Ψυχολογικός πόλεμος στο σπίτι μετά τον θάνατο του πατέρα μου - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 100
    Quote Originally Posted by _Vassilis View Post
    Καμιά φορά δε συμμαζεύονται Ρέμεντυ ούτε οι ίδιοι οι γομείς μας. Οι χαρακτήρες των μεγάλων ανθρώπων είναι αυτοί που είναι και δύσκολα αλλάζουν, για να μην πω καθόλου. Λένε λογάκια και ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να περάσουν μέσα σου αυτά, αφενός θέλει πολύ κόπο , αφετέρου όλοι και κάτι θα μείνει, το λιγότερο η στεναχώρια γιατί ο γονιός μου να μου μιλήσει έτσι για τον ανθρωπό μου. Πες πες όμως, η προπαγάνδα πιάνει, μην το υποτιμάτε αυτό παιδιά. Κάπου ειπώθηκε παραπάνω, δε θυμάμαι κιόλας αν το είπες εσύ ή κάποιο άλλο παιδί, ότι αφού παντρεύτηκες έναν άνθρωπο παντρεύεσαι και το περιβάλλον του. Οχι, δεν είναι έτσι, δεν πρέπει να το επιτρέψεις να γίνει έτσι. Παντρεύεσαι γιατί προσπαθείς να φτιάξεις κάτι εσύ κι ένας άλλος άνθρωπος και κανείς άλλος δε χωράει εκεί μέσα. Όλοι οι άλλοι οφείλουν να είναι διακριτικοί. Επειδή όμως στην πράξη τις πιο πολλές φορές αποδεικνύεται το αντίθετο δεν μπορείς να βασίσεις την ασφάλεια του γάμου σου στο αν οι άλλοι θα είναι όντως διακριτικοί, πρέπει να τον προστατεύσεις εσύ. Ναι, θα περνάτε και χρόνο με τους γονεις και τις πατρικές οικογένειες, δεν λέει κανείς το αντίθετο, αλλά να υπάρχει ένα κομμάτι και μάλιστα το πιο κεντρικό, που να είναι αποκλειστικά δικό σας. Είναι στρατηγική η κίνηση του να πάρετε λίγο περισσότερη απόσταση από τα πατρικά σας σπίτια. Αλλιώς κινδυνεύετε αυτήν την απόσταση να την πάρετε μεταξύ σας. Το να μαζευτείτε «μέρες που είναι» σε ένα από τα δυο σόγια και να γίνει και καυγάς ή ο ένας να είναι μουτρωμένος γιατί πήγαμε στους εδώ και όχι στους εκεί, τότε καλύτερα να μην πάτε σε κανένα από τα δυο και «μέρες που είναι» να πάρετε τα παιδάκια σας και να κάνετε κάτι εσείς χωρίς τους συγγενείς σας. Και να περάσετε όμορφα και να ηρεμήσετε. Δεν χρωστάτε κάτι σε κάποιον, μη μπαίνετε στο παιχνιδάκι των τύψεων κλπ, στους εαυτούς σας χρωστάτε και στα παιδιά σας να προστατεύσετε αυτό που εσείς οι ίδιοι επιλέξατε να φτιάξετε, το σπιτικό σας.
    Εγώ του είπα να φύγουμε!!!
    Αλλά ο δικός μου σκέφτεται τα λεφτά,αν θα χαλάσουμε κ τέτοια κ ότι με αυτό που έγινε με την μητέρα μου με τα κλαριά,ότι του φύγανε έξοδα πολλά!
    Αυτός καιγόταν να πάμε βάρους γονείς του,αλλά ξέρει κ μου λέει αν δεν θες δεν πάμε, κάνουμε μόνοι μας!!
    Μετά όμως θα μου την πει ότι κάτσαμε μόνοι μας κ δεν καταλάβαμε Πάσχα!
    Θα το ρίχνει κ στην μητέρα μου,ότι πήγε στην αδελφή μου!
    Ενώ τώρα ξέρει κ λέει,ας πάει κ στην αδελφή μου να μείνει έχει υποχρέωση κ η αδελφή μου!
    Δηλαδή ψάξε κ γυρεύει!!
    Παντός τα πεθερικά μου ,αν είναι για λεφτά κ περιουσιακά, χώνονται παντού!!
    Ο δικός μου τσιμπαει πολύ, νομίζει ότι δεν έχω καταλάβει τι μου γίνεται!
    Ξαφνικά άλλαξε γνώμη για την μάνα μου!
    Τώρα οι δικοί του πάλι,όλα καλά!
    Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό!

Senior Member
    Δεν εχεις καταθλιψη, πενθος περνας, ειναι απολυτα φυσιολογικο. Ελα να μιλαμε οσο θες αμα αυτο σε βοηθαει, αδειαζε τα απο μεσα σου αυτα που σε βαραινουν, αστα να τα παρει ο αερας κι εσυ ανεπνευσε παλι νεον αερα, καθαρο. Θα περασει η δυσκολία, δε θα νιωθεις παντα ετσι. Την ωρα της καταιγιδας νομιζεις οτι ο ηλιος εχει εξαφανιστει, οτι δεν υπαρχει πλεον, οταν ομως μετα απο λιγο περασει ολο αυτο εχεις την πιο καθαρη ατμοσφαιρα και την πιο λαμπερη λιακαδα.
    Μαρία δεν έκανα κάποια διάγνωση, ίσα ίσα αυτό που είπα στη γυναίκα είναι πως ούτε η ίδια να μην το κάνει αυτό στον εαυτό της και σκέφτεται ότι έχει κατάθλιψη και είπα ότι αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη ζωή της είναι υπεραρκετά για να δικαιολογούν το να μη νιώθει καλά. Αυτό που είπα μίλα αν θες και βγάλε από μέσα σου όλο αυτό που νιώθεις το είπα φιλικά και ανθρώπινα, γιατί καμιά φορά έχουμε απλά ανάγκη από απλή ανθρώπινη παρέα και κάποιον να μας ακούσει και να μας νιώσει δεν είπα ούτε να μην απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό, ούτε ότι εμείς εδώ υποκαθιστούμε τη γνώμη ενός ειδικού. Εγώ δεν θέλω ούτε να προτρέψω ούτε αποτρέψω κάποιον από κάτι τέτοιο, δεν παίρνω τέτοια ευθύνη για τον άλλον. Δική του η ευθύνη, δικές του οι αποφάσεις, δικές του και οι όποιες συνέπειες είτε καλές είτε κακές στη ζωή του, δε θέλω συμμετοχή σε αυτό. Υπάρχουν περιπτώσεις που το να απευθυνθείς στον ειδικό και να του εμπιστευτείς ένα πρόβλημά σου μπορεί να αποβεί καλό, ακόμη και σωτήριο, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που τα πράγματα δεν είναι όπως τα φανταζόμαστε από έξω και αυτό φαίνεται αρκετά αργότερα και μπορεί εν τω μεταξύ να έχουμε μετανιώσει που μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία και αυτό το δρόμο γενικότερα. Συμφωνώ για το ότι κάποιος που περνάει μια ευάλωτη φάση μπορεί να επηρεαστεί εύκολα αλλά αυτό ισχύει και για τους αρρώστους και για τους υγιείς. Κι ένας υγιής που περνάει μια δύσκολη φάση μπορεί να νιώθει ευάλωτος και να επηρεαστεί από κάποιον που του λέει μετ´ επιτάσεως πήγαινε εκεί κάνε αυτό γιατί έχεις πρόβλημα. Αισθάνομαι ότι πολύ εύκολα το προτείνουμε αυτό στον άλλον ενώ δεν είναι κάτι τόσο απλό, μπορεί να επιφέρει μια αλυσίδα γεγονότων. Κι από τον ίδιο τον ειδικό μπορεί να επηρεαστεί κανείς μετά και μάλιστα πολύ περισσότερο και δεν είναι απλό γιατί μπορεί να επηρεάσει αποφάσεις σημαντικές για τη ζωή και τη δική του αλλά που να αφορούν και τη ζωή άλλων ανθρώπων. Θέλει προσοχή ότι και να διαλέξει κανείς να κάνει. Γενικά μια περίοδος κρίσης θέλει προσοχή, υπομονή, ηρεμία και όχι σπασμωδικές κινήσεις και αποφάσεις. Καλό είναι να πάρει κανείς χρόνο. Και να προσέχει πολύ αυτό που είπες, το ευάλωτο κομμάτι που είναι εύκολο να επηρεαστεί και προς ποιες πιθανές κατευθύνσεις μπορεί να συμβεί αυτό.

