Results 1 to 4 of 4
-
10-04-2025, 19:01 #1
Τα δύσκολα εύκολα και τα εύκολα δύσκολα
Γεια σας
Είπα να γράψω για ένα θέμα που με απασχολεί το τελευταίο διάστημα και έχει να κάνει με τα γνωστικά ελλείμματα, οπως προσοχή, μνήμη εργασίας, υπολογιστική ικανότητα, συγκέντρωση και γενικότερα τις κύριες διεργασίες του νου που συμβαλουν ώστε ένα άτομο να είναι λειτουργικό στην καθημερινότητα.
Ο τιτλος είναι εμπνευσμένος από την πρόσφατη καθημερινότητα μου.
Εχω πιάσει δουλειά εδώ και λίγους μήνες σε μια εταιρία και είναι μια εργασία χειρωνακτική βαριά σωματικά αντικειμενικά. Υποκειμενικά την παλεύω,ανταπεξέρχομαι ικανοποιητικά.
Είναι εξωτερική εργασία οπτ έχεις κρύο,λάσπη από την βροχή και ζέστη. Ξύπνημα 5:30 γιατί θέλω να είμαι άνετος με τον καφέ μου και επιστροφή 5:30 το απόγευμα,οπτ το λες και 12ωρο.
Αυτό μάλλον είναι το δύσκολο κομμάτι.
Το εύκολο κομμάτι δεν είναι αντικειμενικό.
Τουλ είναι πιο εύκολο για όσους έχουν μια βασική νοημοσύνη και ο εγκέφαλός τους δεν είχε πόλεμο όπως μετά την ψύχωση.
Εχει να κάνει με τα γνωστικά ελλείμματα.
Ετσι στην δουλειά νιώθω να μη μπορώ να σκεφτώ σε απλές εντολές, μετράω και μετά ξεχνώ τι μέτρησα και αυτά που είναι απλά για κάποιον για μένα δεν είναι αυτονόητα.
Παρόλα αυτά προχωρώ προσπαθώντας να χειριστώ την όποια αυστηρή αυτοκριτική, το να αισθάνομαι οτι υπολείπομαι και να δημιουργείται σύγκριση και προσπαθώ αν γίνεται να το δω ρεαλιστικά και να πω ωωπ αυτά είναι τα δεδομένα σου, χαλάρωσε.
Πως χειρίζεστε παρόμοια ζητήματα στον εργασιακό χώρο ή και αλλού;;
Δεν ξέρω πόσο επηρεάζονται σε άλλες παθήσεις τα γνωστικά αλλά θα ήθελα να ακούσω εμπειρίες και από άλλους.
Ευχαριστώ!!It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 10-04-2025, 21:32 #2
καλησπέρα, δεν έχω περάσει ψύχωση για να σου πω τη γνώμη μου αλλά σχετικά με αυτά που έγραψες θα σου έλεγα να έχεις θετικές σκέψεις. Ανέφερες ότι δουλεύεις λίγους μήνες εκεί, ίσως θέλεις κάποιο χρόνο για να προσαρμοστείς. Μην αυστηρός με τον εαυτό σου, όλοι κάνουν λάθη ακόμη και απλά.. μπορείς να το συζητήσεις και με το γιατρό σου αυτο :-) ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο :-)
11-04-2025, 00:45 #3
Καλησπέρα, θες χρόνο πιστεύω και θα δεις διαφορά.
Έχεις πιάσει δουλειά μόνο λίγους μήνες.
Και επιπλέον είναι επίπονη και κουραστική δουλειά από αυτό που γράφεις.
Εγώ προσωπικά έχω θέματα με το άγχος και την κατάθλιψη και δεν την παλεύω καθόλου να δουλέψω, έχω και θέματα μνήμης βέβαια. Οπότε δεν δουλεύω.
Θα σου έλεγα να συνεχίσεις την προσπάθεια και θα δεις διαφορά σε λίγο καιρό.
Πιστεύω το όλο θέμα είναι και θέμα αυτοπεποίθησης, δλδ μέχρι να κατακτήσεις την δουλειά.
13-04-2025, 17:14 #4
αυτο που κανω ειναι παντα εχω ενα μικρο σακιδιο τετραδιο και σημειωσεις...... η στο κινητο η στο τετραδιο δεν ειναι μονο της σχιζοφρενειας ενταξη φταιει και αυτο αλλα ειναι και της ηλικιας σιγα σιγα οσο μεγαλωνουμε ξεχναμε. και να ακωνιζεις συνεχεια το μυαλο σου με πραγματα που το ασκουνε μη το αφηνεις ....