Results 1 to 15 of 30
Thread: Σχέση και κιλα
-
10-04-2025, 11:11 #1
Σχέση και κιλα
Εδώ και κάποιους μήνες είμαι σε σχέση με κάποιον που μου αρέσει πολύ και σε γενικές γραμμές ταιριάζουμε και περνάμε πολύ ωραία . Μέχρι τώρα δεν ειχα αμφιβολίες ούτε άγχος για το που μπορεί να βγει σε αντίθεση με άλλες σχέσεις που ειχα γιατί ήταν άψογος απέναντι μου. Τις τελευταιες μέρες έχει αρχίσει να μου κάνει σχόλια του τύπου πρέπει να χάσεις κιλα, δεν είναι φυσιολογικό να είσαι έτσι, έχεις παχύνει, οι δικοί μου θα μου το πουν αν σε γνωρίσουν κλπ.Όντως έχω αρκετά παραπάνω κιλα. 25 για την ακρίβεια .Απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ειχα παραπάνω κιλα . Μέχρι τώρα δεν έχω κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια για να τα χάσω γιατί δεν με ενοχλούσαν ιδιαίτερα ούτε ειχα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα . Ξέρω ότι πρέπει να κάνω κάτι γι αυτό και για την υγεία μου πάνω απ όλα αλλα αυτό που με προβληματίζει είναι η στάση του συντρόφου μου . Έτσι με γνώρισε. Δεν έχω πάρει αλλα κιλα από τότε .Καθε φορά που το συζητάμε καταλήγουμε να βαζω τα κλάματα και να μου λέει ότι δεν θα ξαναγίνει γιατί προφανώς δεν θέλει να με στενοχωρεί . Πως πιστεύετε οτι πρέπει να το διαχειριστώ . Σας παρακαλώ μην αρχίσετε τις κακίες γιατί είμαι ήδη άσχημα ψυχολογικά . Απλά δώστε μου μερικές συμβουλές . Ευχαριστώ !
- 10-04-2025, 11:18 #2
Φωναξε τον να διαβασει το ποστ σου, ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις. Αλλιως δεν σου αξιζει να εχεις σχεση αφου αυτος δεν εχει σχεση με σενα, αλλα με αυτη που παριστανεις να εισαι.
10-04-2025, 11:21 #3
10-04-2025, 11:23 #4
Σου λέει δεν θα ξανά γίνει κι μετά ξανά κάνει αυτή τη συζήτηση; Όταν του λες ότι έτσι σε γνώρισε, τι λέει;
Αυτό "οι δικοί μου θα μου το πουν αν σε γνωρίσουν κλπ", δεν το καταλαβαίνω. Με αυτούς έχεις σχέση; Τα κιλά ορίζουν τον χαρακτήρα σου και πώς θα είσαι με τον σύντροφο σου; Το φαγητό τους τρως;
Αν εσύ θες να χάσεις κιλά, τότε να το βάλεις στο πρόγραμμα και θα τα πας καλά. Αλλά επειδή το θες εσύ και μόνο εσύ!!!
10-04-2025, 11:24 #5
10-04-2025, 11:29 #6
Μου λέει ότι αποκλείεται να ήμουν έτσι . Αλλιώς με γνώρισε . Αλλα από τότε είμαι ακριβώς στα ίδια κιλα. Σχετικά με τους δικούς του μου λέει ότι απλά δεν θέλει να με κακοχαρακτηρισει κανένας γιατί η οικογένεια του κοιτάζει πολύ την εξωτερική εμφάνιση . Ο ίδιος έχει πολύ ωραίο και αθλητικό σώμα
10-04-2025, 11:35 #7
10-04-2025, 11:36 #8
Το σώμα μας είναι δικό μας! Ας κοιτάζουν ό,τι θέλουν οι άλλοι. Αυτός σε διάλεξε για αυτό που είσαι, όπως είσαι. Πες του και εσύ να βάλει κιλά.
Θυμήθηκα τότε που η Παπαριζου τραγούδησε στη eurovision πριν λίγα χρόνια και άρχισαν όλοι να σχολιάζουν ότι έβαλε κιλα. Σε μια συνέντευξη της μετά από αυτό είπε "στεναχωρηθηκα τόσο πολύ που την επόμενη μέρα έφαγα ένα μπέργκερ".