Σου παραθέτω την ανάρτηση σου που έγραψες '' δεν έχεις κατάθλιψη, πένθος περνάς'' . Όπως σου είπα και τη προηγούμενη φορά, καταλαβαίνω οτι το είπες για καλό για να αισθανθεί καλύτερα αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι περνάει ο άλλος και τι έχει στο μυαλό του. Αυτό ισχυεί ακόμη και για τους κοντινούς μας ανθρώπους πόσο μάλλον για μια άγνωστη. Οπότε με το να την καθησυχάζεις ότι δεν έχει τίποτα και να μην πάει σε ψυχολόγο μπορεί να κάνεις άθελα σου κακό παρά καλό. Αυτό που έγραψες στη συνέχεια οτι ακόμα και σε ειδικό να πάει μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά, το συγκρίνεις με βάση τη δικιά σου εμπειρία. Εσύ όμως Vassili είχες επισκεφτεί ψυχίατρο και λάμβανες φαρμακευτική αγωγή, εμείς προτείναμε στη θεματοθέτρια να επισκεφτεί ψυχολόγο. Η ψυχολόγος ΔΕΝ συνταγογραφεί και δεν είναι γιατρός. Δεν καταλαβαίνω πως συγχέεις το ένα με το άλλο. Αλλά και πάλι, το ότι ίσως να μην ήταν καλός γιατρός στη δικιά σου περίπτωση, δεν είναι ο κανόνας. Μερικές φορές ακόμη και η επίσκεψη μας σε έναν ψυχολόγο μπορεί να αποβεί ζωτικής σημασίας, κάποιες φορές ακόμη και εμείς οι ιδιοί δεν συνεηδητοποιούμε ότι δεν είμαστε καλά και απορρίπτουμε τα συμπτώματα.
    Τώρα σχετικά με αυτό που ανέφερες ''ταμπέλες των ψυχοτέτοιων'', όπως σου είπε και η remedy, ταμπέλα μπορεί να θεωρηθεί απο κάποιον που έχει λάβει λάθος διάγνωση ή απο κάποιον που δεν έχει αποδεχτεί την ασθενειά του. Αυτό που έγραψες είναι άτοπο, καλώς υπάρχουν οι ονομασίες των ψυχασθενειών για να υπάρξει και η κατάλληλη θεραπεία και αντιμετώπιση.

Εlenikara3085 συγνώμη αν κατάχραστηκα το thread σου, αυτά που ανέφερα για ψυχιάτρο κτλ είναι απαντήσεις ως προς αυτο που ανέφερε ο Vassilis. Δεν έχει να κάνει με εσένα. Αλλά όπως βλέπεις ο καθένας απαντά με βάση τα δικά του βιώματα. Εγώ θα στο ξαναπώ ίσως μια επίσκεψη σε ψυχολόγο και μαζί με τον άντρα σου, σας βοηθήσει να λύσετε τις διαφορές σας. Ελπίζω να φτιάξουν τα πράγματα με τον άντρα σου και καλό Πάσχα

Quote Originally Posted by Marylou25 View Post
    Σου παραθέτω την ανάρτηση σου που έγραψες '' δεν έχεις κατάθλιψη, πένθος περνάς'' . Όπως σου είπα και τη προηγούμενη φορά, καταλαβαίνω οτι το είπες για καλό για να αισθανθεί καλύτερα αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι περνάει ο άλλος και τι έχει στο μυαλό του. Αυτό ισχυεί ακόμη και για τους κοντινούς μας ανθρώπους πόσο μάλλον για μια άγνωστη. Οπότε με το να την καθησυχάζεις ότι δεν έχει τίποτα και να μην πάει σε ψυχολόγο μπορεί να κάνεις άθελα σου κακό παρά καλό. Αυτό που έγραψες στη συνέχεια οτι ακόμα και σε ειδικό να πάει μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά, το συγκρίνεις με βάση τη δικιά σου εμπειρία. Εσύ όμως Vassili είχες επισκεφτεί ψυχίατρο και λάμβανες φαρμακευτική αγωγή, εμείς προτείναμε στη θεματοθέτρια να επισκεφτεί ψυχολόγο. Η ψυχολόγος ΔΕΝ συνταγογραφεί και δεν είναι γιατρός. Δεν καταλαβαίνω πως συγχέεις το ένα με το άλλο. Αλλά και πάλι, το ότι ίσως να μην ήταν καλός γιατρός στη δικιά σου περίπτωση, δεν είναι ο κανόνας. Μερικές φορές ακόμη και η επίσκεψη μας σε έναν ψυχολόγο μπορεί να αποβεί ζωτικής σημασίας, κάποιες φορές ακόμη και εμείς οι ιδιοί δεν συνεηδητοποιούμε ότι δεν είμαστε καλά και απορρίπτουμε τα συμπτώματα.
    Τώρα σχετικά με αυτό που ανέφερες ''ταμπέλες των ψυχοτέτοιων'', όπως σου είπε και η remedy, ταμπέλα μπορεί να θεωρηθεί απο κάποιον που έχει λάβει λάθος διάγνωση ή απο κάποιον που δεν έχει αποδεχτεί την ασθενειά του. Αυτό που έγραψες είναι άτοπο, καλώς υπάρχουν οι ονομασίες των ψυχασθενειών για να υπάρξει και η κατάλληλη θεραπεία και αντιμετώπιση.

