Ψυχολογικός πόλεμος στο σπίτι μετά τον θάνατο του πατέρα μου - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 92
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Marylou25 View Post
    Ναι το κατάλαβα ότι ήταν προσωπική εμπειρία, αλλά ήταν η απάντηση σου σε ένα μέλος που παρότρυνε την θεματοθέτρια να επισκεφτεί ψυχολόγο. Επίσης ανέφερες στη θεματοθέτρια ότι δεν έχει κατάθλιψη αλλά είναι λόγω του πένθους, και τη παρότρυνες να συνεχίζει να γράφει εδώ ή σε ιδιωτική συζήτηση . Από τη στιγμή που δεν είμαστε ειδικοί καλό θα ήταν να μην κάνουμε διαγνώσεις. Μπορεί φαινομενικά να φαίνεται ότι είναι λόγω του πένθους αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε αν συμβαίνει κάτι άλλο. Κάποιος μπορεί να φαίνεται και να λέει ότι είναι καλά αλλά μέσα του να έχει πόνο.

Εlenikara3085 σου έχουν ήδη πει αρκετά μέλη να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό, όχι για να μην μας ξαναγράψεις και σου απαντήσουμε, μπορείς να συνεχίζεις να γράφεις εδώ και κάποιος θα απαντήσει, στο λέμε γιατί αυτό φαίνεται ότι χρειάζεσαι. Αν επισκεφτείς κάποιον ψυχολόγο δεν θα σου δώσει φάρμακα, οπότε μην σε τρομάζει αυτό. Αν το κρίνει αναγκαίο θα σου πει να επισκεφτείς κάποιον γιατρό.

