Results 16 to 30 of 100
-
12-04-2025, 10:11 #16
Από παιδί θυμάμαι οι γονείς μου κ εμένα μαλώναμε συνέχειά,λόγο των παππούδων!
Λόγο επειδή κ η μητέρα μου ήταν μικρή τότε κ δεν καταλάβαινε!
Αλλά ποτέ δεν ήταν απόμακροι από συγγενείς!
Αυτό που του έχουν περάσει οι γονείς του,να μην εμπιστεύεται κανέναν! Επειδή ο πεθερός μου είχε προβλήματα με τα περιουσιακά με το συγγενο σόι δεν στέκει!
Δεν μπορεί να μου το επιβάλει αυτό σ εμένα!
Κοίτα δεν διαλύεις ένα σπίτι έτσι τόσο εύκολα!
Αλλά δεν μπορεί παράδειγμα να μου κατηγορεί τους γονείς του με τόσα που μας έχουν κάνει κ μετά να τον καίει αν θα πάμε να φάμε με τους γονείς του! Δηλαδή φασκει κ αντιφάσκει!
- 12-04-2025, 10:24 #17
Έχουμε κοινό ταμείο,τα λεφτά τα μαζέψαμε με τον μισθό μου!Λέει ότι με πήρε με 0 λογαριασμό στην τράπεζα!
Ναι δεν είχα μαζέψει λεφτά!
Δούλευα κ ζούσα με τα λεφτά αυτά!
Το λάθος της μάνας μου όταν έμαθε ότι μαζέψαμε κάποια λεφτά, είδα ότι ήθελε εγώ να την βοηθήσω εξαρχής!
Να όμως τώρα τι τραβάω!
Έχω βρει τον μπελά μου,που βοήθησα κάποιες φορές και ο άντρας μου,μου φωνάζει συνέχεια!
Ότι έχουμε παιδια από πίσω!
Δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά αλλού! Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω!
Αλλαξανε κ διοικητή στην δουλειά του κ τώρα θα έρχεται μέσα στα νεύρα, επειδή θα τους έχει στην τσίτα!
Με το θέμα της μάνας μου τώρα τι θα κάνω σκέφτομαι,θα την αφήσουμε πασχαλιατικα μόνη της?
Επειδή φώναζε κ κοπανιοταν!Του είπε η μάνα μου γιατί γκρινιάζουμε κ την επόμενη επειδή πλάι φώναζε με τα παιδιά,η μάνα μου δεν είπε τίποτα! Έτρεξε το παιδί στην αγκαλιά της και τα έβαλε με την μάνα μου,ότι κουναγε το κεφάλι της και έτσι του απάντησε η μάνα μου!
Του κάνει σε παρακαλώ θα βρω εγώ τον μπελά μου!
Αυτός πήγε κ βοήθησε την μάνα μου στα κλαριά να κάψουν,απλά τσιτωσε γιατί δεν μπορούσε κ αργούσε πολύ!
Εγώ δεν του είπα με το ζόρι να πάει,αλλά τα βάζει με εμένα!
Ότι τον έριξα στο φιλότιμο,επειδή του είπα έχει ένα δάνειο να πληρώσει η μάνα μου,δεν θα βάλουμε εργάτες γιατί πρέπει να πληρωθεί το δάνειο!
Εγώ δεν του είπα να πάει!
Τα βάζει όμως μ εμένα!