Εlenikara3085 συγνώμη αν κατάχραστηκα το thread σου, αυτά που ανέφερα για ψυχιάτρο κτλ είναι απαντήσεις ως προς αυτο που ανέφερε ο Vassilis. Δεν έχει να κάνει με εσένα. Αλλά όπως βλέπεις ο καθένας απαντά με βάση τα δικά του βιώματα. Εγώ θα στο ξαναπώ ίσως μια επίσκεψη σε ψυχολόγο και μαζί με τον άντρα σου, σας βοηθήσει να λύσετε τις διαφορές σας. Ελπίζω να φτιάξουν τα πράγματα με τον άντρα σου και καλό Πάσχα
    Ποιος ψυχολογος;
    Ψυχολόγο μάλλον ο άντρας μου χρειάζεται με τον χαρακτήρα που έχει κ φάσκει κ αντιφάσκει!
    Εγώ τώρα έχω στεναχωρηθεί, επειδή η μεγάλη μου κόρη ζητάει το ανηψι μου να πάει να παίξει και έχω τον άντρα μου να μου κάνει τρομερό πόλεμο!
    Τα παιδιά το φταίνε;
    Εδώ δεν χωνεύει το ανήψι μου ο άντρας μου!
    Είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά;
    Είχα βγάλει κάποια λεφτά εχτές από την τράπεζα τον λογαριασμό της μητέρας μου,να τα δώσω στην μητέρα μου και ξεχάστηκα,ακούει το τηλεφώνημα,δεν ήξερε τι με θέλει η μητέρα μου κ άρχισε και μου την έλεγε!
    Φοβήθηκε μήπως πάμε μαζί στο επιτάφιο και έκανε σαν μουρλος!
    Όλη την ώρα για την μάνα μου μουρμουραει, επειδή δεν είμαι καλά ψυχολογικά με αυτό που μου κάνει!
    Ότι αν ήταν η μάνα μου εδώ μια χαρά θα ειμουν!
    Μου κατηγορούσε την μάνα του που μας κάλεσε τώρα μετά από δύο χρόνια να πάμε για φαγητό το Πάσχα σπίτι τους,αλλά κατά βάθος θέλει να πάμε και ας λέει αλλά!
    Ξεκινάω δουλειά μετά τις γιορτές και θα κρατήσει τα παιδιά, άρχισε τα ωχ κ τα ωχ τι θα κάνω με τα παιδιά!
    Αφού δεν θέλει την μάνα μου να μας βοηθήσει,τι θέλει;;;
    Πείτε μου!!!
    Εγώ χρειάζομαι ψυχολόγο ή αυτός;;
    Με έχει ξενερώσει τέρμα!
    Εγώ θέλω να πάω για έναν καφέ στην αδελφή μου και ας μην έρθει σπίτι η αδερφή μου!
    Ωραία, έγιναν όλα αυτά με τον πατέρα μου, πληρώσαμε!
    Δεν πληρώνω όμως άλλα λεφτά!
    Αλλά δεν μπορώ να μην μιλάω με την αδελφή μου!
    Αν αυτό θέλει!
    Εγώ δεν έχω έτσι μάθει!
    Όπως η μάνα του, έκοψε κάθε επαφή με τον αδελφό της για τα περιουσιακά, επειδή ήθελε κ άλλα!
    Δηλαδή η μητέρα μου και η θεία μου,όταν ο παππούς τα είχε δώσει όλα στον θείο μου,που ήταν τρία αδέλφια, έπρεπε να κόψουν επαφές;;
    Πήραν κάποια χρήματα σαν προίκα κ αυτό μπορούσε ο παππούς μου!
    Είμαι παράλογη πείτε μου;;
    Εχτές πήγαμε στο χωριό μου να ψαλουμε για τον μπαμπά μου λόγο της ημέρας και στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, είμαστε ένα τίποτα!!
    Παρά δίπλα,είχε πεθάνει ένας νέος άνθρωπος έτσι στα ξαφνικά χωρίς θέματα υγείας!
    Έχω τον άντρα μου και έχει λυσσαξει στην γκρίνια και το ρίχνει σε εμένα ότι εγώ γκρινιάζω;;
    Εμένα με προβληματίζει πως θα του αναφέρω,ότι η κόρη μας η μεγάλη ζητάει το ανηψι μου να παίξουν!
    Δεν έχει παρέες το παιδί,μόνο ότι στο σχολείο κάνει!
    Τι φταίνε τα παιδιά;;
    Επίσης και ο ανιψιός μου ζητάει τα παιδιά;;
    Δηλαδή έτσι θα το πάμε,να είμαστε τσακωμενοι;;
    Αναφέρει το όνομα του γαμπρού μου η κόρη μου η μεγάλη και κάνει,δεν θέλω να κουω το όνομα αυτού αΐδιαζω!
    Λέει για τον ανιψιό μου, φυσάει κ ξεφυσαει!
    Ε,τώρα πείτε μου αν είναι σωστά κ φυσιολογικά όλα αυτά που μου κάνει;;
    Που δεν κάθεται να ακούσει κ την δική μου σκέψη;
    Κατά τα άλλα θέλει να τα συζητάμε τα θέματα και επειδή έχει εγωισμό μέσα του,όταν δεν τον συμφέρει μου βάζει τις φωνές και τα ρίχνει όλα σ εμένα ότι φταίω!
    Μετά πείτε μου αν χρειάζομαι ψυχολόγο εγώ και όχι ο σύζυγος μου!Καλό Πάσχα να έχουμε με υγεία!

