Results 1 to 15 of 19
Thread: Οικογενειακό ζήτημα
-
23-04-2025, 22:14 #1
Οικογενειακό ζήτημα
Καλησπέρα σε όλους και όλες! Χριστός Ανέστη! Το τελευταίο διάστημα με απασχολεί το ακόλουθο ζήτημα. Η αδερφή μου είναι εδώ και ενάμιση χρόνο σε σχέση με έναν άνθρωπο χωρισμένο που από τον πρώτο γάμο έχει τρία παιδάκια.Απο ό,τι μας έχουν πει το πάνε σοβαρά και μάλλον θα παντρευτούν μέσα στον χρόνο. Η μητέρα μας μετά την απώλεια του μπαμπά μας μένει σε ένα εξοχικό λίγο πιο έξω από την πόλη μας για το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου και το πατρικό μας σπίτι είναι για κλειστό, για όσο διάστημα η μητέρα μου διαμένει στο εξοχικό. Το ζήτημα ποιο είναι τώρα. Επειδή η αδερφή μου με τον φίλο της δεν μένουν στην ίδια πόλη με εμάς, οπότε την επισκέπτονται για να δει κυρίως ο φίλος της τα παιδιά του και να τα πάρει για ΣΚ πάει και μένει στο πατρικό μας. Αυτό συμβαίνει δύο φορές τον μήνα. Τις περισσότερες φορές δλδ εκείνη δεν τον ακολουθεί γιατί έχει φόρτο εργασίας και τα ΣΚ, οπότε αυτός ωραιότατα σαν κύριος πάει και παίρνει τα παιδιά του και μένουν για το ΣΚ στο πατρικό μας. Εγώ το έμαθα εκ των υστέρων και δεν σας κρύβω ότι εκνευρίστηκα και στεναχωρήθηκα πολύ. Πρώτον γιατί πρόκειται για ένα σπίτι στο οποίο μεγάλωσα, έχω και εγώ μερίδιο και δεν αισθάνομαι οκ να γίνεται χρήση αυτού για τον συγκεκριμένο σκοπό. Ιδιως όταν δεν συναινεσα ποτέ γι αυτό. Ο φίλος της να σημειώσω ότι δεν έχει δικό του σπίτι στην πόλη μας και ψάχνει να αγοράσει, γι αυτό και μένει με τα παιδιά του στο πατρικό μας ανά δυο ΣΚ. Ο λόγος που στεναχωριέμαι είναι γιατί εγώ το έμαθα τελευταία, σαν να μην με υπολόγισαν και εκνευρίζομαι γιατί εκείνος εχει κουβαλήσει όλη την «προίκα» των παιδιών του. Επιπλεον, οσες φορές με έχει συναντήσει από τότε δεν μου είπε ένα ευχαριστώ για όσο διάστημα μένει στο πατρικό μας. Σαν να θεωρεί δεδομένο αυτό το δικαίωμα. Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν είμαι παράλογη. Ρε παιδιά μου χτυπάει άσχημα να μένουν στο πατρικό μου ένας ξένος και τρία παιδιά που δεν τα έχω δει στη ζωή μου. Και ακόμα περισσότερο που η αδερφή μου και η μάνα μου είναι ζεν και σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Οταν τους εξέφρασα τον εκνευρισμό μου που δεν ενημερώθηκα εκ των προτέρων μου είπαν ότι είναι μια προσωρινή κατάσταση. Αλλά ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις γνώμες σας και πώς θα το διαχειριζόσασταν. Δεν θέλω να καταντήσω με την αδερφή μου σαν αυτούς που κοροϊδεύουμε που πλακώνονται για τα σπίτια και σταματούν να έχουν σχέση.
- 23-04-2025, 22:38 #2
Δεν τον πολυσυμπαθεις τον τυπο, ναι;
23-04-2025, 22:47 #3
Για να είμαι ειλικρινής μου είναι αδιάφορος. Επειδή ζούμε σε διαφορετικές πόλεις δεν τον έχω δει πολλές φορές μέσα στον ενάμιση χρόνο και δεν έχω καταλήξει αν τον συμπαθώ ή όχι. . Όσες φορές έρχονται εδώ τρέχουν με τα παιδιά του σε δραστηριότητες και σε εμένα και τον άντρα μου δεν λένε κάτι για να ακολουθήσουμε και εμείς. Οπότε δεν τον έχω συναναστραφεί αρκετά για να έχω μια τεκμηριωμένη άποψη. Εμένα με ενοχλεί ο δικαιωματισμος του και η γιολο συμπεριφορά της αδερφής μου.