Vassili το γεγονός ότι εσένα τα φάρμακα δεν σε βοήθησαν μπορεί να ήταν λόγω λάθος διάγνωσης, ίσως χρειάζονταν να αλλάξεις φαρμακευτική αγωγή ή στη τελική μπορεί και ο γιατρός να μην ήταν ο κατάλληλος για σένα. Γενικά πολλά ίσως. Απλά το να το αναφέρεις δημόσια σε ένα τέτοιο φορουμ όπως έγραψα και πριν, που αρκετοί λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή ή πρέπει να λάβουν, μπορεί να τους επηρεάσει αρνητικά και να το αψηφήσουν μιας που αυτοί που νοσούν είναι σε μια ευάλωττη κατάσταση.
    Μαρία δεν έκανα κάποια διάγνωση, ίσα ίσα αυτό που είπα στη γυναίκα είναι πως ούτε η ίδια να μην το κάνει αυτό στον εαυτό της και σκέφτεται ότι έχει κατάθλιψη και είπα ότι αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη ζωή της είναι υπεραρκετά για να δικαιολογούν το να μη νιώθει καλά. Αυτό που είπα μίλα αν θες και βγάλε από μέσα σου όλο αυτό που νιώθεις το είπα φιλικά και ανθρώπινα, γιατί καμιά φορά έχουμε απλά ανάγκη από απλή ανθρώπινη παρέα και κάποιον να μας ακούσει και να μας νιώσει δεν είπα ούτε να μην απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό, ούτε ότι εμείς εδώ υποκαθιστούμε τη γνώμη ενός ειδικού. Εγώ δεν θέλω ούτε να προτρέψω ούτε αποτρέψω κάποιον από κάτι τέτοιο, δεν παίρνω τέτοια ευθύνη για τον άλλον. Δική του η ευθύνη, δικές του οι αποφάσεις, δικές του και οι όποιες συνέπειες είτε καλές είτε κακές στη ζωή του, δε θέλω συμμετοχή σε αυτό. Υπάρχουν περιπτώσεις που το να απευθυνθείς στον ειδικό και να του εμπιστευτείς ένα πρόβλημά σου μπορεί να αποβεί καλό, ακόμη και σωτήριο, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που τα πράγματα δεν είναι όπως τα φανταζόμαστε από έξω και αυτό φαίνεται αρκετά αργότερα και μπορεί εν τω μεταξύ να έχουμε μετανιώσει που μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία και αυτό το δρόμο γενικότερα. Συμφωνώ για το ότι κάποιος που περνάει μια ευάλωτη φάση μπορεί να επηρεαστεί εύκολα αλλά αυτό ισχύει και για τους αρρώστους και για τους υγιείς. Κι ένας υγιής που περνάει μια δύσκολη φάση μπορεί να νιώθει ευάλωτος και να επηρεαστεί από κάποιον που του λέει μετ´ επιτάσεως πήγαινε εκεί κάνε αυτό γιατί έχεις πρόβλημα. Αισθάνομαι ότι πολύ εύκολα το προτείνουμε αυτό στον άλλον ενώ δεν είναι κάτι τόσο απλό, μπορεί να επιφέρει μια αλυσίδα γεγονότων. Κι από τον ίδιο τον ειδικό μπορεί να επηρεαστεί κανείς μετά και μάλιστα πολύ περισσότερο και δεν είναι απλό γιατί μπορεί να επηρεάσει αποφάσεις σημαντικές για τη ζωή και τη δική του αλλά που να αφορούν και τη ζωή άλλων ανθρώπων. Θέλει προσοχή ότι και να διαλέξει κανείς να κάνει. Γενικά μια περίοδος κρίσης θέλει προσοχή, υπομονή, ηρεμία και όχι σπασμωδικές κινήσεις και αποφάσεις. Καλό είναι να πάρει κανείς χρόνο. Και να προσέχει πολύ αυτό που είπες, το ευάλωτο κομμάτι που είναι εύκολο να επηρεαστεί και προς ποιες πιθανές κατευθύνσεις μπορεί να συμβεί αυτό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    απ οσα ξερω εγω, οι γιατροι αποφευγουν την διαγνωση πριν βεβαιωθουν. αυτο βεβαια, δεν σημαινει οτι το κανουν ολοι, ουτε οτι ολοι κανουν μια σωστη διαγνωση.
    αυτο που λες περι ταμπελας, το δεχομαι εαν η διαγνωση ειναι λαθος, μονο.
    ετσι κι αλλιως, αν εχεις μια σοβαρη διαγνωση, καλα ειναι να παρεις και μια δευτερη γνωμη, ειδικα αν απαιτειται αγωγη , ή ακομα περισσοτερο, καποια επεμβαση.
    διοτι, σε περιπτωση που η διαγνωση ειναι σωστη, αφενος δεν υπαρχει "απελευθερωση"οταν μιλαμε για ασθενεια, αλλα απελευθερωση ειναι μονο η θεραπεια, οποτε πρεπει να ξερεις και τι εχεις, για να δεις και τι θα κανεις και αφετερου, εγω ξερω ατομα που η διαγνωση τους απελευθερωσε, γιατι κατι δεν τους εβγαινε καλα στην ζωη τους και νομιζαν οτι ειναι "ζαβοι". οταν αυτο απεκτησε ταυτοτητα και ψαχτηκαν πως μπορουν να βελτιωθουν, απελευθερωθηκαν, γιατι και απενοχοποιηθηκαν (οτι φταινε οι ιδιοι) και βρηκαν τροπους βελτιωσης, ειτε μιλαμε για μια ασθενεια, ειτε για μια γνωσιακη διαταραχη, κλπ.
    Κατ´ αρχάς να σου πω ότι αναφερόμουν στο κομμάτι της ψυχολογίας/ψυχιατρικής που το τοπίο είναι πιο θολό. Στην υπόλοιπη ιατρική τα πράγματα είναι λίγο πιο χειροπιαστά οπότε τη διαφοροποιώ. Αυτό που λες το κρατάω, ισχύει ότι σε κάποιους μπορεί να δρα βοηθητικά το να τους πεις ξέρεις, νιώθεις έτσι γιατί έχεις αυτό αλλά υπάρχουν και αντίθετα παραδείγματα που η διάγνωση, ακόμη και η σωστή μπορεί να γίνεται ένα βαρίδι στον άλλον και να τον κρατάει πίσω. Τελικά σημασία έχει με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθηθεί στο μέγιστο βαθμό ο καθένας. Κι εδώ είναι ευθύνη του γιατρού να καταφέρει να το δει αυτό σωστά και να συμπεριφερθεί αναλόγως στην κάθε περίπτωση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Elenikara3085 View Post
    Να μιλήσω κ εγώ με την σειρά μου,δεν έχω θέμα για να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό!
    Όλη η κατάσταση με έκανε έτσι κ ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας!
    Να δω που κάνω λάθος,που φταίω!
    Γιατί αντί να έχω μια ηρεμία στο σπίτι μου, ξαφνικά υπάρχουν εντάσεις από το πουθενά!
    Τις δουλειές μας τις έχουμε,τα παιδάκια μας τα έχουμε τακτοποιήσει!
    Απλά ο άντρας μου έχει φάει κόλλημα με τα λεφτά που βοηθήσαμε την οικογένειά μου!
    Έτσι κάπως μου ρίχνει τις ευθύνες,ότι έχουν λιγοστέψει τα χρήματα κ θα είναι δύσκολο να τα ξανά μαζέψουμε κ να πάρουμε ένα σπίτι με συμμετοχή για το πρόγραμμα σπίτι μου 2!
    Εγώ βλέπω ότι μόνος του ,το δημιουργεί το πρόβλημα!
    Πείτε μου κάτι άλλο όμως,τα παιδιά όταν είναι μαζί μου κ τα κρατάω κάθονται ήρεμα κ παίζουν!
    Όταν πάω για δουλειά, αρχίζει ο άντρας μου κ μου λέει δεν τον ακούνε καθόλου!
    Το πρόβλημα δεν το έχω εγώ τελικά!
    Αλλά θέλω να βρω έναν τρόπο,να μην τσακωθεί με την μάνα μου κ ούτε με κανέναν άλλο από την οικογένειά μου!
    Να περάσουμε ένα ήρεμο Πάσχα!
    ΔΕΝ ειναι τα λεφτα το προβλημα του, πιστεψε με...
    εχετε χασει την επικοινωνια σας. αυτο ειναι το προβλημα του. νοιωθει οτι τον απαξιωνεις, οτι δεν του δινεις σημασια, οτι δεν καταλαβαινεις τι θελει κι εκεινος, οτι τον αγνοεις.
    προσπαθησε να τον καταλαβεις, κι ας εχεις εσυ την προτεραιοτητα στα προβληματα μιας και εχεις το πενθος.
    κατι αλλο σημαντικο, πες μου.
    στο σεξ πως τα πατε; υπαρχει ακομα;

ΔΕΝ ειναι τα λεφτα το προβλημα του, πιστεψε με...
    εχετε χασει την επικοινωνια σας. αυτο ειναι το προβλημα του. νοιωθει οτι τον απαξιωνεις, οτι δεν του δινεις σημασια, οτι δεν καταλαβαινεις τι θελει κι εκεινος, οτι τον αγνοεις.
    προσπαθησε να τον καταλαβεις, κι ας εχεις εσυ την προτεραιοτητα στα προβληματα μιας και εχεις το πενθος.
    κατι αλλο σημαντικο, πες μου.
    στο σεξ πως τα πατε; υπαρχει ακομα;
    Καταλαβαίνω αυτά που μου λες!
    Αλλά τα συζητήσαμε κ του είπα, τέλος η οικονομική βοήθεια!
    Απλά θα την πηγαίνω την μητέρα μου στις υπόλοιπες υποχρεώσεις,σαν παιδί της όπου θέλει!
    Το μόνο που δεν θέλω είναι να τσακωθούμε όλοι μεταξύ μας, άγιες μέρες που είναι!
    Τώρα δουλεύω κ μου έκανε παράπονα για τα παιδιά ότι τον τρέλαναντι θέλει να κάνουμε παιδιά είναι!
    Το σεξ υπάρχει στην ζωή μας!
    Δεν έχουμε θέμα σ αυτό κ μου το ζητάει κ ο ίδιος!

Senior Member
    Καταλαβαίνω αυτά που μου λες!
    Αλλά τα συζητήσαμε κ του είπα, τέλος η οικονομική βοήθεια!
    Απλά θα την πηγαίνω την μητέρα μου στις υπόλοιπες υποχρεώσεις,σαν παιδί της όπου θέλει!
    Το μόνο που δεν θέλω είναι να τσακωθούμε όλοι μεταξύ μας, άγιες μέρες που είναι!
    Τώρα δουλεύω κ μου έκανε παράπονα για τα παιδιά ότι τον τρέλαναντι θέλει να κάνουμε παιδιά είναι!
    Το σεξ υπάρχει στην ζωή μας!
    Δεν έχουμε θέμα σ αυτό κ μου το ζητάει κ ο ίδιος!
    ωραια!
    και για την συζητηση και για το σεξ.. πολυ σημαντικο, ξερεις να μην εχει ατονησει το σεξ στο ζευγαρι, οταν η κατασταση εχει κουραστει...
    η μητερα σου ειναι πολυ ηλικιωμενη; εχει κινητικα προβληματα; γιατι "την πηγαινεις"; δεν μπορει να παει στις δουλειες της;
    το θεμα δνε ειναι οι "αγιες μερες".. το θεμα ειναι να ειστε καλα και στην συνεχεια..

ωραια!
    και για την συζητηση και για το σεξ.. πολυ σημαντικο, ξερεις να μην εχει ατονησει το σεξ στο ζευγαρι, οταν η κατασταση εχει κουραστει...
    η μητερα σου ειναι πολυ ηλικιωμενη; εχει κινητικα προβληματα; γιατι "την πηγαινεις"; δεν μπορει να παει στις δουλειες της;
    το θεμα δνε ειναι οι "αγιες μερες".. το θεμα ειναι να ειστε καλα και στην συνεχεια..
    Όχι ,απλά μένει σε χωριό! Δυστυχώς δεν οδηγάει!
    Είναι 59 χρόνων!
    Απλά είναι μόνη της τώρα,είναι κ η αρχή τώρα μέχρι να το συνηδειτοποιησει!
    Στεναχωριέμαι, έγιναν όλα τόσο γρήγορα!
    Δεν περίμενα ποτέ ο πατέρας μου,ότι θα φύγει από καρκίνο στα 70 του!
    Απλά δεν θέλω να μαλώνω με τον άντρα μου!
    Τι άλλο πρέπει να κάνω;

Senior Member
    Όχι ,απλά μένει σε χωριό! Δυστυχώς δεν οδηγάει!
    Είναι 59 χρόνων!
    Απλά είναι μόνη της τώρα,είναι κ η αρχή τώρα μέχρι να το συνηδειτοποιησει!
    Στεναχωριέμαι, έγιναν όλα τόσο γρήγορα!
    Δεν περίμενα ποτέ ο πατέρας μου,ότι θα φύγει από καρκίνο στα 70 του!
    Απλά δεν θέλω να μαλώνω με τον άντρα μου!
    Τι άλλο πρέπει να κάνω;
    ναι, ειδες; κανεις δεν ειναι ετοιμος για κατι τετοιο κι ας ξερουυμε οτι μπορει να μας συμβει το οτιδηποτε, οποιαδηποτε στιγμη..
    φυσικα και χρειαζεται την παρεα σας η μητερα σου, ειδικα στην αρχη. εχει κι αλλο παιδι. η αδερφη σου δεν μοιραζεται με σενα την παρεα και τις μετακινησεις της μητερας σας;

το πενθος ειναι σιγουρα κατι πολυ βαρυ και θελει χρονο και διαχειριση κλπ. το προβλημα ειναι οτι ο ανδρας σου δεν αντιμετωπιζει μονο το πενθος το δικο σου. τα εχει "μαζεμενα" με την επεξεργασια που κανει εκεινος στο μυαλο του, εδω και παρα πολυ καιρο, απο παρα πολλα θεματα.
    ειναι απο τους ανδρες που δεν το χουν με την εκφραση τους και την επικοινωνια. ειναι κλειστοι. μαζευει χωρις να μπορει να το επικοινωνησει και οταν σκασει, αντιδραει σπασμδικα. και ο ιδιος στεναχωριεται, εχει παραπονα απο τους αλλους και τους αλλους βασανιζει , γιατι δεν μπορει να εκφραστει οταν πρεπει και οπως πρεπει.
    κλασσικος ανδρας, μεγαλωμενος σαν "ανδρας"... αν ειναι και στρατιωτικος, ή αστυνομικος, ξερω ακριβως πως σκεφτεται.

καλα κανεις και δεν θελεις να μαλωνετε. να μην μαλωνετε,
    προσπαθησε οταν μπορεις να τον πλησιασεις, να τον καταλαβεις κι αυτον. οκ, γινονται ενα σωρο πραγματα λογω του θανατου. αυτα που θα μπορουσαν να γινουν και καπως αλλιως ομως και τον ενοχλουν, προσπαθησε να τα κανετε αλλιως...
    αφου δεν θελει πεθερα μεσα στο σπιτι, μην εισαι τοσο προθυμη να την παρετε, σκεψου εξ αρχης, πριν δημιουργηθει το προβλημα. ψαξε κι απο μονη σου λυσεις, να παει και στην αδερφη κλπ. προσπαθησε να κανετε και πραγματα που θελει εκεινος. μην τα βαφτιζεις ολα "απαραιτητα" , επειδη πεθανε ο πατερας.

πηγε για τα κλαδια χωρις να τον υποχρεωσει καποιος. δεν ειδες που ειπε οτι δεν ακουσε ενα ευχαριστω;;; τον ευχαριστησε η μητερα σου ;;;;
    μηπως και η μητερα σου θεωρει καποια πραγματα δεδομενα κι εσυ επειδη μεγαλωσες στην συγκεκριμενη οικογενεια τα θεωρεις λογικα και δεν σε ενοχλουν; μηπως δεν κανει τον κοπο να σκεφτει οτι σε καποιον οφειλει ενα ευχαριστω ή και παρα πολλα ευχαριστω και να ειναι διακριτικη;
    το οτι σου ζητουσε λεφτα εποχη που δεν τα ειχε αναγκη, ειναι ενδεικτικο, οτι σκεφτεται καπως.... καπως.

Για την θεραπεία μου είπε βδεν είχε πρόβλημα να βοηθήσουμε,βασικά έχουμε κοινό ταμείο!Τα λεφτά τα μαζέψαμε με τον μισθό μου τώρα με τι κορωνοιο!
    Η αδελφή μου όμως δεν είχε μια να προσφέρει, γενικά είχε πρόβλημα οικονομικό στο σπίτι της!
    Εκείνη την ημέρα που ήταν να βοηθήσουμε, πήρε την μητέρα μου στο δωμάτιο να μιλήσουν!
    Ο δικός μου τσαντιστηκε,επειδή πήρε την μάνα μου στο δωμάτιο να μιλήσει η αδελφή μου ότι δεν έχει λεφτά!
    Ναι αλλά κ ο δικός μου,δεν ήταν συμπεριφορά να μιλάει με υφακι,ναι θα τα δώσουμε εμείς τα λεφτά !
    Στο σπίτι τον είχα εγώ τον πατέρα μου όταν κατέπεσε,ο δικός μου όμως τσιτωσε κ άρχιζε κ μου έκανε πόλεμο μπροστά στον άρρωστο πατέρα μου! Έχει ένα θέμα με τα λεφτά ο άντρας μου,οι δικοί του,του έχουν τραβήξει πολλά λεφτά κ η διαφορά είναι ότι οι δικοί του δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα!
    Απλά θεωρούσαν ότι ο γιος τους έχει υποχρέωση να τους πληρώνει ότι δηποτε,επειδή έμενε στο σπίτι τους!
    καπως.... καπως.[/QUOTE]
    Καταλαβαίνω από αυτά που μου λες!
    Στρατιωτικός είναι!
    Έχει ένα ιδιόρρυθμο χαρακτήρα,είναι μοναχικός!
    Αυτό φταίνε τα πεθερικά μου, γιατί κ τα άλλα παιδιά είναι έτσι!
    Γενικά δεν θέλανε κόσμο ποτέ στο σπίτι τους, ούτε με τον γείτονα δεν μιλάνε!
    Αν είναι σωστό τώρα αυτό το να πω!
    Λεφτά ήρθαν σε ανάγκη οι γονείς μου λόγο με την υγεία του πατέρα μου κ έφτασα στο σημείο να τους δώσω!
    Τα πεθερικά μου απλά θέλανε το παιδί τους να μένει μαζί κ να τα πληρώνει όλα ο άντρας μου!
    Γι αυτό του έχουν αφήσει ψυχολογικά βιωματα με το οικονομικό!
    Να τώρα δεν μιλάει στην μάνα μου,τα απολύτως τυπικά,το έχει ξανά κάνει στο παρελθόν κ όταν ζούσε ο πατέρας μου,δεν τους μίλαγε έτσι.. επειδή η μάνα του, μπορεί να έβαζε κουβέντες!Εδω η πεθερά μου έλεγε για εμένα και σκοτωνομασταν μετά στο σπίτι!
    Ήρθε τώρα στην πόλη να κάνει μαγνητική στο κεφάλι,θα κάτσει κάνα δυο μέρες κ σ εμένα κ μετά θα πάει να βοηθήσει κ την αδελφή μου!
    Αλλά αυτά που κάνει είναι κομπλεξικα,δεν μπορεί να μου λέει ότι έχει δίκιο σε όλα,ότι στο 95% δεν κάνει λάθος!
    Μου δείχνει ότι είναι τέρμα εγωιστής!
    Ήρθε να δει τα εγγόνια της κ η μάνα μου!
    Δηλαδή της το κρατάει επειδή του είπε γιατί γκρινιάζετε κ θα βρω εγώ τον μπελά μου!
    Δηλαδή τι κολλήματα τρώει!
    Εδώ η μάνα του, μέχρι κ στον γάμο μου,μου έκανε κάτι νούμερα κ δεν τσακώθηκα κ κάνει έτσι ο δικός μου,τι να πω.....

καπως.... καπως.
    Στρατιωτικός είναι!
    Λεφτά ήρθαν σε ανάγκη οι γονείς μου λόγο με την υγεία του πατέρα μου κ έφτασα στο σημείο να τους δώσω!
    Τα πεθερικά μου απλά θέλανε το παιδί τους να μένει μαζί κ να τα πληρώνει όλα ο άντρας μου!
    Να τώρα δεν μιλάει στην μάνα μου,τα απολύτως τυπικά,το έχει ξανά κάνει στο παρελθόν κ όταν ζούσε ο πατέρας μου,δεν τους μίλαγε έτσι.. επειδή η μάνα του, μπορεί να έβαζε κουβέντες!Εδω η πεθερά μου έλεγε για εμένα και σκοτωνομασταν μετά στο σπίτι!
    Ήρθε τώρα στην πόλη να κάνει μαγνητική στο κεφάλι,θα κάτσει κάνα δυο μέρες κ σ εμένα κ μετά θα πάει να βοηθήσει κ την αδελφή μου!
    Αλλά αυτά που κάνει είναι κομπλεξικα,δεν μπορεί να μου λέει ότι έχει δίκιο σε όλα,ότι στο 95% δεν κάνει λάθος!
    Δηλαδή της το κρατάει επειδή του είπε γιατί γκρινιάζετε κ θα βρω εγώ τον μπελά μου!
    Εδώ η μάνα του, μέχρι κ στον γάμο μου,μου έκανε κάτι νούμερα κ δεν τσακώθηκα κ κάνει έτσι ο δικός μου,τι να πω.....

Senior Member
    Στρατιωτικός είναι!
    ολα αυτα ξαφνικα εχουν γινει;
    υπηρχε διαστημα που συμφωνουσατε σχεδον σε ολα . δεν μαλωνατε και περνουσατε τελεια και ξαφνικα ρχισατε να σκοτωνεστε, να εχετε διαφορετικες απψεις και να μην μπορειτε να συνεννοηθειτε με τπτ;
    δλδ... αν εχετε τοσο διαφορετικες αντιληψεις για την συμβιωση και τις κοινωνικες συμπεριφορες, πως δεν το ειχες καταλαβει νωριτερα;

Senior Member
    Στρατιωτικός είναι!
    Άμα θες μια γνώμη από κάποιον που έχει καεί από όλη αυτή την ιστορία μείνετε λίγο πιο μακριά από τα περιβάλλοντα των πατρικών σας οικογενειών. Κρατήστε ένα κομμάτι που να είναι αποκλειστικά δικό σας, να μην υπάρχουν οι άλλοι. Έχουν κλείσει σπίτια από όλα αυτά που περιγράφεις. Οι αφορμές πάντα θα υπάρχουν, ξερωγώ, γιορτές έρχονται μη μείνει μόνη της η μάνα κλπ, καλοκαίρι, να κρατήσει τα παιδιά, αλλά εγώ λέω ότι μια χαρά μπορείς να πάρεις τον άντρα σου και τα παιδάκια σου και να πάτε κάπου σαν οικογένεια μόνοι σας εσείς χωρίς να δείτε γονείς τις συγκεκριμένες μερες. Και μια χαρά μπορούν και τα παιδάκια σου να πάνε στο camp που τα έγραψε ο άντρας σου, σε αυτό εγώ συμφωνώ. Χωρίς να το θέλουν ενδεχομένως, οι γονείς δεν είναι πάντα όσο διακριτικοί χρειάζεται, επεμβαίνουν σε πράγματα του ζευγαριού και δημιουργούνται συνεχώς τέτοιες καταστάσεις που βάζουν το ζευγάρι σε φαγωμάρα. Μην το υποτιμάτε όλο αυτό.. Προστατέψτε την ηρεμία σας και το γάμο σας, δε θέλει πολύ..

Senior Member
    οι γονεις χωνονται και επεμβαινουν οσο το επιτρεπουν τα παιδια.
    και κυριως ο καθενας εχει ευθυνη ως προς τους δικους του γονεις για να τους μαζεψει. με τους δικους σου γονεις, οσες φορες κι αν λογοφερετε / διαφωνησετε, την επομενη ωρα θα ειστε καλα (εκτος αν υπαρχει παρα πολυ σοβαρο θεμα), ενω αν πας να λογοφερεις με τους γονεις του αλλου, θα γινει ο χαμος και πιθανον μη αναστρεψιμος.