10-04-2025, 11:41 #9
Όχι δεν μου αξίζει . Του έχω εξηγήσει πως έφτασα σε αυτό το σημείο . Δούλευα κάθε μέρα 18 με 20 ώρες σε δουλειές που δεν μου επέτρεπαν να σηκωθώ από την καρέκλα . Δεν δικαιολογώ τον εαυτό μου . Εγώ ευθύνομαι που κατέληξα σε αυτό το σημείο. Αλλα αν δεν του άρεσα θα μπορούσε να μην με έχει πλησιάσει και όχι να θέλει να με αλλάξει . Με έχει αγχώσει πολύ . Μου λέει ότι αν κάνουμε ένα παιδί τα κιλα θα διπλασιαστούν κλπ . Κι όταν με βλέπει να στενοχωριέμαι μου λέει ότι θέλει να είμαι καλά και υγειής . Έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως δεν είμαι αρκετή για αυτόν
10-04-2025, 11:47 #10
10-04-2025, 11:49 #11
10-04-2025, 11:54 #12
10-04-2025, 11:59 #13
Σχετικά με αυτό . Έχουμε μια οικογενειακή επιχείρηση στην οποια εγώ δούλευα και εκείνος ερχόταν ως πελάτης . Εκεί γνωριστήκαμε , αρχίσαμε να μιλάμε και να ερχόμαστε πιο κοντά . Μήνυμα κλπ μέχρι που βγήκαμε και ξεκίνησε όλο αυτό. Όταν το συζητήσαμε μου είπε ότι στην αρχή δεν σκεφτόταν κάτι πέρα από μια γνωριμία γιατί του άρεσε ο τρόπος μου και οι συζητήσεις μας κλπ . Στην πορεία όμως βγήκε σε σχέση και έχει δεθεί πολύ μαζί μου. Μετά από αυτά τα σκηνικά του ειχα πει ότι παρόλο που τον θέλω και μου αρέσει είναι καλύτερο να χωρίσουμε γιατί θέλω να είμαι με κάποιον που δεν θα έχει ανάγκη να με αλλάξει. Εκείνος έφτασε στο σημείο να κλαίει και να μ λέει ότι δεν θέλει να με χάσει . Κάποιοι φίλοι του του είχαν πει ότι θα ήταν καλή ιδέα να με πλησιάσει για τους λόγους ότι είμαι καλή κοπέλα σοβαρή και από καλή οικογένεια, πράγματα τα οποια στην μικρή μας κοινωνία παίζουν μεγάλο ρόλο. Όταν το συζητήσαμε μου είχε πει ότι κανένας δεν θέλει να νομίσει ότι με πλησίασε για οικονομικούς λόγους γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει . Να σημειώσω ότι οικονομικά είμαστε στην ίδια κατηγορία . Έχω μπερδευτεί . Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ
10-04-2025, 12:10 #14
υπαρχουν δυο θεματα στην αντιμετωπιση του.
το ενα ειναι το τι δειχνει για εκεινον ο τροπος που σου φερεται κι αν αυτο ειναι καποιο χαρακτηριστικο που θελεις για τον ανθρωπο που εισαι μαζι...
το δευτερο ειναι, αν σε περιπτωση που οντως θελεις να χασεις κιλα (και ποιος υπερβαρος δεν θα θελε;) η αντιμετωπιση του αυτη σε βοηθαει η σε μπλοκαρει χειροτερα.
απο την στιγμη που σε γνωρισε ετσι (γιατι αυτο ειναι σημαντικο στοιχειο) και δεν τον κοροιδεψες να του πεις οτι σκοπευεις αμεσα να χασεις βαρος ωστε να βασιστει στην υποσχεση σου, δεν εχει κανενα δικαιωμα να σου κανει τετοιες συζητησεις. αν ηθελε μια κοπελα χωρις παραπανω κιλα, να εβρισκε μια τετοια κοπελα. επισης, αν ηθελε οπωσδηποτε μια κοπελα χωρις παραπανω κιλα, και οχι ΕΣΕΝΑ ανεξαρτητως κιλων, το να ειναι μαζι σου, σημαινει οτι δεν ειναι σε θεση να βρει καποια αλλη... οποτε; εισαι πραγματικα η επιλογη του, ή μια λυση αναγκης γι αυτον; ας στο ξεκαθαρισει. δεν μπορει να ξερει καλυτερα απο σενα αν εβαλες κιλα η οχι. για να λες οτι δεν εβαλες, αυτο ισχυει! γιατι δεν τον ρωτας λοιπον, γιατι δεν βρηκε μια πιο αδυνατη αφου δεν του αρεσες;
κι ακομα, ετσι οπως το διατυπωνει, οτι δεν θα αρεσει αυτο στους γονεις του κι οχι οτι δεν αρεσει στον ιδιο, δειχνει οτι περιμενει να του πει η μαμα του ποια κοπελα θα πρεπει να του αρεσει...
το αλλο κομματι ειναι ακομα χειροτερο.
κανεις δεν αδυνατιζει για καποιον αλλον, ακομα και να το θελει, πολλω δε μαλλον σε καθεστως εκβιασμου (αν δεν αδυνατισεις, δεν μπορω να σε γνωρισω στους δικους μου). το αντιθετο μπορει να συμβει.
χρειαζεται αποδοχη του εαυτου σου για να αλλαξεις κατι που σε χαλαει. αν το κανεις τιμωρητικα προς τον εαυτο σου ("αδυνατισε μωρη για να αρεσεις στην κ. σουλα"), ακομα και να καταφερεις να το κανεις, θα εχεις κυλησει σε συμπεριφορες διαταραγμενες... ειτε μαζοχιστικες, ειτε αυτοτιμωρητικες, ειτε αυτουποτιμησης...
το να σε συμβουλεψουμε τι να κανεις, πως το σκεφτεσαι;
το τι θα κανεις, εχει σχεση με το τι θελεις να πετυχεις!
αν θελεις να πετυχεις να του αρεσεις χωρις να αδυνατισεις, αυτο δεν γινεται. αφου στο λεει και στο ξαναλεει και επανερχεται..
εξαλλου σου λεει οτι παχυνες, ενω δενε χεις παχυνει. εκεινος ετσι το εχει στο μυαλο του.
αν σου ελεγε "εμενα μαρεσεις οπως εισαι, αλλα δεν θ αρεσεις στην μανα μου", ας του ελεγες οτι δεν ενδιαφερεσαι να γνωρισεις την μανα του...
ρωτα τον λοιπον, αν δεν ειχε προβλημα η μανα του, εκεινου θα του αρεσες, ή εχει κι ο ιδιος προβλημα;
ε, αν σου πει οτι δεν του αρεσεις, τι θα κανεις; θα καθεσαι με εναν ανδρα που δεν του αρεσεις;
10-04-2025, 16:56 #15
καλησπέρα και απο μένα, ελπίζω να είσαι καλά. Σχετικά με τα κιλά γνώμη μου είναι οτί καλό θα ήταν να χάσεις κάποιο βάρος, 25 παραπάνω κιλά δεν είναι λίγα. Μπορεί να είσαι νέα και να μην το καταλαβαίνεις, αλλά αργότερα όσο περνάνε τα χρόνια θα είναι όλο και πιο δύσκολο να τα χάσεις. Αυτό στο λέω για την υγεία σου και όχι για την εμφάνιση.
Τώρα σχετικά με το αγόρι σου ανέφερες ότι είστε κάποιοι μήνες μαζί, και τις τελευταίες μέρες στο λέει συνέχεια, παρ' ότι λες ότι κλαις μπροστά του κτλ. Δηλαδή τι περιμένει να αλλάξεις σε λίγες μέρες? Καταλαβαίνω οτι σε πιέζει. Όσο γι' αυτο που σου είπε για τους γονείς του δείχνει πολλά για τη προσωπικότητα του, ότι τον νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι, τι θα πουν οι γονείς του. Αν αποφασίσεις να χάσεις κιλά να το κάνεις για σένα και όχι για κάποιον άλλον. Όταν είμαστε με κάποιον υποτίθεται οτι έχουμε αποδεχτεί το πως είναι, και δεν προσπαθούμε να τον αλλάξουμε. Ακόμη και για το καλό σου να το λέει, ο τρόπος του είναι τελείως λάθος.