23-04-2025, 23:10 #4
Εγω πιστευω πως θα ησουνα πιο ευτυχισμενη αν παραβλεπες μικροπραγματα.
24-04-2025, 00:33 #5
απ' οτι κατάλαβα εσύ και η μαμά σου δεν τον έχετε δει πολλές φορές. Θεωρώ μικρό το χρονικό διάστημα 1μιση χρόνο σχέσης για να του ''παραχωρήσετε'' το σπίτι και να πηγαίνει μόνος χωρίς τη παρουσία της αδερφής σου ή κάποιου άλλου.. Όπως και να ' χει σου είπαν οτι είναι προσωρινό, κάνε υπομονή και αν δεν αλλάξει κάτι συζητησέ το πάλι με τους δικούς σου
24-04-2025, 07:35 #6
καλημερα.
δεν μας ειπες το πιο βασικο.
σε ποιον ανηκει το σπιτι ιδιοκτησιακα;;;
διοτι αν αυτην την στιγμη δεν εχεις κανενα μεριδιο, δεν σε αφορα το θεμα... αφορα τον ιδιοκτητη.
αν εχεις ηδη μεριδιο, ειναι πολυ διαφορετικα τα πραγματα.
κατα τα αλλα, αφενος τπτ μονιμοτερο του προσωρινου οπως λες, ειδικα γιατι ο μελλων γαμβρος ψαχνει σπιτι!!!
αφετερου, αν εγκατασταθει χωρις καν πωληση, φοβαμαι οτι δεν θα παρετε καν λεφτα..
η αδερφη σου που μενει; μετα τον γαμο που υπολογιζουν να μεινουν; τι ηλικεις εχουν;
η μητερα, τι λεει;;;Last edited by Remedy; 24-04-2025 at 08:06.
24-04-2025, 08:11 #7
εισαι σιγουρη οτι ειναι δικαιωματισμος;;;
μηπως το εχει συζητησει η αδερφη με την μαμα σας και παρελειψαν να σε ενημερωσουν;;
οσο για τις σχεσεις με τον γαμβρο, αν θελεις περισσοτερες σχεσεις, γιατι περιμενεις να σας πει εκεινος για να ακολουθησετε. κανε ΕΣΥ μια πρσκληση να κανετε κατι μαζι ή καλεσε τους στο σπιτι σου. ειδικα αν εχετε κι εσεις παιδια, βρες εσυ μια δραστηριοτητα για παιδια, να πατε μαζι, με τα παιδια σας.
24-04-2025, 08:32 #8
Καλημέρα Remedy. Το σπίτι ανήκει και στις δύο και η επικαρπία είναι της μαμάς μας. Η αδερφή μου είναι 39 και εκείνος 45. Μένουν σε σπίτι που νοικιάζουν εκτός της πόλης μας. Εμείς τον έχουμε προσκαλέσει και έχει έρθει δύο φορές μόνο στο σπίτι μας και τις υπόλοιπες βρίσκει δικαιολογίες. Και για έξω έχουμε προτείνει σε ανοιχτό χώρο να παίξουν τα παιδιά αλλά ούτε αυτή η πρόταση ευοδώθηκε.
24-04-2025, 09:27 #9
οκ, νομικα λοιπον, αποφασιζει η μαμα, προς το παρον, οσον αφορα την χρηση ή την ενοικιαση του...
μου φαινεται πολυ περιεργο να του επτρεψε την εγκατασταση εκει με 3 παιδια εστω καθε 15, χωρις να το συζητησει με την μαμα σας. ξερεις αν εχει γινει η συζητηση αυτη;;; μπορει να μην θεωρησαν απαραιτητο να σε ενημερωσουν, αφου δεν μιλαμε για πωληση. αλλα σε καθε περιπτωση, δεν μπορουν και να του το δωσουν, αφου ανηκει και σε σενα. οντως, προσωρινο θα ειναι. αν ζητησουν κατι τετοιο, να του το πουλησετε, αν θες μπορεις να αρνηθεις. δεν μπορουν αν στο παρουν...
