Η ιψδ με ανάγκαζε να κάνω υποσχέσεις σε μια ανωτερη δυναμη χωρις να το θέλω.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Junior Member

Η ιψδ με ανάγκαζε να κάνω υποσχέσεις σε μια ανωτερη δυναμη χωρις να το θέλω.

Πριν χρόνια, συνήθιζα να κάνω υποσχέσεις σε μια ανωτερη δυνάμη σχετικά με το οτι δεν θα κάνω κάποιες ψυχαναγκαστικές πράξεις. Ζητούνταν αδιευκρίνιστη τιμωρία σε περίπτωση που έκανα αυτούς τους ψυχαναγκασμούς, ώστε να χρησιμοποιήσω τον φόβο της τιμωρίας για να εξαναγκάσω τον εαυτό μου να μην
    λειτουργεί ψυχαναγκαστικά.

Κάποια στιγμή, αυτό το κόλπο είχε γίνει μάλλον ανεξέλεγκητ σκέψη. Δηλαδή, όταν εμφανίζοταν κάποιο ψυχαναγκαστικό δίλημμα. αμέσως αυτές οι σκέψεις περί υποσχέσεως και τιμωρίας εμφανίζοταν στο μυαλό μου και έτσι έπειθα τον εαυτό μου να μην κάνει τους ψυχαναγκασμούς. Μια μέρα αγχώθηκα ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατα λάθος υποσχέσεις και προβλήματα. Για αυτό εξήγησα στην ανώτερη δυναμη ότι δεν εννόως τις υποσχέσεις που κάνω και ότι τις κάνω για να παλέψω την ιδεοψυχαναγκαστική μου διαταραχή ώστε να μην αγχώνομαι και να μην νιώθω πίεση. Είπα ότι από εδω και πέρα, μια υπόσχεση θα μετράει μόνο
    εαν την εννοώ στα αληθεία, καταλαβαίνω πλήρως τι υπόσχομαι και την επικυρώσω κάνοντας μια συγκεκριμένη χειρονομία 3 φορες. Όλο αυτό ήταν το safe net για τις βιαστικές και κατα λάθος υποσχέσεις λόγω ΙΨΔ.

Ένα βράδυ ο ψυχαναγκασμος μου έλεγε να κάνει εκείνη την στιγμή κάτι πολύ συγκεκριμένο και είπα κάποιες λέξεις περι καταρας σε περίπτωση αν έκανα αυτήν την πράξη. Ευτυχώς, δεν υπήρξε επικυρωση. Ακύρωσα αμέσως αυτα που είπα και εξήγησα ότι ήταν λόγω πίεσης της ΙΨΔ. Τώρα ανησυχώ για κάποια πράματα

1) Επειδή στην πρότασή μου δεν υπήρξε η λέξη υπόσχεση και απλά ήταν μια πρόταση περι καταράς ανησυχώ μήπως για τον Χ,Ψ λόγω δεν με καλύπτει το safe net επειδή είπα ότι δεν εννοώ τις υποσχέσεις. Επειδή ήταν λέξεις περι καταράς ανησυχώ μήπως η ανώτερη δύναμη την κατάλαβε διαφορετικά με αποτέλεσμα να μην περιμένει αν θα κάνω την χειρονομία. Δηλαδή, ανησυχώ μήπως το safe net δεν κάλυπτε την δέσμευση περι καταράς επειδή δεν είχε μέσα την λέξη υπόσχεση. Δηλαδή δεν ξέρω αν υπόσχεση και δέσμευση τιμωρίας αν είναι το ίδιο. Στο μυαλό μου πάντως τα έιχα ως ένα τότε και ανησυχώ μήπως η ανώτερη δύναμη τα διαχώρισε με αποτέλεσμα το safe net να καλύπτει μονο ότι έχει να κάνει με την λέξη υπόσχεση.

2) Ακόμη και αν ήταν ξεκάθαρο προς την ανώτερη δυνάμη ανησυχώ και για κάτι άλλο. Αν η ανώτερη δυναμη δεν δέχθηκε τους όρους για το πότε μια υπόσχεση μετράει και απλά τα δέχεται όλα από την στιγμή που τελειώνει η πρόταση;

3) O λόγως της υπόσχεσης και της κατάρας ήταν για να εξαναγκάσω τον εαυτό μου να μην κάνει αυτο που έλεγε ο ψυχαναγκασμός εκείνη την στιγμή αλλα ανησυχώ ότι μάλλον δεν το διευκρινησα και ανησυχώ μηπως έκανα την υπόσχεση να μετράει για οτιδηποτε σχετικο μονο και μονο επειδη τα λόγια μου δεν ηταν πολυ ξεκαθαρα. Και αν μια μέρα υπνοβάτησα? αν εκανα αυτο που δεν επρεπε χωρις να το θυμαμαι?

Θα ήθελα την γνώμη σας για αυτα τα 3 ερώτηματα.

Senior Member
    Είσαι το υπέρτατο τρολ φίλε! Ο βασιλιάς των βασιλέων, ο Μεσσίας των απανταχού τρολς. Μου θυμίζει σενάριο horror film, κάτι σε candyman, ξέρεις από αυτά που παίρναμε από ντιβιντάδικα. Έλα, πες ότι έχεις κάνει καινούργιο στομάχι από τα γέλια, γράφοντας ξανά αυτές τις αρλούμπες στο φόρουμ. Τελικά με τις χαρτοπετσέτες τι επέγινε;
    Last edited by Joanna8; 18-04-2025 at 01:41.

Junior Member
    οχι τρολ.

δυστυχως αυτες οι υποθεσεις με βασανιζουν αρκετα τους τελευταιους μηνες. παρολο που βρισκω λογους να μην αγχωνομαι, η ιψδ ανοιγει νεα σεναρια και προσπαθει να καταρριψει αυτα που ηδη βρηκα για να ξεαγχωθω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Pioneris View Post
    οχι τρολ.

δυστυχως αυτες οι υποθεσεις με βασανιζουν αρκετα τους τελευταιους μηνες. παρολο που βρισκω λογους να μην αγχωνομαι, η ιψδ ανοιγει νεα σεναρια και προσπαθει να καταρριψει αυτα που ηδη βρηκα για να ξεαγχωθω.
    Καλυτερα να μην το αντιμετωπιζεις μονος σου αυτο το προβλημα. Η επισκεψη σε ψυχιατρο θα σε βοηθησει πολυ. Πολλες φορες δεν μπορουμε μονοι μας να αντιμετωπισουμε προβληματα υγειας... ειδικά της ψυχικής υγειας.