγματικά θέλω να το πιστέψω, αλλά 3 μσρας τώρα είμαι σε υπερενταση ότι σκέφτομαι λάθος και πάει κάτι λάθος με μένα. Έχω φόβο μην πάθω ψύχωση η σχιζοφρένεια, κάπου τα εω διαβάσει αυτά τώρα και η ιδψ μου έχει οργιάσει. Νιωηω σαν να μην είμαι εγώ σαν να μην μπορώ να σκεφτώ καθαρά, σαν αποπραγματοποιηση. Πήρα μαι ζαναξ 2 φορές Τον 0.5 και τότε συνήλθε κάπως.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lunar View Post
    Παιδιά καλησπέρα. Είμαι στην 12 μέρα ladose , έχω και 3 μέρες νιωθω τους ψυχαναγκασμους μου να εοναι πολύ έντονοι. Τύπου να με τρομάζουν και να νιώθω ότι θα τρελαθώ η θα κάνω κάτι κακό και έχω φοβηθεί πάρα πολύ ότι μου το προκαλεί το χάπι γιατιβπριν δεν ήταν τόσο έντονο. Ρώτησα το ψυχίατρο και μου είπε ότι επειδή το σκέφτομαι τόσο πολύ και επειδή δεν αφήνω τα μυαλό μου να ξεφύγει λίγο γι αυτό συμβαίνει αυτό και ότι δεν φταίει το χάπι. Πραγματικά θέλω να το πιστέψω, αλλά 3 μσρας τώρα είμαι σε υπερενταση ότι σκέφτομαι λάθος και πάει κάτι λάθος με μένα. Έχω φόβο μην πάθω ψύχωση η σχιζοφρένεια, κάπου τα εω διαβάσει αυτά τώρα και η ιδψ μου έχει οργιάσει. Νιωηω σαν να μην είμαι εγώ σαν να μην μπορώ να σκεφτώ καθαρά, σαν αποπραγματοποιηση. Πήρα μαι ζαναξ 2 φορές Τον 0.5 και τότε συνήλθε κάπως.
    Τι διάγνωση έχει γίνει;

Ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη μαι αγχωδης διαταραχη με κρίσης αγχους ..

Ξέχασα να το γράψω αυτό. Κατανοώ πλήρως ότι οι σκέψεις ειναι παρεισφρητικες και ότι δεν θα κάνω κάτι τέτοιο γιατί δεν τ θέλω. Απλά ο φόβος και μόνο όταν κάνεις τέτοιες σκέψεις είναι ποτ σε τρελαίνει και αγχωνεσαι ακόμα παραπάνω.

Senior Member
    Υπομονή και ζαναξ μέχρι να πιάσει το φάρμακο

Senior Member
    Ξέχασα να το γράψω αυτό. Κατανοώ πλήρως ότι οι σκέψεις ειναι παρεισφρητικες και ότι δεν θα κάνω κάτι τέτοιο γιατί δεν τ θέλω. Απλά ο φόβος και μόνο όταν κάνεις τέτοιες σκέψεις είναι ποτ σε τρελαίνει και αγχωνεσαι ακόμα παραπάνω.
    12 μέρες με Ladose και ταυτόχρονα Ζάναξ, να υποθέσω; Συνηθως αυτά πανε πακέτο διοτι τον πρωτο μήνα ή και περισσοτερο, χρειαζεται το Ζάναξ μέχρι να γινει αποτελεσματικό το φάρμακο και να μην το χρειάζεται ο ασθενής. Στις περισσοτερες περιπτώσεις το Ζαναξ μετά απο 1-2-3 μηνες σταδιακά διακόπτεται και μενεις με το αντικαταθλιπτικό μόνο. Σε ποιο σπάνιες περιπτώσεις μπορει να χρειαστει συνδυασμός αντικαταθλιπτικών, συνηθως 2 μαζί.

Quote Originally Posted by Thessalonian View Post
    12 μέρες με Ladose και ταυτόχρονα Ζάναξ, να υποθέσω; Συνηθως αυτά πανε πακέτο διοτι τον πρωτο μήνα ή και περισσοτερο, χρειαζεται το Ζάναξ μέχρι να γινει αποτελεσματικό το φάρμακο και να μην το χρειάζεται ο ασθενής. Στις περισσοτερες περιπτώσεις το Ζαναξ μετά απο 1-2-3 μηνες σταδιακά διακόπτεται και μενεις με το αντικαταθλιπτικό μόνο. Σε ποιο σπάνιες περιπτώσεις μπορει να χρειαστει συνδυασμός αντικαταθλιπτικών, συνηθως 2 μαζί.
    Ναι ναι ακριβώς έτσι. Απλά το ζαναξ δεν το παίρνω καθημερινά. Το παίρνω μόνο όταν νιωθω εντονη υπερενταση η άγχος. Το έχω πάρει 3 φορές μόνο την πιο μικρή δόση το 0.5. Έχει κάνει την δουλειά που πρέπει. Γενικά όμως νιώθω σαν το κεφάλι μου να υπερλειτουργει και έχω το φόβο της τρελός και ότι θα πάθω η θα κάνω κάτι κακό ενώ φυσικά και κατανοώ ότι δεν το θέλω γι αυτό και στρεσάρομαι. Το έχει περάσει κάνεις αυτό με ιδψ και χάπια ,

Senior Member
    Ναι ναι ακριβώς έτσι. Απλά το ζαναξ δεν το παίρνω καθημερινά. Το παίρνω μόνο όταν νιωθω εντονη υπερενταση η άγχος. Το έχω πάρει 3 φορές μόνο την πιο μικρή δόση το 0.5. Έχει κάνει την δουλειά που πρέπει. Γενικά όμως νιώθω σαν το κεφάλι μου να υπερλειτουργει και έχω το φόβο της τρελός και ότι θα πάθω η θα κάνω κάτι κακό ενώ φυσικά και κατανοώ ότι δεν το θέλω γι αυτό και στρεσάρομαι. Το έχει περάσει κάνεις αυτό με ιδψ και χάπια ,
    Ο γιατρος τι σε συμβουλεψε να κάνεις με το ζαναξ; Να το παιρνεις καθε μερα ή οταν νιωσεις υπερένταση;

Senior Member
    Μην αγχώνεσαι ειναι κλασσικη περίπτωση αυτο που περιγράφεις, οταν ξεκινας ενα νεο φαρμακο το άγχος παει στα υψη μεχρι ο οργανισμός να συνηθίσει την νεα χημεία του εγκεφάλου, δωστου χρονο και ακολουθα κατα γραμμα τις οδηγίες του γιατρού σου και το περιστασιακό ζαναξ μην το φοβάσαι καθόλου, είναι απαραίτητο μεχρι να στρωσει το φαρμακο.

Senior Member
    Αυτό που περιγράφεις είναι πολύ συνηθισμένο στις πρώτες εβδομάδες λήψης του Ladose (φλουοξετίνη). Τα SSRIs (όπως το Ladose) συχνά προκαλούν παροδική επιδείνωση των συμπτωμάτων στην αρχή της θεραπείας, προτού αρχίσουν να βελτιώνουν την κατάσταση. Συνήθως, χρειάζονται 3-6 εβδομάδες για να δεις το πλήρες όφελος.

Τι συμβαίνει πιθανότατα;
    • Η αγωγή δεν έχει δράσει ακόμα πλήρως και μπορεί προσωρινά να αυξήσει το άγχος, την ανησυχία και τους ψυχαναγκασμούς.
    • Το άγχος σου και οι ψυχαναγκασμοί δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο—φοβάσαι ότι κάτι δεν πάει καλά, το σκέφτεσαι συνέχεια, και έτσι εντείνεται ακόμα περισσότερο.
    • Η αποπραγματοποίηση (derealization) και η αποπροσωποποίηση (depersonalization) είναι πολύ συχνές όταν έχεις έντονο άγχος και ΙΔΨ. Δεν σημαίνουν ψύχωση ή σχιζοφρένεια.
    • Το Xanax σε ανακούφισε, που σημαίνει ότι το βασικό σου πρόβλημα είναι το άγχος, όχι κάτι άλλο.

Τι μπορείς να κάνεις:
    1. Εμπιστεύσου τον ψυχίατρό σου—αν είχε ένδειξη για ψύχωση ή σχιζοφρένεια, θα το είχε αναγνωρίσει.
    2. Υπομονή: Οι πρώτες εβδομάδες είναι δύσκολες, αλλά σταδιακά η φλουοξετίνη θα βοηθήσει.
    3. Μείνε απασχολημένος: Το να μένεις στο ίδιο περιβάλλον και να σκέφτεσαι συνέχεια το ίδιο, κάνει τα συμπτώματα χειρότερα.
    4. Απέφυγε την υπερβολική αναζήτηση στο ίντερνετ για ψυχικές ασθένειες—εντείνει την ΙΔΨ.
    5. Χρησιμοποίησε χαλαρωτικές τεχνικές (αναπνοές, μουσική, περπάτημα).
    6. Αν η ένταση είναι αφόρητη, ίσως χρειαστείς κάποιο προσωρινό αγχολυτικό (όπως Xanax ή Lyrica) τις πρώτες εβδομάδες, αλλά μόνο αν το εγκρίνει ο ψυχίατρος.

Προσπάθησε να το δεις σαν παροδική φάση που σύντομα θα περάσει. Δεν τρελαίνεσαι, δεν παθαίνεις κάτι κακό—είναι το άγχος σου που σε τρομάζει!

Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    Αυτό που περιγράφεις είναι πολύ συνηθισμένο στις πρώτες εβδομάδες λήψης του Ladose (φλουοξετίνη). Τα SSRIs (όπως το Ladose) συχνά προκαλούν παροδική επιδείνωση των συμπτωμάτων στην αρχή της θεραπείας, προτού αρχίσουν να βελτιώνουν την κατάσταση. Συνήθως, χρειάζονται 3-6 εβδομάδες για να δεις το πλήρες όφελος.

Τι συμβαίνει πιθανότατα;
    • Η αγωγή δεν έχει δράσει ακόμα πλήρως και μπορεί προσωρινά να αυξήσει το άγχος, την ανησυχία και τους ψυχαναγκασμούς.
    • Το άγχος σου και οι ψυχαναγκασμοί δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο—φοβάσαι ότι κάτι δεν πάει καλά, το σκέφτεσαι συνέχεια, και έτσι εντείνεται ακόμα περισσότερο.
    • Η αποπραγματοποίηση (derealization) και η αποπροσωποποίηση (depersonalization) είναι πολύ συχνές όταν έχεις έντονο άγχος και ΙΔΨ. Δεν σημαίνουν ψύχωση ή σχιζοφρένεια.
    • Το Xanax σε ανακούφισε, που σημαίνει ότι το βασικό σου πρόβλημα είναι το άγχος, όχι κάτι άλλο.

Τι μπορείς να κάνεις:
    1. Εμπιστεύσου τον ψυχίατρό σου—αν είχε ένδειξη για ψύχωση ή σχιζοφρένεια, θα το είχε αναγνωρίσει.
    2. Υπομονή: Οι πρώτες εβδομάδες είναι δύσκολες, αλλά σταδιακά η φλουοξετίνη θα βοηθήσει.
    3. Μείνε απασχολημένος: Το να μένεις στο ίδιο περιβάλλον και να σκέφτεσαι συνέχεια το ίδιο, κάνει τα συμπτώματα χειρότερα.
    4. Απέφυγε την υπερβολική αναζήτηση στο ίντερνετ για ψυχικές ασθένειες—εντείνει την ΙΔΨ.
    5. Χρησιμοποίησε χαλαρωτικές τεχνικές (αναπνοές, μουσική, περπάτημα).
    6. Αν η ένταση είναι αφόρητη, ίσως χρειαστείς κάποιο προσωρινό αγχολυτικό (όπως Xanax ή Lyrica) τις πρώτες εβδομάδες, αλλά μόνο αν το εγκρίνει ο ψυχίατρος.

Προσπάθησε να το δεις σαν παροδική φάση που σύντομα θα περάσει. Δεν τρελαίνεσαι, δεν παθαίνεις κάτι κακό—είναι το άγχος σου που σε τρομάζει!
    Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Απλά την τελευταία μια βδομάδα δεν είμαι καθόλου καλά το έχω πει και στον ψυχίατρο. Η παρεισφριτικες σκέψεις οτι θα κάνω κάτι κακό η κάνω κάτι κακό σε άλλους χωρίς να το θέλω δίνουν και περνούν. Ξυπνάω με αυτό το άγχος κάθε μέρα ότι τι θα σκεφτεί πάλι το μυαλό μου να με τρελάνει. Πραγματικά νιωηω σαν να χάνω το μυαλό μου με αυτά που σκέφτομαι και ότι θα τρελαθώ και εχγ χεστει πάνω μου . Εικαι στη 18 μέρα με ladosw και πλέον παίρνω ζαναξ . Συνέχεια παίρνω τον ψυχίατρο για επιβεβαίωση ότι δεν είμαι τρελή και ότι δεν θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Φοβάμαι τρομερά. Βλέπω κάτι αιχμηρό και το αποφεύγω για να μην τρελαθώ ενώ δεν το θέλω καθόλου. Δεν το είχα αυτό τόσο έντονα πριν τα χάπια. Δεν ξέρω αν απλά παρασκεφτομαι την αγωγή. Αλλά με φοβιζουμ όλα αυτά. Ο ψυχιατρος αύξησε λίγο το ζαναξ σε 0.25 το πρωί, 0.25 το απόγευμα και 0.50 το βράδυ και μου είπε να ξεκινήσω και 2ο ladose μες την μεα αλλά εγώ φοβάμαι ότι θα μου κάνει χειρότερες τις σκέψεις και θα με τρελάνει. Δεν ξέρω ότι παθαίνω νιβξω ότι φταίει το χάπι και φοβάμαι ρε παιδιά. Τι να κάνω;; έχω ραντεβού με τον ψυχίατρο την Δευτέρα τώρα και ανήσυχω. Δεν θέλω καν να με μένω μόνη μου γιατί φοβάμαι.

Senior Member
    Κι εγω άσχημα είμαι
    Έχω γαδ και ίναι σε έξαρση και σίγουρα κάποια αδιάγνωστη ή ηπια ocd
    Ίσως και κατάθλιψη καθώς σκέφτομαι ότι προκειμένου να είμαι έτσι όπως νιώθω τώρα καλύτερα ν μη ζω . Αυτή η σκέψη υπάρχει ιδιαίτερα σήμερα. Κάθε μέρα σκέφτομαι και κάτι διαφορετικό όπως διπολική ψύχωση οριακή κάθε φορά εξετάζω το χειρότερο σενάριο. Ύπνος χάλια χθες παίζει να μην κοιμήθηκα καθόλου η κοπέλα μου δεν με αναγνωρίζει της έχω προκαλέσει άγχος και νιώθω ότι έχασα τον εαυτό αλλά σκέφτομαι και το παρελθόν και λέω ποιος ήμουν δε θυμάμαι.
    Τρίτη έχω ραντεβού με ψυχίατρο και έχω τοσω αγωνία και άγχος για το τι θα μου πει και πως θα με βοηθήσει

Πρώτη φορά σε ψυχίατρο; Ειναι όλα καλά να ξέρεις και θα περάσει, ξέρεις ποιος είσαι αλλιώς δεν θα μου έγραφες τώρα . Το μυαλό παίζει πολύ βρωμικα μαζί μας και έχουμε περισσότερη δύναμη από όσο νομίζουμε! Δεν έχεις τίποτα από αυτά γιατί αλλιώς δε θα τα αναγνωρίζες . Δεν είναι ψυχιατρος αλλά έχω και εγώ τις ίδιες σκέψεις και μου εχεξ πει ειδικός ότι αφού τις έχω σημαίνει κιόλας ότι απλά φοβάμαι μην τα αποκτήσω και δεν σημαίνει ότι πάσχω από αυτό. Είναι η ιδέα και μετά έρχεται και ο ψυχαναγκασμος τις επιβεβαίωσης. Μίλα με κάποιον που εμπιστεύεσαι.

Senior Member
    Με έβλεπε νευρολόγος από το 2018. Εγώ δοκιμάσει διαφορα φάρμακα αλλά νομίζω με έκαναν χειρότερα και είχα και απάθεια πράγμα που δε το ήθελα καθώς είμαι κλειστός χαρακτήρας και εσωστρεφής και γινόταν χειρότερο όσον αφορά τα συναισθήματα.
    Έχω να εκδηλωσω συμπτώματα 2.5 χρόνια.
    Βέβαια το άγχος συσσώρευετε όταν δε θα το αντιμετοπίζεις (αγωγή, ψυχοθεραπεία ,αλλαγές τροπου ζωης).
    Φοβάμαι πολύ ..φοβάμαι πως με έχασα ..
    Φιλίες δεν έχω τώρα. Είχα αλλά πάντα έφευγα γιατί είχα τα θέματα μου με το άγχος και ένιωθα ότι θέλω το χώρο μου και το χρόνο μου. Φοβάμαι μήπως πάει στράφη η σχέση μου που εχω εδώ και 5 χρόνια είναι μια κοπέλα που μου δίνει απλόχερα την αγάπη και εγώ μετά θέματα μου όλο κάνω πίσω γυρίσματα.. ίσως δεν αξίζω

Senior Member
    Quote Originally Posted by Iwsif95 View Post
    Με έβλεπε νευρολόγος από το 2018. Εγώ δοκιμάσει διαφορα φάρμακα αλλά νομίζω με έκαναν χειρότερα
    Υπαρχουν πολλα εναλλακτικά φάρμακα. Δυσκολο να μην σε πιάσει κανένα...