αυτοι σκοπευουν να μεινουν εκει που μενουν και τωρα, οταν παντρευτουν; οταν παντρευτουν θα μπορει μηπως να φερνει τα απιδια του στο σπιτι της αδερφης, ή δεν βολευει;
ε καλα, για 1.5 χρονο που εχουν σχεση, δεν ειναι λιγο οτι εχει ερθει 2 φορες σπιτι σου. προφανως δεν σοβαρεψε απο την πρωτη μερα η σχεση, προσφατα πρεπει να σοβαρεψε...
24-04-2025, 13:19 #10
Αυτό δεν μου το απάντησαν ποτέ, αν δηλαδή στη συζήτηση συμμετείχαν οι τρεις τους: η μαμά μου, η αδερφή μου και ο μέλλοντας γαμπρός μου. Προφανώς και την έκαναν οι τρεις τους και κάνανε την πάπια. Εγώ στεναχωριέμαι γιατί ένιωσα ότι με έβγαλαν στην απέξω σαν να μην με αφορά. Εχω αφήσει κάποια πράγματα μου στο πατρικό γιατί δεν χωρανε στο σπίτι μας (πχ καμπαρντίνες και καλοκαιρινά). Φαντάζεσαι να πήγαινα να τα πάρω και με το που άνοιγα να έβλεπα τρία ξένα παιδάκια για πρώτη φορά; Χωρίς ενημέρωση; Ενα σοκ θα το πάθαινα στην αρχή. Η αδερφή μου με τον σύντροφο της δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στην πόλη μας, γιατί δεν το θέλουν κιόλας. Επειδή εκτιμώ τη συλλογιστική σου και τις τοποθετήσεις σου, εσύ Remedy πώς θα αντιδρούσες υποθετικά; Θα έμπαινες σε διαδικασία να συζητήσεις με την αδερφή και τον γαμπρό σου γι αυτό, κυρίως αν το προσωρινό έπαιρνε παράταση; Με τη μαμά μου δεν βγάζω άκρη γενικά, πάντα προσπαθεί να έχει δεύτερη στάση τύπου βρείτε τα μεταξύ σας.
24-04-2025, 13:34 #11
καλα, δεν ειναι αναγκη να ειναι σε μια κοινη συναντηση οι 3 τους για να κανουν μια τετοια συνεννοηση, μπορει να την εκαναν με σπασμενο τηλεφωνο, μεσω αδερφης.
εγω, δεν θα εβαζα με τπτ στην κουβεντα τον γαμπρο, ο οποιος μεχρι να γινει ο γαμος, δεν ειναι καν γαμπρος, ειναι συντροφος. η σχεση δεν ειναι και τοσο μεγαλη για γαμο. μπορει να γινει, ετσι δειχνουν ολα. μπορει και να μην γινει ομως
εγω εχω πολυ καλη σχεση με την αδερφη μου. οπωσδηποτε θα μιλουσα σε εκεινην και για να λυσω τις αποριες μου και για να κανω το παραπονο μου που δεν ενημερωθηκα. αλλα αν δεν εχετε καλες σχεσεις , αλλα καπως τυπικες, θα πρεπει να το κανεις προσεκτικα.με την συζητηση αυτη, θα επιχειρουσ να διευθετησω τις διεκς μου επισκεψεις στο πατρικο. θα ενημερωνα δλδ οτι θελω κι εγω προσβαση, γιατι παιρνω και αφηνω πραγματα, κλπ.
ανλογα με τις απαντησεις που θα επαιρνα, θα αποφασιζα για παρακατω...
ΟΜΩΣ. οπως τα λες, η μαμα σου λειπει για μεγαλα διαστημα, αλλα οχι και μονιμα. αρα το χρειαζεται το σπιτι. αν αποφασισει να μενει μονιμα εκτος και δεν το χρησιμοποιει καθολου, θα προτεινα να το νοικιασουμε για να εχουμε ενα προσθετο εισοδημα, η εστω να εχει ενα εισοδημα η μαμα και οχι να το χαρισουμε στον γμβρι για να φερνει καθε 15 μερες για 2 μερες τα παιδια του.. εκτος αν σας περισσευουν τοσα, που δεν θελετε αλλα...
24-04-2025, 15:01 #12
Σε ευχαριστώ πολύ για την τοποθέτηση και που ασχολήθηκες με το θέμα μου. Λοιπόν, με την αδερφή μου γενικά έχουμε καλές σχέσεις, αν και δεν έχουμε τη συχνή επικοινωνία και επαφή που θα θέλαμε λόγω της απόστασης. Αλλά μιλάμε μεσα στην εβδομάδα τηλεφωνικά. Η μαμά μου μένει από άνοιξη μέχρι αρχές φθινοπώρου εκεί, οπότε μετά επιστρέφει. Αρα δεν τίθεται ζήτημα ενοικίασης, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Αυτό σκέφτομαι να κάνω. Να μιλήσω στην αδερφή μου και να της πω ότι αφενος με ενόχλησε που δεν με ρώτησε εκ των προτέρων και αφετέρου που ο σύντροφος της φέρνει συνεχώς πράγματα στο πατρικό και ότι ένα ποδηλατάκι του παιδιού μου που ειχα αφήσει εκεί το ξεχαρβάλωσαν τα δικά του παιδιά. Και εκείνος δεν ζήτησε καμία συγνώμη. Το κατάλαβα μόνη μου όταν πήγα στο πατρικό μια φορά και το είδα. Νιώθω ότι υπάρχει έλλειψη σεβασμού και ενσυναίσθησης.
24-04-2025, 16:05 #13
αα!
αυτη η συμπεριφορα του γαμβρου, σου δινει ενα μεγαλο πλεονεκτημα στην συζητηση.
πολλαπλα χρησιμο..
αφενος σου δινει ενα παραπανω δικιο που ζητας τον λογο κι αφετερου την βαζει υπολογη για την ζημια σας στα καλα του καθουμενου απο τον συντροφο της, ζημια που θα μπορουσατε να εχετε αποφυγει αν συζητουσατε πριν παει, που επαναλαμβανω δεν ειναι γαμπρος ακομα και δεν ξερει κανεις αν θα γινει (αυτο μην το πεις. αν χρειαστει να το πεις, πες "μεχρι να γινει ο γαμος" δεν ειναι καν γαμπρος σας ωστε να φιλοξενειτε οχι τον ιδιο, αλλα τα 3 του παιδια!!)).
θα προτεινα να μην χρησιμοποιησεις την εκφραση "δεν με ρωτησες", γιατι τυπικα, δεν οφειλει να σε ρωτησει εσενα, αλλα την μαμα που ειναι η διαχειριστρια του σπιτιου σαν επικαρπωτρια. κι αν στραβωσει, μπορει να απαντησει κατι τετοιο.
μπορεις ομως να ρωτησεις γιατι δεν σε ενημερωσε. σαν αδερφη σου που αγαπιεστε, σαν συνιδιοκτητρια, κλπ.
ΔΙΟΤΙ, κι εσυ θα μπορουσες να θελεις να στειλεις καποιον φιλο η καποιο παιδι σου να μενει εκει και πρεπει να το ξερεις, αλλα (κυριως) γιατι εσυ εχεις πραγματα σου εκει και πριν εγκατασταθει ο πατερας τριων, θα επρεπε η οικογενεια να συνεννοηθειτε, που θα εχεις εσυ τα πραγματα τα δικα σου, πως θα εχεις προσβαση και πως θα υπρχει ασφαλεια, γιατι ακομα δεν κουβαληθηκε και σου χαλασε το ποδηλατο του παιδιου, χωρις να πει τπτ και χωρις να το αποκαταστησει... αν το ηξερες, μπορει να οριζατε ενα δωματιο να κλειδωσεις εκει δικα σου πραγματα και να μην σου τα πειραζουν αλλα παιδακια, αλλα και να τον ενημερωσετε οτι εσυ μπορει ανα πασα στιγμη να πας γιατι κατι θα χρειαστεις. κι αυτος να ειναι ενημερος κι εσυ να μην τον δεις φαντη- μπστουνι μπροστα σου και σου ρθει συγκοπη...
24-04-2025, 16:18 #14
μπορει εκεινος να απαντησει οτι δεν καταλαβε καν οτι καποιο παιδι χαλασε το ποδηλατακι (ειτε αληθως , ειτε ψευδως), αν σε ειχαν ενημερωσει ομως, δεν θα χρειαζοταν καν να το δει η να το ξερει, γιατι θα ειχες φροντισει να μην μπλεκοντια τα πραγματα σου με τα δικα του και να τον φερεις στην δυσκολη θεση να αποκαταστησει τις ζημιες....
24-04-2025, 16:21 #15
οταν επιστρεψει η μαμα, θα της κουβαλαει τα 3 παιδια του για σκ, ή τοτε θα πηγαινει αλλου και που;