12-04-2025, 16:33 #18
Μπορεί να είναι και η δουλειά του τέτοια που έχει αυτά τα ξεσπάσματα, παρ' όλα αυτά δεν δικαιολογείται. Αυτό που ανέφερες οτι '' σε πήρε χωρίς να έχεις χρήματα '' είναι άκυρο. Γενικά πιστεύω οτι όταν σε προσβάλλει πρέπει να απαντάς και εσύ, χωρίς προσβολές αλλά με επιχειρήματα. Μπορεί να μην είχες χρήματα στην αρχή αλλά στη συνέχεια όπως λες μαζέψατε κάποιες οικονομίες και χάρη στη δικιά σου βοήθεια. Άρα εν ολίγοις τα χρήματα για τον μπαμπά σου ήταν και δικές σου οικονομίες. Τώρα όσο αφορά τη μητέρα σου, αν θέλεις να κάνετε μαζί Πάσχα να το επικοινωνήσεις με τον άντρα σου, και γι' αυτή θα ειναι κάπως αν κάνει Πάσχα μόνη της τη στιγμη που έχει πεθάνει ο μπαμπάς σου, ή εκτος και αν το συζητήσεις με την αδερφή σου έτσι ώστε να μην την αφήσετε μόνη. Τώρα σχετικά με το οικονομικό, ανέφερες κάπου οτι παίρνει κάποια σύνταξη, και εσείς δυσκολεύεστε να μαζέψετε κάποια χρήματα. Πρέπει να το συζητήσεις αυτό μαζί της, και να της εξηγήσεις πως έχει η κατάσταση...Αλλά νομίζω οτι το βασικό είναι να συζητήσεις με τον άντρα σου ήρεμα, και να πεις αυτά που σε προβληματίζουν, δεν γίνεται να παίρνει μόνο αυτός αποφάσεις και να έχει λόγο- απαιτεί το τι θα πάρεις εσύ απο τα κληρονομικά σου.
12-04-2025, 18:27 #19
Συλλυπητήρια για την απώλειά σου και να είσαι δυνατή. Η αδερφή σου δε συνεισέφερε οικονομικά γιατί δεν έχει χρήματα; Είναι άνεργη ή έχει να καλύψει άλλες επείγουσες ανάγκες; Θεωρώ ότι θα έπρεπε να δώσει το μερίδιο που της αναλογεί. Δε σου πρότεινε να σου δώσει πίσω τα μισά λεφτά, έστω και από την περιουσία που κληρονομεί ή να πάρεις εσύ κάτι παραπάνω για να είστε πάτσι; Τέλος πάντων, αφού δε σε ενοχλεί η συμπεριφορά της αδερφής σου, εμάς δε μας πέφτει λόγος, είναι οικογενειακή σου υπόθεση.
Στον άντρα σου τώρα, είναι μεγάλος γύφτος και σε αυτό ευθύνεται 100% η οικογένειά του που μάλλον τον έχει κακομάθει. Τσιγκούνης στην τσέπη=τσιγκούνης και μίζερος στα συναισθήματα. Είναι ό,τι χειρότερο να τρως στο ίδιο τραπέζι με μια οικογένεια σνομπ, ξερόλες, δύσκαμπτους, καρμίρηδες, υπερβολικούς, αντικοινωνικούς που σου κάνουν την τρίχα τριχιά. Αυτό δε θα αλλάξει και πάντα θα νομίζει ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει.
Το θέμα είναι, εσύ μπορείς να το ανέχεσαι; Αν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, κάντε ξεχωριστό πορτοφόλι και οι λογαριασμοί μισά-μισά. Τα έξοδα των παιδιών αναλογικά με τα εισοδήματα του καθενός. Αλλά είναι τέτοιος χαρακτήρας μόνο με τα λεφτά, ή και αυτός και η οικογένειά του είναι μια κατάσταση περίπου σαν αυτή που περιγράφω παραπάνω; Τώρα η πρόφασή του είναι τα λεφτά και τα έξοδα λόγω θανάτου του πατέρα σου. Αύριο-μεθαύριο θα είναι κάτι άλλο. Εσύ μπορείς να ζεις έτσι;
13-04-2025, 14:52 #20
Να δείτε τώρα τι τραβάω...έχει άλλο πρόσωπη συμπεριφορά .. μπήκε σπίτι από την δουλειά κ ξεκίνησε... αυτός ο άνθρωπος φάσκει κ αντιφάσκει...του είπα ότι η μητέρα μου θα κάνει Πάσχα με την αδελφή μου γιατί δουλεύει κ θα είναι μόνη της...και άρχισε κ μου έλεγε...ε ναι κ τα Χριστούγεννα πάλι στην αδελφή σου είχε πάει...ότι η πεθερά μου της είπε να έρθει μαζί μας κ δεν θέλει να έρθει!
1) Η πεθερα μου πήρε τηλέφωνο να πάμε εμείς κάτω κ όχι η μητέρα,στο τέλος είπε άμα θέλει να έρθει η μητέρα μου κοντά μας, μας στα πεθερικά μου, επειδή της είπαμε μην μείνει μόνη της.Δεν την προσκάλεσε!
2) Πέθανε ο πατέρας μου και με τα χίλια ζωρια ήρθε ο πεθερός μου στην κηδεία και στα 40 του πατέρα μου , ήρθαν τα πεθερικά μου, πάλι με τα χίλια ζωρια!
Δεν τους έχουμε κάνει τίποτε σαν οικογένεια!
Το μόνο πρόβλημα τους είναι γιατί παντρεύτηκε εμένα ο γιος τους και δεν βρήκε μια με μισθό κ περιουσία,ότι εγώ η αφραγκη θα του τα έτρωγα όλα!
3) Πέθανε ο πατέρας μου κ συμπαράσταση καμία δεν έχουν κάνει τα πεθερικά μου,ήταν ετοιμοθάνατος ο πατέρας μου,δεν πάτησαν σαν άνθρωποι να τον δουν!Από ανθρωπιά κ μόνο!
Ενώ τα πεθερικά της αδελφής μου,ήταν εκεί συνέχεια κ πριν πεθάνει ο πατέρας μου και να σας αποκαλύψω κάτι , κάποια φορά ο πατέρας μου είχε τσακωθεί με τα πεθερικά της αδελφής μου, επειδή είχε προβλήματα στον γάμο της η αδελφή μου!
Αυτοί οι άνθρωποι και όμως την στήριξαν την μάνα μου πολύ, τίμησαν την μνήμη του πατέρα μου!
Οπότε είχαμε τα μνημόσυνα ήταν εκεί τώρα!
Ενώ τα πεθερικά μου πουθενά!
Έχω τον άντρα μου τώρα να μου κάνει,να μην μείνει πολλές μέρες η μάνα μου σ εμάς!
Ότι δεν την χρειαζόμαστε!
Ότι αυτός θα κρατήσει τα παιδιά!
Ότι να πάει κ στον άλλον τον γαμπρό κ όχι την Κυριακή του Πάσχα;
Δηλαδή τώρα οι δικοί του είναι καλοί;
Δηλαδή όλη η φασαρία που μου κάνει κ αυτό τον ψυχολογικό τον πόλεμο, επειδή του είπε η μητέρα μου γιατί γκρινιάζουμε κ επειδή του απάντησε όταν μάλωνε αυτός τα παιδιά κ τα έβαλε με την μάνα μου και του απαντάει θα βρω τον μπελά μου εγώ τώρα;
Δηλαδή ο δικός μου τόσο πολύ θίγεται;Η για τα κλαριά που πήγε κ βοήθησε,τον έπιασε αναλαμπή ότι εμείς τον εκμεταλευτηκαμε κ ως προσωπική εργασία κ οικονομικά;
Ειλικρινά με έχει ξενερώσει τόσο πολύ!
Δεν έχει καθόλου καλή συμπεριφορά!
Νιώθω ότι παντρεύτηκα έναν διπρόσωπο!
Παρά ξέρει κ μου λέει,δεν πάμε στην μάνα μου άμα δεν θες!
Δηλαδή με δουλεύει ο άνθρωπος!
Που καιγόταν αν θα τον πάρει η μάνα του να πάμε να φάμε το Πάσχα η όχι!
Ειλικρινά είμαι τόσο πληγωμένη!
Αυτό το Πάσχα είναι δύσκολο για εμένα,μου λείπει ο πατέρας μου!