Senior Member
    Καμιά φορά δε συμμαζεύονται Ρέμεντυ ούτε οι ίδιοι οι γομείς μας. Οι χαρακτήρες των μεγάλων ανθρώπων είναι αυτοί που είναι και δύσκολα αλλάζουν, για να μην πω καθόλου. Λένε λογάκια και ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να περάσουν μέσα σου αυτά, αφενός θέλει πολύ κόπο , αφετέρου όλο και κάτι θα μείνει, το λιγότερο η στεναχώρια γιατί ο γονιός μου να μου μιλήσει έτσι για τον ανθρωπό μου. Πες πες όμως, η προπαγάνδα πιάνει, μην το υποτιμάτε αυτό παιδιά. Κάπου ειπώθηκε παραπάνω, δε θυμάμαι κιόλας αν το είπες εσύ ή κάποιο άλλο παιδί, ότι αφού παντρεύτηκες έναν άνθρωπο παντρεύεσαι και το περιβάλλον του. Οχι, δεν είναι έτσι, δεν πρέπει να το επιτρέψεις να γίνει έτσι. Παντρεύεσαι γιατί προσπαθείς να φτιάξεις κάτι εσύ κι ένας άλλος άνθρωπος και κανείς άλλος δε χωράει εκεί μέσα. Όλοι οι άλλοι οφείλουν να είναι διακριτικοί. Επειδή όμως στην πράξη τις πιο πολλές φορές αποδεικνύεται το αντίθετο δεν μπορείς να βασίσεις την ασφάλεια του γάμου σου στο αν οι άλλοι θα είναι όντως διακριτικοί, πρέπει να τον προστατεύσεις εσύ. Ναι, θα περνάτε και χρόνο με τους γονεις και τις πατρικές οικογένειες, δεν λέει κανείς το αντίθετο, αλλά να υπάρχει ένα κομμάτι και μάλιστα το πιο κεντρικό, που να είναι αποκλειστικά δικό σας. Είναι στρατηγική η κίνηση του να πάρετε λίγο περισσότερη απόσταση από τα πατρικά σας σπίτια. Αλλιώς κινδυνεύετε αυτήν την απόσταση να την πάρετε μεταξύ σας. Το να μαζευτείτε «μέρες που είναι» σε ένα από τα δυο σόγια και να γίνει και καυγάς ή ο ένας να είναι μουτρωμένος γιατί πήγαμε στους εδώ και όχι στους εκεί, τότε καλύτερα να μην πάτε σε κανένα από τα δυο και «μέρες που είναι» να πάρετε τα παιδάκια σας και να κάνετε κάτι εσείς χωρίς τους συγγενείς σας. Και να περάσετε όμορφα και να ηρεμήσετε. Δεν χρωστάτε κάτι σε κάποιον, μη μπαίνετε στο παιχνιδάκι των τύψεων κλπ, στους εαυτούς σας χρωστάτε και στα παιδιά σας να προστατεύσετε αυτό που εσείς οι ίδιοι επιλέξατε να φτιάξετε, το σπιτικό σας.
    Last edited by _Vassilis; 17-04-2025 at 18:50.

Senior Member
    οι γονεις χωνονται και επεμβαινουν οσο το επιτρεπουν τα παιδια.
    και κυριως ο καθενας εχει ευθυνη ως προς τους δικους του γονεις για να τους μαζεψει. με τους δικους σου γονεις, οσες φορες κι αν λογοφερετε / διαφωνησετε, την επομενη ωρα θα ειστε καλα (εκτος αν υπαρχει παρα πολυ σοβαρο θεμα), ενω αν πας να λογοφερεις με τους γονεις του αλλου, θα γινει ο χαμος και πιθανον μη αναστρεψιμος.
    @Remedy το προηγούμενο (αλλά και γενικότερα)

Ξέχασα να πω ότι συμφωνούμε πάρα πολύ στο ότι με τους δικούς μας τους γονείς όσες φορές κι αν λογοφέρουμε μπορουμε την άλλη στιγμή να το διορθώσουμε, ενώ με τα πεθερικά δεν είναι έτσι. Γι αυτό και δεν πρέπει να επιμένουμε να παρίσταται συνεχώς και ο άλλος ο άνθρωπος κάθε φορά που είναι να πάμε πχ να δουν τα παιδιά τη γιαγιά. Μπορεί ο άλλος να έχει κάτι άλλο να κάνει εκείνη τη στιγμή και να πάρεις τα παιδιά σου και να πας εσύ. Και το αντίστροφο ισχύει φυσικά. Οι σχέσεις με τα πεθερικά ειδικά αυτού του είδους που δε σου δίνουν και δυνατότητες για κάτι παραπάνω ας είναι λίγο πιο ευγενικές και τυπικές.

ολα αυτα ξαφνικα εχουν γινει;
    υπηρχε διαστημα που συμφωνουσατε σχεδον σε ολα . δεν μαλωνατε και περνουσατε τελεια και ξαφνικα ρχισατε να σκοτωνεστε, να εχετε διαφορετικες απψεις και να μην μπορειτε να συνεννοηθειτε με τπτ;
    δλδ... αν εχετε τοσο διαφορετικες αντιληψεις για την συμβιωση και τις κοινωνικες συμπεριφορες, πως δεν το ειχες καταλαβει νωριτερα;
    Άκου εμείς από την αρχή της σχέση μας,δεν είχαμε θέματα!
    Πήραμε μια απόφαση να παντρευτούμε!
    Εγώ τον ήξερα τον άντρα μου ,ότι είναι σοβαρός,χαμηλών τόνων!
    Από την ώρα που με γνώρισαν οι γονείς του ,δεν με ήθελαν!
    Μια για τα κιλά μου,μια επειδή δεν είχα δουλειά σταθερή,μια ότι τον εκμεταλλεύομαι ότι έχει μόνιμη δουλειά!
    Εδώ ήθελαν να δουν τους γονείς μου,να γνωριστούν!
    Με τα χίλια ζόρια έκατσαν για φαγητό τότε στο σπίτι μου!
    Τέτοιοι αντικοινωνικοί άνθρωποι δεν είχα ξανά δει!
    Απλά ήθελαν να παντρέψουν το παιδί τους,με οποία ήθελαν αυτοί!
    Εδώ επειδή είπαμε να συγκατοικησουμε με τον άντρα μου ,στο σπίτι τους ,που έμενε μόνος του,είπαν ότι τους το μαγαρισαμε!
    Αυτοί οι άνθρωποι τώρα, ανακατεύονται με το τι θα κάνουμε με τα περιουσιακά του πατέρα μου,που πέθανε!
    Είμαι χίλια τα 100 ,ότι βάζουν λόγια!
    Τους ξέρω,δεν εξηγείται αυτός ο τσακωμός κ όλη την ώρα να μου λέει ο άντρας μου,αφού η μάνα σου τα ήθελε στο όνομα της, επειδή χρωστάει στο εφκα!
    Μην της τα πάρουν!
    Θυμάμαι όταν έγινε ενός χρόνου η μεγάλη μου, είχαμε πάλι γκρίνιες ένα διάστημα, επειδή ο σύζυγος μου πήγαινε να βοηθήσει τα πολύ αγαπημένα μου πεθερικά στις ελιές,όλη την ώρα με γκρινιαζε,πάλι για την αδελφή μου κ τον γαμπρό μου,για τους γονείς μου!Ότι δεν του μιλάνε,κάτι τέτοια παλαβά!
    15 μέρες πήγε να μείνει στους γονείς του κ σκοτωνομασταν!
    Επειδή οι γονείς του ,έχουν τσακωθεί με όλα τα σόγια, πρέπει να τσακωθω κ εγώ με την αδελφή μου;;
    Η πεθερά μου, σκοτώθηκε ο αδελφός της σε τροχαίο κ ούτε την ένοιαξε!
    Καταλαβαίνεις τώρα από που προέρχονται οι γκρίνιες!
    Η αγαπημένη μου πεθερά αν ήθελε,την μητέρα μου την Κυριακή του Πάσχα!
    Μπορούσε να την προσκαλέσει την μάνα μου,όχι άμα δεν έχει που να πάει να λέει,ας έρθει!
    Εντάξει τώρα με τα θέματα του πατέρα μου, έγιναν κάποια στραβες φάσεις με την αδελφή μου, επειδή δεν βοηθούσε.Αλλα έτσι όπως το πάμε,ο άντρας μου, προσπαθεί να με ξεκόψει! Πιστεύω να μην είμαι παράλογη σε αυτά που λέω!

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast