Ινομυαλγία!!!(SOS)
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Senior Member

Ινομυαλγία!!!(SOS)

Καλησπέρα σε όλους,εύχομαι καλό μήνα με υγεία! Από το Δεκέμβριο του 24',έχω διαγνωστεί με ινομυαλγία από 2 ρευματολογους και μετά από πληθώρα,αρνητικών εξετάσεων.Τον Γενάρη ξεκίνησα αγωγη με Cymbalta 60mg,καθε μεσημέρι και 150mg Lyrica σταδιακά(75 πρωί/βράδυ πλέον).
    Καμία απολύτως βελτίωση έως τώρα,πραγματικά έχω χάσει κάθε ελπίδα ότι θα γίνω καλά.Πόνοι που με τσακίζουν κυριολεκτικά,και πολλές φορές από την ένταση κλαίω,όπου και αν αγγιξω το κορμί μου πονάω πολύ.Υπνηλία και κούραση μέσα στη μέρα,που με αναγκάζουν να είμαι στο κρεβάτι.Ποιότητα ζωής μηδέν,σε όσους μιλάω δε με καταλαβαίνουν και μου λένε είναι στη φαντασία μου η είναι ψυχοσωματικά.
    Εχω φτάσει σε σημείο να περνάνε από το μυαλό μου σκέψεις για αυτοκτονία,αυτό που ζω δε λέγεται ζωη αλλά κόλαση...ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ!
    Δεν ξέρω πλέον που να απευθυνθώ και τι να δοκιμάσω εναλλακτικά σαν θεραπεία,καθώς είμαι άνεργος μακροχρόνια με χρόνια κατάθλιψη και χωρίς βοήθεια από κανέναν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by minaspap View Post
    Καλησπέρα σε όλους,εύχομαι καλό μήνα με υγεία! Από το Δεκέμβριο του 24',έχω διαγνωστεί με ινομυαλγία από 2 ρευματολογους και μετά από πληθώρα,αρνητικών εξετάσεων.Τον Γενάρη ξεκίνησα αγωγη με Cymbalta 60mg,καθε μεσημέρι και 150mg Lyrica σταδιακά(75 πρωί/βράδυ πλέον).
    Καμία απολύτως βελτίωση έως τώρα,πραγματικά έχω χάσει κάθε ελπίδα ότι θα γίνω καλά.Πόνοι που με τσακίζουν κυριολεκτικά,και πολλές φορές από την ένταση κλαίω,όπου και αν αγγιξω το κορμί μου πονάω πολύ.Υπνηλία και κούραση μέσα στη μέρα,που με αναγκάζουν να είμαι στο κρεβάτι.Ποιότητα ζωής μηδέν,σε όσους μιλάω δε με καταλαβαίνουν και μου λένε είναι στη φαντασία μου η είναι ψυχοσωματικά.
    Εχω φτάσει σε σημείο να περνάνε από το μυαλό μου σκέψεις για αυτοκτονία,αυτό που ζω δε λέγεται ζωη αλλά κόλαση...ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ!
    Δεν ξέρω πλέον που να απευθυνθώ και τι να δοκιμάσω εναλλακτικά σαν θεραπεία, καθώς είμαι άνεργος μακροχρόνια με χρόνια κατάθλιψη και χωρίς βοήθεια από κανέναν.
    Γονεις, αδελφια κτλ. δεν υπαρχουν;

Senior Member
    Και που υπάρχουν,περισσότερη βοήθεια είχα στη ζωή μου από ξένους πάρα από συγγενείς.

Senior Member
    Quote Originally Posted by minaspap View Post
    Και που υπάρχουν,περισσότερη βοήθεια είχα στη ζωή μου από ξένους πάρα από συγγενείς.
    Εισαι μακροχρόνια ανεργος, αρα πως επιβιωνεις; Καποιος δεν σε βοηθαει; Επισης με διαγνωσμενη ινομυαλγία, οσοι νομιζουν οτι ειναι ψυχοσωματικα ή στην φαντασια σου, εχουν αυτοι προβλημα....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Thessalonian View Post
    Εισαι μακροχρόνια ανεργος, αρα πως επιβιωνεις; Καποιος δεν σε βοηθαει; Επισης με διαγνωσμενη ινομυαλγία, οσοι νομιζουν οτι ειναι ψυχοσωματικα ή στην φαντασια σου, εχουν αυτοι προβλημα....
    καμια σχεση με αυτα που λες...
    η ινομυαλγια ειναι πολυπαραγοντικη νοσος και συνυπαρχει παντα με ψυχικους λογους.
    στην φαντασια του, φυσικα και δεν ειναι , αλλα ειναι ψυχοσωματικη νοσος.
    κι αυτα, τα λενε γιατροι εξειδικευμενοι, οχι χαρτοριχτρες...
    https://mediterraneofc.gr/eidiko-iatreio-inomyalgias/

φιλε, θα μπορουσες να απευθυνθεις σε ειδικο ιατρειο για ινομυαλγια, οπου κανουν συνδυαστικες θεραπειες και για το ψυχικο και συμπεριφορικο κομματι, οχι μονο φαρμακα...

Senior Member
    Με τα 200 ευρώ επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης,δεν έχω εισόδημα η σύνταξη.

Senior Member
    Τώρα έφυγα από το νοσοκομείο,είχα πάει σε ιατρείο πόνου.Η γιατρός μου συνταγοράφησε ένα πολύ δυνατό παυσίπονο Zaldiar.Ηθελε να μου γράψει και φαρμακευτική κάναβη,αλλά δεν έχω να την αγοράσω.Ειτε είσαι ασφαλισμένος είτε οχι,η τιμή είναι 160 ευρώ τα 10gr,συν αλλά 250 η ειδική συσκευή(σαν ηλεκτρονικό τσιγάρο).

Senior Member
    Ξέχασα να αναφέρω ότι είμαι μέλος από το 2009 στο forum.Με κρίσεις πανικού αρχικά από τα 20 μου και μετέπειτα χρόνια κατάθλιψη.Από φάρμακα ψυχιατρικά,έχω πάρει 1 καράβι αντικαταθληπτικα και αντιψυχωτικα.Αυτη τη στιγμή είμαι στη χειρότερη φάση της ζωής μου,πραγματικά ώρες ώρες από τον πόνο παρακαλάω να πεθάνω να βρω γαλήνη.

Senior Member
    Τα αίτια είναι άγνωστα. Πιθανόν ευθύνονται αρκετοί παράγοντες. Μπορεί ένα τραύμα ή συναισθηματικό στρες ή ακόμα μια νόσος (συνδυάζεται με ρευματοειδή αρθρίτιδα ή άλλα νοσήματα). Αρκετοί ερευνητές πιθανολογούν γονιδιακή αιτία λόγω της ανεύρεσης ατόμων με ινομυαλγία σε μια οικογένεια. Κυριως η νοσος χτυπαει γυναικες ενώ περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ πάσχουν από ινομυαλγία.

Αντιμετωπιζεται κυριως με σωματική ασκηση και αντικαταθλιπτικά. Οι περισσότεροι ερευνητές, συμφωνούν ότι υπάρχει μια διαταραχή στη διαβίβαση των νευρικών ερεθισμάτων στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Εχουν βρεθεί μειωμένα επίπεδα κατασταλτικών νευροδιαβιβαστών (όπως σεροτονίνη, ενδορφίνες κ.λπ.).

Senior Member
    Καλησπέρα φίλε μου Thessalonian.Εχω κάνει όλες τις εξετάσεις για αυτοάνοσα,ρευματικουύς παράγοντες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς...βγήκανε αρνητικές.Περασα μεγάλη στεναχώρια,τον Ιουνίου που μας πέρασε.Εχασα τον σκύλο μου,από καρκίνο.Ταλαιπωρηθηκα και εγώ και εκείνο...ψυχολογικά και μετά οικονομικά.Δεν το έχω ξεπεράσει πλήρως.Ηταν η καλύτερη μου φίλη για 9 χρόνια,το είχα σαν παιδί μου.
    Ενω είχα ήδη ενοχλήσεις,πολλούς μήνες πριν αυτό το συμβάν...παρατηρησα ότι μετά από αυτό το σοκ και τη στεναχώρια,τα συμπτώματα γίνονταν όλο και συχνότερα και εντονότερα...φτάνοντας στο σήμερα.
    Το έχω σκεφτεί ότι αυτή η ψυχολογική κατάσταση,να πυροδότησε την ινομυαλγια νωρίτερα από ότι έπρεπε.Επίσης έχω από χρόνια πονοκεφάλους και σπαστική κολίτιδα,πέραν της κατάθλιψης.
    Σαν άνθρωπος ήμουν πάντα μελαγχολικός από παιδί,στην οικογένεια κατάθλιψη είχε περάσει ο πατέρας μου στα 30 του.
    Δεν ξέρω κατά πόσο η κατάθλιψη είναι κληρονομική η όχι,κάποια παθογόνο νόσο δεν έχουμε στην οικογένεια.Ο πατέρας μου πέρασε έμφραγμα,πριν μια 10ετια,αλλά ήταν από την κακή διατροφή και το χρόνιο κάπνισμα.

Senior Member
    Εάν η αγωγή που λαμβάνεις δεν έχει αποτέλεσμα ίσως να είναι καλή ιδέα να το συζητήσεις με τον γιατρό σου