Είναι πολύ διαφορετικό!
Αλλά δεν μου συμπαραστέκεται ο άντρας μου, νιώθω έναν σκληρό άνθρωπο, ατομιστή ,που πιστεύει ότι έχει δίκιο πάντα!
Ειλικρινά αναρωτιέμαι,τι άνθρωπο έβαλα στην ζωή μου;
13-04-2025, 15:07 #21
Τα πεθερικά μας δεν τα διαλέγουμε, πάνε πακέτο με τον σύντροφο μας. Αυτόν όμως εμείς τον διαλέγουμε. Αυτή την περίοδο χρειάζεσαι στήριξη, έχασες ένα σημαντικό άνθρωπο από τη ζωή σου. Θα σου πρότεινα, να πας σε ένα ψυχολόγο να μιλήσεις για το πένθος σου και γι αυτά που περνάς. Μόλις ωριμάσουν όλα αυτά που θα επεξεργαστεις, θα δεις τι θα κάνεις με τον άντρα σου. Τι αξίζει και τι όχι. Αν σου κάνει καλό αυτος ο γαμος ή όχι. Τη ψυχική σου υγεία - ηρεμία, μην την χαλάς για κανέναν
13-04-2025, 15:28 #22
Είναι δύσκολο αυτή την στιγμή ν πάω σε ψυχολόγο!Το ξέρω ότι τα πεθερικά ότι δεν τα διαλέγουμε!
Αλλά όλη αυτή την πίεση που μου ασκεί,ότι αυτό είναι που λέει κ έχει δίκιο,δεν μπορώ να το δεχτώ!
Τόσο εγωισμός!
Δηλαδή τώρα αυτό σκέφτομαι,θα έρθει η μάνα μου,να πάει κ στον γιατρό κ θα κρατάει κ πόζα ο κύριος!Αυτά τα έκανε κ παλιά όταν ο πατέρας μου ζούσε,του έβαζαν οι δικοί του λόγια κ δεν μίλαγε καλά στους δικούς μου λες κ φταιγανε για κάτι!Θέλω να βρω έναν ψυχολόγο,αλλά τα οικονομικά δεν με αφήνουν!
Απλά το συζητάω εδώ μέσα ,να ακούσω γνώμες,να δω που κάνω λάθος εγώ!
13-04-2025, 17:50 #23
Δεν έχετε καταλάβει κάτι ακόμη,ότι ο πόλεμος πολύ τρώω από τον σύζυγό μου είναι, επειδή δώσαμε κ άλλα λεφτά για το θέμα του πατέρα μου! Επειδή συμμετείχαμε στις κηδείες, στα μνημεία,κάτι με τους εργατολογους,κάτι με τα σιταρια αφού πέθανε ο πατέρας μου..αν δίναμε μόνο για την θεραπεία του,δεν θα έλεγε κουβέντα!Ξεφτιληστηκαμε σε όλο τον κόσμο κ στους συγγενείς που κράταγε μούτρα στα 6μηνα,ρωταγαν μήπως είχαμε τσακωθεί! Εμένα με έκανε ρεζίλι παντού με αυτήν την στάση του!
13-04-2025, 18:03 #24
13-04-2025, 20:59 #25
Τι ήρεμη συζήτηση,εδώ τώρα κάτι είπε η κόρη μου η μικρή θέλω κουλούρια κ πήρε την πεθερά μου τηλέφωνο ο άντρας μου, επειδή είπα ότι θα φτιάξω κ εγώ!Με τσακώθηκε κ μου έβαλε τις φωνές,ότι κ καλά είναι παιδί να μην λέω έτσι μπροστά!Ότι δεν έχω εγώ μόνο μάνα!
Δηλαδή ότι του την έθιξα την μάνα του!
Με ρωτάγε τώρα πόσες μέρες θα κάτσει η μάνα μου σ εμάς!
Δεν την θέλει;;
Η γυναίκα είναι ολομόναχη κάτω στο χωριό και έχει αυτό το φέρσιμο ο άντρας μου!
Πείτε μου πως ήρεμα να του μιλήσω αυτού του ανθρώπου;
Είμαι έτοιμη να σκάσω!
Δεν ξέρω που να πάω να απευθυνθώ!
13-04-2025, 22:02 #26
Έχει απάντηση η ερώτηση του; Πόσο θα μείνει η μητέρα σου;
Ο άντρας σου ήταν πάντα έτσι απέναντι σου, απλά τώρα επειδή είσαι σε μια ευαίσθητη περίοδο, το νιώθεις εντονότερα ή εξαιτίας όλων αυτών έγινε έτσι;
Θέση δεν θα πάρω, επειδή δεν ξέρω τη δική του οπτική. Βάλε τα πράγματα κάτω και δες καθαρα τι είσαι διατεθειμένη να θυσιάσεις και τι όχι. Η συζήτηση είναι το παν σε μια σχέση, ε αν δεν μπορείτε να κάνετε ούτε αυτό τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα όρια για το πώς θέλεις να σου φέρονται εσύ τα βαζεις. Και όταν κάτι σε ενοχλεί, να το επικοινωνείς και αν ο άλλος δεν θέλει να ακούσει τότε μάλλον δεν είναι ο κατάλληλος για σένα.
13-04-2025, 22:07 #27
Συλλυπητήρια για τον πατέρα σου και λυπάμαι και γι αυτά που περνάς με τον άντρα σου. Εγώ θα σου πρότεινα ψυχραιμία και όχι βεβιασμένες κινήσεις και αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής. Δεν διαλύεται έτσι απλά ένα σπίτι, ειδικά κιόλας όταν υπάρχουν και παιδιά στη μέση. Ο,τι και να αποφασίσεις, δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα, κράτα το για αργότερα που τα πράγματα θα είναι πιο ήρεμα. Αν τα προβλήματα παραμένουν και αποφασίσεις ότι είναι ανυπέρβλητα δες το τότε. Προς το παρόν κοιτάμε να το σώσουμε το καράβι την ώρα της τρικυμίας, όχι να το βουλιάξουμε. Μόνο το τι θα κάνεις εσύ μπορείς να ελέγξεις. Το τι θα κάνει ή τι μπορεί να κάνει ο άλλος άνθρωπος, ο άντρας σου δηλαδή, αυτό εξαρτάται από αυτόν, όχι από εσένα,δεν μπορείς να κάνεις κάτι, μπορεί να είναι τώρα σε φάση που να μην είναι ούτε για συζήτηση. Μακάρι να το δει κι αυτός έτσι πιο ψύχραιμα και να προσπαθήσει για το καλό του σπιτιού σας, σας το εύχομαι. Με όλο το σεβασμό και με όλη την αγάπη παιδιά, κρατάτε και λίγο έτσι κάπως μιαν απόσταση από τις πατρικές οικογένειες, έχουν διαλύσει πολλά σπίτια, ενδεχομένως άθελά τους αυτό, αλλά το αποτέλεσμα και άρα ο κίνδυνος παραμένει. Καλή Ανάσταση με υγεία και ηρεμία σου εύχομαι και τα προβλήματα να λυθούν. Εαν τυχόν σε βοηθάει το να μιλήσεις παραπάνω και να συζητήσεις, στη διάθεσή σου, στείλε μήνυμα. Εμένα στη δυσκολία μου όταν βρέθηκα μόνος να παλεύω, άγνωστοί μου άνθρωποι μου στάθηκαν πολύ περισσότερο από άλλους που θα περίμενα ίσως περισσότερα, οπότε γιατί όχι, αν μπορούμε να φανούμε κάπου χρήσιμοι κι εμείς σε κάποιον που περνάει δυσκολα τώρα, όπως τότε το καναν άλλοι σε μας, ερχεται ώρα που πρέπει να δώσουμε πίσω κι εμείς κάτι, όσο μπορεί ο καθένας.
13-04-2025, 22:33 #28
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα αυτά που μου λες!!
Δεν ξέρεις πόσο χάλια νιώθω κ δεν έχω που να τα πω!
Που να τα πω στην μάνα μου,που είναι μοναχή κ πενθεί τον άντρα της?
Στην αδελφή μου,που έχει τα δικά της προβλήματα;
Εγώ φοβάμαι μην κάνω κ τα μπερδέψω τα πράγματα πολύ!
Ο άντρας μου είναι μοναχικός τύπος κ αυτό το έχει κ η οικογένεια του!
Μόνοι τους σε όλα ,σε γιορτές κ σε τέτοια!
Ούτε με συγγενείς!
Εγώ δεν το θεωρώ καλό όμως αυτό,που έχουν περάσει κ στα παιδιά τους!
Εγώ είμαι ένας άνθρωπος ανοιχτός!
Αλλά τώρα ο άντρας μου με αυτό που κάνει, νιώθω πολύ άσχημα κ αμήχανα!
Με φέρνει σε δύσκολη θέση!
Θα ήθελα να μιλάμε,αν δεν σε ζαλίζω!
Δεν είμαι καλά κ το έχω ανάγκη!
Είχα τον μπαμπά μου κ μιλάγαμε και ήξερε τα μυστικά μου,ότι με απασχολούσε!
Τώρα δεν ξέρω που να πω τα προβλήματα που βιώνω!
Αν δεν σε ενοχλώ,θα ήθελα να μιλάμε αν έχεις χρόνο!
13-04-2025, 22:45 #29
Δεν με ζαλίζεις, στείλε μου/στέλνε μου ελεύθερα όποτε θες. Μακάρι να μπορεί αυτό να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Στη δυσκολία κάνουμε υπομονή και κρατάμε σταθερά το τιμόνι, δεν είναι ώρα για σπασμωδικές κινήσεις και παρορμητικές αποφάσεις. Όταν περάσει η τρικυμία και τα νερά ξεθολώσουν, τότε θα μπορείς να δεις και πιο καθαρά, και αν και τότε το μόνο που βλέπεις είναι και πάλι ανυπέρβλητα προβλήματα, τότε κανείς δε σου στερεί το δικαίωμά σου να πράξεις όπως νομίζεις. Οχι όμως τώρα, η στιγμή είναι λάθος. Τώρα δες πως μπορείς να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τις μέρες που έρχονται. Αν για να το κάνετε αυτό χρειάζεται να μη δείτε και κανέναν από τους γονείς εγώ μαζί σας. Μη βάλεις το «μη μείνει η μάνα μου μόνη της μέρες που είναι» πιο πάνω από τη δική σου ηρεμία ή της οικογενείας σου.
13-04-2025, 23:13 #30
Εδώ ο άντρας μου ,αν του πω ότι δεν θέλω να πάμε στους γονείς του,θα μου την πει κ από πάνω!
Αφού καιγόταν ,τον είδα πως έκανε!
Ναι αλλά η μάνα μου έχει δύο κόρες,στην πεθερά μου δεν θέλει να έρθει γιατί μέχρι κ τώρα που πέθανε ο πατέρας μου,δεν έχει φερθεί σωστά!
Είπε θα πάει στην άλλη κόρη!
Αλλά ο άντρας μου κ δεν την θέλει την μάνα μου κ τσαντιζεται που θα πάει στην άλλη κόρη!
Παρά ξέρει κ μου κάνει,ας πάει στην αδελφή της η μάνα μου!
Δηλαδή τι δεν έχει παιδιά η μάνα μου;Για να πάει στην αδερφή της;
Χάσαμε τον πατέρα μου κ αντί να με υποστηρίζει,με κάνει σκουπίδι! Τέτοια ανεσθησια δεν έχω ξανά δει!
Έναν άλλο άνθρωπο γνώρισα στην αρχή και όταν κάναμε τα παιδιά,μου δείχνει κάτι άλλο!
Νευρικός κ υστερικός!