Ποιος ψυχολογος;
    Ψυχολόγο μάλλον ο άντρας μου χρειάζεται με τον χαρακτήρα που έχει κ φάσκει κ αντιφάσκει!
    Εγώ τώρα έχω στεναχωρηθεί, επειδή η μεγάλη μου κόρη ζητάει το ανηψι μου να πάει να παίξει και έχω τον άντρα μου να μου κάνει τρομερό πόλεμο!
    Τα παιδιά το φταίνε;
    Εδώ δεν χωνεύει το ανιψη μου ο άντρας μου!
    Είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά;
    Είχα βγάλει κάποια λεφτά εχτές από την τράπεζα τον λογαριασμό της μητέρας μου,να τα δώσω στην μητέρα μου και ξεχάστηκα,ακούει το τηλεφώνημα,δεν ήξερε τι με θέλει η μητέρα μου κ άρχισε και μου την έλεγε!
    Φοβήθηκε μήπως πάμε μαζί στο επιτάφιο και έκανε σαν μουρλος!
    Όλη την ώρα για την μάνα μου μουρμουραει, επειδή δεν είμαι καλά ψυχολογικά με αυτό που μου κάνει!
    Ότι αν ήταν η μάνα μου εδώ μια χαρά θα ειμουν!
    Μου κατηγορούσε την μάνα του που μας κάλεσε τώρα μετά από δύο χρόνια να πάμε για φαγητό το Πάσχα σπίτι τους,αλλά κατά βάθος θέλει να πάμε και ας λέει αλλά!
    Ξεκινάω δουλειά μετά τις γιορτές και θα κρατήσει τα παιδιά, άρχισε τα ωχ κ τα ωχ τι θα κάνω με τα παιδιά!
    Αφού δεν θέλει την μάνα μου να μας βοηθήσει,τι θέλει;;;
    Πείτε μου!!!
    Εγώ χρειάζομαι ψυχολόγο ή αυτός;;
    Με έχει ξενερώσει τέρμα!
    Εγώ θέλω να πάω για έναν καφέ στην αδελφή μου και ας μην έρθει σπίτι η αδερφή μου!
    Ωραία, έγιναν όλα αυτά με τον πατέρα μου, πληρώσαμε!
    Δεν πληρώνω όμως άλλα λεφτά!
    Αλλά δεν μπορώ να μην μιλάω με την αδελφή μου!
    Αν αυτό θέλει!
    Εγώ δεν έχω έτσι μάθει!
    Όπως η μάνα του, έκοψε κάθε επαφή με τον αδελφό της για τα περιουσιακά, επειδή ήθελε κ άλλα!
    Δηλαδή η μητέρα μου και η θεία μου,όταν ο παππούς τα είχε δώσει όλα στον θείο μου,που ήταν τρία αδέλφια, έπρεπε να κόψουν επαφές;;
    Πήραν κάποια χρήματα σαν προίκα κ αυτό μπορούσε ο παππούς μου!
    Είμαι παράλογη πείτε μου;;
    Εχτές πήγαμε στο χωριό μου να ψαλουμε για τον μπαμπά μου λόγο της ημέρας και στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, είμαστε ένα τίποτα!!
    Παρά δίπλα,είχε πεθάνει ένας νέος άνθρωπος έτσι στα ξαφνικά χωρίς θέματα υγείας!
    Έχω τον άντρα μου και έχει λυσσαξει στην γκρίνια και το ρίχνει σε εμένα ότι εγώ γκρινιάζω;;
    Εμένα με προβληματίζει πως θα του αναφέρω,ότι η κόρη μας η μεγάλη ζητάει το ανηψι μου να παίξουν!
    Δεν έχει παρέες το παιδί,μόνο ότι στο σχολείο κάνει!
    Τι φταίνε τα παιδιά;;
    Επίσης και ο ανιψιός μου ζητάει τα παιδιά;;
    Δηλαδή έτσι θα το πάμε,να είμαστε τσακωμενοι;;
    Αναφέρει το όνομα του γαμπρού μου η κόρη μου η μεγάλη και κάνει,δεν θέλω να κουω το όνομα αυτού αΐδιαζω!
    Λέει για τον ανιψιό μου, φυσάει κ ξεφυσαει!
    Ε,τώρα πείτε μου αν είναι σωστά κ φυσιολογικά όλα αυτά που μου κάνει;;
    Που δεν κάθεται να ακούσει κ την δική μου σκέψη;
    Κατά τα άλλα θέλει να τα συζητάμε τα θέματα και επειδή έχει εγωισμό μέσα του,όταν δεν τον συμφέρει μου βάζει τις φωνές και τα ρίχνει όλα σ εμένα ότι φταίω!
    Μετά πείτε μου αν χρειάζομαι ψυχολόγο εγώ και όχι ο σύζυγος μου!Καλό Πάσχα να έχουμε με υγεία!

Senior Member
    ίσως αν του μιλήσεις και του εξηγήσεις οτι σε έχει στεναχωρήσει αυτή η κατάσταση? Δεν σου προτείναμε να πας στο ψυχολόγο γιατί εσύ φταις, αλλά γιατι ίσως σε βοηθήσει να διαχειριστεις κάποια πράγματα.

ίσως αν του μιλήσεις και του εξηγήσεις οτι σε έχει στεναχωρήσει αυτή η κατάσταση? Δεν σου προτείναμε να πας στο ψυχολόγο γιατί εσύ φταις, αλλά γιατι ίσως σε βοηθήσει να διαχειριστεις κάποια πράγματα.
    Το ξέρω και σας ευχαριστώ που με βοηθάτε με αυτά που μου λέτε!!
    Έκατσα κ μίλησα το πρωί μαζί του!
    Μου κάνει τι έχεις που είσαι έτσι;
    Αν δεν θες δεν πάμε στους γονείς μου μου κάνει!
    Του εξήγησα ότι μου λείπει ο πατέρας μου πολύ!
    Ότι είμαστε ένα τίποτα,2 μέτρα χώμα θα πάρουμε!
    Άρχισε τα δικά του,ότι τα έχει κ με τους γονείς του κ με την μάνα μου,ότι των εκμεταλλεύονται κ οι δύο πλευρές!!
    Πάλι για τα λεφτά,ότι μας φύγανε πολλά με το θέμα του πατέρα μου!!
    Ότι η μάνα μου είναι αχάριστη!!
    Ότι κατηγορεί τον άλλο γαμπρό κ εκεί πάει!
    Ειλικρινά, νοσταλγώ τις μέρες που ειμασταν καλά!
    Δεν είναι όπως ειμασταν πρώτα!
    Φταίω κ εγώ σε κάποια σημεία, αλλά δεν μπορώ να γίνω αυτό που είναι οι γονείς του!
    Που ακολουθεί αυτόν τον δρόμο να μην έχει επαφή με κανέναν!
    Εγώ δεν είμαι έτσι κ ούτε τα παιδιά έτσι θέλω να κάνω!!
    Είδα ένα ζευγάρι εχτές στον επιτάφιο που μένει δίπλα από εμάς κ ήταν χεράκι χεράκι στον δρόμο στην περιφορά του Επιταφίου,πάνε εκείνες τις μέρες που ειμασταν έτσι!
    Γιατί έτσι;;
    Τόσο πολύ από την ώρα που παντρεύτηκαμε,τον επιρεαζουν οι γονείς του άραγε;;
    Μου λείπει ο πατέρας μου αυτή την δύσκολη στιγμή πολύ!!Θα με συμβούλευε σίγουρα σ αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζω!

Senior Member

Κοίτα, παραδέχομαι ότι τους έχω λίγο άχτι όλους αυτούς, έχω αρκετές διαφωνίες με αυτό που εφαρμόζουν και με τον τρόπο που πάνε να το εφαρμόσουν. Βασικά οι διαφωνίες μου έχουν να κάνουν με την ίδια την ψυχολογία/ψυχιατρική, όχι με τους ανθρώπους που την εφαρμόζουν γιατί έτσι εκπαιδεύτηκαν. Τώρα λίγο σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να έχω γράψει λιγότερα πάνω σε αυτό αλλά τώρα έγινε.. Εννοείται ότι σέβομαι όλα τα παιδιά που πηγαίνουν και βρίσκουν βοήθεια και στήριξη με αυτόν τον τρόπο και με τίποτα δε θα ήθελα αυτό να το επηρεάσω αρνητικά. Ακόμη και εγώ που όπως ξεκάθαρα σου είπα δεν τους πολυπάω, για κάποιο καιρό όταν ήμουν τελείως πελαγωμένος και πήγα κάποια στήριξη την πήρα. Ασχετα αν μετά ένιωσα πάλι άσχημα. Αυτο μπορει να ηταν απλα η δικη μου προσωπικη περιπτωση, δε λεω οτι ισχυει γενικα. Και τώρα παρά τα όσα λέω αν πάλι παραζορισουν τα πράγματα θα ξαναπάω και θα πω κι ένα τραγούδι. Δεν αποθαρρύνω κάποιον από το να πάει σε ψυχολόγο, ίσα ίσα μπορεί όντως να νιώσει ότι βοηθιέται, γιατί όχι, ας το δοκιμάσει. Δε συγχέω αυτά τα δυο που είπες, απλά καμιά φορά ο ένας επαγγελματίας σε παραπέμπει στον άλλον, λειτουργεί σαν αλυσιδωτή αντίδραση και μπαίνεις σε αυτόν τον δρόμο. Εγώ έτσι το ένιωσα, αλλά εγώ ειμαι εγώ, άλλος έχει ή ας διαμορφώσει τη δική του εμπειρία. Ας αναδιατυπώσω λίγο το κομμάτι που έχεις στα bold, καμιά φορά γράφουμε λίγο βιαστικά όπως όταν συζητάμε, αλλά επειδή τα γραπτά μένουν καλο ειναι να αποσαφηνιστει αυτο, να μην υπαρχουν παρεξηγησεις. Τη λεξη καταθλιψη την εγραψα μονο και μονο γιατι η ιδια η γυναικα την ανεφερε για τον εαυτο της προσπαθωντας να αποδωσει καπου αυτα που νιωθει. Εσυ λες οτι μπορει να υπαρχει και αλλο προβλημα απο πισω. Πιθανως.. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Ας το πουμε για μενα καλυτερα, να μην μπλεκουμε τον αλλον ανθρωπο. Αν εγω εχω καταθλιψη και ξαφνικα χασω και τον πατερα μου και εχω και ενδοοικογενειακα προβληματα και καυγαδες στο σπιτι μου με τον άνθρωπο μου, αυτά και μονο αρκουν ωστε να εχω δυσαρεστα συμπτωματα και να νιωθω ασχημα, ανεξαρτητως του τι αλλο μπορει να υπαρχει απο πισω ετσι κι αλλιως. Φυσικα και εχει πενθος η γυναικα, χρειαζεται να παρει χρονο για να κανει τον κυκλο του αυτο. Αν τη βοηθαει ακομη και για την ιδια τη διαχειριση του πενθους της ή και οτι αλλο πιθανως ενδεχεται να την ταλαιπωρει να δει καποιον επαγγελματια ας το κανει, γι αυτο υπαρχουν, ας το δοκιμασει. Δεν εχω καποια αντιρρηση. Ειναι τελειως προσωπικο αυτο που αισθανομαι και ειπα, η καθε περιπτωση ανθρωπου ειναι τελειως διαφορετικη. Κι εγω να απολογηθώ στη θεματοθετρια αμα βγαινουμε εκτος αρχικου θεματος προκειμενου να απαντησω, αλλα ισως να μην ειναι και κακο, κουβεντα κανουμε, δε νομιζω πως ειναι καταχρηση..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Elenikara3085 View Post
    Το ξέρω και σας ευχαριστώ που με βοηθάτε με αυτά που μου λέτε!!
    Έκατσα κ μίλησα το πρωί μαζί του!
    Μου κάνει τι έχεις που είσαι έτσι;
    Αν δεν θες δεν πάμε στους γονείς μου μου κάνει!
    Του εξήγησα ότι μου λείπει ο πατέρας μου πολύ!
    Ότι είμαστε ένα τίποτα,2 μέτρα χώμα θα πάρουμε!
    Άρχισε τα δικά του,ότι τα έχει κ με τους γονείς του κ με την μάνα μου,ότι των εκμεταλλεύονται κ οι δύο πλευρές!!
    Πάλι για τα λεφτά,ότι μας φύγανε πολλά με το θέμα του πατέρα μου!!
    Ότι η μάνα μου είναι αχάριστη!!
    Ότι κατηγορεί τον άλλο γαμπρό κ εκεί πάει!
    Ειλικρινά, νοσταλγώ τις μέρες που ειμασταν καλά!
    Δεν είναι όπως ειμασταν πρώτα!
    Φταίω κ εγώ σε κάποια σημεία, αλλά δεν μπορώ να γίνω αυτό που είναι οι γονείς του!
    Που ακολουθεί αυτόν τον δρόμο να μην έχει επαφή με κανέναν!
    Εγώ δεν είμαι έτσι κ ούτε τα παιδιά έτσι θέλω να κάνω!!
    Είδα ένα ζευγάρι εχτές στον επιτάφιο που μένει δίπλα από εμάς κ ήταν χεράκι χεράκι στον δρόμο στην περιφορά του Επιταφίου,πάνε εκείνες τις μέρες που ειμασταν έτσι!
    Γιατί έτσι;;
    Τόσο πολύ από την ώρα που παντρεύτηκαμε,τον επιρεαζουν οι γονείς του άραγε;;
    Μου λείπει ο πατέρας μου αυτή την δύσκολη στιγμή πολύ!!Θα με συμβούλευε σίγουρα σ αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζω!
    Λένε καποιοι ότι η πραγματική ενηλικιωση του ανθρωπου επερχεται οταν χασει τον πρωτο του γονιο. Ειναι δυσκολη αυτη η φαση που περνας τωρα αλλα καποια στιγμη κανει τον κυκλο του και το πενθος και ο οργανισμος μας βρισκει τον τροπο, προσαρμοζεται και ανακτα παλι την ισορροπια του, ή βρισκει μια καινουρια ισορροπια. Δε θα ειναι παντα ετσι, κανε τωρα κουραγιο και αργοτερα θα νιωσεις πιο δυνατη παλι. Να περασετε ηρεμα και αγαπημενα τις επομενες ημερες σου ευχομαι και μακαρι να νιωσεις συντομα καποια ανακουφιση μεσα σου. Γιατι οχι, δοκιμασε και αυτο που σου λεει η Μαρια αμα νιωθεις οτι μπορει να σε βοηθησει, δωσε μια ευκαιρια..
    Last edited by _Vassilis; 19-04-2025 at 21:16.

Λένε καποιοι ότι η πραγματική ενηλικιωση του ανθρωπου επερχεται οταν χασει τον πρωτο του γονιο. Ειναι δυσκολη αυτη η φαση που περνας τωρα αλλα καποια στιγμη κανει τον κυκλο του και το πενθος και ο οργανισμος μας βρισκει τον τροπο, προσαρμοζεται και ανακτα παλι την ισορροπια του, ή βρισκει μια καινουρια ισορροπια. Δε θα ειναι παντα ετσι, κανε τωρα κουραγιο και αργοτερα θα νιωσεις πιο δυνατη παλι. Να περασετε ηρεμα και αγαπημενα τις επομενες ημερες σου ευχομαι και μακαρι να νιωσεις συντομα καποια ανακουφιση μεσα σου. Γιατι οχι, δοκιμασε και αυτο που σου λεει η Μαρια αμα νιωθεις οτι μπορει να σε βοηθησει, δωσε μια ευκαιρια..

Είναι δύσκολη φάση Βασίλη μου , αλήθεια!
    Γιατί όταν περνάς όλο αυτό,δεν έχεις κ την κατάλληλη υποστήριξη!!
    Για ψυχολόγο θα ήθελα να πάω,αλλά αν το καταλάβει ο άντρας μου δεν ξέρω πως θα αντιδράσει;
    Μήπως το δει στραβά;;
    Εγώ σαν χαρακτήρας που ειμουν δυνατός και μπορούσα κ τα διαχειριζομουν όλα, τώρα νιώθω αδύναμη!
    Γιατί όταν έρχεται κ μου λέει όλα αυτά,μια για τα λεφτά που δώσαμε στους γονείς μου,μια που ασχολείται με τα χρέη της μητέρας μου ,που έχει στο Εφκα,μην της κάνουν κατάσχεση!
    Μια γιατί τα πήρε όλα στο όνομα της!
    Εντάξει κοντεύω να τρελαθώ,αντί να ηρεμήσω,όλη την ώρα μέσα στην τσίτα!
    Τώρα αν πάρει η αδελφή μου για χρόνια πολλά, σκέφτομαι δεν θα θέλει να μιλήσει!
    Δεν είναι νορμάλ όλα αυτά,αντί να παίξει διπλωματία,μου δείχνει έναν κομπλεξικο χαρακτήρα κ στανχωριεμαι πολύ!
    Επειδή το συνεχίζει!
    Δεν με σκέφτεται καθόλου δυστυχώς!
    Αλλά δυστυχώς φέτος δεν θα χαρώ Πάσχα καθόλου και για την απώλεια του πατέρα μου κ για την συμπεριφορά του συζύγου μου!

Senior Member
    Νιωθεις αδυναμη αλλα δεν εισαι αδυναμη. Και οι μαραθωνοδρομοι αμα τους δεις λιγο πριν τερματισουν στο Καλλιμαρμαρο ετοιμοι να πεσουν κατω ειναι απο ολη την προηγουμενη διαδρομη και ο κοσμος προσπαθει να τους εμψυχωσει να αντεξουν λιγα μετρα ακομα. Η εικονα εκεινης της στιγμης τους αδικει γιατι αυτοι οταν ειναι ξεκουραστοι ειναι υπεραθλητες.. Ψυχραιμία, κλεισε τα μάτια, πάρε μια βαθιά ανάσα και προσπάθησε να ηρεμήσεις. Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση για σένα η φετινή. Μπορεί και να έχει λίγο κλάμα παραπάνω παρά γελιο και χαρά αλλά δεν πειράζει, ανακουφιστικό ειναι και αυτό καμιά φορά χρειάζεται.. Πήγαινε λίγο και με τα νερά του συζύγου, δεν το λέω για να τον δικαιολογήσω, το λέω για να αποφύγετε την περιττή ένταση. Κι αμα δε θελει να μιλησει στην αδερφη σου για τα χρονια πολλα δε χαθηκε ο κοσμος, ας το αποφυγετε αυτο. Καλυψε τον εσυ, πες εχεις τις ευχες του αντρα μου, ειναι εξω τωρα και ψηνει, βρες μια δικαιολογια. Η οταν ειστε κατ´ ιδίαν μαζί της αμα δε θες να της πεις το ψεμα πες της ε, αφου τον ξερεις αμα τον πιασει η αναποδια του πως ειναι, μην τον παρεξηγεις, αστον, θα του περασει παρακατω. Δεν εχεις ομως μονο τα ασχημα , εχεις και καλα, σκεψου λιγο και αυτα για να παρεις δυναμη. Εχεις την υγεια σου κι εσυ και τα παιδακια σου, ασχολησου λιγο με αυτα για να μπορεσεις να ξεχαστεις απο τα αλλα. Ή μαλλον οχι να ξεχαστεις, αλλα τουλαχιστον καπως να ανακουφιστεις. Τα παιδια ειναι ζωη και γινονται αντιδοτο στην απωλεια αγαπημενων μας προσωπων. Κι οπως σου ειπα αμα σε βοηθαει να μιλαμε εδω ειμαστε, ελα να τα λεμε, ολοι εδω μια παρεουλα ειμαστε. Χωρις αυτο να αναιρει και τη δυνατοτητα να αναζητησεις βοηθεια και απο αλλου αμα το χρειαζεσαι οπως σου προτειναν τα αλλα παιδια. Αλλο η ανθρωπινη παρεα και αλλο η βοηθεια απο καποιον επαγγελματια. Αλλα να εισαι πολυ προσεκτικη με αυτους, εγω αυτο τουλαχιστον δε θα σταματησω να το λεω. Κι εγω σημερα για καποιο λογο δε νιωθω στα καλυτερα μου, εχω διαφορα προβληματα που υπαρχουν. Αλλα σκεφτομαι μετα το φαγητο που εχω να παω στο νοσοκομειο να δω πολυ δικο μου προσωπο που εχει περασει καρκινο και τωρα εκανε δευτερο χειρουργειο και ειναι εκει σημερα με πόνους κλπ. Αρα εγω μπροστα σε αυτο δεν εχω τιποτα.. Καταλαβες? Σφιξε τα δοντια και προχωρα. Μπορεις! Οι μαραθωνοδρομοι οταν τα κουραγια τους εξαντλουνται συνεχιζουν με τη δυναμη της ψυχης. Μην το βαλεις κατω, θα περασει η δυσκολια και παρακατω θα νιωσεις καλυτερα. Ειμαι βεβαιος οτι και ο πατερας σου αυτο θα ηθελε για σενα, οχι να σε καταβαλλει η λυπη.

Senior Member
    Είναι δύσκολη φάση Βασίλη μου , αλήθεια!
    Γιατί όταν περνάς όλο αυτό,δεν έχεις κ την κατάλληλη υποστήριξη!!
    Για ψυχολόγο θα ήθελα να πάω,αλλά αν το καταλάβει ο άντρας μου δεν ξέρω πως θα αντιδράσει;
    Μήπως το δει στραβά;;
    Εγώ σαν χαρακτήρας που ειμουν δυνατός και μπορούσα κ τα διαχειριζομουν όλα, τώρα νιώθω αδύναμη!
    Γιατί όταν έρχεται κ μου λέει όλα αυτά,μια για τα λεφτά που δώσαμε στους γονείς μου,μια που ασχολείται με τα χρέη της μητέρας μου ,που έχει στο Εφκα,μην της κάνουν κατάσχεση!
    Μια γιατί τα πήρε όλα στο όνομα της!
    Εντάξει κοντεύω να τρελαθώ,αντί να ηρεμήσω,όλη την ώρα μέσα στην τσίτα!
    Τώρα αν πάρει η αδελφή μου για χρόνια πολλά, σκέφτομαι δεν θα θέλει να μιλήσει!
    Δεν είναι νορμάλ όλα αυτά,αντί να παίξει διπλωματία,μου δείχνει έναν κομπλεξικο χαρακτήρα κ στανχωριεμαι πολύ!
    Επειδή το συνεχίζει!
    Δεν με σκέφτεται καθόλου δυστυχώς!
    Αλλά δυστυχώς φέτος δεν θα χαρώ Πάσχα καθόλου και για την απώλεια του πατέρα μου κ για την συμπεριφορά του συζύγου μου!
    @Eleni το παραπάνω μηνυμα..

Senior Member
    τελικά πως τα περάσατε ? ολα καλά ?

Νιωθεις αδυναμη αλλα δεν εισαι αδυναμη. Και οι μαραθωνοδρομοι αμα τους δεις λιγο πριν τερματισουν στο Καλλιμαρμαρο ετοιμοι να πεσουν κατω ειναι απο ολη την προηγουμενη διαδρομη και ο κοσμος προσπαθει να τους εμψυχωσει να αντεξουν λιγα μετρα ακομα. Η εικονα εκεινης της στιγμης τους αδικει γιατι αυτοι οταν ειναι ξεκουραστοι ειναι υπεραθλητες.. Ψυχραιμία, κλεισε τα μάτια, πάρε μια βαθιά ανάσα και προσπάθησε να ηρεμήσεις. Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση για σένα η φετινή. Μπορεί και να έχει λίγο κλάμα παραπάνω παρά γελιο και χαρά αλλά δεν πειράζει, ανακουφιστικό ειναι και αυτό καμιά φορά χρειάζεται.. Πήγαινε λίγο και με τα νερά του συζύγου, δεν το λέω για να τον δικαιολογήσω, το λέω για να αποφύγετε την περιττή ένταση. Κι αμα δε θελει να μιλησει στην αδερφη σου για τα χρονια πολλα δε χαθηκε ο κοσμος, ας το αποφυγετε αυτο. Καλυψε τον εσυ, πες εχεις τις ευχες του αντρα μου, ειναι εξω τωρα και ψηνει, βρες μια δικαιολογια. Η οταν ειστε κατ´ ιδίαν μαζί της αμα δε θες να της πεις το ψεμα πες της ε, αφου τον ξερεις αμα τον πιασει η αναποδια του πως ειναι, μην τον παρεξηγεις, αστον, θα του περασει παρακατω. Δεν εχεις ομως μονο τα ασχημα , εχεις και καλα, σκεψου λιγο και αυτα για να παρεις δυναμη. Εχεις την υγεια σου κι εσυ και τα παιδακια σου, ασχολησου λιγο με αυτα για να μπορεσεις να ξεχαστεις απο τα αλλα. Ή μαλλον οχι να ξεχαστεις, αλλα τουλαχιστον καπως να ανακουφιστεις. Τα παιδια ειναι ζωη και γινονται αντιδοτο στην απωλεια αγαπημενων μας προσωπων. Κι οπως σου ειπα αμα σε βοηθαει να μιλαμε εδω ειμαστε, ελα να τα λεμε, ολοι εδω μια παρεουλα ειμαστε. Χωρις αυτο να αναιρει και τη δυνατοτητα να αναζητησεις βοηθεια και απο αλλου αμα το χρειαζεσαι οπως σου προτειναν τα αλλα παιδια. Αλλο η ανθρωπινη παρεα και αλλο η βοηθεια απο καποιον επαγγελματια. Αλλα να εισαι πολυ προσεκτικη με αυτους, εγω αυτο τουλαχιστον δε θα σταματησω να το λεω. Κι εγω σημερα για καποιο λογο δε νιωθω στα καλυτερα μου, εχω διαφορα προβληματα που υπαρχουν. Αλλα σκεφτομαι μετα το φαγητο που εχω να παω στο νοσοκομειο να δω πολυ δικο μου προσωπο που εχει περασει καρκινο και τωρα εκανε δευτερο χειρουργειο και ειναι εκει σημερα με πόνους κλπ. Αρα εγω μπροστα σε αυτο δεν εχω τιποτα.. Καταλαβες? Σφιξε τα δοντια και προχωρα. Μπορεις! Οι μαραθωνοδρομοι οταν τα κουραγια τους εξαντλουνται συνεχιζουν με τη δυναμη της ψυχης. Μην το βαλεις κατω, θα περασει η δυσκολια και παρακατω θα νιωσεις καλυτερα. Ειμαι βεβαιος οτι και ο πατερας σου αυτο θα ηθελε για σενα, οχι να σε καταβαλλει η λυπη.
    Βασίλη μου καλημέρα και χρόνια πολλά!!!
    Υγεία να έχουμε πάνω από όλα!!
    Κοίταξε να δεις!!
    Χρειάζομαι την παρέα σας!
    Μου κάνει καλό!
    Τα βλέπω τα στραβά κ της δικής μου πλευράς της οικογένειας!
    Αρχίζω κ νόμιζω ότι δεν έχει άδικο ο άντρας μου!
    Εγώ βλέπω ότι βοήθησα σε όλη την κατάσταση του πατέρα μου κ σε θέμα βοήθειας τον κοίταξα στα νοσοκομεία κ όλα αυτά και σε θέμα οικονομικό!
    Βλέπω όμως την μάνα μου να δικαιολογεί την αδελφή μου!
    Δεν θέλει να της λέω ότι δεν βοήθησε η αδελφή μου , πουθενά!
    Εδώ παιδί κ για τις υποχρεώσεις,για τις πληρωμές των λογαριασμών της μάνας μου,εμείς τρέχουμε κ το κάνουμε κ αυτό μεσω ηλεκτρονικά στις τράπεζες!
    Η αδελφή μου τόσο δύσκολο είναι να ασχοληθεί;
    Ερχόμουν την νύχτα για δουλειά και λέγαμε να βγάλουμε τα παιδιά έξω, επειδή είχα αφοσιωθεί στην οδήγηση κ μπερδεύτηκα ότι δουλεύει πρωί κ ρώτησα ποτέ θα έρθει η μητέρα μου,αν θα έρθει πρωί!
    Μου βάζει μια φωνή κ μου κάνει έτσι να το παίζεις νταΐλικη στον άντρα σου μου κάνει!
    Από εκεί καταλαβαίνετε πολλά!
    Με περνει η μάνα μου μετά και μου κάνει μην τσακωνεστε κ άρχιζε κ την δικαιολογούσε!
    Αρχίζω κ σκέφτομαι όσο παράξενος κ αν είναι ο άντρας μου,μήπως έχει δίκιο;;
    Που φωνάζει συνέχεια,ότι έχουμε βοηθήσει παντού κ στην αρρώστια του πάτε μου κ στα οικονομικά!
    Μήπως έχει δίκιο;Βλέπω κ η μητέρα μου όταν την δικαιολογεί την αδελφή μου,τι να της πω!!
    Μήπως να αλλάξω κ εγώ πορεία;
    Όχι ότι δεν θα κοιτάξω την μάνα μου;
    Προς Θεού,αλλά να αναλάβει κ η αδελφή μου λιγο τις ευθύνες!!
    Έφυγε ο πατέρας μου βλέπω και όλα έγιναν ισωμα κ τρέχω τώρα εγώ σε όλα!
    Αυτό βλέπω και τα βλέπω αυτά που μου λέει ο σύζυγος μου!! Τελικά μήπως έχει δίκιο ο άντρας μου,ότι και οι γονείς του και η μητέρα μου έχουν αδυναμίες στα άλλα παιδιά;

Καλησπέρα, ήθελα λίγο να μιλήσω λίγο,να ανακουφηστω!
    Γιατί πρέπει να φταίω εγώ για όλα!
    Τελικά μήπως είμαι άχρηστη μάνα;
    Μαλώσαμε με τον σύζυγό μου, χωρίς λόγο πάλι.. επειδή είχαμε συζητήσει τις προάλλες για να τρώνε τα παιδιά δεν θα τους βάζω παιδικά,θα τρώνε στο τραπέζι..Ότι εγώ τα έμαθα έτσι!
    Το βράδυ που νυστάζουν,ν τ πηγαίνω στο κρεβάτια τους κ όχι στον καναπέ!
    Ναι οκ έχει δίκιο,έχω κάνει λάθος σε αυτά!
    Αλλά όχι να κουνιέται,να τα βάζει με την μάνα μου ,ότι η μάνα μου με έμαθε έτσι!
    Ότι 8 χρόνια κάνω του κεφαλιού μου,ότι τον ακυρώνω, ειδικά στα παιδιά!Ότι με επιρεαζουν κ ακούω την αδελφή μου κ την μάνα μου! Ειλικρινά τόσο πολύ φταίω εγώ σε όλα!
    Εκεί που είμαστε μια χαρά,να τον πιάνουν αναλαμπές;
    Αααα μου κάνει επίσης,να το ληξουμε αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε!
    Ειλικρινά είμαι πολύ στεναχωρημένη,εκεί που πάμε να σταθούμε στα πόδια μας,πάλι γκρίνιες!

Senior Member
    Καλησπέρα, ήθελα λίγο να μιλήσω λίγο,να ανακουφηστω!
    Γιατί πρέπει να φταίω εγώ για όλα!
    Τελικά μήπως είμαι άχρηστη μάνα;
    Μαλώσαμε με τον σύζυγό μου, χωρίς λόγο πάλι.. επειδή είχαμε συζητήσει τις προάλλες για να τρώνε τα παιδιά δεν θα τους βάζω παιδικά,θα τρώνε στο τραπέζι..Ότι εγώ τα έμαθα έτσι!
    Το βράδυ που νυστάζουν,ν τ πηγαίνω στο κρεβάτια τους κ όχι στον καναπέ!
    Ναι οκ έχει δίκιο,έχω κάνει λάθος σε αυτά!
    Αλλά όχι να κουνιέται,να τα βάζει με την μάνα μου ,ότι η μάνα μου με έμαθε έτσι!
    Ότι 8 χρόνια κάνω του κεφαλιού μου,ότι τον ακυρώνω, ειδικά στα παιδιά!Ότι με επιρεαζουν κ ακούω την αδελφή μου κ την μάνα μου! Ειλικρινά τόσο πολύ φταίω εγώ σε όλα!
    Εκεί που είμαστε μια χαρά,να τον πιάνουν αναλαμπές;
    Αααα μου κάνει επίσης,να το ληξουμε αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε!
    Ειλικρινά είμαι πολύ στεναχωρημένη,εκεί που πάμε να σταθούμε στα πόδια μας,πάλι γκρίνιες!
    Καλησπέρα. Οσο σε ανακουφίζει φυσικά και να μιλάμε. Πάρτε αποστάσεις από τις γκρίνιες όσο γίνεται, δε βοηθάνε πουθενά και κάνουν και πολλές ζημιές. Μην υποτιμάτε το σαράκι της γκρίνιας παιδιά. Καθίστε από κοινού κάτω και συμφωνήστε να πάρετε λίγο περισσότερη απόσταση από τις πατρικές σας οικογένειες αλλιώς όλη την ώρα θα φαγώνεστε. Δεν το κανουν ίσως απο κακό, δεν το ελέγχουν αλλά πολλές φορές οι ηλικιωμένοι άνθρωποι με αυτά που λένε και κάνουν αν δε λάβουμε εμείς τα μέτρα μας να αυτοπροστατευτούμε μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά από τις επεμβάσεις τους. Εμένα αυτή είναι η γνώμη μου. Να ανακατανείμετε τις προτεραιότητες και να δώσετε τον πρώτο λόγο σε εσάς και λιγότερο στους συγγενείς σας. Και να υπαρχει κι ενα κομματι που να ειναι αποκλειστικα δικο σας που να μην υπαρχει εκει κανεις αλλος. Αλλιώς θέτετε το σπιτικό σας σε κίνδυνο. Οι γονείς μεγαλώνουν, επιβαρύνονται ψυχολογικά πολλές φορές και αναλόγως και του χαρακτήρα τους κάνουν διάφορα. Εμείς πρέπει να τα λαβουμε υπόψιν τα παραπάνω και να καταφέρουμε να προστατευτούμε. Πάω να βγω κι εγώ τώρα να ηρεμήσω λίγο γιατί αλλιώς πρέπει να κάτσω εδώ και να καυγαδίζω με δυο μισότρελους ηλικιωμένους γονείς. Δε θα βγει κάτι έτσι, καλύτερα να δώσω τόπο (δηλαδή χρόνο) στην οργή μέχρι να καταφέρω να ηρεμήσω. Κι αυτοι μεν στο βαθμο που ειναι αρρωστοι μπορει να εχουν και το ακαταλογιστο, εγω ομως οχι..

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast